Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

egos45

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
askerliğimi yaptım ama zor şartlarda yaptım askerden önce ilaç kullanıyordum psikiyastri doktoru askerlik yapamassın dedi askere gittim hakikatende sorunlar yaşadım gerek zihnen gerek mantıken çok kırdılar alaycı oldum ben nerde olsam alaycı oluyorum cocuksu gibiyim fikir üretemiyorum bu yaşıma geldim başarılı olamıyorum araba süremiyorum insanlardan kaçıyorum kendi içime kapandım bazen kimse olmadığı zaman odama girer saçma sapan hareketler yaparım bazende hayatta basarılı olamadığım için ağlarım işyerlerinde çalısamıyorum çalısıyorum ama zorlukla zihnen zor oluyo ayku olarak bu hastalık bende 7 8 yaslarından beri diyeceğim şukibana maaş bağarlarmı durumum bu

aklen ayırt etme özelliğim var ama çoğu şeyde başarısızım araba sürmek beceri yok panik atak ayku çalısmıyo insanlardan kacıyorum bazen üzülüp ağlıyorum nedenh kimseler gibi değilim ama olmuyo kendi dünbyama çekildim kapandım eve dışarı pek cıkmam işyerlerinde çalısamıyorum gerek zihnen gerek bedenen tuhaflık var hafiften alay konusu oluyorum bazı yerlerde ( hiç anlamam bu işlerdende napmam gerekiyor akıl ve ruh hastanesindeki doktor yıllarca ilaç kullan diyor bi bakalım dior ben o ilaçları nasıl alıcam yahu param yok çalıssam çalısamıyorum çıkıyorum işlerden hemen arkadaslar rapor almak için ssk hastanesine normal hastaneye gitsem hemen verirlermi heyet raporumu??

Allah bütün Hastalarımıza şifa versin...

Sen bütün bunları yapamıyorsun ama derdini gayet başarılı bir şekilde anlatmışsın. Bence senin durumun biraz asosyallikten ileri geliyor. Baksana benim babamda şizofreni hastasıydı ancak derdini bu şekilde anlatamazdı. Beni sakın yanlış anlama şizofren değilsin demiyorum veya böyle bir şey ima etmiyorum. Senin ki biraz asosyallik birazda vesvese, vesvese üzerinde durdukça yoğunlaşır. mümkün oldukça üzerinde durmamaya çalış... onun dışında hastalığın için her zaman kendini akademisyene emanet etmelisin özel hastaneler çoğu para tuzağı kaldı ki heyet raporu için tam teşekküllü devlet hastanesi gerekiyor onun dışında herhangi bir hastane zaten veremez.

allah yardımcın olsun.

saol teşekkür ederim dostum iyi güzel yazmışsın ama özürlü olmak için illa elin ayağın oran buranın tutmamasımı lazım benim bunlar gercek iş yerlerinde hayatta olsun ayku basmıyo coğu zaman hani derler ya ulan saksı calısmıyo lan sende işte ben onu cok yasıyorum ve dengesiz hareketler yapıyorum ağlıyorum arabha süremiyorum panik atak oluyo sinirlenince titreme peki bunlara nedemeli sence???

arkadaşım öncelikle çok büyük geçmiş olsun bende şizofreni hastasıyım bu rahatsızlıkla yaşamak biraz zor ama ne yapalım ALLAH'IN taktiri bu sorunun cevabına gelince şizofreni rahatsızlığının en düşük rapor oranı % 45 hastalıgın şiddetine göre bu oran dahada yükselebilir bir hasaneye git ve raporunu al yanılmıyorsam üç aydan üç aya maaşta bağlanır sana
tekrar geçmiş olsun

peki güzel kardeşim gidicem ama içimde şu korku var ben bu durumları anlatıcam psikiyatri uzmanına heyete girmeden önce pskiyatri uzmanı inanırmı bana ben anlatsam yada nasıl bir yol gösterir sen bilirsin şimdi önüne gelen böle dese inanırmı yada tedavi mi ediyor veyahut hastaneye gidip direk heyetemi dalıyosun bi aydınlatıver kardeşim be :(

evet bugün itibari ile heyete girdim artık 2022 maaşı için

evet bugün itibari ile heyete girdim artık 2022 maaşı için
ben bugün baya karıştı işler ya ilk basta sosyal y. vakfına gittim ardından ssk hastanesine orda hem kbb ye hem de nörolojiye girdim kbb sağlam dedi ardından nöroloji ye cıktım o kendi bransına göre sağlam yazmıve beni manisa ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk etti

manisalıyım bu arada yav bende heyet raporunu gittim hastane vercek sanıodum neyse r.ve s. hastalıkları hastanesinde psikiyatriye göründüm orda doktora anlattım ben işyerlerinde çalısamıyorum askerli zor yaptım gerek ayku olarak sorunlar yasıyorum bazen yırtınıyorum sacmaca hareketler yapıyorum dedim. o ise bana madem böle bişey var yatıralım seni dedi bende ya ben hem devletten yardım hem de ilaç tedavisi istiyorum dedim.
neyse bi baktım oda puan vermedi ya sasırdım sordum puanı heyet verecek dedi ama kağıtta ortada % 0 felan bişe yazıodu
en son heyete girdim ordada 4 doktor vardı anlattım askerliği zor yaptım iş yerlerinde calısamıyorum ayku olarak sorunlar yasıyorum ağlıyorum yırtınıyorum sık sık sacmaca hareketler yapıyorum bazen kimse olmadı zaman ufaklıktan beri var bende bu hastalık ve ben araç kullanamıyorum motorlu araç dedim çıktım

sorum size tahminen beni naparlar kaç puan gelebilir bana heyetten sizce????

egos naptın rapor işini alabıldınmı

psikiyatriye göründüm orda doktora anlattım ben işyerlerinde çalısamıyorum askerli zor yaptım gerek ayku olarak sorunlar yasıyorum bazen yırtınıyorum sacmaca hareketler yapıyorum dedim. o ise bana madem böle bişey var yatıralım seni dedi bende ya ben hem devletten yardım hem de ilaç tedavisi istiyorum dedim.
neyse bi baktım oda puan vermedi ya sasırdım sordum puanı heyet verecek dedi ama kağıtta ortada % 0 felan bişe yazıodu
en son heyete girdim ordada 4 doktor vardı anlattım askerliği zor yaptım iş yerlerinde calısamıyorum ayku olarak sorunlar yasıyorum ağlıyorum yırtınıyorum sık sık sacmaca hareketler yapıyorum bazen kimse olmadı zaman ufaklıktan beri var bende bu hastalık ve ben araç kullanamıyorum motorlu araç dedim çıktım
raporu alacam ama puan kaç verirler sizce esma

ya kardeşim pisikiyatri doktoru hemen sana puan vermezki en az 6 ay buyunca tedavi olman gerek birde heyette ki doktor ilaç kullanım raporu ister eczanden ilaç çıktısı ve sair biraz zor bi iş dedigimi yaparsan sana oran veririler

menzil kardeş kusura bakma ama ben heyete girdim cıktım bile ayrıca ben ilaç kullandım hatta orda 2007'de kullandığım ilaçlarıda gördü dosyada heyet dosyamda ayrıca o saydıklarımı anlattım yasadım sorunları yetmezmi

Ben şizofrenı hastasıyım rapor yuzde 80

bana 80 verdıler şizofrenı kronık sana en az 40 verırler kac yıldır tedavı göruyon eger uzun yıllardır göruyosan mesala 10 yıl o zaman 40 garantı ustude olabılır bıde kullandıgın ılaca bakıp verırler benım ılac bıraz agır leponex kullanıyom tedavıde son care doktorunla konus benı yatırdıklarında hastaneye kafamı duvarlara vuruyodum 6 gun 6 gece beynımdekı 4 kısıyle konustum uyumadım uyutmadılar cok denedım 34 gun yattım sonra rapor verelım memur dedı doktor zaten verılırmıs hangı hastaneye gıtsem sanada kronıkse rahatsızlıgın yuzde 80 verırler ıylesme umudu varsa 45 ıyılesır derse 40 verılır şizofrenının 3 tur rapor cesıdı var 40 ve 45 bıde 80 kardes bu ucunden bırını verırler yuzde 40 işini görur cunku 40 olduktan sonra herseyden faydalanırsın

Bendede çoğul madde kullanımına bağlı
psikotik bozukluk 100 de 50 verdiler ama epikriz istedi bakırköy de yattıma dair bende getirdim okudu doktor 100 50 verdi

Bende antipsikotik ilaç kullanıom etken madde olanzapin

Bu arada acayip iştah yapıo göbek oldu na böle

3,5 seneye yakın 2022 maaşı alıom bide metro otubüs için kartım var
bazen geziom bursayı

Dostum iyileşirsin ilaclarla bende sizofreni yuzde 45 sen de ben hem ozurlu olarak calismak istiyorum diye yuzde 45 al memurluk sinavina girersin memur olarak calisan sizofreni hastasi cok ilaclarla normaliz ilacsizda zararimiz kendimize tabi ilaclar biraz yipratiyor ama bu cagda tedaviler cok iyi

LEGİONNAIRE kardeş sana % 40 anca verirler dion ya niye öle diosun hadi 40 ın altında kaldım yav ben napayım ozaman fabrikalarda calısamıom işyerlerinde gelirim yok baba para vermio yırtınıom ozaman ben napaım intiharmı edeyim adalet biraz yüzünü göstersin yaa bu ruh sağlığı hastanesindeki psikiyatrist doktorlar rapor vermeye karşımıdır nedir ya 3 tanesine cıktım yok yıllarca gelcen gitcen dio öteki aylı napcan suan yatıralım seni dior zaten 2007 yılında ilaç tedavisi gördüm ben 4 5 ay heyete girdimde gözükmüştür orda beni boş halde bırakmazlar diye düşünüyorum arkadaslar

diyelimki %30 geldi rapor ağlarım be ozaman napacam ya ortada mı bırakacaklar neyle salıcam gecimimi vijdansızlık yapmamaları lazım

hastalığımmı şizofrenik rahatsızlık daha belli değil kasç puan alacağım haftaya beli olacak zihinsel felan pikiyatriye göründüm orda doktora anlattım ben işyerlerinde çalısamıyorum askerli zor yaptım gerek ayku olarak sorunlar yasıyorum bazen yırtınıyorum sacmaca hareketler yapıyorum dedim. o ise bana madem böle bişey var yatıralım seni dedi bende ya ben hem devletten yardım hem de ilaç tedavisi istiyorum dedim.
raporu alacam ama puan kaç verirler

saol kardeşim ya bugün beni şaşırtan bişey oldu avealıyım ben aveadan engellilere özel kampanya felan mesaj geldi acaba dedim yahu yoksa girdikmi engelli grubuna dedim kendimce?

valla hastalıgın ıyılesmemısse yuksek oranda cıkabılır pek bılgım yok bende yenı basvurdum haayırlısı olsunn

B- Şizofreni (Paranoid, hebefrenik, katatonik, ayrışmamış, basit tip şizofreni ile post-şizofrenik
depresyon ve kalıntılı şizofreniyi içerir)
1-Tedaviyle çalışabilen 45
2-Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan 80 ozur oranında boyle dıyor

bu avea olayına nediceksin peki dostum ya enggelli mesajjı geldi bana bugün

egos 45 bence sen sağlamsın kendini çok net ifade edebiliyorsun oyle psikaytriden hemen puan verirlerse bende alırım eklettirdim oranı valla. ben sizofreni cok hastası gordum kendini ifade edecek bir şey değil bu hastalık . ben boyle düşünüyorum.. kusura bakma ben kendi fikrimi yazıyorum sen bana ben manyağım demiştin bence sen akıllı ve normal bir insansın kusura bakma ben boyle dusunuyorum...

adil12 psikiyatrik ruh sağlığı bozuk olan kişiler illa konuşamayanlar tamamen kendini kaybetmiş kişilermi olmalı ya bi git işine ondan ben araba kullanamıyorum cocuklumdan beri sorunlar yasıorum deme boşuna ayku olarak zihin olarak dahası varda anlatamam sana uzun uzun sen bak kendi işine

hastane doktoru bana ozaman yatıralım seni dedi bana hastaneye ben şuan için kabul etmedim ilaç tedavisiyle rahatlıorum sadece kullanmadım zaman suratım bi acaip oluo yırtınasım gelio cıldırıom etrafa saldırasım gelio sen ne anlatıon bana

yuzde 80 şizofrenı devlet daırısnde calısırmı onu merak edıyom benım yuzde 80

hastalığımmı şizofrenik rahatsızlık daha belli değil kasç puan alacağım haftaya beli olacak zihinsel felan pikiyatriye göründüm orda doktora anlattım ben işyerlerinde çalısamıyorum askerli zor yaptım gerek ayku olarak sorunlar yasıyorum bazen yırtınıyorum sacmaca hareketler yapıyorum dedim. o ise bana madem böle bişey var yatıralım seni dedi bende ya ben hem devletten yardım hem de ilaç tedavisi istiyorum dedim.
raporu alacam ama puan kaç verirler

çıldıracam heyet bana oran vermemiş depresyon yazmış kahretsin adalet yok

napacam ben şimdi ya manisa akıl ve ruh hastahanesinde heyet oran vermemiş bana akıl ve ruh hastasıyım yahu sacmaca hareketler yapan gaipten sesler duyan aykusu biraz zayıf zihnen sorun yasayan ağlayan kendi kendine konusan gülen araç kullanamayan kişi nasıl depresyon oluyor benim küçükken basıma gelmiyen kalmadı be yılan dolandı bedenime adamın biri cocunla kavga ettim die kafama odunla vurdu münibüs altında kaldım oran nerde orannn türkiyede adalet yok :((( itiraz ettim 3 haziranda ssk hastanesinde olucam tekrar napacam ben şimdi resmen öl diolar bizlere :((

egos, itiraz sonucu gönderileceğin hastanede kendini daha iyi ifade etmeye çalışır ve inşallah bu sefer istediğin oranda rapor alırsın. Sabır...

her ne olursa olsun bukez oran verirler sanırım % de 30 35 bile verseler özürlü sayılırmıyım oturanboğa birşey daha var abi ruh sağlığı hastanesinde psikiyatri uzmanı bana madem böle bişey var yatıralım ozaman seni hastaneye ne nedir ne ne değildir dedi ben hayır ben devletten yardım ve ilaç tedavisi istiyorum dedim sorum şu acaba hastanede yatmam daha mı mantıklıydı acaba hastanede görürler bakarlar ona göre bi teşhis kon urdu gibime geliodu heyete hastanede yattıma dair raporum olaydı bilmiom dahamı ii olurdu

Ben dedim sen sağlamsın diye :) sana rapor vermezler oran bile vermezler eğer engelli olmak yada şizofren hastası isen HASTAHANEYE yatacaksın orada seni izlicekler davranışlarını. belli bir süre takip edileceksin ilaçlar kullanacaksın.

senin en büyük hatan elinde bir hiç bir şey olmadan gitmen. ayrıca ben içimnden geleni söylüyorum sen sapasağlamsın :)

HE HE SEN ÖYLE SAN İNSANLARI DIŞ GÖZLÜKLE GÖRMEye devam et sen ben hata yapmış olabilirim bazı seyleri sölemeyi bile unutmusum ben heyette sen konus anca ben yatacam zaten hastaneye ne nedir ne değildir örenilecek ulan sanki sen kendin sacma sapan hjareketler yapıon yırtınıon konusuon bende tanı depresyon kondu ayrıca ben itiraz ettim en iyisi hastaneye yatmak

Tamam işte hastahaneye yat sonuçta hayat senin için zor ve bu zorluklar karşında tedavi olman lazım senin :)

Egos bana kızdığını farkındayım ama senin durumunu en iyi ben anlarım neden biliyormusun bende mazhar sinir ruh hastalığına psikaytri uzmanına gittim senin dediklerini bende anlattım doktor ne dedi biliyormusun bana : ) ÇIKABİLİRSİN :) yüzüme bile bakmadı. Beni yanlış anlama ama o hareket eliyle yaptığı çok kanıma dokundu..

Üst Alt