Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren olduğumu kabullenemiyorum ve isyanlardayım!?

Micro123

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
95
Şizofren olduğumu kabullenemiyorum ve isyan etmekten sövmekten daha berbat oldum

Ehliyet alamadım, evlenemedim
Her gün avuçlarca ilaç içiyorum
Gittikçe içine kapandım, yalnızlaştım
Aileme göre iyiyim ben ise isyanlardayım

Siz nasıl katlanıyorsunuz ?
Bedensel engelim yok ama kafadan engelliyim
Ve bu isyanım beni intihara sürüklüyor

Bizde katlanamıyoruz ama sabırlı olmalısın. Benim hastalığım kendini 34 yaşında hissettirdi. Tüm hayatım mahvoldu. Şuan vasi tayin edildi.

Tüm bunlara rağmen engelli raporu almadım. Şuan verilen ilaçlarla tam iyileşme sağladım. İlaç yan etkileri ve negatif belirtileri saymazsak. Oda halsizlik.

Eskisi gibi kafam çalışmaya başladı. Biran önce vasimi kaldırıp eski hayatıma dönmeyi planlıyorum.

İyi tedavi olduysan 1-1.5 yılda hastalığı atlatıyorsun. Sonrası sana kalmış tekrar hayata tutunmak için savaşman gerekiyor.

Ben vasim varken bile iş arıyorum. Çünkü birşeyler yapmak zorundayım. Hayatın bir köşesinden tutmak zorundayım.

EVET HAYAT A TUTUNMAK GEREKİR.
EMNİYET KEMERİ GİBİ HAYAT KURTARIR.

BİR KEZ DAHA YAZACAĞIM
Ben ilaçlar sayesinde çalışabildim. İlaçlar olmasa olurdum belki NAKAVT.

@Paliaco55 ... şizofreniyi kabullenemiyorsun. Peki bu , iyileşmene katkı sağlayacak mı ? Ben de şizofrenim 1999'dan beri 24 senedir antipsikotik ilaç kullanıyorum. 41 yaşına geldim. Toplamda 7 defa Bakırköy K2'de yatışım oldu. Yine de isyan etmiyorum. Senin yaş kaç ? Eğitim ve meslek durumun nedir ? Hangi ilaçları kullanıyorsun ? Bunları sorma maksadım ; durumunu daha iyi anlayıp sana doğru tavsiyelerde bulunarak destek olabilmek. Geçmiş olsun...

@xdedahii kardeşim, sende vasi tayini olması, "sigortalı" bir işe girip çalışmana engel oluyor mu ?

Son düzenleme:
Musibeti büyük görürsen daha da büyür küçük görürsen küçülür. Sabır kuvvetini doğru kullanmak gerek eğer isyan etmezsen bunun başıma gelmesi lazımmış dersen buna psikolojide geliştiren travma deniliyor. İnsan kendini en iyiye layık sanıyor. Bu benim niye başıma geldi diyor. Sabır edince güçlenerek çıkıyorsun.

3 tane şizofren arkadaşım var 3 de sorunsuz bir şekilde ehliyet aldı size neden vermediler

@tb2nhf,

12 yıl dır sürekli ilaç kullanmama rağmen 1 - 2 senedir şizofreni olduğumu kabullendim. ARTIK KAÇAMAYIZ BUNDAN.
NEREYE GİDERSEN GİT ZATEN ŞİZOFRENSİN.

ÖLSEN DE ŞİZOFRENİ OLARAK ÖLECEKSİN. KAÇIŞ YOLUMUZ HİÇ YOK.

kardeşim, sende vasi tayini olması, "sigortalı" bir işe girip çalışmana engel oluyor mu ?
Bunu işe girerken anlayacağız. Doktorun dediğine göre çalışabilirsin dedi.

Çalışama bakanlığını aradım. Avukata sor dedi. Avukata sordum. Mahkemeye sor dedi. Mahkemeye sordum. Avukata sor dedi.

Yani işe girerken anlacağız. Çalışıp çalışamadığımı.

Ama ben sorun olacağını sanmıyorum. Hiçbir gelirim yok bu adam nasıl geçinecek çalışama hakkı engellenemez herhalde

@xdedahii,
SEN İSTE YETERKİ ÇALIŞABİLİRSİN.
Hiç sıkıntı çıkacağını sanmıyorum ben.

İŞİ İÇTEN İSTE YETERKİ İŞ BULABİLİRSİN.

Son düzenleme:
Dünya hayatı öyle düz bir hayat değil. Çukurlar var engeller var, problemini değiştiremiyorsan bakışını değiştir. Pırlantayı niye kırarlar eziyet olsun diye mi içindeki cevheri ortaya çıkarmak için mi? İnsan kendini geliştiren bir şeye kızamaz ki.

@ayDÜNYAvazo,

Evet ömürboyınca gecmeyecek ölene kadar ilac kullanacagız ama ilacları dogru kullanırsak normal insan gibiyiz

İlaçları kullandığım sürece eskisinden daha normalim. Şuna hiç problemim kalmadı. İlaç yan etkileri ve halsizlik dışında.

Acaba ilaçları bıraksam tekrar tekrarlar mı ? Merak ediyorum.

O kadar iyi oldum

@xdedahii iyi olmaniza sevindim ve şunu da belirtmek isterim.Benim de vasim var idi.Ve ben sigortali bir iste calistim ve hic bir sorun yasamadim.Calismaniz icin engel bir durum yok.

@Sonsuz.Gök, vasi varken çalışabiliyoruz o zaman. Vasinizi nasıl kaldırdınız biraz bilgi verebilir misiniz? Bana doktor 1 yıl dolunca haziranda dilekçeni verebilirsin dedi.

@xdedahii kardeş, inşallah ben yanılıyorumdur ama senin vasin olan ailen onay vermezse kaldırmak için tek başına hiçbir netice alamazsın.

@xdedahii (y) O zaman süper. Senin adına sevindim. Peki ailen haziranda dilekçeyi verdikten sonra süreç nasıl işleyecek ?

@perseküsyon, buradaki tecrübeli arkadaşlardan onu öğreniyordum. Tekrar hastaneye sevk ediyorlarmış. Mahkeme oluyormuş heralde hastanede sorup soruşturup cevap dönüyormuş. Hep birlikte göreceğiz. Artık burdan paylaşırım.

@xdedahii , bilmediğimden soruyorum. Vasi kararının kalkması için psikiyatri hastane yatış yaptırıp gözlemleme gibi bir şey isterler mi ?

@perseküsyon, bilmem Şamil diye bir arkadaş vardı. Çevredekilere soruyor dedi. Hastane kararı duruma göre kaldırıyor dedi.

Bu arkadaş @Sonsuz.Gök, nasıl kaldırmış birde ona sorayım dedim. Görürse cevaplar herhalde

@xdedahii """çevredekilere soruyor dedi""" diye yazmışsın. Bu nasıl oluyor ? Yetkililer yaşadığın muhite&mahalleye gelip tanıdıklarına seni sorup bilgi mi topluyorlar? :) Evlenirken kız tarafının böyle araştırmalar yaptığını duydum ama vasilikle alakalı ilk defa böyle bir şey öğrendim.

SOSYAL İNCELEME derler buna bildiğim kadarıyla.

bana uykumda da rahat yok rüyamda bazı insanlar bana eziyet ediyor

ömrümün yarısı ilaç içerek geçti. her şikayetimde semptom azalmıştır ama sosyal fobi de bi adım gerileme yok.
sadece kendi hakkımı arayacak kadar cesur olsam yeterdi aslında...

@Micro123 sosyal fobide çekindiginiz durumların üstüne gidebilirsiniz. Yapmaktan çekindiginiz şeyi yaparsanız en kötü ne olur. Kendi hakkınızı ararsanız en kötü ne olabilir? Diye soru sorabilirsiniz, psikoterapi psikolojik destek alabilirsiniz. Sosyal fobi ile ilgili araştırma yapıp sayfaları takip edebilirsiniz. Sosyal fobi ile ilgili kitaplar okuyabilirsiniz. Yapmaktan çekindiginiz şeyler ne ise o şeyi yaparken hata yapsaniz insanlar o hatanizi 10 dk sonra unutacaklar. Bunu örnek verdim. Belki ilaç ve söylediklerim işinize yarar

sana faydam olur mu bilmez. ben ve kardeşim baskın bir baba tarafından büyütüldük. çok sindirildik. güven kayıplarımız oldu. kendimize bize güvenemez hale geldik. ayrıca küçükken bende boy kısalığı ve zayıflıkta olunca bu özgüven eksliği tavan yaptı. kimseyle konuaşmıyorum acaba yanlş birşey söyler miyim . dalga geçerler mi diye çok kez geri planda bıraktım kendmi. şunu söylemicem git abi konuş ne kaybedersin yok öyle birşey. o kadar kolay olmuyor. uzun bir süre ailemden uzakta kaldım. mecburen bütün işlerimi kendim yapmak zorundaydım. insan ilişkilerinde aktif olabilecek bir iş buldum. her işe ben yaparım dedim. anlamasam bile. 2 kelime konuşurken bile düşünerek konuşan ben. bir zaman sonra aynı anda 5 sevgili. (o zamanlarda tabi) tonla arkadaş çevresi ardından iletişim fakultesi derken pazarlama şirketinde yöneticilğe kadar yükseldim. uğur dediklerinde ağzı laf yapar onu gönderelime geldi konu. şimdi ikna edemeyeceğim girdiğim ortamda dışlanacağım hiç bir ortam olmaz. ama bunlar zamanla oluyor. çabala kendin yap. en basit işle yap. elektrik faturasını mobilden ödeme git elden öde. para yatıracakken gişeden yatır gibi. durakta otururken otobüs beklerken yanındakine bu otobüste ne geç geliyor ya diyerek konuya başla nerde çalışıyorsun aa bende burada . tanştığıma memnun oldum gibi. bir bakmışsın herkesle rahat konuşr hale gelmişsin.

bu arada hak arama konusuna gelirsek. kimse hakkını öyle kolay arayamaz. trafikte kavga edecekken çocuğum aklıma gelir susarım. babamla kavga ederim ne uğraşıcam der susarım. bazen hak aramamak en iyisidir. basit şeylerde hak aramak seni yıpratır unutup geçeceksin. büyük konular içinde hukuk var zaten. hak arama ksımında yaşın 35 den ufak olduğunu düşünüyorum. 35 den sonra koy... rahvan gitsine dönüyor iş. çok hakkım yenildi. ama hak kısmına girersen herkes biribirinin hakkını yediğibir ülkedeyiz. sen olayları olabildikçe az zararla atlatıp yoluna bakacaksın geriye dönmeyeceksin.

Ben de sosyal fobiyle uzun süre cebelleştim.Benim kendi yöntemim rezil olmaktan,dışlanmaktan,ayıplanmaktan korkmadım ki korkacak bir şeyim yoktu sosyal düzeni bozmadan saygılı bir şekilde olmak kaydıyla her şeyi yapabilirsin.Geçmemesinin sebeplerinden biri de aslında kendinle alakalı olmayabilir atıyorum ebeveynlerin seni sürekli baskılamişsa hareketlerini hep elestirmisse ya da akranlarin tarafindan dislanip asagilanmissan ve hiçbir sey yapmazsam hata da yapmam kötü şeyler de başıma gelmez dusuncesiyle gardini almis ve kendini sosyallikten uzaklastirmis olabilirsin.Insan ust uste basarisiz oldugu seyden uzaklasir ama başarısızlık da bir başarı.Çunku ne yapmaman gerektigini biliyorsun.Dedigim gibi cevre çok onemli sen ister kutu kutu ilaç iç çevrendeki insanlar surekli seni asagiya cekecek hareketler sergiliyorsa hicbir ise yaramaz.Çevreni degistirmek bir cozum yolu ya da bir kademe ilerleyişi olabilir sosyal fobinde.

Üst Alt