Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren olduğumu kabullenemiyorum ve isyanlardayım!?

Mükemmelliyetçi olmamak lazım, bizim de kusurlarımız olabilir, karşımızdakilerin de olabilir ki zaten biraz da göreceli bir durumdur bu. Doğru olana siz karar verin ve onu uygulayın, karşınızdakilerin de ne düşündüğünü hiç kaale almayın. Kendiniz rahat edin, başkasının düşüncesi başkasının sorunudur, sizin değil.

Sosyal fobi &anksiyete bozukluğu ilaçla düzelmez..Bilişsel psikoterapi almak gerekir. Buradan edindiğin taktikleri de hayata karışıp uygulamak gerekir. Misal, yapabileceğin bir iş bulup çalışmak... En etkili iyileşme yöntemi budur .Sosyal yaşamın içine dahil olacaksın. Kalabalık ortamlara girip, zorlandığın durumlara karşı tolerans geliştireceksin . İnsanlardan merhamet beklemeyeceksin. Öz güvenini geliştirecek bir şeyler yapacaksın.

Kredi kartı veya Digitürk gibi aboneliğin varsa ara iptal etmeyi dene etmemek için yarım saat dil dökerler sende etmek için dil dök arada atarda yaparsın iyi geliyor 😁 buda sosyalleşmek sayılır 😁

Ben bipolar bozukluk hastasıyım. Aynı zamanda asosyal kişilik bozukluğu ve pasif-agresif kişilik bozukluğu var. 3 sene boyunca bilişsel psikoterapi aldım. Artık asosyalliğim ve çekincem yok fakat yapım gereği çok aktif bir bireyde değilim. Artık asosyallikten kurtuldum.
Bipolar atakları (mani, hipomani ve depresyon) geçireceğimi sezebiliyorum ve önlem alabiliyorum. Atak sürem azaldı.

Bende de bipolar OKB psikoz çekingenlik var. Etrafımdaki herkes beni iyi biri olarak görüyor. Benim sorum şu çekingenlik ten kaynaklı olan kaçınmalarım bir değer ifade eder mi? Yoksa bu kaçınmalarım istediğim için olsa mı değerli olurdu?

Şöyle daha iyi ifade edeyim. Hiç parası olmayan alkolik olamaz. Bu kişi alkol içmediği için burada bir değer var mıdır? Yoksa eline para veya imkanlar geçtiğinde hala alkol almıyorsa değerli midir?

Mevlana nemrud'un gücü parası hanginizin elinde olsaydı farklı davranırdı diyor?

insanlarla bir konu bulamayıp konuşamayan sohbet konusu açamayan da sosyal fobi var mıdır ?

Bende de aynı sıkıntı var ve gün geçtikçe daha kötü oluyorum. Sadece çekingenlik de yok bende, bir sürü fobim de var. Boğazımda yemek kalacak korkusu, yükseklik korkusu, telefonla konuşma korkusu, kapalı alanda kalma korkusu. Çoğu kez boş yere yaşadığımı düşünüyorum..

İnternete 1 ,5 aydır girmiyorum bile bacaksız kendi özelliklerin yazmış zavallı seni kaale bile alınmıyorsun hala muhatap olmaya çalışıyorsun asıl sen netten çıkmıyorsun üç kez yasaklandığın siteye nick değiştirip yine girmişsin .;)

Son düzenleme:
@osmangazi,

İmkanın varken sakındığın değerlidir tabi ki de . Bazen bir şeyinin olmamasıda nimettir.

Karakter kanseri diyorum ben kendi durumuma

Şu olayla karşılaşsam nasıl davranmalıyım gibi düşünceler kafamda
Hep pasifim içine kapanik ne yapılır ne konuşulur
İnsanlarla nasıl tanışılır
Hiçbir bilgim yok tecrübem yok
İnsanlarla Günaydın , selam o kadar muhabbet bitti
Bi şeyi 5 dakika önce söversem iğrenirsem, 5 dakika sonra över severim, ailem de bıktı benden stabil ol diyorlar Olamıyorum
Stabil olsam bi hedefim de olacak

@Paliaco55,
kardeş memur olmuşsun daha ne istiyorsun evlenip de napacaksın normal insanlar bile evlendikten bir iki ay geçmeden ayrılıyorlar keyfine bak takma bunları kafana ilaç konusu ise hepimiz mecburen içiyoruz iyi ki de ilacımızı alabiliyoruz buna hayıflanmaktansa sevinmemiz lazım

Hoştur bize senden gelen gonca gül ama senden bize diken gelirse isyan ederim.

Böyle olmaz.

Allah bize gonca gülü layık görünce iyi , dikeni layık görünce isyan etmek olmaz.

Burası dünya,cennet değil.Burası imtihan yeri.
Bizi biz mi imtihan ediyoruz ki , her şey istediğimiz gibi olsun.
Bizi Allah imtihan ediyor, Allah ne dilerse o oluyor.

Halini kabullenmek içinde ki savaşı bitirmene yardımcı olacaktır.
Sabret.

@Paliaco55,
Güzel kardeşim, dostum senin bu düşüncelerin %25 şizofrenlerde var. Durumun kabul edilecek bir tarafı yok. Ben hastanede kendime gelmeye başlayınca Yaratıcıya içimden isyan ettim. Dedim ki bu dünya da o kadar şerefsiz, tecavüzcü, çocuk katili, mafya vs. Pislik insanlar varken bizi mi seçtin. Dedim. Şizofren olduğumu biliyorum. Halen daha kabullenemiyorum. İlacımı hapımı kullanıyorum. 4 seneden fazladır. Düzenli son 6 ayda iğneyi kaldırttım. Faydası olmadığı için. Doğaya, tabiata bak. Her varlık çeşitli donanıma sahip. Aynı zamanda her varlık zaafa sahip. Bir kusur illaki var. Bize düşen bu düşüncelerden sıyrılıp şartlara uyum sağlamak. Çoğu insan kendini düşünür. Bizim ora ilçe birgün dolmuşun arkasına bindim. Güzel Bi abla bindi onun şizofren olduğunu biliyorum. İlaçlardan uğuşmuş, bakışlar donuk vucut hareketleri zayıf ağladım. Doğanın kanunu bu. Çocuğum olsun dahi istemiyorum.

Bu aşağılık insanların ve kötülerin hakim olduğu bu dünyada bir kişi daha çile çekmesin istiyorum. Tavsiyem strateji belirle hastalığın olumsuz yanlarına odaklanma, senden bu dünyada bir tane daha yok. Kendini bir ucube gibi görme. Kendine yeni bir yol çiz. Olumsuz düşünen insanlardan uzak dur. Senin gibi hasta olmayan insanlara anlatma, anlamazlar. En yakınındakiler bile anlayamazlar. Ben eve kapandım hiç kimseyle konuşmuyordum birgün Osmaniye / Kadirli den Andız tesbihi getirttim. Toptan aldım. Bileklerime dizdim. İnsanlara satmaya çalıştım. Sattım. Toplumdan kopmamak için. Para için değil. Eskiden tek elimle 50 kg kaldırıyorum. Vucudum yağlandı 20 kg fazla kilo aldım. Koşmakta zorlanıyorum. Yürümeye başladım. Kendimi hırpalamadan. Öldürmeyen acı mecbur güçlendirir. Kabullenme çünkü sen daha iyisine layıksın. Hayattan ve tedaviden kopma yapman gerekeni yap. Doktorunlada konuş. İlaçlar o duyguyu tetikliyor olabilir.@perseküsyon, abime katılıyorum vasiyi ailem kaldırdı.

doktor tanımı şizofreni olarak değiştirdi. bende kabullenemiyorum ama kimse hasta olduğumu anlamaz şu an

bazı çok iyi insanlar 30 larında kanser oluyor bizim de kaderimiz bu belki kanser değiliz yani ölmüyoruz ama bocalamalar, ataklar ve obsesyonlar çekerek sürünüyoruz tüm hastalıktan dolayı çektiklerimiz yetmezmiş gibi geri zekalı toplum tarafından dışlanıyor ve damgalanıyoruz bizleri haksız yere sadece hasta olduğumuz için dışlayan ve damgalayanlara Allah'ın yüce adaletinden bize yaptıklarından daha beterini çekmelerini hatta ve hatta kendilerinin değil en sevdiklerinin çekmelerini canı gönülden diliyorum

Öğretmenler günü kutlamasına katıldım
Herkes konuştu, eğlendi, dans etti
Ben odun gibiydim oturduğum yerden kıpırdamadım bile
Bunu kafaya taktım
İçimden kıpırdamak bile gelmiyor
2 bardak rakı içeyim su içmiş gibi kendimde en ufak bi rahatlama gevşeme olmadı
Katatonik midir negatif midir
Ben böyle olmayı istemedim ki
Şizofren
15 yıllık şizofreniyle mücadelemle sonuç bu
Yaşayan ölü
Kendime böyle olmayı yediremiyorum ama elimden de yapacak değiştiricek bi başarım olmadı, olmuyor
Bu durumu da kabullenemiyorum

Ben de bu sadece benim karakter yapım sanıyordum psikoz geçirdim ben de demek ki bağlantılı durumlar var ben de mesela bir ortamda söz hakkı alıp niye muhabbet çevirmiyorum diye kafaya takarım

BELKİDE BAŞKALARIDA İSTEMEDİ AMA ELDEN HİÇBİRŞEY DE GELMEYECEKTİR.

@Micro123,

BENCEDE İNTİHAR KESİN ÇÖZÜM amma Bu arada ahiretini de YAKARSIN VAH DERSİN AMA İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLUR KARDEŞİM MALESEF Kİ.

Eğri oturup düz konuşmak gerekirse eğer.

@Micro123,

sakın sakın sakın öyle bir şey aklından dahi geçirme çekeceğin acıyı biliyor musun intihar ederken allah korusun aklından çıkar hem remisyona girmeyeceğin ne malum belki çok iyi hissettiğin dönem gelicek bak ben şu anda o dönemdeyim lütfen böyle bir şey yapma arkadaşım sadece ve sadece remisyonda olacağın günleri düşün ve daha iyi olduğunu kafanda kurgula her geçen gün içtiğin her ilaç sonrası daha iyi olacağım de ve hayatına pozitif bakmaya çalış tüm pozitif yanlarını bir kağıda yaz ve onları gün içinde tekrarla...

Daha intihar etmedim ama cepte duruyor
Şizofreniyi kabullenip, isyan etmeyi kessem ne değişir?

@Micro123, Ne değişir elinde ki ile yetinip mutlu olmaya çalışırsın bardağın dolu tarafına bakarsın her şeye negatif ve kötümser bakmaktan kurtulursun.

Unutma intihar pes etmiş korkakların işidir cesurlar mücadele etmeyi, savaşmayı ve her şeye rağmen yaşamayı seçerler.

MÜCADELE ET kaybedeceksen BÖYLE KAYBET.

İNTİHAR EDİP KENDİ TABUTUNU UZAKTAN İZLEMEK İSTEMİYORSAN EĞER İNTİHARI AĞZINA BİLE ALMA.

Üst Alt