Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastaları gününüzü nasıl geçiriyorsunuz?

🌈☀️Her yeni güne , güzel bir başlangıç diyerek uyanıyorum.

Son düzenleme:
Maneviyata İslam'a yönelin iyileşirsiniz şizofreni diye bir şey yok aslında synergy kendiyas' ı bir araştırın günlük yapılacaklar ve Tevbe metni var ben uyguladım işe yarıyor sesler durma noktasına geldi 7 yıldır ilaç kesmiyordu.

Romence öğreniyorum, bir yandan da bütünlemelere çalışıyorum. Keşke derslere biraz daha erken çalışmaya başlasaydım ama neyse artık, yapacak bir şey yok. :)

@Mara, soruları gördüğün için daha kolay, endişelenme. Bi de benim dediğimden farklı bir sınav çıkıyormuş xD Ben işaret dili diye bir dersten kaldım, ek sınava giricem. Bu sitede takılıp da o dersten kalmam ironik oldu 😁

Son düzenleme:
@Pickle, soruları görmedim aslında çünkü finallere girmedim. :D Doğrudan bütlere kaldım. :D Ama yapay zeka ile çalışması kolay oluyor, Romence için de bakıyorum. Google'ın uygulaması, ismi NotebookLM. Bir Gemini, bir Chatgpt, bir de buna giriyorum. Quiz oluşturması, flashcard hazırlaması falan çok güzel.

Kolay gelsin, turşu. :)

Hadi bakalım :cool: hem sınıf da az kişi olur.
NotebookLM'ye ders çalışırken bakıcam, kullanışlı bir şeye benziyor.

Yapay zekayla beyin MR'ı hakkında konuşurken bi anda "senin şu tarihte şu hastanede şu doktorla psikiyatri randevun var" demesin mi. Bi de bu konuştuklarımızı anlatsan iyi olur diyor pişkin pişkin. Zaten Youtube arkaplanda çalışırken ekran resmi alınca "youtube bu ekran resmini algıladı" diye uyarı geliyor, ondan bi gıcıktım xD

• Haha
Reaksiyonlar: Mara
bugün şimdilik iyiyim devamı gelir inşaAllah

@Ahmet T, Hastahaneye yatırın diye gittim.Prosedür gereği acile triyaj sarı alan gittim.Yatırmadılar.Yer yokmuş bilmem neymiş.Hastahane hemşirelerinden biri acile gidene kadar taciz etti.Hasta haklarına gidiyim dedim.Haftasonu acil de var diyor.Hemşire erkek olmasa bir mantığa oturtacağım da işte.Metroda amca euro var dolar var diyip arada beni dürtüyor.Çeşit çeşit.Cebimde 10 lira var.Elli kuruştan 10 liraya bir yükseliş olmuş.Bir tek kapının önünde gençler vardı.Benden önce varmışlar.Kurye binanın kapısını açtı.Benden para çıkmadı da bir iki anahtar kopyalasalar veya bir komşuya taksalar baya iyi olur.

Bugün şehir merkezine gittim geldim bayadır çıkmıyodum iyi geldi biraz kalabalıktı

doktor ek ilaç yazdı klozapini azalttı

sigarayı bırakmam lazım ta ciğerden öksürük oluyor salı günü göğüs hastalıkları uzmanına gideceğim inşaAllah birşey çıkmaz

Benim de bırakmam gerekiyor.Bir şey de yapamıyorum.Clonex kullanıyorum.Doktor bırakmam sorun yaşatır diyor.Bir ara antidepresan ve sigara bırakma ilacı olan bir hapla bıraktım ama geri başladım.
Otuza da az kaldı.Otuz da sigaranın etkisi net hissediliyormuş.Nikotin sakızı vesaire bir işe yaramıyor dişten oluyorsun.Bir ara ödül mekanizmasında beyin de kapatıp sigara bıraktıran ilaç vardı.Onu da batı da yasakladılar intihar oranını arttırıyor diye.Bir frekans cihazıyla bırakma yöntemi var.Onda kantaron veriliyormuş haliyle ilaçla kullanılmıyor.Bi de doktorun dediği bu tip hastalar sigara bırakınca sinirli oluyor diye yakınları söylüyormuş.Adam bahane buldular yükleniyorlar psikiyatri hastası zaten diye söylemiyor tabi.Sinirlilik bu hastalarda çevresinden söyleniyor diyor.

@Ahmet T, Sigara klozapinin etkisini ciddi oranda azaltıyor sigara içenlere daha yüksek doz klozapin verilmek zorunda kalınıyor bunu doktor söyledi bana ayrıca okuduğum kaynaklarda da aynı şekilde bilgiler var yani sigara nereden tutsan büyük zarar.

Hangi ilacı ekledi doktor merak ettim?

@OturanBoğa

sen tesadüfen dünyaya geldin d sana göre mezarda kaybolcak kadar şanslımısın mezarda kaybolursan bişey demem ama kaybolmazsan çekecek olan sensin

Salona geçtim. Televizyondaki program da yeni konuya geçti. Ben gelecektim programa. Biriyle mesajlaşıyordum. O kişi bana bir konuda inanmayınca televizyondakiler bana yalancı bu dediler. Ben o sırada inançla ilgili bir meseleyi yazıyordum. Aklımı okuyup "inancı çoğaldı" dediler.

Ben bipolar hastasıyım uyurken çok kötü oluyorum. Rüyalarımı birebir canlı yaşıyorum bazen gerçek mi yoksa rüya mı diye ayırt etmekde güçlük çekiyorum.

@sucre_, Bende uykusuz kalıyorum.Acaba kısa süreli uyku ilacı kullansam sorun olur mu? örneğin rivotril gibi yazar mı ki doktor.

Üst Alt