Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastasıyım. Durmadan alışveriş yapıyorum!?

benkım

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadaslar

ben de 10 senden berı şizofren hastasıyım bısey sorucam

ben sıfır telefon alıyorum pahalaı telefon alıyorum 1 ay kullanıyorum satıyorum bıdaha alıyorum bıdaha satıyorum bıdaha alıyorum bıdaha satıyorum sızde bole oluyor mu yoksa sitresden mi? yaklasık 27 mılyar zarardayım hala duramıyorum iphone 7 kullanıyorum suan dayanamıyorum telefoncu tsk edıyor

hangı ılacı kullanmalıyım . bana bı yardım etsenız hangı doktora gıtmelıyım anlatıyorum doktora ılac yazıyor faydası yok bı sızden fkır alsam ne yapmam lazım bana depakin verdı bıde aylık ıgne var sadece onları kullanıyorum ama calısıyorum fazla ılac vermıyorlar yoksa calısamıyorum

bana bı yardım etsenız hangı doktora gıtmelıyım sızın kullandıgınız ılacları vermıyorlar bana

doğru ilaç kombinasyonunu hala oturtamamışsınız. ne zaman ki ilaçlar oturur, o zaman hayatını düzene sokarsın

ben de şizofreni hastasıyım alışveriş takıntısını senden duydum yatarak tedavi görmeyi dene şizofreni hastasının en iyi ilacı klozapin diyiyiorum bence tabi

Ahmet T

tsk ederım bende para harcamada cok cok yatırdılar ama cok borca gırdım yattıkca bende yatmıcam artık borclarımı odemem lazım ama odeyemıyorum bırı bıtmeden bırını acıyorum dedıgınız gıbı bu ılacı doktora yazdırcam eger işe yararsa sıze mınnettar kalıcam klozapin

benkım

hemogram kan aldırman gerekli bir kağıda beyaz küre işaretmen lazım yoksa ilacı vermiyor ilaç hücre öldürüyor

o kadar tehlıkelımı bu ılac ama benım para harcamam durdurcaksa olumune kadar kan verırım sorun degıl kac kez kullanmam gerek

ilaçla alakalı değil şizofreni hastaları ömür boyu ilaç kullanmak zorunda ilacını içersen bazı hastalarda sorun olmuyor

Ahmet T

bu ılacı pskiyatrı doktora yazdırcaz yazarsa kullanırsam kurtulur muyum beynımdekı salgılar duzene gırer mı sız ce

onu doktoruna sor o sana der bu tür ilaçlar 1 ayda etkisini gösterir tabi hastaya bağlı

Kulaktan duyma bilgilerle ağrı kesici bile kullanılmaz. Başkasına iyi gelen ilaç size zarar verebilir. Doktor olmayan biri asla bir başkasına ilaç ismi öneremez. Sakın doktora danışmadan ben bu ilacı yazdırmak istiyorum demeyin. Farmakoloji de kullanılan ilaç ham maddeleri her insanda aynı etkiyi göstermez. SAKIN öneri ile ilaç yazdırmayın. Sorunuzun cevabına gelirsek bu durum bir kaç seans psikoterapi ile kontrol altına alınabilir. İlaca gerek kalmadan

Bitmeyenumut

bencede her hasta doktorunun verdiği ilaçı kullanmalı benim doktorum senin ilacı bu dedi arkadasta şizofreni bende doktorun ne derse odur

psikoterapi dusundum oraya gıtmeyede randevu alamadım tam 6 ay bekleme suresı verdıler denızlıde dolu her taraf ne yapmam lazım evet haklısınız toplum ruh saglıgı merkezı var devamlı benı kontrol eden doktorlar var yarın onlarla goruscem eger uygun gorurlerse kullancam olsemde umrumda degıl yoksa ıntıhar edıcem olmuyor

şeytana uyma kendini koruma altına al doktorun sana ekt den bahsetti mi

Ahmet T

ben konustukca ılac yazdılar bır suru ılac verdıler denedım kullandım hastanede yatttım sadece sıkayetımden bırı buuu otekı sıkayetlerımı anlatsam cvp bıle yazmazsınız ekt nedemek bana bıseyden bahsetmedıler sadece dınlıyorlar tmm bole yap demıyorlar saten deseler bıle bı kulakdan gırıyo otekınden cıkıyo aklım baska yerde oluyo begın fıkır uretıyo ıcımdekı ses benı yoneltıyo gıbı gelıyo ıcımden ne gelıyorsa ne ıstıyorsam alabılıyorum ama kendımı bu bole olur dıyemıyorum

Şizofrene benzemiyo pek hareketlerin bence bipolarsın

Bipolarda sık alışveriş oluyo

şizofreni ama ne şizofreni benim ki paranoid
sen kendini sürekli kuruma altına al abdestsiz durma gece yatmadan önce abdest al ölürsen şehit sayılıyorsun

Doktoru değişsen iyi olur

evet hep bipolar hemde şizofren aynı dedı doktor bana

Anneme vaktinde bipolar dedi doktorun teki yalnış teşhis ilaç içti kaçtane kadın meğerse panik atak endişe kaygı hastası

Ağırlık yazcaktım bipolarsın daha fazla

flora19

evet hızlı konusma ve hareket edebılıyorum yorulma yok uyumak yok daha bır cok sey yapabılıyorum tsk ederım haklısınız onerınız varmı doktor yada bana en ıyı ne gele bılır

benkım bipolar üzerine inceleyen bidoktor bul sen

Pskiyatri

Geçmiş olsun iyi ilç denk gelir birgün işlh

flora19

engellı raporda bole yazıyo şizoaffektik ne demek vede sunu sorcam şizofren ve bipolar aynı hastalık degıl mı

flora19

tsk ederım doktoru buldum denızlıde varmı bu hastalıkla ugraşan ılgınız ve fıkrınız ıcın cok tsk ederım ne dıcem bılmıyorum yardımlarınızdan dolayı herkeze tsk ederım rahatsız ettım sızıde herkeze teker teker tsk ederım allah razı olsun sızden hakkınızı helal edın

flora19

eger ılacı kullanmazsam bunlar oluyo
İştahsızlık
Kilo kaybı ev ya kilo alma
Uyku alışkanlıkları değişiklikleri (çok az veya çok uyuma)
Ajitasyon (aşırı huzursuzluk)
Enerji eksikliği
Olağan etkinliklere karşı ilgi kaybı
Değersizlik veya umutsuzluk duyguları
Suçluluk düşünceleri
Düşünememe veya konsantre olamama
Ölüm veya intihar düşünceleri eger kullanırsam bole oluyo

Psikotik belirtiler:
Sanrılar (gerçeğe dayanmayan ve aksi ispat edilse bile ısrar edilen garip inançlar)
Halüsinasyonlar (örneğin sesler işitme gibi gerçek olmayan algılar)
Düşüncelerin sıralı olmaması
Alışılmadık davranışlar
Yavaş hareketler
Yüz ifadesi ve konuşmada duygu eksikliği
Kötü motivasyon
Konuşma ve iletişim sorunları

şizoafektif hem şizofreni hemde pipolar eşlik eder pipolarla şizofreninin karışımıdır

[FONT=Exo]Şizoaffektif bozukluk hem şizofreni, hem de duygudurum bozukluğu belirtileri gösteren hastalar için kullanılan bir tanıdır. Tanı kriterlerine göre; hastada duygurum belirtileri olmadan (manik veya depresif belirtiler) da en azından 2 hafta süren hezeyan ve halusinasyonların görülmesi gerekmektedir.[/FONT]
[FONT=Exo]
Bu psikotik belirtilere ilaveten, ataklar halinde gelen depresif veya manik belirtilerin tabloya eşlik etmesiyle şizofreniden, duygudurum atakları arasındaki dönemlerde tam iyileşme olmaması ve işlevselliğin tamamen düzelmemesi açısından da bipolar affektif bozukluktan ayrılır. Yine de, şizofreni-bipolar bozukluk sınırında duran, her iki tarafa da tamamen girmeyen hastalar için kullanılan, tartışmalı bir tanı grubu olduğu da söylenmektedir.[/FONT]

[FONT=Exo][FONT=inherit]
Epidemiyoloji:[/FONT] Tartışmalı bir tanı olmasından ve çalışmalarda farklı tanı kriterlerinin kullanılmasından dolayı epidemiyolojik bilgiler çelişkilidir.
[/FONT]

[FONT=Exo]Genel toplumda prevelansının %1’den daha az olduğu düşünülmektedir. Kadınlarda, erkeklere göre daha sık gözlenmektedir. Aile çalışmaları şizoaffektif bozukluğu olan hastalarının birinci derecede akrabalarında hem şizofreni, hem de duygudurum bozuklukları açısından artmış risk olduğunu göstermektedir.[/FONT]
[FONT=Exo][FONT=inherit]Belirti ve bulgular:[/FONT] Şizofreni, mani ve depresyondaki tüm belirtiler izlenebilir. Bu belirtiler eş zamanlı olabileceği gibi, değişik zamanlarda da ortaya çıkabilir. Psikotik belirtiler duygudurumla uyumlu veya uyumsuz olabilir.
[/FONT]

[FONT=Exo][FONT=inherit]Seyir ve prognoz:[/FONT] Prognozunun, genel olarak, şizofreniden iyi, duygudurum bozukluklarından kötü olduğu düşünülmektedir. Yaklaşık olarak hastaların %20-30unda gittikçe artan yıkım gözlenir ve bu hastalarda psikotik belirtiler daha baskındır.[/FONT]
[FONT=Exo][FONT=inherit]
Kötü prognoz göstergeleri şunlardır:[/FONT]
Hastalık öncesi işlevselliğin kötü olması
Sinsi başlangıç Ortaya çıkarıcı etkenlerin bulunmaması
Psikotik belirtilerin baskın olması
Erken başlangıç
[FONT=inherit]Ailede şizofreni öyküsü Ayırıcı tanı:[/FONT] Ataklar halinde gelen duygudurum belirtilerin tabloya eşlik etmesi ile şizofreniden, ara dönemde tam iyilik hali olmaması ile psikotik özellikli duygudurum bozukluklarından (örneğin; psikotik mani, psikotik depresyon) ayrılır. Tıbbi nedenlere ve madde kullanımına bağlı bozukluklar da ayırıcı tanıda dışlanmalıdır.
[FONT=inherit]
Tedavi:[/FONT] Tıpkı tanıda olduğu gibi, tedavide de tartışmalar vardır.[/FONT]

[FONT=Exo][FONT=inherit]Genelde önerilen, akut tedavide antipsikotik kullanımı;[/FONT] sürdürüm tedavisinde ise manik ataklar ön planda ise lityum, valproik asit, tegretol gibi duygudurum düzenleyicileri, depresif ataklar ön plandaysa antidepresan tedavidir. En uygun tedavi yaklaşımı hasta için kişiselleştirilmiş tedavidir[/FONT]

doğru ilaç kombinasyonunu hala oturtamamışsınız. ne zaman ki ilaçlar oturur, o zaman hayatını düzene sokarsın

bu yorumum degişmiş adminler kim degiştirdi ben böyle bişey yazmadım

Üst Alt