Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastasıyım. Yan etkilerinden dolayı ilaçlarımı bıraktım..?

Ahmet T

Aktif Üye
Konular
61
Reaksiyonlar
123
paranoid şizofreni hastasıyım ilacın yan etkileri vardı nefes alamıyordum su içemiyordum fayda etmiyor ilaçlar bıraktım tekrar başlamıyacağım

Cok gecmis olsun kardesim.Bende sizofreni hastasiyim.Bende zamaninda yan etkilerinden dolayi ilac tedavisini reddediyordum,taki dogru ilaci bulana kadar dokturum.Bence ilac tedavisi olman gerek,kullandigin ilaclarin yan etkisinden rahatsiz oluyorsan doktoruna soylemelisin,birakma ilaci.tekrardan gecmis olsun

faydası yok ki kardeşim kan aldırmaktan ilaç yazdırmaktan bıktım şeytan mıyım değilmiyim bir türlü anlamadım acı çekip gideceğim cinler alemine

ilaç kullanamayanlar için çikolata ve sporu tavsiye ederim iyi geliyor

Semptomlarında akut alevlenme olursa gözünü hastanede açarsın.

Evet. Ben de şizofrenim. İlacı bırakırsan sakata gelirsin.

yok be kardeşim öyle düşünme çok uğraştım ama bu sefer bırakacam

ilaçları bırakmak bir şizofren için ve çevresi için büyük tehlike
intihara süreklenme ve çevreye zarar verme görülebilir hastalığın alevli evresinin ilerleyen zamanlarında.
inan şimdikinden daha kötüye gideceğini garanti edebilirim
eğer ki doktorun koyduğu teşhis doğruysa
ilaçlara devam
doğru ilaç en az yan etki gösteren ilaçtır

Ben kendimi iyi hissediyorum ama hala xeplion iğne kullanıyorum. Doktor kesmedikçe kullanın bence

xeplion 3 yıl kullandım faydasını görmedim ayda bir vuruluyor

Merhaba Ahmet,

İlacı doktor kontrolü dışında bırakmak bu tür hastalıklarda iyi gelmiyebilir. Bırakanlar var ama bu hastalık daha kötü hale gelebiliyor.

İlaçlarının yan etkisi olabilir ve ilaçların sana yaramiyabilir. Yukarda ki arkadaşlardan birininde dediği gibi psikiyatristinle sana iyi gelen bir ilaç mutlaka vardır. Bu zorlu süreçte başarılar diliyorum sana.

@ahmet75
Çıkolatanın bilim olarak kanıtlandı mı bilmiyorum ama spor beyinde mutluluk hormonu (endorfine) yaptığı kanıtlanmıştır.

Ahmet T

Risperdal ile başladım 4 sene kullandım. Bu sene xepliona başladım. Faydası oldu bana.. Onbeş günde bir iğne vurulmaktan kurtuldum yani [emoji41]. Allah bütün hastalara şifa versin. Üzerindeki yükü hafifletsin..

tedavi için hocaya gideniz var mı ben okadar rukye dinliyorum bana mısın demiyor bu hocalarda psikolojimi bozdu eczacı bana demişti yıllar önce kullanma hiç faydası olmaz sana

Ahmet T

rukye mi halüsinasyon mu görüyorsun , bunların gerçeği yansıtmadığı da kanıtlanmış değil bence.
ama psikiyatristlerde hasta olabiliyormuş bitane zorla hastaneye yatırılan psikiyatrist duydum , düzendede hata vardır illaki...

geçmiş olsun bu arada...

yani hasta olduğunu düşünüyorsan..

rukye kuran la tedavi demekmiş hoca dediğim doktor değil ağır vesvese alıyorum ben şizofreni olmadığımı anladım

Ahmet T

bendede vardır vesvese. ben hiç halüsinasyon görmedim ama üç defa şizofreni tanısıyla hastaneye yattım..

ahmet22

aynen bende 4 kez yattım 2 kez polis yatırdı
konu dışı ama bu ufoları cinler kullanıyor gördüm de ondan diyiyorum

Ahmet T

nasıl anlatsana biraz , ben fizik matematik bilim kısmıyla da az ilgileniyorum da yine erken evrede bişi çıkarmı bilmiyorum biraz anlatsana ne oldu?

bu arada kuran okuyunca tesir ediyor diye biliyorum anlamını da öğrenirsen okuduğunun iyi olur

dalga geçtiler saat gece yarısıydı mahalleden geçti beni gerizekalı mı buldular ne bir tane kadın cıktı dedi ben senin annenim seni yanıma alacam sen çok hastalık çekeceksin dedi yanıma alacam kabul et dedi sonrasını hatırlamıyom

Ahmet T

hımmm buna halüsinasyon diyorlar ama ufo nasıl bişeydi anlatsana ..

bidaha olursa kameraya al o kadını ben olsam öyle yapardım yani.annen vefat mı etti bu arada başın sağolsun öyle olduysa.

bilindiklerden o kadın ben cocukkende geldiydi bana dedi vay gavurun bebeğü küfür ettim üzerime yürüdü ama ne yürüme yanında ki erkek olanı o daha cocuk dedi kamera yoktu ayrıca ufonun mahalledeb geçmesi saniyelik oldu annem 1 yaşımda ölmüş yemek yapanım yoktu ilgilenende yoktu

başka ne oldu ?
benim aklıma takılanlar

1) ufo dediğin şey nasıl bişeydi ,ışıklı mıydı kütlesi var mıydı çok hızlı mıydı ve neye benziyordu?
2) cinden bahsetmişsin cin mi gördün ve gördüğün şeyin cin olduğuna nasıl kanaat getirdin?

ayrıca kaç yaşındasın?

ahmet22

kütlesi yoktu yanlız uykuya daldım gördükten sonra internette pleiadesli diyor ben cin diyiyorum 24 yasındayım gördüklerim cinlerden başkası olamaz benimle bunlar kafa buluyor eğleniyorlar

ÖNERİLER

1) Doktorunun dediğini yapacaksın ,ilaçlarını kullan , ben hiç böyle veya benzer bişey görmedim ama kullanıyorum mecbursun yoksa hastaneye yatırılmak daha kötü.

2) bu tavsiyedir namaz kıl. her gün muntazaman felak nas oku. anlamını ezberlemek de zor değil kısa ve çok etkilidir.

cinler vardır ve insanlarla görüşebilirler. Bizim peygamberimiz muhammed s.a.v. ve bildiğim kadarıyla musa peygamber a.s. ve sanırım isa aleyhisselam cinlere de gönderilmiştir. bu kişiler uzma peygamebrelerdir ve Muhammed a.s. peygamberlerin imamıdır ve cinlerle görüşmüştür.

şimdi cinleri herkes göremez. belki peygamberimizin cinlerle görüşmesinden mi aceba müşrikler ve/veya münafıklar ona (haşa) mecnun dediler (ilginçtir mecnun ile cin kelimesi yakındır belki de mecnun cinlenmiş demektir) bunun üzerine kalem suresinin ilk ayetleri indi.

nun wel kalem we ma yesturun , ma ente bini3meti rabike bi mecnun. (nun ,ilim ehlinin kağıda dizdiği kaleme andolsun , (rasulum),sen rabbinin nimeti sayesinde mecnun/deli değilsin.

senin anlattıkların gerçek de olabilir halüsinasyon da o yüzden ilaçlarını kullan.

Son düzenleme:
doktorluk değil niye ilaç içeyim hem zehirliyor nefes alamıyorum tükürük birikiyor uykuya dalış sırasında sabah yastık ıslanmış oluyor su içemiyorum bunu ilaç yapıyor ben bir de böyle deniyeceğim

Üst Alt