Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastasıyım. Yan etkilerinden dolayı ilaçlarımı bıraktım..?

Ahmet T

Ahmet'cim, biz kuşla mı yazılşyoruz şimdi :) Şaka bir yana, ne hissettiğini ve nasıl düşündüğünü tahmin edebiliyorum. Zaten sorun da orada. O düşünme şeklini, sandığın şeylerin olmadığını yeniden anlayabilmen için ilaç tedavisi görüyorsun. Ve bir süre sonra daha iyi hissedeceğinden eminim. Sabırla ilaçlarını kullanmalı ve terapi esnasında aklından geçen her şeyi bütün açıklığı ile doktorunla paylaşmalısın.

ah birde ilaçların yan etkisi olmasa keşke su içerken nefes alamıyorum tükürük birikiyor gece uyanıyorum nefes alamıyorum yastık ıslanmış oluyor yarın iğnem var yorumun için teşekkür ederim sayın@OturanBoğa

gecmıs olsunda hıc bır ılac nefes alamamazlık su ıcememezlık gıbı bı yan etkı yapmaz o senın psıkolojınle alakalı bı durum. Paranoıd sızofrenlerden ılacları kullanabılenler nasıl kullanıyor. Ilacları ıcmezsenız hastalık ılerler bence doktorunuzla konusun bı cozum uretın .

@Sizosalgun

doktor tükürük birikir dedi yan etki alıcı hapı yok dedi klozapinin yarın iğnem var

bende sizofren hastasıyım ancak alevlenme dönemlerınde bu hastalıgı kontrol altına alıyorum ılk önce mantıklı dusunmeyı ogrenırsen bu hastalıgı yenebilirsin ben öyle yaptım

ben birilerini gözümün önüne getirip onlarla konuşuyorum biraz iyileştim yarın iğnem var fayda ederdur

sizofren hastaları aslında halisilasyon görmiyorlar sadece gördüklerini sanıyorlar sizin tek yapmanız gereken aklınızı kullanmak bılınclı olmak ben aklımı kulandım ve bılınclı davrandım ve hicbir skıntıyla karsılasmadm

Ayrışmamış şizofrenim 17 yaşından beri toplamda 19 senedir antipsikotik kullanıyorum. Toplamda 13 defa hastaneye yatışım oldu. Buna rağmen ayaktayım 14 senedir memurum. Seroquel,risperdal ve zyprexa gibi çok sayıda ilaç kullandım. En çok fayda gördüğüm ise leponex oldu. Zaten bu ilacın latince karşılığı "son çare" demek. Demem o ki şizofren arkadaşlar yılmayalım. Hayata bir şekilde tutunalım. Özellikle de iş bulup çalışmayı tavsiye ediyorum. Yapabileceğiniz ne iş olursa... Hem para kazanmak hem de bilişsel işlevselliği arttırmak açısından çok gerekli ve faydalı. Allah cümlemize şifa versin.

dün clopixol yazdırdım bugün leponex yazdırdım yarın eczaneden alacağım bir hafta sonra clopixol var Allah cümlemize sağlık sihhat şifa versin Amin

Şizofrenide ilaç bırakmak hastalığı yeniden alevlendirir ki acı çekiyorum cinler alemi gibi cümleler paranoid düşüncelerdir.ilaç değişir ama bırakma kardeşim bende psikoloji mezunuyum

Şizofrenide ilaç bırakmak hastalığı yeniden alevlendirir ki acı çekiyorum cinler alemi gibi cümleler paranoid düşüncelerdir.ilaç değişir ama bırakma kardeşim bende psikoloji mezunuyum

yok artık ilacı bırakmam 3 haftada 1 clopixol var 1 hafta sonra iğnem clopixol var bırakmam tam iyi olacağım zaman şeytan bırak sana hiç faydası yok ikici günde diyor ki çabuk ilacı iç kullan dalga geçiyor kendimce

akenetonu günde 2 ye çıkardı burda ki hastane hacettepe günde 1 tane iç dediydi clopixol a karşı vermişti hacettepe deki doktor burda ki doktor 2 ye çıkardı bana dua edecen dediydi bugün biraz daha iyiiyim

bak güzel kardeşim ben bipolarım uzun yıllar ilac kullandım 1 yıldır icmiyorum benim büyük abim şizofreni ilacı bıraktı bi süre sonra tekrar hastalandı bu sefer doktora polis zoruyla götürdük 15 yatırdı doktor sonra zekrapin 5 mg verdi uzun bi süredir hastalanmıyo durumu cok iyi bolca yürüyo üstelik itfaye şöförü şızofrensen mutlaka ilac kullanacan başka antanatif yok senin icin ileriki zamanda inşallah düzelirsin dua ile sen kendine dua et zaman ilacsızda düzele bilirsin inşallahahmet

keşke cin miyim insan mıyım bir anlasam keşke

merhaba perseküsyon

bişeyi merak ettim: ailenin eğitim durumu nasıl acaba?

okumamış bir ailede olduğuma sevinmeli miyim üzülmeli miyim kafam karıştı benim.

ahmet22

Annem ve babam emekli sınıf öğretmeni Çok bilinçli insanlardır Beni 15 yaşında çocuk psikiyatrisine götürdüler. Erken tanı ve tedavinin çok faydasını gördüm.

ilacı bırak diyorlar halüler faydası yok zararı var diyorlar 3 gün geçincede koş iç ilaçı diyorlar seninle dalga geçiyoruz diyorlar bir daha doktora gitçeyeceğim hastalık belli ilaç belli sonuçta

Sadece şizofreni hastasısın ne insin ne cinsin, saçmalama lütfen kendine yazık edersin.

Intahar etsem bir yanda canim anam bir yanda babam abim bir yandada benim rahatsizligim ilaclar tedavim biktim yasamakdan sagligim yerimde olsa neyse ama oda yok hergun aci cekiyorum bir kere inatahara kalkistim bir daha yapmicam diye aileme soz verdim

Mrblr antipsikotik tamamen bırakan...Şuanda sevgiyi dolu dolu yaşıyan değerli insan.Deneyimlerine ihtiyacım var Türkiyenin en köklü Üniversitesinden mezunum(saglikçı)...Antipsikotiki bırakmam için o değerli desteğine ihtiyacım var..
(KORKUNUN bizi esir etmesine İZİN VERMİYELİM)

İlaçları azaltarak mı yoksa birden mi kesmeliiym ?

İlaçları azaltarak mı yoksa birden mi kesmeliiym ?
bir türlü bırakamadım yan etkileri var dı bu sefer ilk kez azaltarak bırakmayı deniyeceğim faydası olmuyor zaten niye yan etkileriyle uğraşayım

Doktor görmeden kendi başına ilaçları bırakmamalısın ben bıraktım eski hastalık geri geldı bırak doktor karar versin

Kendi başına ilaç bırakma. Beter bi halde olsan bile bıraktıgında daha da beter olursun. Tavsiyem doktoruna anlat, görüş.

ben tedaviyi kabul etmiyorum ben insan değiim bu ilaçlar benim için değil ki

Üst Alt