Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastasıyım. Yan etkilerinden dolayı ilaçlarımı bıraktım..?

RssCip

EKT tedavisi gördüm

ben bu ilaçların çok bağımlısı oldum bırakamıyorummmmm

@Ahmet T EKT bir işe yarıyor mu ya ! Bende görmüştüm ama hiçbir şey anlamadım .:eek: Nedir numarası bu EKT' nin ?

ben çok pişmanım kuzu gibi oldum EKT DEN sonra

sinirlenemiyorum kızamıyorum bir güç engelliyor

hep içime atıyorum

hastalığını kabul eden veya etmeyenler ?

Şizofren Arkadaşlar

Türkiye de Tıp ve Psikiyatri bilimi günümüzde çok gelişti. Türkiye de 1980 li yıllarda 1990 lı yıllarda Psikiyatri bilimi bugünkü kadar gelişmiş değildi. Türkiye de 1980 li yıllar da 1990 lı yıllarda Şizofren Hastalığının tedavi edilmesi gerçekten çok zordu. Türkiye de 1980 li yıllarda 1990 lı yıllarda piyasada çok az çeşit Şizofren tedavi ilacı vardı. Türkiye de Şizofren tedavisi için günümüzde piyasada değişik değişik Psikiyatrik ilaçlar var. Şizofren Arkadaşlar; Psikiyatristin verdiği ilaçları mutlaka kullanın. İlacınızı aksatmayın. İçtiğiniz Psikiyatrik bir ilaçtan fayda göremeyebilirsiniz. Bu çok doğal, bu çok normal bir şey. Bir Psikiyatrik ilaçtan fayda görmezseniz bunu doktorunuza mutlaka söyleyin. Doktorunuzla iletişim kurduğunuzda doktorunuz size mutlaka farklı bir ilaç verecektir. Doktorunuzun size verdiği farklı ilaçtan da fayda görmezseniz Doktorunuz size yeni bir ilaç kullanmanızı söyleyecektir. Bir ilaçtan fayda görmezseniz başka bir ilaçtan daha başka bir ilaçtan mutlaka fayda görürsünüz.

Arkadaşlar Tıptan ümidinizi kesmeyin. Ülkemizde Tıp, Psikiyatri Bilimi bir çok dünya ülkesinden daha iyi, daha gelişmiştir. Bu inkar edilemez.

Daha hala Şizofreni'de görülen Negatif Belirtiler ve Bilişsel Yeti Kayıpları'nı tedavi eden bir Antipsikotik Dünyada bulunmuş değil.Ülkemize de Dünyada çıkan bir çok Antipsikotik uğramıyor bile.Örnek:REAGİLA(Kariprazin),REXULTİ(Brekspiprazol),CAPLYTA(Lumateperon),LATUDA(Lurasidon) SGK'nın uyguladığı fiyat politikası nedeniyle daha uzun yıllar bu ilaçların Türkiye'ye gelmesini bekliyeceğiz maalesef!

Keşke negatif belirtilerede iyi gelecek bir ilaç bulsalar ne makbule geçer.

Şizofreni, Otizm vb. hastalıklarda ilaçlar gerçekten iyi bir kurtarıcımıdır sizce?

Şizofreni, Otizm vb. hastalıklarda ilaçlar gerçekten iyi bir kurtarıcımıdır sizce?

Ve ilaçlarla birlikte çalışabilen
Benden başka kimse varmıdır?

Bana göre ilaçlar iyi bir kurtarıcı.

bir faydasını göremedim iğneden ümitliyim

Ben çokça faydasını görmüşüm.
BU KONUDA YALAN SÖYLEYEMEM.
Ve tamamen ilaçlar sayesinde çalıştım.

bana ilim sahibi bir insan bana şifa Allah tandır ama doktora da gideceksin demişti

Ahmet T

İğnesine ve bünyesine göre değişir . Sen hangisini soruyorsun ?

klozapin kullanıpta zehirlenen daha çok hastalanan var mı?

Üst Alt