Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastasıyım. Yan etkilerinden dolayı ilaçlarımı bıraktım..?

günde sabah 2 akşam 3.5
şimdi sabah 1 akşam 2 ye düşürdüm faydasını gördüm
iğneyi de akşatmıyacağım fayda vermeye başladı çünkü
artık internette keyfime bakıyorum

lokman hekim doktoru intihar et demişti bir doktor bunu diyebilir mi ? intihar çözüm mü canım çok mu yanar

bende bıraktım ılacları bole cok mutluyum cıkolatayıda sevıyorum

bende ilaç kullanmak istemiyorum fakat çevremi üzüyorum şizofreni ilaçsız çok güzel oluyor halisinasyon paranoyalar liderlerle konuşuyorum

doktor ilaçlarımı çoğalttı eeg ye girdim ekg girdim kan alındı iyi oldu hem iğneyi hem hapları yazdırdım doktor sara nöbeti olabilir dedi

Ahmet T

sara nasıl oluyor anlamadım hem sara hem şizofrenimi bi tanıdıktada öyleydi

hem epilepsisi var hemde şizofreni çok kötü bir durumdu

yanlış tedavi olduğunumu düşünüyorum yıllardır şizofreni tedavisi gördüm saranın tedavisi varmış

Ilaci birakmaniz sizin icin cok tehlikeli abim kullanmadigi icin su an bakim evinde kalmak zorunda sizin vr cevrenizdekilerin guvenligi icin devlet ailesinin gozyasina bakmiyor alip goturuyor abim % 80 agir engelli sizofreni

Depo iğneler var ondan vurun bende ilaçları bıraktım

Durumuna bağlı ben şuan iyi durumdayım bir iğneyle devam ediyorum.

insan kan almaktan bıkıyor dün yine akşam içmedim sabah kalktım istem dışı içtim kalkmamla hapı içmem bir oldu doktor bırakamazsın diyor

bende günde 8 tane hap alıyorum artık midem acıyor kötü oluyorum yakında iğneye geçicem doktorun dedıgıne gore

teşekkekur ederim allah cumlemize şifa versin şizoaffektif rahatsızlığım var

2 haftada 1 prolixin adında depo antipsikotik iğne kullanıyordum. En son 29 aralıkta aldım. Bugün 30 ocak. Doktorum alma dedi benim merak ettiğim bu ilaçın etkisi ne zaman biter? Doktorum 2 hafta önce sadece 2 antidepresan hap verdi onları içiyorum

bende antipsikotik zyzapin etken madde olanzapin kullanıyorum günde bitane 20 miligram gayet memnum

benim bildiğim kadarıyla atak zamanı düşünülen saçma düşünceleri yaşamamak için alınıyo bu ilaç iğneler
iğne daha etkili

mirhat
O zyzapini de kullandım geçmişte. Sanırsam kilo almiştim o ilaçtan, bana yaramamıştı. Benim prolixin ilacin prospektusunde bazı hastalarda 6 haftaya kadar etkisi görüldüğünü yazıyor . Çok halsizlik yapıyor aşırı çökkündüm halsiz akineton içiyordum yanında faydası onunda olmuyordu pek. Doktor antidepresana başladigindan bi kaç gün sonra çökkün ruh halim ortadan kalktı.

evet kardeşim tek yan etkisi malesef iştah yapması
kendini frenle dedi doktorum yoksa obez olabilirsin demişti
mesela normal ilaç kullanmayan bi insan bi bardak su içiyosa
ben 3 bardak içiyom

ben 19 yaşından beri tedavi görüyom her atak zamanı hastaneye yatırdıklarında akinoton norodol iğnesi oluyodum
bide taburcu olunca 7 8 ay akineton norodol hapını içiyodum devamlı yatıyodum uyumasam bile yatıyodum göbek yaptım
hiç sevmiyorum malesef akineton norodulu nefret ediyorum bitkisel hayata sokuyo beni olanzapinden çok memnunum

kardeş ordan mesajlaşmayı bilmiyom burdan yazıyom

bu psikolojik haplar sigara içtirir mi içen daha fazla içer mi

bende sizofren hastasıyım ancak alevlenme dönemlerınde bu hastalıgı kontrol altına alıyorum ılk önce mantıklı dusunmeyı ogrenırsen bu hastalıgı yenebilirsin ben öyle yaptım

İlaç kullanıyor musun

paranoid şizofreni hastasıyım ilacın yan etkileri vardı nefes alamıyordum su içemiyordum fayda etmiyor ilaçlar bıraktım tekrar başlamıyacağım

Hala ilaç kullanmıyor musun ? Deneyimlerin neler yendin mi alışabildin mi ?

Coni bosi
hem hastalığını kabul etmiyorsun hemde ilaçcı bırakıp ilaçsız yaşam arıyorsun
beynin içinde büyük bir kuşku yok mu kendine karşı

Merhaba, benden size tavsiye uzman görüşü almadan lütfen ilaçlarını kullanımını bırakmayın. Geçmişte acı bir şekilde tecrübe ettim bu durumu.

buraksah
Konu ne ile ilgiliydi,özel den değilde buradan sorun,yardımcı olalım.

Beni etiketleyin ki yazdığınız soruyu göreyim, diğer türlü göremem gözümden kaçmış olabilir

Bıraksanız da bırakırkende doktorunuz ile irtibat hâlinde olunuz. Şu şu yan etkiler var çok fazla ben kullanmıyorum deyiniz mesela ve doktorunuz size alternatifler sunsun di mi?
ilaçlar genel olarak sıkıntı yapıyorsa size EKT seçeneğini sunabilir doktorunuz mesela...

Üst Alt