Eş adayı karı / koca , ikisinde de psikiyatrik rahatsızlık varsa bu iş yürümez. Misal , kadın antipsikotik kullanıyorsa hamile kalması çok sakıncalı. Benim eski eşimde major depresyon vardı ama iyileşince ilaçları bırakmıştı. Hastalığıma anlayış ve hoşgörü göstermişti. Evlilik konusunda en önemli kriter bu. Evlilik düşündüğün kişi zayıf yönlerini bilmeli. Bazı şeyleri sonradan başına kakmamalı. Flört ettiğimiz ilk zamanlar tedavimden hiç bahsetmedim. Sonra nişanlamaya yakın durumumu açıkladım. Biraz şaşırdı; sen söylemesen farketmezdim. Gayet normal görünüyorsun dedi. Ondan sonra izdivacımızı yaptık. Konuyu saptırmayayım. Tedaviyi saklamak da olmaz. Tersini yapıp evlilikten sonra söylersen direk boşanma sebebi olur ve olay tek celsede biter. Zaten, evlilik düşünen bir erkek , psikiyatrik tedavi görse de düzgün bir mesleği ve geliri olmalı. Sonuçta ev geçindireceksin. Açlık / yoksulluk sınırı da ortada. Allah, herkese gönlünden geçeni nasip eylesin. Hepinize stabil ve remisyonda günler dilerim.