Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni tamamen iyileşir mi?

@sokr@t,

İlk ilaç kullandığımda (xeplion) uykusuzluk yapıyordu. Doktor greyx gibi bir ilaç yazmıştı. Hiç kullanmadım ama uzun süre uyuyamadım. Sonra vücut kendini otomatik ayarladı. Şuan hiç ilaç kullanmadan uyuyorum

Şizofren ve benzeri rahatsızlıklarda tedavide şu zorluklar yaşanıyor.

Antipisikotik ilaçlar temel olarak dopamin hormonu düzenleyerek tedavi ediyor tabi bu kadar basit değil.

İlk nesil antipisikotikler etkili ama ağır yan etkisi olan ilaçlar ikinci nesil antipisikotiklerde bu yan etkiler azaltılmış vaziyette ama tedaviden fayda göremeyen ağır hastalarda ağır yan etkilerine rağmen ilk nesil antipisikotikler hala kullanılabiliyor.

Ama ne yazıkki bu kadar ilaç gelişmelerine rağmen antipisikotikler genel olarak pozitif belirtilerde başarılı ama negatif belirtilerde başarılı değil.

Negatif belirtilerin tedavisinde genelde antidepresan ilaçlar kullanılıyor bu ilaçlar genelde serotonin hormonunu dengeliyor başarılıda olabiliyor ama şöyle bir sıkıntı var serotinin hastalığın pozitif belirtilerinde alevlenme yapabiliyor.

Yani iki ucu b.. klu bir durum.

Tedavide ki diğer bir zor durum ilaçların herkeste farklı etki göstermesi ve ilacın etkisinin 1 aydan önce tam görülememesi ilaç yaramadığında bir anda kesilemiyor azaltarak doz ayarı veya ilaç değişimi yapılıyor tabi bu yan etkiler bir anda kesilmiyor bu geçiş döneminde hasta sıkıntı yaşıyor ilaç kombinasyonlarıda sıkıntı tek başına işe yarayan ilaç başka ilaçlarla beraber olunca işler karışabiliyor ayrıca yıllarca işe yarayan ilaçlar bir anda işe yaramamaya veya yan etki yapmaya başlıyor.

Yani her açıdan hastalık ve tedavi çok zor.

ALLAH HERKESE TEZ ZAMANDA ŞİFA VERSİN.

@ayDÜNYAvazo, benim öyle sorunlarım kalmadı. Şuan tam stabilim. Yüzde 90 eski halime döndüm. Halsizlik var. Oda katlabilir düzeyde

@Schizollectual,
İçmediğimiz zaman bizden kötüsü yok yani.
Ben hergün içiyorum hiç ihmal etmiyorum.

SİCİLİMİZ BAYA KABARIK OLDUĞU GİBİ.
(2012 TEMMUZ DAN BERİ)

İlaç içmeden uyuyamamam hastalıktan mıdır yoksa ilaç bağımlılığından mıdır bunun kesin cevabını bir türlü bulamadım .

@sokr@t, al benden de o kadar. Cedrina 600mg + 10mg rexapin alıyorum ama bazı zamanlar uyuyamıyorum bu halde

@dreamfail,
Biz hasta olduğumuz için mi ilaçsız uyuyamıyoruz yoksa bu ilaçlara bağımlı olduk o yüzden mi ilaçsız uyuyamıyoruz ?

@sokr@t,
Hocam ben ilaç birakmistim 3 4 ay o zaman 2 3 günde 1 uyuyorduk bence hastalıktandir çünkü biraktigimiz zaman ortalama 1 2 ayda atiliyor ilac vucuttan diye biliyorum ben

@Schizollectual, uyuyamama gibi bir belirtisi var mı bu hastalığın ya ! Hastalık ilk başladığında takıntı yapmıştım bir meseleyi düşünüp uyuyamıyordum o zamanlar mecbur ilaca başladım takmamak ve uyuyabilmek için sonraki dönemde ise kafama bir şey takmasam bile ilaçsız uyuyamamaya başladım o yüzden acaba ilaç ile uyumaya vücut alıştı da mı ilaçsız uyuyamıyorum diye düşünüyorum .

@sokr@t, bence vücut ilaca tolerans geliştiriyor. Belirli süre sonra doz yetersiz kalıyor.

@Schizollectual,
Dopaminin uyuyamama konusunda etkisi nedir açar mısın biraz uyuyamama sebebimi öğrenmiş olurum .

@Schizollectual,
Hocam o zaman bu Antipsikotikler pozitif semptomları tedavi edeceğim derken dopamini baskılayarak,azaltarak hastayı günlük hayatta işini gücünü yapamaz bir şekilde işlevsizleştirmiş olmuyor mu?

Remisyonda iseniz hiç birşeyiniz kalmıyor, benim hastalığım ataklar şeklinde devam ediyor. Oda 3-4 yılda bir

Son düzenleme:
İlaçların verdiği tahribatlar hiç konuşulmaz. İnsanlar gençliğinin baharında hissiz, duygusuz, korku , çaresizlik içind bırakılıyor. Bu sektör korkudan besleniyor. Algıyı çok güzel yönetiyor. Verilen ilaçların verdiği zararlar " yan etkileri" diye yutturuluyor. Çok uzağa gitmeye gerek yok herkes kendine baksın. Bu sektörün ahirette işi çok zor. Doktor kapılarında ilaç firmaları cirit atıyor. Acizane öldürmüyorlar, süründürüyorlar. Yoksa sektör batar.
Fare gibi deney yapıyorlar insanlar üzerinde. Yıllarca ilaç içen biri olarak söylüyorum. Yıllardır da insanların çaresizliğini görüyorum burada. İnsanlar iş bulamıyor, itiliyor kakılıyor. Rapor verilmeye gelince verilmiyor, zorlaştırılıyor. Emekli edilmeye gelince edilmiyor. Şizofren hastaları bile remisyonda diye malulen edilmiyor bunlsra şahit olduk. Ama o sıvıyı her ay enjekte edeceksin vücuduna yoksa tekrarlar vs. Artık sistemin değişmesi psikiyatri hastalarına özel iş imkanları, ayrıcalıklar , teşvikler olmalı. Maddi olarak rahatlatılmalı. Aileleri rahatlatılmalı. Yazıktır ailelere , gençlere.
Bu ülkenin evlatlarına yazık gerçekten yazık. Ne hale geldik Yarabbi.

Çok yüksek dopamin salgılanmasına neden olan oyun oynayan, kumar oynayan vb kişiler gelecekte şizofreni hastası olabilirler mi? Sonuçta yüksek dopamin salgılanıyor ve bunun neden olduğu ifade ediliyor diyorsunuz.

@Pickle,

Bende duydum 5 yıl ilaç kullanan iyileşebiliyormuş profösör söyledi

tamamen iyileşme yok maalesef ancak idare edebilirsin o da ilacını bir gün bile bırakmazsan ilacı bırakırsan da Allah muhafaza evlerden uzak

@(Gölge),

Eğer öyle olmuş olsa millete sürekli raporu vermezler.derlerki 5 yıl süreli derler.emekli olmuş birileri varsada emeklilik durdurulur.

@Roro,

Yasa dışı maddeler kullananlar şizofren olabilir ama kumardan kaynaklanabileceğini sanmıyorum.

@Artı_Noksan, dostum sen işi çözmüşsün. İlaçlar insanı bitiriyor. İsteseler bunu düzeltebilirler. İlaçlar kalp, beyin ve vucudun çalışmasını aşırı etkiliyor. Ben hertürlü yolu denedim metafizik de dahil. İlaçları tam kullanırken dahi ataklar yaşıyordum. Şimdi 150 mg ketya xr kullanıyorum. Doktora iğneyi kaldır dedim. Bağırdım. Oda kaldırdı. Kimse benim kadar beni düşünmez. Bende etkisi olmadığı gibi 20 kg fazla kilo aldım. İlaç olayı para tuzağı diye düşünüyorum. Çünkü güvenmiyorum. Bu hastalıkları bitmemesi en fazla ilaç firmalarına yarıyor. Neden bitirsinler ki?

İyileşmez, ilaçla belki şikayetleri azalabilir ama %100 iyileşme hiç olmaz

@Şamil676767,

atak durumu ise şizofreni ve bipolar bozukluk hastalıklarının mütemmim cüzi yani kısaca sıklığı ve şiddeti tedavi ile azaltılsa da en ufak bir stres durumunda tekrar tetiklenecektir yapılacak en iyi şey stresten mümkün oldukça uzak durmak misal işiniz stresli ise, emekliliği hak ettiyseniz ve geçim sıkıntınız da yoksa emekli olmak yerine bu stresli işe devam etmek sizin iyileşmenizi engelleyecektir ya da misal evlilik ve çocuk sizin için stres ise evlenmek yerine bekar kalmak daha sağlıklı olacaktır

Son düzenleme:
iyileşmeye başlayan var mı ? veya kendinde gelişme gören var mıdır ?

Üst Alt