@Şamil676767, Pisikiyatrik ilaç pazarı korkunç büyük bir pazar ilaç firmalarının bu çok büyük pazardan vazgeçmek istemiyecekleri herkesin ortak fikridir sanırım.
Bunuda şu şekil yapıyor olabilirler yeni ilaç geliştirmeleri çok uzun yıllar süren ve maliyetli işler kim finanse ediyor bunu tabiki ilaç firmaları parayı veren düdüğü çalar misali araştırmayı hastalığı tamamen iyileştirmek yerine sürekli ilaç kullanılarak kontrol altında tutulacak şekilde yönlendirme yapılıyor olabilir acımasız ama kapitalist sistem.
Ama kocaman bir soru işareti bu kadar yan etkiye rağmen şu an için ilaçtan başka çare yok ne yazık ki şu an çoğu kişi ilaçlar sayesinde en azından hayatını sürdürebiliyor bu kadar şikayet edilen ilaçlar olmazsa daha mı iyi olacak asla sadece ilaçlara bağımlı olunduğu için değil hiç ilaç kullanmamış ve kullanmayan kişiler tamamen hayattan kopuyor.
Benim en yakın örneğim oğlum 10 yıl önce ilk hastalandığında melek olduğunu kanatları olduğunu pencereden atlayınca uçabileceğin düşünüyordu uzun yıllardır ilaç kullanıyor bir sürü ilaç değiştirildi tamamen düzeldi mi hayır ilaçların yan etkileri var mı dolu duygusuz,zihinzel olarak yavaşlamış bir insan ama en azından artık uçabilirim demiyor.
Çoook zor rahatsızlıklar bunlar ilaçlara kızıyoruz ama daha iyisini bulana kadar elimizde ki bu ne yazık ki.
Ayrıca bu ilaç karşıtı yazıların yazanların bütün iyi niyetine ve çektikleri sıkıntıları dile getirme samimiyetine rağmen bu rahatsızlıkların tedavisinde ki en büyük sorun olan tedaviyi ret etmeye katkı sağladığını düşünüyorum.
Bu forumda ki hiç kimsenin özelikle pisikiyatrik rahatsızlığa sahip kişilerin hastaların tedayi ret ederek tamamen hayattan kopup kendine veya çevresine zarar vermesini isteyeceği asla düşünmüyorum ama forum herkese açık tedaviye başlamamış ve hastalığını kabul etmeyen kişilerde okuyor bu yazılanları
zaten youtube da yeterince boş boş sorumsuzca konuşan işgüzarlar var.
Umutsuz olmamak lazım rabbim derdi verdiyse dermanınıda verir sadece sabır ve zaman meselesi.