Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofrenim. Ne mutlu çalışabiliyorum diyene!

Descartes

Aktif Üye
Konular
100
Reaksiyonlar
345
Hastalığı yüzünden çalışamayanları küçümsemiyorum ama işimi severek yapıyorum ve bu psikolojime çok olumlu yansıyor. Uzun zamandır stabilim ve remisyon evresindeyim...Doktorum şizofren olduğumu söylese de hayatımı fazla etkilemiyor. ÇÜNKÜ ilaçlarımı düzenli ve dikkatli kullanıyorum...Çalıştığım kamu kurumunun santral telefonuna bakıp fotokopi çekiyorum. Sürekli konuşma pratikleri yaparak kendimi epey geliştirdim. Eskiden sosyal ortamlarda çenem kilitlenip kalırdı Şimdi spontane şekilde sözlü iletişim kurabiliyorum...Bu yazdıklarımı narsizim gibi algılamayın Şizofreni dostları derneğine de üyeyim % 60 üzeri engelli olup da karakteri çok güzel arkadaşlarım var...TRSM'ye gittiğim zamanlardan tanıdığım kişiler de var. Bu forumu da (sanal da olsa) fikir paylaşımı olarak faydalı bir mecra olarak görüyorum. Allah tüm engellilere sağlık ve meslek nasip eylesin. Amin ecmain...

Sevindim arkadaşım, işinde Allah kolaylık versin. Ben Ankara'da ikamet ediyorum, burada Beşevler'de bizlerin takıldığı Mavi At Kafe var, işe ilk girdiğim yıllarda burada takılıyordum, sonra sıkıldım, TRSM'ye ben de ilaç raporu yazdırmak için gidiyorum,TRSM'de el işi yapıyorlar, resim yapıyorlar, çeşitli etkinlikleri oluyor, ama benim TRSM'de çok canım sıkılıyor, bana bunlar basit geliyor, geçende sosyal hizmetler uzmanı eğleneceğiz saz çalacağız gel dedi, çalışıyorum dedim gitmedim, eski sosyal hizmetler uzmanı da beni örnek gösteriyordu, TRSM'de bir arkadaş sen hepimizden iyisin demişti. Geçenlerde arkadaşım ben seni takip ediyorum iyisin sen dedi, ben de ona dedim ki ne olacaktı ki benim aklım başımda dedim.

true blue
Aslında 2nizi tebrik ediyorum. O sosyal hizmetler uzmani nasıl uzmanmiski eglenmeyle saz calmayla bir amaç edinme ye çalışıyor. Kaldiki engellilerin toplumda iyi yer edinmesi için eğitim mesleki bir çok konuda fark olması gerekir ken saz calmayla eglenmeyle farkindalikmi olurmuş?

Arkadaşlar, Yaklaşık 15 yıldır psikoz hastasıyım önceden hep karamsar düşüncelerim olurdu. ÖLÜM kavramını çok düşünürdüm mesela.. Kendimi çok kötü hissetiğim zamanlar vardı ama şimdi çok şükür iyiyim. Arkadaşın dediği gibi çalışmak beni hayata bağladı diyebilirim. Yaklaşık 10 uncu yılım memuriyette. TRSM de dahi çalıştım çok güzel anılarım oldu kötü günler yaşadım ama hepsini atlattım. Şimdi hayatımda yeni bir sayfa açıyorum sevdiğim işi yapacağım memuriyete devam eder miyim bilemem ama bende sanatçı ruhu var onu biliyorum.. Hayatıma yeni bir yön vermek heyecan verici hiç bir hastalık yaşama sevincinin önünde engel olamaz.. YETER Kİ SAVAŞIN!!

Bnde çalışıyorum kısa dönem oluyor arkadaşlar bu konudan çok muzdaripim 😞😞

Çalışamıyorum pardon yanlış yazdım çalışsamda kısa sürüyor😞😞

2 senedir çalışmıyorum. Çok şükür.
Yoksa şimdiye kadar katil olmuştum.
Ne mutlu işi gücü bırakan, emekli olanlara.

çok şükür benimde aklım başımda.Bende çalışıyorum şükürler olsun, ama zorlanıyorum

tapasya 13 yılda emeklilik imkanı işinde randıman tutturamayan bizler için çok iyi bir fırsat, umarım kısa sürede sürenin tamamlarsın ve emekli olursun:)

Okuduğum bir makale de çoğu düşünürlerin şizofren olduğu ya da sonradan da olabileceği gibi bir düşünce vardı. yani; Şizofren bazen hastalıktan ziyade yaratıcı ve hayal gücünü zorlayan etmenleri ortaya çıkarabilir. sonuç olarak bu bir resime ya da bir söze yansıyabilir.

Meb te hizmetli olarak çalışıyorum. Insanlarla uğraşması çok zor anlayışsız kişiler çok fazla.

bende calısıyorum ama nasıl oluyorum meydancıydım sonra hambal oldum napıyım iş bulamadım zorla calısıyorum bı emeklı olabılsem boşluk var bendede 3 sene sonra 2 sene calısamadım iş bulamamıstım sımdı ıdare edıyorum uzerımden 10 ton mal gecıyo ama zorlanıyorum ama sabredebıldıgım yere kadar goturebılcem bılmıyorum bakalım

true blue

Cevap yazan herkese teşekkürler 4 sene sonra erken engelli emeklisi olma imkanım doğacak Ama şimdiki zaman modundayken pek düşünmüyorum Hem maaşım düşecek hem de meşgalem elimden çıkacak :) Buna ne gerek var ? Bugün amirimden "işinde çok verimlisin" şeklinde iltifat aldım. Moral ve motivasyonum epey yükseldi Bu enerji bana uzun süre yeter :) Yorucu bir haftayı bitirdik Bu akşam belgesel veya film izleyip kendimi ödüllendireceğim. Allah hepimize şifa versin. :) Görüşmek üzere...

perseküsyon avatarını görünce aklıma Alman milli birliğinin kurucusu Bismarck geliyor, bu kadar mı benzer ya.:cool:

true blue

Ahaha :D alemsin .. Avatarımdaki kişi ünlü filozof [FONT=arial]Nietzsche'dir[/FONT][FONT=arial]. Bu adamın savunduğu "nihilizm" (hiççilik) felsefesini benimsedim diyebilirim. BÖYLE BUYURDU ZERDÜŞT isimli kitabını , okumayan arkadaşlara tavsiye ederim. :) Senin veya başka arkadaşların da kitap önerisi olursa dikkate alırım. Bismarck'a baktım .. Senin dediğin kadar benziyor. Hadi bakalım ; hakkımızda hayırlısı olsun :) Yehuuu .. bu akşam erken yatmak zorunda değilim.[/FONT]

perseküsyon ama Nietzsche'nin diğer fotoğrafları hiç benzemiyor, senin avatarındaki fotoğrafı acayip benziyor:cool: Zaten ikisi de Alman.
Tavsiyen için sağol, fazla felsefe okumam, felsefe diyince aklıma ezoterizm geliyor, ben de sana bu akımın yazarlarından Ergün Candan'ın eselerlerini tavsiye ederim.:D
Dua ile perseküsyon hocam.🙏

@perseküsyon

Belki okumuşsunuzdur ama okumamışsanız ısrarla okumanızı tavsiye ederim: Irvin Yalom'un Nietzsche Ağladığında adlı kitabı!

hozgul

Aynen... [FONT=sans-serif]Irvin Yalom'un Nietzsche Ağladığında adlı kitabını, yaklaşık 5 sene önce okudum

Ayrıyeten I.Yalom'un "VAROLUŞÇU PSİKOTERAPİ" ---"ŞİZOFRENİ TERAPİSİ" ---"DİVAN" adlı yapıtlarını da okudum.Size de tavsiye ederim Ama üzerinden uzun zaman geçti ve psikoz sebebiyle bir dönem bilişsel anlamda duraksama yaşadım.

Ortalama kapasite birisiyim. Üç günlük dünya. Gerisi boş.

[/FONT]

true blue

Ezoterizm, bir konudaki derin bilgilerin ve sırların ehil olmayanlardan gizlenerek, bir üstad tarafından sadece ehil olanlara inisiyasyon yoluyla öğretilmesidir. Ezoterizm bir din veya bir inanç sistemi değildir. Çoğunlukla ezoterik yani ezoterizm ile ilgili veya ezoterizme dair şeklinde kullanılır.

----------------

@true_blue bahsettiğin yazarı araştırdım ve üstteki eser ilgimi çekti

Okunacaklar listesine ekledim :) Teşekkürler

perseküsyon Hocam hiçlik öğretisini benimsedim diyince, aklıma bu öğreti geldi, belki bu öğretiyi daha makul bulursunuz.:cool:
Biraz konuyu değiştirmek gibi olacak ama bizim hastalığımızda bu var değil mi ama
xfV8Dc.gif
,
biz dönüşümlü mesaiden dolayı haftada 2 gün çalışıyoruz, sizde durumlar nasıl

Tebrik ederim. ben de işime güçüme bakmaya devam ediyorum. toplumdaki önyargıları yıkmaya devam.

true blue
:D Ahaha nerede çalışıyorsun Hemen oraya tayinimi isteyeyim ama sen Ankara'dasın..

Bizde hafta içi her gün 09.00 - 17.30 arası mesai var :) Kurum telefonuna bakıp fotokopi çekiyorum. İşimden şikayetçi olsam yaradana karşı nankörlük sayılır...Şimdi bir taraftan arka sokaklar izleyip bir yandan buraya bakıyorum

Maksat muhabbet olsun...

perseküsyon arkadaşım Cumhurbaşkanlığının dönüşümlü çalışma ile ilgili genelgesi var, sizde neden uygulanmıyor ilginç:cool:
Torpil bulursan naklen atama ile bizim kuruma gelirsin, hem parası da çok iyi:)

true blue

:D Sağol kanka İstanbul'da ailemle yaşıyorum Yaklaşık 9 yıldır aynı kurumdayım Düzenim burada kurulu :) Senin dediğin genelgeyi de araştıracağım. İşimde değişiklik yapacağını sanmıyorum ama bir bakayım

perseküsyon arkadaşım, bayağıdır aynı kurumda çalışıyormuşsun, bence de makul olan düzeni bozmamak, işinde kolaylıklar diliyorum sana:D

true blue
:D İstersen özelden devam ederiz. Görüşmek üzere...
bipolaren
:) Size de tebrikler. Topluma muhtaç değilsen çok da fazla umursamamak lazım

true blue hangi kurumda çalışıyorsunuz 🙏
İnaşşllah bi an önce rabbim cümlemize nasip etsin ama bu hastalık ile zor... 😞

tapasya

Geçmiş olsun. Sakıncası yoksa, hastalığınız nedir ? diye sormak isterim

tapasya arkadaşım, Savunma Sanayii Başkanlığı'nda çalışıyorum, umarım sen de bir an önce memur olursun, çünkü bizler için memurluk çok iyi oluyor, hem istediğiniz zaman izin alabilirsiniz, hem hastalığınız ile ilgili bir durum olursa kolaylık sağlarlar, hem de yaşanabilir bir çalışma hayatı geçirdikten sonra başınız dinç emekli olabilirsiniz. Darısı başınıza, Amin 🙏

true blue amin inşallah çünkü hastalığım buna izin vermiyor 😞 perseküsyon bn bipolarm 😞

Ama artık buna bile inanmıyorum çünkü yazdıklarınızı okuyorum mesela sanki psikoz gibiyim diyorum şuan tedavi ve terapi alıyorum iyileşiyorum şükür 🙏

Üst Alt