AMELİYATTAN SONRAKİ DURUM
Ameliyat olmadan önce aklınıza yüzlerce soru gelebilir ve herkes gibi ameliyattan sonra ne olacak sorusu kafanızı meşgul edebilir.
bizim ameliyattan sonra gördüklerimiz ve yaşadıklarımız ameliyattan önce boş yere korkmuşuz. stres yapmışız. aslında hiçde korkulmayacak bir ameliyatmış. skolyoz olan her hastaya korkmamayı ve ameliyat olmayı şiddetle tavsiye ediyorum. imkanı olan insanlar hiç boşa araştırmadan florence nıghtıngele hastanesine gidip prof. dr. azmi hamzaogluna kendilerini hiç düşünmeden teslim etsinler.
ben çok araştırdım kurcaladım. bu skolyozun omuriliğin ortopedinin kral doktoru duayeni azmi hocadır.azmi hoca mesleğini çok iyi yapan doktorluğunun hakkını veren bir doktorumuzdur. ama ücreti biraz pahalıdır.
kızımın ameliyatı oldukca başarılı geçti. bazı sitelerde forumlarda skolyoz ameliyatından sonra ağrılar ve sancıların çok olduğu yazılmış ve söylenmişti. kızımın ağrıları ameliyattan sonraki ilk hafta oldu ki buda dayanılmayacak seviyede değil normal derecede ağrılardı. sonraki ikinci hafta dahada azaldı. 2 haftadan sonra hiç bir ağrısı kalmadı. şuan sadece öne doğru eğilemiyor. kıyafetini kendisi giyemiyor çünki sol kürek kemiğinden de ameliyat olduğu için sol kolu 6 hafta askıda kalacak ve sol kolunu 6 hafta kullanmayacak. koltuk ve sandalye gibi yerlere oturacağı zaman arkasına yastık koyarak kendisi oturabiliyor yastıksızda oturabilir ama kendi rahatlığı için keyfine düşkün küçük hanım bu yüzden yastık koyuyor sırtına.bunların dışında tuvalete kendisi çıkıyor. kendisi yatıyor kendisi kalkıyor. yemeğini kendisi yiyor.
AZMİ HOCAYA İLK KONTROLÜMÜZ 19.GÜN
bir kaç gün önce yapışkanlarını dikişlerini bantlarını almışlardı. sadece tentirtiyot la pansuman yapıp yara üzerine başka bir şey yapmadan sadece gazlı bezi tampon olarak koyarak sargı bezi ile sarmışlardı.
Ameliyattan sonraki 19.uncu günümüz dün hastaneye tekrar götürdüm. azmi hocam yardımcı doktorlarına paqnsumanı açtırdı muyenesini yaptı yaralara baktı. yaraları eter gibi bir sıvı ile iyice temizlediler. tüm sargıları alındı. banttır, bandajdır ,vücutta hiç bir şey kalmadı.
medikal depodan kol askılığı istendi şu bele dolananlardanve boyundan asılanlardan askılık getirildi.. azmi hocam her şey çok güzel çok mükemmel hızlı iyileşiyor 2 aya kalmaz okula gidebilir dedi..10 gün sonra bayram tatili için uzun yola memlekete gidebilirmiyiz diye sorduk. uçağada binebilir araçlada gidebilir otobüslede gidebilir. seyahat etmesinde hiç bir engel yok.dedi. bayramda memlekete gidiyoruz.
MERAK EDİLENLER
HASTANE MASRAFLARI
ELEŞTİRİLER
ÖZETLE YAZIYORUM.
hastaneye ilk gittiğimde azmi hocamın muayene ücreti 330 ytl ödedim. sıradan bir doktor değil azmi bey için normal bir ücret
kızımı ayrıca bora beyde azmi hocamın isteği üzerine muyene etti onada muayene ücreti 265 ytl ödedim
beyin cerrahı selhan beye muayene ücreti ödemedim. ama onun istediği tomografi (Tüm spinal 3 D BTE) tüm vücutun 3 boyutlu olarak tomogrofisi için hastaneye 2400 ytl ödedim. bu tomografinin indirimli fiyatı 3600 ytl idi ama selhan bey özel ricada bulunarak araya girerek zorla 2400 ytl ye kadar düşürdü.
hastane masrafımız 37.565 ytl tuttu. azmi hocam bu ücrete %30 indirim yaptırdı ama indirim nuyene ücretleri malzeme yatak ücreti gibi asıl para tutan işlemlere değil sadece laboratuar röntgen gibi test ve tetkik ücretlerine uygulandığı için bu indirimle hastane masrafımız 34765 ytl ye kadar ancak düşürülebildi.
bizim kendimize özel bazı sebeblerimiz olduğu için azmi bey bize yardımcı oldu.
azmi hocam saolsun bu 34765 ytl nin 15000 ytl sini kendisi üstlendi ve bir arkadaşına ödetttir di. ben 19765 lirasını ödedim.
ödediğim bu 19765 ytl taburcu olurken azmi hocam amerikada olduğundan ödemek zorunda kaldım. hastaneden taburcu olalı 1 haftayı geçti azmi hocam yeni geldi durumu kendisine anlattığımda tekrar yeniden ödeme listesini inceleyip bazı malzemeleri komple sildirdi. bu 19765 ytl biraz daha düşürülerek kalan fark tarafıma iade edilecek.
benim kızımın ameliyatı sadece skolyoz değil skolyoza bağlı başka sebeblerlede ameliyatları oldu. bunun teferruatlarını forumda yazmıştım.
normalde bu ameliyat için azmi hocam 30.000 ytl alması gerekirken benden sadece 10.000 ytl istedi ki buda onun kesmek zorunda olduğu serbest meslek makbuzundan doğan vergiler içindi. kısacası bu ameliyattan azmi hocanın cebine pek para kalmadı bu ameliyatı para için yapmadı.
bora bey bu ameliyata girdi ve en az 6 bin ytl alması gerekirken azmi bey onu 4.000 ytl yeikna etti. beyin cerrahı ekibini 6.000 ytl ye ikna etti. ve kendi ekibi içinde 8.400 ytl aldı.
azmi beye ulaşmadan önce başka doktorları araştırırken harcadığım para emar filim röntgen falan filan ortalama 5-6 bin ytl de o haracamalar tuttu.
eğer emar filim vesaire bunları azmi beye gittikten sonra hastanede yaptırsaydım o hastanede bu işlemler en az 15bin yani 3 katı tutardı.
azmi bey bana çok yardımcı oldu. ama onunda yapabildikleri kendi imkanları ile kısıtlı. mesela hastane ücretlerine fazla müdahale edemiyor.
saten en fazla tutanda hastane ücreti mesela dışarıda 5 ytl ye yapılan bir kan testi o hastanede tam 7-8 katı yani 35-40 ytl gibi.
odanıza gelen yemeğin bedava olduğunu sanıyorsunuz ama her yemek 32 ytl bunlar taburcu olurken önünüze getirliyor ve sizin yemekleri yediğiniz için itiraz etme şansınız yok.
hastanenin kantininde cafe de bile herşey normal fiyatın üzerinde. dışarıdan marketten 0,25 kuruşa aldığınız su hastanede 1 ytl 0,40 kuruşluk küçük meyve suyu hastanede 2 ytl
bizim ameliyatımız büyük olduğu için doktorlara toplam 28400 ytl hastaneye ise 19765 ytl birde tomografi ücreti 2400 ytl muyene ücreti 330+265 ytl yani toplam 51.160 ytl benim cebimden çıkan.
ama çıkması gereken yani azmi bey yardımcı olmasaydı
30000 azmi hoca
10000 beyin cerrahı ekibi
10000 ortopedi ekibi
6000 bora bey
37565 hastane (3 hastalı oda)
3600 tomografi
330 muyene
265 muayene
5000 diğer işlemler
toplam 102760 ytl tutacakken ben sadece 51.160 ytl ödedim.
ama sadece skolyoz ameliyatı olan diğer odada yatan 16 yaşında bir kız çocuğu vardı onun hepsi dahil tüm masrafları 45.000 ytl tutmuştu.bu kızın ameliyatını sadece tek doktor azmi bey yaptığı için başka bıranşlardaki doktorların ameliyata girme ihtiyacı olmadığı için tüm masrafları 45.000 ytl tutmuştu.
bizim ameliyatımıza azmi bey dışında başka doktorlarda katıldığı için bizimki yüksek çıktı.