irsum; büyük geçmiş olsun.
sizin yaşadıklarınızı ben de yaşadım. amaliyat öncesi korkularınız çok normal ama amaliyattan 1 ay sonra çok rahatlamış olacaksınız.
ben doktor değilim sadece kendi düşünlerimi yazabilirim.
atalarımız bir söz söylemiş.
AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR
fidanken bir ağacı istediğiniz yöne eğebilirsiniz çünki incecik bir çubuktur. ama biraz büyüyüp geliştiğinde eğilmesi zorlaşır daha sonra ise hiç egemezsiniz.
kızınız 5 yaşında bir fidan şimdi ameliyat olursa doktor istediği gibi çalışabilir. istediğini yababilir. ve ameliyattan sonra gelişim çok daha kısa sürede ve çok daha sağlam daha düzgün daha iyi gelişme sağlar.
5 yaşındaki bir çocuğun omurilik uzunluğu ortalama 20 cm kadar düşünelim.
8 yaşındaki bir çocuğun omurilik uzunluğu ortalama 30 cm kadar düşünelim.
20 cm de 10 tane vida kullanılıyor ise 30 cm de 15 tane vida kullanılır ki buda ameliyat maliyetlerinide artırır. 20 cm lik bir bölge için 20 cm lik bir kesiklikle vücut açılır ise 30 cm de de 30 cm lik bir kesikle vücut açılır. 20 dikiş ile kapatılması varken 30 dikişle kapatılır.
20 cm daha kısa sürede iyileşirken 30 cm daha uzun sürede iyileşir.
bütün bunlar hem zaman hemde maliyeti artırır.
bilmem anlatabildim mi?
sizin yaşadıklarınızı ben de yaşadım. amaliyat öncesi korkularınız çok normal ama amaliyattan 1 ay sonra çok rahatlamış olacaksınız.
ben doktor değilim sadece kendi düşünlerimi yazabilirim.
atalarımız bir söz söylemiş.
AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR
fidanken bir ağacı istediğiniz yöne eğebilirsiniz çünki incecik bir çubuktur. ama biraz büyüyüp geliştiğinde eğilmesi zorlaşır daha sonra ise hiç egemezsiniz.
kızınız 5 yaşında bir fidan şimdi ameliyat olursa doktor istediği gibi çalışabilir. istediğini yababilir. ve ameliyattan sonra gelişim çok daha kısa sürede ve çok daha sağlam daha düzgün daha iyi gelişme sağlar.
5 yaşındaki bir çocuğun omurilik uzunluğu ortalama 20 cm kadar düşünelim.
8 yaşındaki bir çocuğun omurilik uzunluğu ortalama 30 cm kadar düşünelim.
20 cm de 10 tane vida kullanılıyor ise 30 cm de 15 tane vida kullanılır ki buda ameliyat maliyetlerinide artırır. 20 cm lik bir bölge için 20 cm lik bir kesiklikle vücut açılır ise 30 cm de de 30 cm lik bir kesikle vücut açılır. 20 dikiş ile kapatılması varken 30 dikişle kapatılır.
20 cm daha kısa sürede iyileşirken 30 cm daha uzun sürede iyileşir.
bütün bunlar hem zaman hemde maliyeti artırır.
bilmem anlatabildim mi?