Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz nedeniyle öyle büyük bir acı var ki sırtımda!?

Despair

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,on gün önce çamaşır makinası taşıdım ve şiddetli ağrılar başladı sırtamda ve boyun kısmımda ağlamaktan artık gına geldi fakat elimde değil hep ağlıyorum hep canım yanıyor o kadar çok canım yanıyorki kendimi öldürmeyi düşünüyorum,
doktora gittim röntgen çektirdi sende skolyoz var dedi,sordum bu skolyoz çamaşır makinasını kaldırdım diyemi oldu dedim bana şöyle dedi eskidende varmış fakat çamaşır makinasını kaldırdığın için tetiklemiş

şimdi ağrıdan ölüyorum hiç bir şekilde ağrım dinmiyor hayatım karanlığın diplerinde sürünüyor hiç bir şeyden zevk alamıyorum hiç bir şey yapasım gelmiyor sadece bağara bağara ağlamak istiyorum acım dinmiyor kaç tane ilaç alıyorum banamısın demiyor bir hafta sonrada MR çektireceğim.

Deliye dönmek üzereyim hiç bir şey elimden gelmiyor hep mutsuz hep ağlıyorum sokakta bile ağlıasım geliyor eve kadar kendimi zor tutuyorum sahte gülüşler yapmaktan çok sıkıldım yokmudur bunun bir çağresi intihar etmeyi düşündüm

Despair

kardeşim bende 95 derece kifoz + skolyoz vardı ve yedi yıl önce bunun tedavisi olmadığnı biliyordum intihar bile ettim ama boşunaymış meğer ameliyatı varmış
saolsun o zaman ki kız arkadaşım şimdi ki eşim bana yol yardım gösterdi istanbula gittim ameliyat oldum ve yedi yıldır muhteşem bir hayatım var şükürler olsun

yani canının sakın sıkma güzel bir doktora git görün ameliyat ol ilk 6 ay biraz ağrıların olacak ama sonunda güzel bir hayatın olacak inşallah

Skolyoz23

Cevabın için teşekkür ederim fakat bu derece olayını nasıl öğrenebiliyoruz doktor bana mr çek gel dedi röntgene baktı derece ile ilgili bir şey demedi.

Cahilliğimi af gör bu hastalık küçükken başlayan bir şeymi yoksa ağır kaldırınca olan bir şeymi?

Ameliyat illa şartmıdır çok fazla araştırdım forumu fakat herkes her bir ağızdan bir şeyler yazmış anlıyamadım.

Skolyoz da yaşadığın acı ve tecrübelerini anlatabilirmisin yani bu 95 derece çokmu oluyor?
Ben aynada kendime baktım dışarıdan bir farklılık göremedim kilom 140 boyum 1.81 epilepsi,damar yetmezliği ve vertigo hastasıyım.

Despair

kifoz derecem 95 kifoz demek omurilik kemiğinin C şeklinde olması demek öne doğru eğiliklik oluyor anlamında
skolyoz ise S şeklinde oluyor anlamına geliyor

kifoz derecesi ile skolyoz derecesi farklıdır
eğer skolyoz derecen çok ileri değil ise korse ile ilerlemesi durdurulabilir yada dediğim gibi ameliyat olabilirsin
ameliyatı çok zordur
benim çok belli oluyordu eğer senin belli olmuyorsa başka doktora git görün bence moralini bozma

ağırlık kaldırmakla olabilir tabi ama bir kere ağırlık kaldırmakla olacak iş değil bu
bluğ çağında yani ergenlik çağında başlayan yada doğuştan olan bir şey dir bu
bir çamaşır makinası kaldırdığın için olan bir hastalık türü değildir canın sıkma

bu arada kilolusun diye de fark etmiyor olabilirsin bence rötgen felan çektir git hoca ile görüş

Skolyoz23

Çok teşekkür ederim beni aydınlattığın için benim küçükken hep sırtım ağrırdı bu olay olmadan öncede hep kürek kemiğim sırtım çok ağrırdı yaslamadığım sürece blu çağındadada çok ağrırdı dayanamazdım demekki sonucu buymuş peki benim yaş 27 bu yaşta bunun ilerlemesi mevcut olurmu ve hangi skolyoz açılarında ameliyat hangilerinde gerektirmez?

Ben başka bir hocaya başvuru yapacağım çünkü gittiğim hoca hiç ilgilenmedi başından savurdu beni

Despair mr dr düşünürsen ameliyat sürecine kadar ağrı kesicilerle sırtınızdaki ağrılar geçmiyorsa yeşil reçeteli ağrı kesici hap iğne ve morfin bantları var sırta yapıştırılıyor birkaç gün ağrı kesiyor tabi doktor reçetesi ile alınıyor geçmiş olsun

Cengiz68

Teşekkür ederim cevapladığın için şuanda kullandığım ilaçlar majezik,cabel ve rheumon sprey fakat bir etkisini göremiyorum ne yazıkki dediğin morfin bantlarını deneyeceğim,ameliyat illa şartmıdır bu durumda?

Despair kullandığınız ağrı kesiciler normal ağrı kesiciler öncelikle mr çektirmeden durumunuz ortaya çıkmaz mr sonrası dr ne diyecek bekleyin hatta duruma göre mr sonuçlarınızı birkaç ortapedi dr gösterirsiniz eğer fizik tedaviyle halolacaksa dr fizik yazar ameliyat konusunda hem bu forumda hemde Çevrenizde araştırma yaparsınız tabi önce mr bekleyin

skolyoz derecesine göre nasıl ameliyat kararı verilir bilmiyorum ama bence sen git başka bir doktora görün
aklına takılan her soruyu sor emin ol gerisi daha güzel olacak inşallah

Cengiz68
Anladım tekrardan teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı,mr'a girdikten sonra başka doktora görüneyim en iyisi peki çok soru soruyorum kusura bakmayın fakat fizik tedavi gerçekten iyileştiriyormu bu hastalığı? ve hareket kısıtlılığı getirirmi bu hastalık?

Skolyoz23
çok teşekkür ederim dostum mr dan sonra başka doktora gideceğim dediğin gibi.

Despair

gelişmelerden haberdar et beni, istanbula yakınsan ümraniye araştırma hastanesinde nejdet sağlam var tavsiye ederim ,tek bir lira para da almıyor...

Forumda bu konuda skolyoz hastalarının msj var onları bir araştır sana bir yol gösterecektir

Skolyoz23
Peki MR girdikten sonra pzt günü doktora gideceğim sonuçlara göre tekrardan size geri dönüş yapacağım ilginiz için minettarım bahsettiğiniz doktorada bakacağım en kısa sürece çünkü parasal olarak çok zor durumdayım çalışamıyorum arkadaşlarımın bana yolladığı para ile sgk borç primini zar zor ödeyerek hastaneye gittim.

Cengiz68
tamamdır.

Eğer İSTANBUL'a yakınsan direk dediğim hocaya git ben de arar görüşürüm selamımı ilet kendisine, baba oğul ilişkimiz var kendisi ile. 7 yıldır konuşuyoruz saolsun çok iyi biri
git nasıl iyi biri olduğunu kendi gözlerinle gör ve ALLAH'ın izni ile güzel haberlerle dön
neresi olursa olsun git güzel bir hocadan detaylı bilgileri al ki, gönlün ferahlasın

Skolyoz23
İstanbula yakınım 1 saatten kısa bir yol kat etmem yeterli oluyor eğer buradaki doktorlar doğru düzgün bir çözüm bulmaz ise size direk danışacağım hatta bahsettiğiniz doktor ilede beni görüştürürseniz çok sevinirim.

Umarım şu göz yaşlarım ve üzüntüm koca bir neşeye dönüşür en kısa zamanda çağresizlik ve yaşanılan acılar kadar kötü bir şey yok bu dünyada malesef.

Skolyoz23 Cengiz68

Arkadaşlar arkamdan bakınca böyle gözüküyor
Not:Eğer bu tür fotoraflar paylaşımı yasak ise lütfen beni banlamayın fotorafları hemen kaldırırım.

Eg3ydg.jpg

ojE64R.jpg

Despair skolyozla beraber kifoz da var galiba resimlerden görebildigim kadarıyla biran evvel mr çekimini yaptırın geçmiş olsun

Bende skolyozluyum
Ameliyat oldum yıllar önce ve platinim var.Fakat benim ağrılarım olmadi hic.büyüme cağında bacağım ağrırdı çok ve başım da ağrırdı.skolyozdan derdi bazı doktorlar ama hic sırt ağrısı yasamadim.45dereceyken ilerlemesin diye ameliyat oldum.yorulunca en fazla belim ağrır.ağır kaldırmanın da skolyozu tetikledigini sanmiyorum.seninki zorlama gibi sanki.ben daha önce yaşamıştım.kopacak gibi agriyordu belim.aglatiyordu yani.istirahat edince gecti kendiliginden.Mr da bir sey cikmasa bile zorlamadır o.her insanda olur.istirahat et gecer.moralini bozma.gecmis olsun

Skolyozunuz bel kısmında sanırım.beliniz o yuzden hassastır.ağır kaldirmayin bir daha.dikkat edin

Cengiz68
Gün geçmiyorki MR günü gelsin Allah bildiği gibi yapsın şu devlet hastenelerinden çektiğim nedir doktor açıklama yapmaz MR için 1-2 hafta sonrasına gün verir.

_çalıkuşu_
Çok teşekkür ederim yorumladığın için umarım dediğin gibi çıkar fakat bende acayip bir baş dönmesi var anlatamam kelimelerle.

Fulya83
Son beş gün kaldı beş gün sonra MR a gireceğim sizede tekrardan geçmiş olsun aynı boyun ağrısını ve ağırlığını bende çekiyorum her geçen saniye.

Evet haklısınız kilom fazla 140 Kiloyum küçüklükten beri bulunan metobolizmalarım normal bir insanın metobolizmasına göre aşırı yavaş çalıştığı için doğdum günden beri kiloluyum.

Fulya83

Şu hastalıktan kurtulursam her şeyi yapacağım zayıflamak vesaire şuanda yemek bile yiyemiyorum zaten iştahsızım.

@Despair

Öncelikle geçmiş olsun. bende de skolyoz var. senin kilondan dolayı şuan omurganın ne kadar yamuk olduğunu anlayamıyorum.
Şimdi yaşın büyük görünüyor. (+19).Bu skolyozda en önemli 2 etken var
1.derece
2.yaş.

Eğer yaşın 18-19 dan büyükse /büyümen durmuşsa ve derece 40'dan az ise skolyozun sana etkisi olmaz.
Ancak yaşın 18den küçük ve ya 45 dereceden fazla bir skolyozun varsa o zaman sıkıntı var sayılır. çünkü 45 derecen sonra insansın yaşamını skolyoz çok etkiliyor. doktorlar 40-45'den sonrasını ameliyat diyor.Ve bu ameliyat çok basit bir ameliyat değil. uzun saatler süren ve riskli bir ameliyat. ancak riski günümüzde öyle çok değil teknoloji çok geliştiğinden.
Senin yapman gereken en doğru şey doktora dereceni sormak ya da röntgeni başka bir doktora gösterip ölçtürmelisin.

MR çektirdim 3 adet fıtık ve skolyoz çıktı bu sancı ağrı hiç dinmiyor

Fulya83

Keşke ağrılarım gitsede rahat rahat kilo versem ağlamaktan canım çıktı artık

Sizin agriniz fitiklardan...skolyoz o kadar ağrı yapmaz.3 tane fitik az değilmiş.

Fulya83
Evet bunları kestikten sonra kilo veriliyor dikkat etmem lazım inşallah şu ağrıları hastalığı atlatırımda güzelcene veririm kiloları.

_çalıkuşu_
3 fıtıktan belki daha fazladır çünkü MR çeken kişi söyledi bunu doktor henüz görmedi.

GB0nWN.jpg

yE3dJ9.jpg

Fulya83

Teşekkür ederim 2 gün sonra doktor açıklayacak Allah kısmet ederse atlatıcam bunuda.

Her hastane her zaman rApor veriyomu?

Zihinsel akli denge oda eklimi ona kac puan verildi hani itiraz edecekdin ona sabah ac karnina gittin doktorla konusmadin oda eklemis dogrumu?

Iste işi mahvettin Şimdi de pişman oldunya puan yok iste.
ne yapacaksın herkes raporunami bakacakdi.
Ondan bayagi puan alacakdin iste

Üst Alt