Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ve kifoskolyoz ile emeklilik için yeterli tanı alınabilir mi?

arkadaşlar hepinizin yorumunu okudum bende kifoskolyoz + koah hastasıyım skolyoza bağlı, size rapor oranlarımı ve 28/5 çalışma gücü kaybına bağlı engelli emekliliği başvuru sürecimle ilgili bilgi vermek istiyorum
RAPOR TARİHİ 30.01.2025

GÖĞÜS HASTALIKLARI

37 yaş erkek hasta ileri kifo skolyoz evde bipap ve oksijen cihazı var ss:doğal sat:92nabız:125 pa:skolyotik sft:fev1:670 % 22 fvc:870 % 24 fev1/fvc:77 hastanın % 80 özür oranı vardır, ayrıca kardiyolojiyede gitmesi uygundur. ENGEL ORANI 80

ORTOPEDI VE TRAVMATOLOJI skolyoz cobb açısı 50 derece tablo 1.1 ENGEL ORANI 25

Kişinin Engel Oranı %-Rakamla 85

3 Şubatta sgk'ya başvurdum raporum yeni olduğu için kabul ettiler, 1,5 aylık inceleme sonucunda Martın 17' sinde dys ekranında bulunduğum ilçeye sgk il müdürlüğü talep gönderdi ilçe sgk'ma gittim ara karar çıkmış engel oranım göğüsten yüksek olduğu için İstanbul yedikule göğüs hastanesine malüliyet tespiti için tekrar ara karar çıkmış ordan muane olmam istenmiş, Daha önce 2019 da ağır nefes darlığından skolyoza bağlı koah tedavisi görüp 8 gün tedavi görüp solunum cihazlarını bu hastane kullanmam için vermişti, yani işin aslı sgk evirdi çevirdi beni yine aynı hastaneye yolladı tespit için

@Hkn38, solunum testlerini paylaşabilirmisiniz

Son düzenleme:
@grafakir,
Benim elimde solunum testim yok suan engelli raporumda %20 skolyoza bagli solunum fonksiyonlarında bozukluk yaziyor bu herkese asiri ret verilmesinden kaynakli acikcasi pek umudum kalmadi benim

@Hkn38,

Bende göğüs hastalıkları doktoru görmedi öyle birşeyde istemediler.
Bütün sağlık kurulunu gezdikten sonra tam heyet günü aradılar sizin 1 eksiğiniz var daha önce çok kez ameliyat olduğunuz için beyin cerrahisi görmesi gerek onun için gelin bugün bu işi bitirelim dediler.
Gittim beyin cerrahisi gördü.
Hemen raporu heyet saatine yetiştirdim tamam başka bir eksiğin kalmadı sonucun SGK gidecek onaylanması 1 ay'ı bulur dedilrr bugünde 170 aradım işlemleriniz devam ediyor gözüküyor bir sorun gözükmüyor hastane daha göndermemiş SGK raporu.
Bir sorunmu var acaba dediğimde olsa sizi ararlardı dediler.
Şimdilik bu kadar.

@hizenesen,
2ay felan sürüyormuş sonuçlanması, hakkınızda hayırlısı olsun inşallah arkadaşım.. iyi haberlerinizi bekliyoruz..

@grafakir,

Olumsuz mu sonuclandi?

AS tanılı hasta, Romatoloji takipli. Servikal, torakal ve lomber omurgada kısıtlılıklarımevcut. Grafi'de (08.08.2024) Servikal lordoz düzleşmiş, Torakal kifoz COBB açısı 72derece,vertebra korpus köşelerinde yer yer köprüleşme eğiliminde osteofitik sivrileşmelermevcut. Tablo 1.4'e göre %17, Tablo 1.5 e göre %20, tablo 1.6 a göre %12. Nihai kişiözür oranı %42

bu tek ramatolojiden aldığım rapor vergi indirimide aldım şimdi deniyor tekrar gireceksin girdim doktor bişey demedi ama sorun yok dedi sonucu bekliyorm

@Leylek81, ara karar verilip başka hastaneye sevk edildim ordan durum bildirir malül tespiti istendi

@Leylek81,

Bir gelişme varmı başvurunda ???
Bende hala ilk günkü gibi.
Hastaneden hala SGK gitmiş gözükmüyor sanırım hastanede raporun düzenlenip SGK gönderilmesi uzun sürüyor bir çok kişi başvurduğu için düzenlemelerde uzama oluyor sanırım hala bir gelişme yok bende..
Sende varmı diye merak ettim.

@hizenesen,

Dys den bakıyorsunuz degilmi surec cok uzun sürüyor 1.5 ay bekleyenler var emekli etmemek icin 40 takla atma peşindeler Allah yardımcimiz olsun

@Hkn38,

Her gün ve hatta her saat başı takip ediyorum hala ilk SGK gittiğimde başvurduğum gibi duruyor SKR düzenlemesi Maluliyet tespiti.
Hastane sevk tahsis talebi yazıyor o kadar.
5 Martta heyete girdim ama 2-3 gün önce 170 aradığımda hastanenin halen SGK raporumu göndermediğini dile getirdiler.
SGK Medula sistemiyle istedi evrakları 170 de halen işlemlerin devam ettiğini dile getirdiler.
DYS'ye de bi bilgi düşmedi.

@Leylek81,

Ay evet bende 5-6 Şubatta poliklinikleri bitirdim 15 Şubatta heyete geleceksin deyip randevu verdiler gittim bütün gün heyeti bekledim sonunda demezlermi bu heyet hasta bakım ücretleri için olan heyet.
Sana yanlış tarih verilmiş.
Bütün gün heyecanla beklediğimle kaldım orda memurun dikkatsizce yanlış tarih vermesi yüzünden.
SGK maluliyet tespiti heyetleri ayda 1 oluyor.
Bu ayki olanı kaçırmışsın 5 Martta geleceksin dediler.
Hadi ondan sonra 1 ay bekledim 5 Mart günü heyet günüm heyet saatime 1 saat kala aradılar.
Sen çok skolyoz ameliyatı olmuşsun gel hemen beyin cerrahiside görmesi gerek heyet saatine kadar yetiştir diye.
Gittim öğle molasına girdiler.
Hadi mola bitti doktor geldi heyete yetiştirdim raporu.
Heyete girdim tek söyledikleri sonuçların SGK gidecek onaylanması 1 ayı bulur dediler o kadar başka bilgi vermediler.
Sonra geçen gün 170'i aradım daha raporunuz düzenleniyormuş SGK gönderilmemiş o 1 aylık süre hafta sonları ve resmi tatiller hariç olarak düşünün dediler.
Eee şimdi 9 gün bayram tatilide girdi benimde bu gidişle açıklanması Nisan-Mayıs'ı bulacak gibi gözüküyor çok yavaş ilerliyor.

Ara karar verildiği DYS'de kesin yazıyor mu acaba.. Yazmıyorsa boşuna beklemeyeyim gideyim SGK ya sorayım en azından... 17 Mart'tan beri sgk il sağlık kurulunda yazmakta

@gokhan_sozumcetin, tespit yazdıysa gidin sorun ara karar yazmaz hatta elden sevk kağıdını alırsınız evinize gelmesini beklemezsiniz ben öyle yaptım

Üst Alt