Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz ve kifoskolyoz ile emeklilik için yeterli tanı alınabilir mi?

@hizenesen,

Neresi iyi agir taninin onu anlamadım, diger hastaliklardan hafif ve ortada varken bizim hastaliktan sadece agir istemesi neresi iyi, 30a yakin platin var bende ek1 de hafif orta olsa belki emekli olabicektim ama agir demesiyle belki olamayacam zaten agir demek malulen demek iyice cikmaza girmesi demek agirda bize vermezler sagolsunlar

@Hkn38,
Malulen emeklilik diye birşey yok dediler bana.
Hafif %40-49 arası verirlerse 4300 gün 18 yıl Orta %50-59 arası verirlerse 3980 gün 16 yıl Ağır %60 üstü 3800 gün 15 yıl dediler.
İşe girerken engelli olarak işe giriş yaptığınızda malulen emekli olamıyorsunuz dediler.
Tek hastalıktan Ağır engelli olarak onaylanırsanız emekli olabiliyorsunuz.
Ben bana denileni söylüyorum.
Ben işe giriş yaparken skolyozlu ve ameliyatlı olarak girdiğim için malulen zaten olamıyorum ağır engelli tanımlarsalar emekli olabiliyorum.
Size belki hafif verirler bilinmez şuan için kime ne verecekler hiç belli değil çünkü.

@hizenesen,
Sizi anlıyorum keske dediğiniz gibi hafif verilse benim ise girdikten sonra skolyoz ameliyatim ve engelli raporum sadece şunu söylemek istiyorum eger bunlarin uydurma ek1 hastalik listesine uyuyorlarsa skolyozdan kimseye hafif ve orta veremezki çünkü hastalik listesinde yok skolyozdan hafif veya orta bu can sıkıcı iste olmayan seyi verirlermi sen hafifsin sen ortasin diye

Yıllar önce eskiden sadece skolyoz ve kifoz engellerine% kırkın üstünde rapor verirlerdi ama artık%25 bile zor veriyorlar bunu şahsen bizzat ben yaşadım skolyoz dan ameliyat oldum platin var omurgamdan ortopedi doktoru bir şeyin yok dedi bana %20 oran verdi

@odeb85,
Anliyorum engelli raporu ile calisma ve iş gücü kaybi tespit icin alınan durum bildirir raporu tamamen farklı alakasız 2020 de aldım engelli raporunu skolyozdan ameliyat oldum skolyozdan %40 aldim

@Hkn38,

işte hakan üzerinden 5 yıl geçmiş artık sadece skolyozda ve kifoz skolyoza %40 oran vermezler vermiyorlar

@Hkn38,
Neye göre nasıl veriliyor gerçekten şuan hiç kimse bilmiyor bir bilinmezliğin içindeyiz ve gördüğüm kadarıylada yeni yasaya göre daha kimsenin onaylanıpta emekli olabildiğine şahsen ben rastlamadım.
Yasa 15 Ocakta çıktı ve ondan sonra başvuran herkesin daha işlemleri devam ediyor.

Aynen dediğiniz gibi engelli raporu ile iş gücü kaybı tespiti için alınan belgeler çok farklı insanların çoğu bunu karıştırıyor.
Bende 3 yaşında doktor hatasından kaybettim sağ ayağımı diz üstü.
Ve doğuştan skolyozum vardı yine 3 yaşında omurgamdan alınan yanlış kemik sayesinde omurgamda eğrilik dahada arttı 18 yaşında 2003 te engelli raporu almıştım %72 verilmişti 18 yaşıma geldiğimde 30 kez skolyoz ameliyatı oldum.
2010 da işe giriş yaparken engelli raporumu yenilememi 2003 te çıkarttığım %72'lik raporun artık geçersiz olduğunu söylediler 2010 da raporu yeniledim gelir vergi dairesi bu raporu istemişti.
O zaman engel raporu olarak ameliyat edilmiş skolyoz ve sağ ayak amputeden %60 engelli raporu %62 vergi indirimi verildi.
2019 da aracımı bu raporlarla il sağlık müdürlüğüne başvurarak tertibat heyetine girdim.
Aracımı bu raporlarla almıştım.
Ama emeklilik için dediğiniz gibi kabul edilmedi.
Yani demem o ki bana da opere skolyoz ve ampute icin %60 engel raporum var süresiz çok vermiyorlar.

@odeb85,
E ameliyat olmuşsun birşeyin yok der ya i ne dicek da ileri derecede skolyoz kifoz olan alır raporu.

@Leylek81,
Bu engelli emeklilik mi malulen emeklilik icinmi

@levent yzc, 5 yıl öncesine kadar skolyozlara% kırkın üstünde rapor verirlerdi ama artık %20 bile vermiyorlar diyorum Levent

Üst Alt