Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozu olan ehliyet alabilir mi?

burak_br

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
1
merhaba bende kifoz skalyoz var ben ehliyet abailrmiym boynum geriye dönmüyormuş ondna ötürü ehleiyet vermek istemiyorlar

Vertebra (boyun ve bel) hareketleri: Kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesini ve bakmasını %50’den fazla engelleyen boyun vertebra ve boyun bölgesi hastalıklarında sürücü belgesi verilmez. Lumbalvertebra eğilme ve dönme hareketlerini %75’den fazla engelleyen durumlarda da sürücü belgesi verilmez.

bende de kifoskolyoz var. test yaptılar ve h sınıfı ehliyet vermediler sağlamsın dediler. normalde %40 üzeri raporlarım. bende b sınıfı aldım. sorunda çıkmadı

hadi öyle oldunu varsayalım araç sürerken geriye dönüp dönememek çok önemli bir ayrıntı deilki aynlar var tertibat ksımına park sensörü yaz olsun bitisn olmazmı öle birşey

burak bende de skolyoz var..boynumda da kısıt var azda olsa..geriye bende bakamaıyorum..ehliyet alırken sana zaten aynayı kullan diyecekler geriyi görmek için.sınavda geriye dönüp bakmaya bi çok yerde müsade etmiyolar..bu engel değil ehliyet almana..ha diğer yerlerinde kısıtın ne kadar bilemem..Ama ben gayette aldım ehliyetimi.Hatta engelli indiriminden arabada aldım.

senin engel yüzde kaç kardeşim bel ve boyun haereketelrim benim birteksklayoz var başka bireşyyok elde aykta hiçbir sıkıntı yok ben arabayı istedim gibi kullanabiliyorum ama bel ve boyyun geriye dönmüyr dior

aynalar, geri vites kamerası ve park sensörleriyle arkaya bakıp göreceğinden çok daha fazla şeyi görebiliyorsun. bu tarz şeyleri artık bahane etmemeleri lazım.

Hareket kısıtlılığı oldugundan dolayı alamıyorsun.Ehliyeti olanıda iptal ediyorlar malesef

Bu cok sacmaya ben istedim gibi suruyorum arabayi geriye donsen neolur donmesen neolur hayt sozde engelllimin hayatini kolaylastirmak gerekir malesef sen beni bagimli kiliyorsun bu kararla acaba bunu nasil asabilirim

burak_br

Geriye dönme hareketi olmadığında sürücü belgesi vermiyorlar çoğu zaman.

ya tmmd agerye dönemk çok öenmli deiglki park sensörü yaz tertibata olsun bitisn saga sola boyun hareketi açık geriye dönmese ne olur ne saçma

oturan boga editorum sence enyapmalıyım nasıl bir yol izlmeliym ben istedm gibi sürüyorum arabayı

skalyoz engelli olupta böyle ehliyet alan kimler var

burak_br
ÖTV muafiyeti yönünden park sensörü tertibat sayılmamaktadır, tertibat olması için aparatın aracı hareket ettirici özelliği olan bir aksam üzerinde olması şarttır.
Siz H sınıfı ehliyet alsanız dahi ötv muafiyetinden yararlanarak araç alamazsınız. Ötv muafiyeti uygulanacak engel durumları bellidir; sağ/sol alt ekstremite ve sağ/sol üst ekstremite kısıtı.

Benim icin ÖTV deil ehliyet onemli park sensoru derken ehliyeti vermiyorlarya geriye dönmüyor bel boyun die geriye dönmüyor sa park sensorunu yaz ordan goreyim geriyi ama bana ehliyet versin istedim gibi trafikde olabildim halde bana ehliyet vermiyor bircok skalyoz engelli arkdasimda almis

Skolyozu olana ehliyet veriliyo da arkadaşların dediği gibi bu durum hareket kısıtlılığına bağlı sanırım ,yani onların sorun ettiği nokta.bence de şansınızı başka hastanelerde denemelisiniz,ve şuda var heyete girdiğiniz zaman kendinizden emin konuşun benimde biraz riskli bi durumum vardı onlar kontrol etti,bende ikna edici konuştum,oldu.umarım sizde bu sorunu aşarsınız.ehliyetinize kavuşursunuz..

yok benim hastalığım cam kemik ama skolyoz vardı hatta platin takılı bende.geri dönmemi engellemiyo ama sonuçta kaza durumunda riskli bi hastalığım olduğunu düşünüyolar bende dedimki,zaten normaldede ön koltukta oturuyorum trafikte,bu kader kısmet dedim.sonra beni kontrol ettiler ve onayladılar tertibatlı araç kullanmamı.yani vazgeçmeyin derim,siz kendiniz yapabilceğinizi düşünüyosanız birtek heyet sizi durdurmasın..

Rüzgargülüne katılıyorum heyette önemli olan ortopedi Dr unu ikna etmek bende skolyozum 2008 de aldım h sınıfı benim zamanım da herşey daha kolaydı ve bu geriye dönme olayı yok koltuk ve dikiz aynalar ayarlanıyor direksiyon sınavın da sana kimse arkaya çevir kafanı kimse demiyor zaten 5 dk sürüyorsun sınavda sen drlarlara deki araba kullanırken boynumu çevirmeye gerek yok aynalar yardımı ile yada arabaya kamera taktır ehliyeti de tertibatlı araç kullanabilir ibareli rapor iste ve başka şehirdeki hastanelere de danış örneğin benim bi arkadaşım çanakkalede rapor vermemişler istanbula geldi ben ona bir hastaneden rapor için randevu aldım 1 günde raporu aldı hemde 5 kuruş para da ödemedi eski engelli raporunu gösterdi üçrette almadılar

@papatyacim snein engel yüzde kaç ve boyun harektleri bel haeekterli kaç drece yazıyor

ozelelre başvurcam artık

Benim engel %50 ama bende doğuştan kalça çıkığı skolyoz ameliyatı oldum kemik erimesi var ama dediğim gibi bildiğim kadarıyla özellerin raporunu sayılmıyor ama yine de bilen arkadaşlar da söylesin devlet hastanesi onaylı istiyorlar ama sen yine de sor derim ben çünkü özel bi klinikten aldım emniyet saymadı tekrar çıkardım belki de bana uyuz biri denk gelmiş de olabilir

ne kadar zormuşya özelden alınan rapor kabuledilrimi oturanboga

özel bir hastnae buldum vercek umarım emniyet sıkıntı yapmaz

papatyacım nasılsın inş alcam gibi

Papatyacim alamadim bir türlü moralim sıfır ya ya ben istedim gibi surdum halde ehliyet vermiyorya

eger kendine güveniyorsan iyi bir şoför olcana inanıyorsan kardeş başka hastane heyet lerini dene mesela abım gözluk kulanır doktorlar ehlıyet alamasın demişti kendısı tam bır araba tutkunuydu o zamanlar ne edı edı aldı ehlıyetı ve kendısının soförlude on numaradır konu arabaysa ben omurilk felclısıyım kaza sonucu,araba kulanmasını cok ıstıyordum aynı zamanda korkuyordum yapa bılırmiyım diye ama korkumu yendım şüan 9 yıldır ehlıyetım var on numara da şoförlum var ve cok hafıf oturmadan kaynaklı bır skolyozum da var ama hıc engel olmadı arac kulanırken herşey kısının kendını tartmasıyla ılgılı kendine guvenıyorsan başka heyetleri dene derim

güveniyorum kardeşim ben şuan sitedim gbii sürüyorum arabayı ama ehliyet alaıyorum gerekçe ise bel ve boynun geriye dönmemesi ama artık park sensörü var kamera avr geriye dönemeye gerek bile yyokki bundna ötürür vermiyorlar

nasıl ikna etcem bilemiyorum

Skolyoz olup sürücü belgesini yenileyen var mı?

sklayozu olup ehliyet degiştirme işlemini gerçekleştiren oldumu ve sklayozdan ötürü sorun yaşayan degişimde ?

skolyoz ile ne gibi sorun olabilir ki ? ameliyatınız başarılı geçmiş ise normal vatandaş gibisiniz hatta doktorlar benden sağlamsınız diyorlar
ama hayır felç kalma durumu var ise ona bir şey diyemem

Skalyoz araba sürmek icin bir engel deil ama doktorlar diorki yok belin dönmüyor yok basin geriye zor dönüyor die zorluyorlar

@burak_br belin dönmüyor nasıl bir kelime onu hangi hoca kullanmış merak ettim, araba sürerken ayna varken belinle 360 derece geri mi dönüyor millet

7 yıldır kifoz + skolyoz ameliyatı olmuşum ameliyat olduktan 6 ay sonra bile iş yerinde araba kullanmaya başladım zerre de etkilemiyor

hem normal insan gibi de dönüp arkama da bakabilirim ama araba sürerken kim niye dönüp baksınki arkasına, hastalığınız yeni yani yeni ameliyat olmuşsanız ve hareket kısıtlılığı var ise onu bir şey diyemem biraz beklemeniz gerekebilir zira ameliyat zor bir ameliyat ama daha sonra iyileşme evresinin düzlüğüne çıkıp kendinizi iyi hissettiğiniz zaman gidip ehliyetinizi alabilirsiniz, oradaki hiç kimseye skolyoz ameliytı olduğunuzu dahi söylemenize gerek yok çünkü buna ihtiyaç yok

sağlık kurulu raporunda ise zaten genelde renk körlüğü olup olmadığına, yakını uzağı görüp göremediğine ve kalıcı bir hastalığı var mı ona bakarlar yani sara hastalığı gibi araba kullanırken kriz geçirme hastalıkları gibi, sizin hastalığınıza bakmazlar bile geçmiş olsun,

ama sizin şuanda nasıl bir hareket kısıtlılığınız var yada yok mu bilmediğim için sizi de yanlış yönlendirmek istemem

Hayır yeni ameliyat olmadim bendede kifoz skaklyoz var yüzde 60 engelliyim raporumda boyun hareketleri açık yazıyor birde su var ayna var park sensörü var bu gibi bir bahane olmamasi lazim artik

Senin rapor kac kamburluk oranı varmi

Vertebra (boyun ve bel) hareketleri, kişinin baş ve boynunu arkaya döndürmesini ve bakmasını %50’den fazla engelleyen boyun vertebra ve boyun bölgesi hastalıklarında sürücü belgesi verilmez. Lumbal vertebra eğilme ve dönme hareketlerini %75’den fazla engelleyen durumlarda da sürücü belgesi verilmez. buna istinaden diorr

Üst Alt