Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozu olan ehliyet alabilir mi?

90 derece kifoz + skolyoz ameliyatı oldum onun haricinde başka hastalıklarım da var yüzde 71 engelim var, demek ki doktorlar sorun çıkartıyor enteresan
kifoz + skolyoz hastalığım için yüzde 25 oran verildi bu arada, o kadar ağır ameliyatlar geçir şaka gibi bir oran veriyorlar

skalyoz ehliyet almaya mnai neden oluyorr ki acaba tertibata bile gerek yok

bendede skolyoz var b sınıfı ehliyetimi 1 yıl önce sorunsuz aldım. her türlü aracıda rahatlıkla kullanıyorum.

Senin engel orani kac vito ve raporu nerden aldin

Kardes sen hangi hastaneden aldin raporunu kifozda varmi engel oranin yüzde kac

yüzde 42 raporum var ankara atatürk hastanesinden sağlık raporu aldım kifoz azda olsa var ehliyetide manuel araçla çok rahat aldım

Once aile hekimine gidip sonra hekim ortopediyemi yönlendirdi kardes

Bana bel ve boyun dönüşleri sıkıntılı diorlar

sağlık raporunu aile hekimi vermedi hastaneden al dedi birçok muayeneden geçirdiler ve uygun gördüler rapor ücreti 200 tl aldılar

Bircok muaneye kardes hangi bölümlere sevk etdi seni

Bende basvurcamda tekrardan

ortopedi nöroloji ekg göz sağlığı bölümlerine gittim hatırladıklarım bunlar

Kardes senide cok gezdirmisler be bunları aile hekimimi yazdi yoksa hastanemi dedi

Branslari şuraya git buraya git die

aynen çok bunalmıştım o gün akşama kadar uğraştırdılar aile hekimi vermek istemedi hastaneye gidince ehliyet için sağlık raporu istedim bu bölümlere gitmen lazım dediler.

Bu bölümleri hastanemi acti aile hekimimi kardes aile hekimi acti ise direk hastaneye gidelim

ne kadar zorluyorlar bizi böyleya bir ehliyet için istedigmiz gibi arbayı sürüyoruz elli tane doktora muayene oluyoruz görünürde bir engel var die bukadar gezmek çok mantıksız çok fazla

senin dediklerinin aynısını bende söyledim inan ama sonunda aldımya o yeter

bazılarıda diorki özel hastanelerde veriyormuş ama biz gitdigimizde onlarda vermek istemyor devlet hastanesine git dior aile himine gidelim önce o nekdar branş açacak umarım sadece ortopedi var açar bukadar bölüm açrsa işimiz zorr

ortopeide dönüşlerine bakmışlardır muhtemelen geriye dönüşlerde faln sorun varmı die nörolojide neye bakıyorlar kardeşş

aynı şeylerle bende ugraşcamm umarım sonuca gideriz alamazsın falan demezlerr

evet ortopedide baktılar dediğin gibi sağa sola dönüşlere nöroloji akıl sağlığıydı galiba öyle hatırlıyorum

Ehliyet vermeyi onaylamayan doktora diyeceksin ki.
Bakın doktor bey; tır şoförü , Kamyon şoförü , Minübüs şoförü, Vs. Şoförler dönüp arkasına mi bakıyor.
Hayır. Günümüz teknolojisi ile kamera sistemleri var onunla araç kullanan insanlar var.
Hangi çağ da yaşıyoruz .
Kaldı ki bizden daha kötü durumda olan engelli kardeşlerimiz araç kullanıyor da ,
Benim ne eksiğim var onlardan.
Gelin sizin arabayla bir tur atalım.
Bana hak vereceksiniz ." diyeceksiniz. Doktor bey abiye.
Işte o kadar.
Haklısın kardeşş.diyecek.
Hadi hayırlı olsun..
Bir tur gezdirirsiniz artık.. 😀😊

Demet aslinda aynen dedigin gibi tir şoförü kamyon soforu arkasinimi görüyor onuda dedik diorki yönetmelik böyle

Kardes direk ozelde veren hastene yokmu oralardan almak daha kolay olur varmi bildin hastane duydun ole

özel hastane bilmiyorum ben devlet hastanesinden aldım araştırman lazım

golden_heart

Raporunu göndere bilir misin hastane örnek için rapor getirirsen bana h ehliyeti vereceklerini söylediler

aile hekiminin verdigi rapor yeterlimi h ehlliyeti degişimi için

aile hekiminin verdigi rapor yeterlimi h ehlliyeti degişimi için skalyoz engelim var tertibata ihtiyaç duymuyorum aile hekimi sürücü olur dedi bununla ehliyetimi yenileyebilirmiym

Yardıma bu konuda mı ihtiyacın vardı,aile hekimi sürücü olur demiş ve rapor vermiş ise tamam işte şimdi direk ehliyet yenileme işlemine başlayabilirsin,fakat ehliyetin h-sınıfı olmaz artık ehliyetler değişti sizinki normal b-sınıfı olur,bir sorun çıkarsa zaten çıkar ve gerekeni de yaparsın endişeye gerek yok!

fahri kardeş sorun şudur beim h sınıfı ehliyetim var şuan kifo sklyozum var tertibata hitiyaç duymuyorum şuanki ehlieyetimdede hiçbir ibare faln yok teritabtal ilgili h sınıfı ehlieeyimi yenilemek için aile hekimine gitdim oda raporu verdi sürücü olabilir dedi ama bazıalrı komsyon sevk faln dmeiş ben şimdi bu raporla direk gidip ehlieyetimi bye çevirebirlmiyim

işte yeni tip ehliyetlet 12 nci sütün ilgili kodlar yazıyor!aşadaki linkte görürüsün,şimdi siz eğer ki ötv indiriminden yararlanmak istemiyorsanız hiç bir sorun yok,emniyette sorun çıkarmasa ,yani raporu kabul ederse sıkıntı yapmanıza gerek yok

https://hizliresim.com/XX0vA0

Istemiyorum ben kardes b sinifi olunca ehliyetim o ehliyet le her otomobili surebilcemmi b1 falan var mesela onlar bizim ehliyete yazilmaaycakmi

Üst Alt