Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak kısıtlılığı olanlar ÖTV indirimli araç alabilir mi?

sol ayak polio sekeliyim. sol ayak polio sekeli olunca bilidğim kadarıyla oranın önemi yok. woswogenden 2016 yılında araç almıştım haziran ayı sonunda dolacak tekrar nasıl araç alabilirin diye aradığımda SOL AYAK POLİO SEKELİ OLANLARDA ARTIK 7 CM KISALIK OLMADAN araç vermiyorlar dediler. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim

zulza
Manisa ve İzmir’in Araba Bayilerinden Uzak Dur ÖTV İndirimli Araba Satışı İle İlgili Detaylı Bilgi ve Tecrübeleri Yok.
Sana Hem Olumsuz Cevap Verip Moralini Bozarlar Hemde Yanlış Bilgi Verip Yanlış Yönlendirirler.
Ayrıca Manisa ve İzmir’in Vergi Dairelerindeki ÖTV Servisi Çok Sıkıntılı.
Sana Önerim Bu İki İl Dışındaki Araba Bayileri ve Vergi Daireleriyle Görüşmendir.

Arkadaşlar merhaba ben ankilozan spondilit hastasıyım.ÖTV muafiyetli araç almak istiyorum ama biraz araştırınca ehliyeti B engelli yapmak için başvurduğumuzda ehliyetimizin hepten gitme riski olduğu yazılmış boyun kısıtlılığı nedeniyle.Benim boyun kısıtlılığım raporda 3/1 yazıyor.Kurala göre yarısı yeterliymiş.Ama yakın zamanda bu tarz bir girişimde bulunan oldu mu?Ya da bana cevap verebilecek var mı bu konuda?

Merhaba, 2003 yılında aldığım raporda [FONT=sans-serif](sol alt exremitede polio sekeli(ağır) yazıyordu. Şimdi ÖTV muhafiyetinden yararlanıp otomatik vitesli araç almak istiyorum. Yeni ehliyetimi aldım. Ehliyetimde 78 ile 10.02 kodları var . Perşembe heyet içim hastaneye gideceğim. Raporumda ÖTV muhafiyetli otomatik vitesli araç alabilmem için ne yazması gerekmektedir. Bilgi verebilir seniz memnun olurum. [/FONT]

turgut67

Kodlar varmış zaten sürücü sağlık raporunda nasıl bir araç kullanacağnda yazılı . sorunsuz alırsın merak etme.. alacak araç bulabılırsen tabii

turgut67

sürücü sağlık raporuna özel tertibatlı araç kullanabılır yazıp ilgili kodları il sağlık mudurlugu dolduruyordu . AMa senın kodların varmıs zaten . O kodlara göre aparat uygulanacak ..

Arkadaslar merhaba bir ozelgedr sol hemiparezi icin otv istisnasi uygulanmaz diye bir sey yaziyordu ya da ben yanlis anladim. Ben sol hemipleji gecirdim simdi sol el ve ayakta gucsuzluk ve hissizlik var bu durumda otvsiz arac alabilir miyim

İbareye yer ver kardeşim o aldığın ehliyetteki kod il sağlık komisyon raporu bir işe yaramıyor. Engelli raporunda otomatik vitesli araç kullanır. Aparatlı araç kullanır gibi ibare olmalı yani raporda otomatik vitesli araç kullanabilir/kullanması uygundur vs. gibi ihtimal belirtici ibare var ise alamazsın, tekrar rapor çıkartman gerek. Tabi yeni rapor alınca birde oranları düşürüyorlar.

Raporumda aynen bu şekilde yazıyor onaylandı

SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR.

Fakat ehliyet raporunuz eskiyse(elle yazılan) raporun fotokopisini görmek istiyorlar

FaCia
Vergi dairesi müdür yardımcısına sordum gereklidir veya gerekir aynı bizim için dedi. Cevabın için teşekkür ederim 🙏

Raporumda otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor

Merhaba, ben bugün komisyona girdim çıkan sağlık raporunda “oto vites araç kullanabilir” yazıyor, komisyon kararında ise “10.02 oto vites, 78.sadece oto vitesli araç kullanabilir” yazıyor
(sol ayak engelliyim) ehliyet değişimi ve ÖTV siz araç almak istiyorum, şimdi süreç nasıl işleyecek acaba?

Cevap verebilecek arkadaşlar var mı?

[FONT=sans-serif]Merhaba, ben bugün komisyona girdim çıkan sağlık raporunda “oto vites araç kullanabilir” yazıyor, komisyon kararında ise “10.02 oto vites, 78.sadece oto vitesli araç kullanabilir” yazıyor[/FONT]
[FONT=sans-serif](sol ayak engelliyim) ehliyet değişimi ve ÖTV siz araç almak istiyorum, şimdi süreç nasıl işleyecek acaba?[/FONT]

Önce ehliyetinizi alın.Hastaneye ötvsiz araç için rapor almak istediğinizi, ayağınızdaki sağlık sorununu söyleyin. Onlar sizi ortapetiye ve fizik tedaviye yönlendirirler. O muayenelerden sonra kurul günü verilir. Kurulda dr. gerek görürse sizi odaya çağırırlar, yoksa başka bi gün verirler raporu teslim almaya gidersin. Çıkan raporla da bulunduğunuz ildeki vergi dairesine gidip raporunuzu gösterin. Rapor uygunsa tamam istediğiniz bayiyle görüşün derler. Sonrası araç seçimi...

neslihankocaman

1-2 cümlede ben eklemek istiyorum. Ehliyeti aldıktan sonra ehliyet için çıkan raporuda istiyorlar. Onu unutmayın.

Sağlik kuruluna ötv indirimli rapor almak istiyorum desem olmaz mi yoksa sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gereklidir" ibaresi yaz mi diyecem

Bende sağlık kurulundan randevu aldım ötv indirimli rapor için %48 sol ayaktan 2015 yılında almış olduğum sürekli durum bildirir raporum var ötv indirimi raporu için neler yapmam lazım hangi belgeler isteniyor b sınıfı engelli ehliyetim var 2016 yılında aldım yeni tip kodlu neler yapmalıyım belge vs olarak yazarsanız sevinirim?

Arkadaşlar merhaba Raporum çıktı ve raporumda “SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR” ibaresi var.FTR doktoru sol bacağımı yukarı doğru 90 derece hareket ettirebiliyor diye yazmıştı(120 normali).Boyun dönme açısını da 50 derece diye yazdı(normali 80-90).Ayrıca diğer kısımlarda hiç bir problem yok yazdı.

Peki oran olarak kaç verdiler sadece sol ayak için.

Sol bacağa ayrı bir oran yok.İki kalça protezine ve AS Li olmama %52 verdiler.%40 FTR %20 ortopedi

Hastaneye rapor bölümüne başvururken ÖTV MTV muafiyeti için rapor almak istiyorum diyorsunuz.Onlar da raporun başlığına erişkinler için Engellilik deurum bildirir raporu yazıyorlar.Eğer gerekliyse Açıklama kısmına Hareket ettirici akşamda özel tertibatlı araç yazarlar.

Bugün gittim devlet hastanesinde sağlık kurulundaki bayana ötv indirimi için rapor istediğimi söyledim raporum var mı diye sordu %48 sol diz ampute sürekli raporum var onu verdim baktı sonrada yeni rapor veremeyiz doktordan hastalığı artmıştır gibi bir yazı al dedi sağlık müdürlüğünü aradım anlattım bana ikamet ettiğim ildeki hastanelerden denememi söyledi başka ilin işleyişini bilemem dedi ve 6 ayı geçmiş hatta 6 yıldan fazla raporun dedi yenilemek istediğini söyle dedi aynısını söyledim kurul kayıt yerine ama olmadı nasıl olucak bu rapor işi 1 tane yardım edecek yok mu 1 aydır bakıyorum cevap verende yok forumda aynı durumu yaşayanlarda yapanlarda vardır muhakkak yardımcı olmanızı istiyorum

qnr

sürekli ibaresi var ise yenilemene gerek yok .

Rapor sürekli ama ötv için değil vergi dairesi kabul etmiyor durum bildirir raporu bendeki engelli olduğuma dair araç alımında olmadı

Bu raporumu mtvde kullandım ve diğer haklarımda ama ötv için kabul görmüyor yenisi içinde zorluk çıkarıyorlar. Bulunduğum ildeki başka hastaneyi aradım onlar telefonda ücreti eski raporunuzu getirin yeterli dediler benim anlamadığım bu bilgi eksikliği nereden kaynaklı benim yanlış yaptığım bir şey mi yada eksik söylediğim?

Sol AVN(canlandırma ameliyatı oldum)basmak ta ve harekete bağlı ağrı ve acım var.manuel araç kullanırken bile izdirabim oluyo) ağır uyku annesi L4 L5 ameliyat derecesi bel fitigim ve beyinde iyi huylu takipli 3 kistin var artı sedef hastasiyim kurula girersem oran ne çıkar.bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu gün itibariyle İl sağlık komisyonuna girdim.Komisyona girmeden önce sağlık ocağı tabiki sevk yaptı uzman Dr.lere.Ben de aynı Dr.ler olsun diye bana tertibatlı araç kullanması gerekir yazan hastaneye gittim(TOKAT DH’ne).
Sağolsunlar ehliyet için de aynı şeyleri yazdılar.
Komisyona raporumu da götürdüm o ney dediler ben de bu hastaneden aldığım tertibatlı araç kullanması gerektiğine dair rapor dedim(Siz de mutlaka götürün ve elinizde tutun sormalarını sağlayın bence).
Sonra boyun hareketleri ve bacak,ayak hareketleri yaptırıp dışarda beklememi söylediler.Sonra da otomatik vites yazdık dediler.
Süreç olumlu sonuçlandı çok şükür.Rabbim cümlemizi bu şekilde Bizleri anlayabilen insan evlatlarına rast getirsin inşallah.

Üst Alt