Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacaktaki 4 cm kısalıkla özel tertibatlı araç ifadeli rapor alabilir miyim?

tam aradığım genelge bu sanıyorum peki benim diğer sayfalardaki raporuma bir bakarmısınız daha acık nasıl yazılır. Bunu bir inceleyeyim. Ama dediğim gibi sağ işin girince direk red diyorlar zaten siz sağı hiç karıştırmadan hemen yeni rapora başvurun ehliyetteki kodlarınız neler peki SeRBeY006

gelir uzmanı özelge cevabında raporumu yanlış değerlendirmiş. Benim sağ kalçamda sorun yok sol kalça, diz bilek ve sol alt ekstremitede sorun ve 3 cm kısalık var.

Ayrıca 4760 ÖTV Kanununun II sayılı Tebliği (7/2-c) maddesi ni eski ve yeni halini inceledim. Bu tebliğin içinde ne kısalıkla alakalı ne derecelerle alakalı hiçbir ifade geçmiyor. Bana GİB deki memur sol ayakta 3 cm değil 5 cm kısalık olmalı diyor. 30.04.2010 tarih ve ÖTV-2 / 2010-3 sayılı sirküye görede otomatik vitesli araç kullanır diyorsa raporunuzda sol ayak ve sol alt ekstremitede sorun varsa ve H sınıfı ehliyetinizde otomatik vitesli araç kullanır ibaresi varsa otomatik vites tertibattan sayılır diyor. Daha ben ehliyetimi değiştirmedim. Bayiler ehliyeti değiştirmeden araç veriyorlar @SU35

Bayi ehliyet değiştirmeden araç veriyor demişsiniz. Acaba hangi bayi yoksa vermiyor mu diyecektiniz?

gelir uzmanı özelge cevabında raporumu yanlış değerlendirmiş. Benim sağ kalçamda sorun yok sol kalça, diz bilek ve sol alt ekstremitede sorun ve 3 cm kısalık var.

Ayrıca 4760 ÖTV Kanununun II sayılı Tebliği (7/2-c) maddesi ni eski ve yeni halini inceledim. Bu tebliğin içinde ne kısalıkla alakalı ne derecelerle alakalı hiçbir ifade geçmiyor. Bana GİB deki memur sol ayakta 3 cm değil 5 cm kısalık olmalı diyor. 30.04.2010 tarih ve ÖTV-2 / 2010-3 sayılı sirküye görede otomatik vitesli araç kullanır diyorsa raporunuzda sol ayak ve sol alt ekstremitede sorun varsa ve H sınıfı ehliyetinizde otomatik vitesli araç kullanır ibaresi varsa otomatik vites tertibattan sayılır diyor. Daha ben ehliyetimi değiştirmedim. Bayiler ehliyeti değiştirmeden araç veriyorlar @SU35

[FONT=&quot]Engellilik durumunun tevsikinde ibrazı zorunlu olan engelli sağlık kurulu raporu, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli taşıtların) kullanılabileceğine dair değerlendirmeyi içermeli ya da bu hususun anlaşılabilmesini sağlayacak şekilde açık olmalıdır. şimdi kanunda bu yazıyo eeee bendeki sorun ne o zaman[/FONT]
SeRBeY006 orada da bir yanlışlık var bayi veriri maliye onaylamazsa ötv yi ki onaylamıyor yeni ehliyet almadan alamazsın arkadaşım

https://resmim.net/f/xGildw.jpg
https://resmim.net/run/ZKqsm7.jpg
arkadaşım bak raporlarım bunda bile sorun cıkardılar

Mercedes bayi ehliyeti değiştirmeden veriyor ve ÖTV ve MTV yararlandırıyor. Benim derdim özelgemin karşıma çıkıp çıkmayacağı. Amacım Volkswagen Dizel Otomatik Passat almak.

arkadaşım burda ben golf siparişi verdim. vergi dairesi özelge cevabı gelmeden onaylmam dedi. Siz daha önceki aracı alırken vergi dairesine gitmediniz mi. Ötv den muaf belgesi almadan bayi nasıl fatura kesecek ötv hariç

2015de ek madde cıktı dediler bana. ben 2013 de aldım. ama ankra 2015 cıkan sadee ehliyetlerdeki değişiklikleri kapsıyor dedi.

işin kötüsü şimdi vergi dairesine gidip sorsak ehliyet değiştirsek sonra verip vermeyeceği de belirsiz sanırım. ben bayi ile görüştüğümde bana ehliyet olmadan olmayacağı söylenmişti

arkadaşım burda ben golf siparişi verdim. vergi dairesi özelge cevabı gelmeden onaylmam dedi. Siz daha önceki aracı alırken vergi dairesine gitmediniz mi. Ötv den muaf belgesi almadan bayi nasıl fatura kesecek ötv hariç

2015de ek madde cıktı dediler bana. ben 2013 de aldım. ama ankra 2015 cıkan sadee ehliyetlerdeki değişiklikleri kapsıyor dedi.

2013 yılında aracımı alırken bayiye rapor ve ehliyet fotokopilerini verdim onlar vergi dairesine sorup hallettiler. Şu anda 2013 yılında aldığım aracımı halen kulllanmaktayım ÖTV den ve MTV den yaralandım. Halen MTV den faydalanıyorum

senin durum zaten derslik oldu. Bi sonuçlansa bütün herkese yol göstericen

2013 yılında aracımı alırken bayiye rapor ve ehliyet fotokopilerini verdim onlar vergi dairesine sorup hallettiler. Şu anda 2013 yılında aldığım aracımı halen kulllanmaktayım ÖTV den ve MTV den yaralandım. Halen MTV den faydalanıyorum

alonemisin aynen arkadaşım SeRBeY006 aynı durumdayım arkadaşım 3 mayıs da sürem doluyo halen MTV den yararlanıyorum senin raporda sağ bacağa dair bişey yazmazken maliye uzmanımı sağ bacak yamış ben onu anlamadım

@SU35 3 Mayısda neyin süresi doluyor anlamadım. Benim sorunum sol ayak kalça diz ve bilekte. Sol kalça yazması gerekirken hep sağ Kalça ifadesi kullanmış GİB memuru. Sağ bacak dizimde 90 derece açılabiliyor. o da raporumda geçiyor. Kullanmamda bi sıkıntı yok.

Raporunuzu aldıktan sonra diğer işlemler için aile hekimi ve il sağlık kurulundan rapor laınız. il sağlık kuruluda onbeş günde bir perşembe toplanır. Hastane raporunda ne yazıyorsa o rapora göre il sağlık kurlu işlem yapar ve heliyetiniz için kodları yazar. ehhliyet için randevu almadan trafiğe gidebilirsiniz. kolay gelsin.

SeRBeY006 İşte raporda sağ bacak geçmesi sıkıntı. 3 Mayıs da 5 yılım doluyo yeni araç alma hakkım oluyor o nedenle arabanın siparişini verdin 20 bin kapora verdim. ahmetturan ehliyetide aldık peki ya sonra işte asıl mesele ondan sonra başlıyor zulüm orda başlıyor

Evet ehliyet alım yeri değişti nüfus bakıyor randevu almadan olmaz sanırım

normal şartlarda kodlarınız uygun yazılmış. Bir sorun olmaması gerekiyor

teşekkürler bulunduğum ilcedeki vergi dairesi doktor gibi soru soruyor neyin var bu şekilde alamazsın diye. Görsen doktor zannedersin..

arkadaşlar bu rapro ehliyet için değil mi araç için özürlü sağlık kurulu raporu alınması gerekmiyormu.

ben sağlık kurulu raporunun olduğunu varsaydım. Yüzde belirtir sağlık kurulu raporuyla beraber ehliyet raporunun olduğunu varsaydım

Senin durum hala çözüme kavuşmadı mı?

bu rapro ehliyet için değil mi araç için özürlü sağlık kurulu raporu alınması gerekmiyormu.

vergi dairesinin bu tarz bir hakkı yok diye biliyorum. Sonuç olarak alamazsın mı dediler?

bulunduğum ilcedeki vergi dairesi doktor gibi soru soruyor neyin var bu şekilde alamazsın diye. Görsen doktor zannedersin..

Süreçte ilerleme var mı?

Siz bayi tarafından mı yönlendirildiniz vergi dairesine yoksa kendiniz mi gitmiştiniz

SU35

alonemisin ben 5 yıl önce aracımı aldığım bayiye gittim. Zaten daha önce sorunsuz aldığım için bayii hemen siparişi geçti. Ben dedim ehliyetimde bi sorun cıkmasın kısıtlama kodları getirilmiş bi soralım isterseniz dedim. Bu şekilde gelişti sorunlar. Halen beklemedeyim.

Ben raporu yeni çıkarttım il sağlıktan otomatik vites kodu aldım ehliyeti değiştirdim bayinden aracı aldım hiç sorun yaşamadım . İstanbulda yaptım bütün işlemleri

Üst Alt