Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolumu iş kazasında kaybettim. Malulen emekli olabilir miyim?

korhan bey

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Meraba benim 2002 ilk sigorta giriş tarihim ve 1965 günüm var bundan iki bucuk ay önce iş kazası sonucu sol kolumu umuzdan itibaren kaybettim

malulen emeklilik icin sgk başvurdum hastaneye sevk edip salık kurulu raporu istediler 7tane doktor gezdim ama benim başka bi hastalığım yok sadece kolumdan dolayı % 60 verirlermi acaba olaki vermezlerse itiraz hakkım varmı.teşekürler

benim sağ kol omuzdan yok. vergi indirimi verdiler %60 olarak. malulen emeklilik tabi biraz daha farklı.
vermeleri lazım.

Öncelikle size gecmiş olsun tabi sakol solkol arasındada bildiğim kadarıyla farkvar sakol dahacok kayıp gösteriyor

Dostum yaşını çalıştığın yerdeki sgk da görülen mesleğini hangi kunu tam olarak nereden kaybettiğini yazarsan yardımcı olmaya çalışıŕım

Eğer hastaneden çalışamaz raporu alabilirsen olabilir

Yaş 33 sgk da ğörünen beden işcisi kol kaybım omuz hizasından sol kolumun tamamını kaybettim.

korhan bey

maluliyet cetveli'ne göre "Kol (omuz ile dirsek arası) (tek taraflı)" amputasyonu maluliyeti gerektirir. 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim de varsa, malulen emekliliğiniz onaylanır

Bu arada iş kazasından dolayı sürekli iş göremezlik geliri için de başvurdunuz, değil mi? Zira bu ayrıdır emeklilik ayrıdır. İkisi de aynı anda hak edilir.

Hastaneden cıkalı 20 gün oldu Şuan normal 45 günlük rapor verdiler ben başvuruda bulundum bana rapor bittikten sonra dediler bende raporun bitmesini bekliyorum sizce bu söyledikleri gercekmi

Selamın aleyküm kardeşim geçmiş olsun 45 gün lük raporun bitince bazı evraklarla sgk ya iskazası bölümü ne başvuru yap onlar seni yönlendirir

A.s allah razı olsun kerdeşim onlarda bana aynı sını söylediler dediğimgibi raporun bitmesini bekliyorum.anladığım kadarıyla önümde epey uzun biryol var galiba davacı oldum ama henüz hic bir işlem yapmadık yeni yeni toparlanmaya başladım bütün haklarımı aricam sonuna kadar gercekten cok zor bi durum siz bilgili arkadaşlar bukonularda bana yardımcı olursanız cok sevimirim şimdikten teşekürler.

korhan bey çok geçmiş olsun. Bilgili arkadaşlar mutlaka yardımcı olur. Siz hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin yeter..

Allah razı olsun arkadaşlar bu site gercekten cok faydalı ben yeni üye oldum baya bi bilgi sahibi oldum yoksa biz bukonularla ilgili coğu hakımızı bulamayız bilgisi olan arkadaşlar yazsın lütfen ben az cok bilgi sahibi oldum yeni üye olan arkadaşlarımızda bilgi sahibi olsun ben cıktığım bu yolda bütün gelişmeleri yazacağım.şuan heyet raporunu bekliyorum inşallah iyi bi sonuc alırım.

Slm arkadaşlar calıştığım işyerinden geldiler sana bi miktar yardım ederiz yanımızda calışmaya devam edersin emekli olana kadar dediler sizce maddi ve manevi tazminat davası acmammı yoksa dediklerini kabul etmekmi kararsıs kaldım mahkemeden ortalama nakadar elime gecer bilgisi olan lütfen yardımcı olsun madur olmak istemiyorum sonucta sol kolum omuzdan kayıp ve geri gelmecek.

çalıştığın işyeri özel sektör mü devlet mi ?

korhan bey çok geçmiş olsun. 1800 iş günü üzerindeyseniz alıcağınız heyet raporuyla malulen emekli olabilirsiniz.

Calıştığım işyeri özel sektör iş yeri olayı kapatmak istiyor malulen icin baş vurdum onlar normal emekli ederiz diyorlar

Arkadaşlar bugun 2 avukata danıştım 2 side 300 ve 500 arası maddi manevi tazminat alırız diyorlar

arkadaşlar iş yeriylen anlaşmamı yoksa mahkememi görüşleriniz benim icin önemli daha önce büyle bir olayla karşılaşan varsa önerilerinizi lütfen paylaşırmısınız teşekürler.

korhanbey geçmiş olsun mahkeme süreci çok uzun bi miktar para demişsin miktar önemli 300binin üstüne çıkıyorlarsa anlaş bence ve sakin guvenme işverene kesinlikle herseyini sağlama al

Arkadaşlar malulen emellik için heyet raporu sgk yamı yoksa bize mi veriliyor

Banada aynısını dediler 11 ay oyaladilar bende sag elimi kaybettim dava acarsan çok daha fazla alırsın işyeri kendini düşünür hep. Hakkınızda hayırlısı olsun

sacmalama biraz yardımın adı ne senin kolun gitmiş zaten sürekli iş göremez geliri alacaksın ölene kadar öldükten sonra varislerin
alacak versin sana parayı sonrada memurluk için baş vur sınava gir

anlaşma gibi bi niyetim yok cünkü komik rakamlarla olayı kapatmak istiyorlar mahkeme yoluna gitmeyi düşünüyorum iş yerinin hiç bi vaatlerini kabul etmedim hakkımızda en hayırlısı neyse inşallah o olur.

Geçmiş olsun Allah hakkında hayırlısını verir inşaallah

Hiç korkma mahkemeye ver benim korkularımkorkularım vardı 3. Davam olacak daha 1 yıl bile olmadi ve yüklü bir miktar para alacam en azından devlet sağlayacak bunu onlar dan soke soke alacak allah hakkımızı bırakmasın.

Malulen emeklilik için baş vurdum onay lanır onaylanmaz hemen mahkemeye baş vuracam iş yerinin teklif ettiği para 50 bin artı iş imkanı ben o parayla ne yapa bilirim ki hiç işime yaramaz benim sol kolum omuz hizasından kayıp verdikleri paraya bak maddi manevi hiç bişey mahkemeden almasam dahi en azından için rahat olur

Slm arkadaşlar sol kol umuz hizasından dolayı malulen emeklilik için başvurdum ama her hastaneye konrole gittiğimde doktor birer aylık rapor veriyor ve konrol yazıyor benim aldığım bu raporlar malulen emekliği etkilermi ve bide emekli olduktan sonra rapor alabilirmiyiz

Oyle saçma şey mi olur.Doktor seninle dalgamı geçiyor.Başka bir hastaneye git doğru dürüst bir heyet raporu al.

Heyet raporunu aldım onla ilgili bi sorunum yok şuan sgk da malulen emeklilik için bekliyorum ben sürekli iş görememezlik için uraşıyorum doktor sürekli rapor veriyor diye baş vurumu kabul etmiyorlar benim aldığım bu raporlar emekliliğimi etkilermi ben bunu örenmek istiyorum

korhan bey

Doktora neden bu raporu verdiğini sordunuz mu? Sürekli iş göremezlik için istirahat raporunun bitmesi lazım zira.

Üst Alt