Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolumu iş kazasında kaybettim. Malulen emekli olabilir miyim?

Enson verdiği raporu istemediğimi suyledim bana dediği kelime buna sen karar veremessin ben kararveririm ve sonra lafla biraz atıştık enson dediği bidahaki kontrolde yazmam olur biter dedi kızgın bişekilde odasından cıktım gittim.

korhan bey

Korhan Bey Merhaba benimde sağ dirsek radius başı kırığı oluştu 2015 nisan ayında şimdi sürekli iş göremez ödeneği alıyorum. Senin rapor bitince iş kazası olarak sisteme girmişse SGK ya git sürekliiş göremez ödeneğine başvuracam de. Süreç biraz uzun ama sabret ve neticelendir. ben 650tl alıyorum ve ömür boyu verecekler birde bunu düşün.
Birde SGK ya raporun bitmedende başvurabilirsin sadece rapor sonrası başlatıyorlar maaşı.

Sisteme iş kazası olarak bildirilmiş onla ilgili bi sıkıntı yok dediğiniz gibi sürec uzun sabretmek gerekiyor şuan benim beklediğim raporun bitmesi

Çok şükür ara kararlardan sonra malulen emekliliğim onaylandı darısı bekliyenlere.

korhan bey
iyide adamın solak olduğunu düşünürsek yani ben solaktım dese kim nerden bilecek solak olduğunu söyle kardeşim rapor oranın artsın.

Bir arkadaş iş kazasından dolayı %54 aldı koldan ve sürekli iş göremezlik geliri bağlandı .

06/13 de gecici raporum bitiyor ondan sonra sürekli iş göremezliğe baş vuracam artık oran ne verilirse

çokşükür sonunda malulen emeklilik onaylandı

Çok şükür ara kararlardan sonra malulen emekliliğim onaylandı darısı bekliyenlere.

korhan bey

maaş bağlandığında şok olmada geçen bir arkadaşa 680tl malulen emekli maaşı bağlanmış şükretmiyordu bu parayla ay sonu nasıl geçer diye düşünüyordu.

İron
Kardeşim bırakta millet biraz sevincini yaşasın.
Niye milletin sevincini kursağında bırakıyorsun.

korhan bey,
Bende malulen emeklilik konusunda sgk ile mahkemeliğim.
Sizde mahkeme ve adli tıp süreci yaşadınızmı,benim henüz mahkemem sonuçlanmadı,adli tıptan karar bekliyoruz.

İron kardeşime katılıyorum öyle yüksek bi maaş beklemiyorum yaptığım hesaba göre 637 tl cıkıyor ama henüz sgk nın bağladığı bi maaş yok sonucta türkiyede yaşıyoruz bunlara alışmamız lazım

korhan bey

alışmak demeyelim çalışmak zorundayız diyelim zaten sağlıklı olsan malulen emekli olmaz çalışırdın zor yani Allah yardımcınız olsun .

Yok mehmet öyle mahkeme adlitip süreci yaşamadım sadece 3 ara karar yaşadım ö yüzden çök şükür diyorum

korhan bey,
Ben 3 yıldır mahkeme adli tıp vs uğraşıyorum halen sonuçlanmadı.
Siz yine iyisiniz,gözünüz aydın hayırlı olsun.

Mehmet005

senin süreç ne kadar oldu ? adli tıp %kaç verdi ? İstanbul adli tıp mı ? Ankara adli tıp mı ? genel merkez İstanbul çünkü

Evet iron kardeşim dediğin gibi çalışacak durumum olsa mamülen emekliliği tercih etmezdim bağladıkları bu parayla gecinemiceğimizi hepimiz biliyoruz

% 60 maluliyet benim dosyam dediğiniz o yerlere hiç gitmedi adana da iş bitti 6 ay oldu

Tşkürler mehmet kardeşim inşallah seninde istediğin şekilde sonuçlanır

@İron
Kardeşim çalışmakla bu iş çözülmez,mesela ben rahatsızım ve çalışamıyorum,bu durumda ben ne yapmalıyım.

Bizim asıl yapmamız gereken,bu milletin işçisinden emekçcisinden memurundan ve herkesiminden alın terini çalanlarla sandıkta mücadele etmek ve onlara cevabını vermektir.

Adamlar,emekliden çalmak için emeklinin maaş bağlama ABO oranlarını %70 lerden %20 lere düşürdüler.
Bugün normal şartlarda emekli birinin alması gereken 1700 liralık asgari emekli maaşı 650-700 liralara düştü.

Asıl mücadele bu oranları düşürenlerle olmalı ve sandıkta onlara engüzel cevap verilmelidir.

İron
Kardeşim bu ayın 11 ında istanbul adli tıpa çağirdılar gittim.
Benim dosyaya 3.ihtisa bakıyormuş.
Binbir umutla gittim,hüsranla geri döndüm.
3 branşa bi doktor bakıyo,mesela endokrinci hem şekere,hem göğüse hemde ortapediye bakıyo.
Nörolok yokmuş,onada psikolog bakıyo.
Psikolog nöropatiden ne anlar,emg denen bi test cihazı yok.
Ve en önemliside benim asıl hastalığımın doktoru yok,onun için üniversite hastanesinden tekrar rapor istiyeceklermiş,halbuki ben iki kez hacetepeden rapor gönderdim.
Anlayacağın hiç umudum kalmadı,afedersin ardımıza bakarak ankaraya geldik.
Oran vermediler,mahkemeye göndereceklermiş,
Ne derdimi anlata bildim,nede kendimi.

Mehmet005

iyi güzelde şimdi bu akp ye evet diyen arkadaşlar eskiden emekli perişandı karneyle ekmek alıyordu siz o yılları bilmezsiniz diye yorum yapıyor ben bilmem belki o yılları 37 yaşındayım da benim babam emekli maaşı ile ev , arsa , araba alıp 3 çocuk okuttuğunu çok iyi bilirim tek maaş ile yaptı annem ev hanımıydı. şimdi bu akp ye oy veren kesime ben bıktım artık anlamıyorlar yada işlerine gelmiyor yada evde bakım maaşı 2022 maaşı alıyor başka hükümet gelirse kesilir diye korkuyor artık yoruldum cahile laf anlatmak deveyi hendekten atlatmaktan zor yani ha akp gelir inşallah ve bu evet diyen arkadaşlar özellikle 2000 yılından sonra iş hayatına atılanlar emekli olduklarında Demir haklıydı adam bizi uyardı diyecek ama iş işten geçecek tabi yada memur olanlara sözüm Binali yıldırım sözleşmeli personel olacaksınız dediğinde işten atıldığında ben bunlara sadece bakıp güleceğim . kendi ayağına sıkan bir halkız yazık belki de ülke dışında olacağım bilemeyiz bekleyip görelim .

Ya mehmet senin bu cektiklerin ne büyle sende sabır taşı varmış allah yardımcın olsun inşallah sonucu hayırlı olur senin için

Mehmet005

iyi bilirim 3. ihtisas kurulunu feto dan dolayı doktorları görevden aldılar ve doktor yok kardeşim. ülke bu hale geldi işte madem doktorlar fetocu yeni doktor ata o da yok açık var yani sana tavsiyem genel kuruldan rapor al 3 ihtisas tan aldığın rapora itiraz etme hakları var adli tıp genel kurulundan aldığın rapora kimse itiraz edemez.

Hurdasahin
Şahin kardeşim bana özelden msj atmışsın cevapladım fakat senin msj kutunda soryn var sanırım hiç biri sana ulaşmadı.
Msj ayarlarını ve msj kutunu bi kontrol et,senin özel msj'larında kapalı.

İron
Kardeşim bana bi yol göster,temmuzda mahkemem var,bunlar rapora itiraz ederseler ben hakime ne demeliyim.
Yani nasıl bi yol izlemeliyim.

@ Mehmet005 özel mesajlar açık durumda mesaj ayarlarını kontrol ettim değişiklik olabilir olmayabilirde emin değilim mesaj attığım kişilere cevap veriliyor..

Mehmet005

rapor adli tıp 3. ihtisas kurulundan mahkemeye gelir sana elden raporu vermezler açıklama yapmazlar. sana tavsiyem turkcell mobil imza al ve uyap vatandaşlık sisteminden davanı takip et adli tıp raporunu uyap tan görürsün .

@ korhan bey İnşallah bende bekliyorum bakalım sonuç ne olur bilemem benim derdim GSS para yatırmamak :D

İron
Uyap'ada girsemde adli tıp sonucunu mahkemeye gelene kadar göremez,
Uyaptan yalnızca dosyanın hareketi ile bilgi alırım sanırım.
Ben dosya mahkemeye gelene kadar beklemeye hazırım zaten.
Benim senden öğrenmek istediğim,
Diyelimki adli tıptan sonuç geldi ve olumlu oldu,bunlarda itiraz etti.
İşte o aşamada ben nasıl bi yol izlemeliyim iron kardeşim.

Üst Alt