Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol kolumu iş kazasında kaybettim. Malulen emekli olabilir miyim?

Mehmet005

adli tıptan %60 gelirse malulen emekli olursun zaten ha sgk buna da itiraz ederse sgk seni anlaşmalı hastanesine sevk eder git birde buradan al %60 der adli tıp 3. ihtisas bizi bağlamaz diyebilir sende tıpış tıpış gider bunların sevk ettiği hastaneden rapor alırsın . seni adli tıpa sevk etmeden sgk kendi hastanesine sevk etmedi mi ?

eğer malulen emekliliğini onaylamazlarsa itiraz et ve bir avukat tut

Sgk kendi hastanesine sevk ediyor cevapları olumsuz red karar veriyor alışkanlık haline gelmiş mühüre basıyor RED karar

Hurdasahin

çünkü sgk anlaşmalı olduğu hastanelere yolluyor kardeş sistemi çözün diyorum artık

İron
Kardeşim az önce şöyle olası bi ihtimalden sözettin,adli tıp genel kurulundan rapor alırsan itiraz edemezler dedin,yani bunlar sgk'dan rapor isterseki sgk hastaneleri diye birşey kaklmadı,
Bu durumda bende hakimden benim dosyamı adli tıp genel kurulunamı göndermesini isteyim.

Mehmet005

seni adli tıpa yollamadan önce sgk kendi hastanesine yollamıştır. bu hastane sana % kaç verdi ? bu önemli şimdi adlı tıpa yollamış bu adli tıp % kaç verecek bu önemli iki rapor birbiriyle örtüşmez ise çelişki doğar ve sgk itiraz ederse sende beni adli tıp genel kuruluna sevk edin dersin. aslında seni ilk yolladıkları hastane olumlu rapor verseydi hemen malulen emekli olurdun . en kötü ihtimal %40 almaya bak ve vergi indiriminden yararlanarak emekli olmaya çalış. yatacağım Allah yardımcın olsun.

İron
Bu arada benim başvurum sonrası sgk beni kendi hastanesine sevk etti karar red geldi,bunun akabinde ben mahkeme sürecine girdim.
Mahkeme beni adli tıpa sevk etti,adli tıp benden üniverste hastanesinden rapor istedi,bu raporu hacettepeden gönderdim ve adli tıp son olarak beni istanbula çağırdı ve orayada gittim.
Şuan ordan gelecek kararı bekliyorum.
Ğelecek kararda maluliyet oranım olumlu olursa,
Ve bunlar itiraz ederlerse,itirazlarına karşılık ben muayenemin sgk hastanesinde değilde,adli tıp genel kurulundamı dosyamın değerlendiri
İron
Bu arada benim başvurum sonrası sgk beni kendi hastanesine sevk etti karar red geldi,bunun akabinde ben mahkeme sürecine girdim.
Mahkeme beni adli tıpa sevk etti,adli tıp benden üniverste hastanesinden rapor istedi,bu raporu hacettepeden gönderdim ve adli tıp son olarak beni istanbula çağırdı ve orayada gittim.
Şuan ordan gelecek kararı bekliyorum.
Ğelecek kararda maluliyet oranım olumlu olursa,
Ve bunlar itiraz ederlerse,itirazlarına karşılık ben muayenemin sgk hastanesinde değilde,adli tıp genel kurulundamı dosyamın değerlendirilmesini ve karar verilmesinimi isteyim.

Mehmet005

çok düşük ihtimal adli tıptan gelen rapora itiraz ederler sen dua et adli tıptan olumlu sonuç gelsin ha itiraz hakları var senin de sgk nında böyle bir durumda adli tıp genel kurula sevkimi istiyorum dersin.

İron
Teşekkürler kardeşim,benim merak ettiğim nokta bu idi,onlar sgk hastanesi derse bende,adli tıp genel kurulundamı dosyamın tekrar incelenmesinimi talep edeyim di,buna cevap almış oldum.
Çok sağol.
Hurdasahin
Kamu denetçiliği kurumunu en son aşamada dediğin gibi düşünüyorum belki yararı olur,çok sağol abim.

Evet arkadaşlar bu zamanda salık kurulları ellerinden geldikce maluliyet oranlarına red veriyor

Arkadaşlar bayramdan sonra sörekli işğörememezliğe baş vuracam sonucunu beklesemmi yoksa mahkeme sürecinide başlatsammı hangisinden dahi iyi sonuc alırım.

Mahkeme süresini bitirdim iş yeriyle anlaştık benim gibi mahkemesi devam eden arkadaşlara allah sabır versin

sakın şikayetini geri cekme kardeş en az 1 milyon alırsın 2 sürekli maaşa baglanırsın benim başımdan 2 kez iş kazası gecirdim sonra ilgilenmediler

börekcimurat01 Hem malulen emekli hemde sürekli iş göremezlik maaşı alıyorum şimdi şikayetimi geri çektim belirli bir rakamda anlaştık parayıda aldım belki mahkeme sonunda daha iyi bir para alırdım ama iş kazalarında süreç çok uzun sürüyor 4 yılda bir arpa boyu yol gidemedik.

korhan bey

En güzelini yapmışsın. Süreç 15 yıl sürer ve bunun 5 yılı Yargıtay da geçer. İşveren para odemek istemezse her türlü uzatma yoluna başvurur.
Dava bitmeden emekli olduğun zaman asgarî ücretin altında agi hariç tazminat hesaplanır. Ayrıca sig bağlanınca bunun psd değeri tazminattan düşer. En güzeli avukat vekalet ücreti ve komisyon vermeden, işveren ile tazminat konusunda anlasmaktir. İcra takibi başlattiginda faiz %9 gibi çok komik bir rakamla işler ve alacağın tazminat her yıl geçtiğinde zarar edersiniz. Banka faizleri %20 lerin üstünde tazminatı erken alıp, bankaya yatır daha iyi.
Senin adına çok sevindim.

Oscar aynen dediğin gibi kardeşim dediklerine katılı yorum zaten bunları düşünerek anlaşmayı kabul ettim.

Bende iş kazası geçirdim ancak benim kaza yurt dışında oldu.Kaza sonrası sol ayak tarsometatarsal ampute oldu.Kaza sonrası tedavim bittikten sonra son kalıcı sakatlık
oranım belirlendi.8 ay içerisinde de tazminatım banka hesabıma yattı.Ortada bunca mağduriyet varken sürecin bu kadar uzaması inanılacak gibi değil.Keşke Amerika daki aynı sistem bizim ülkemizde de olsa.Sistem kazadan sonra oluşacak bütün mağduriyetleri engelliyor.Bizim ülkemizde de yıllarca sürüyor.Geçmiş olsun.

Türkiye'de müslüman Türk şirketleri maalesef para ödemek istemiyor. Bu yüzden davalar çok uzun sürüyor. Türkiye'de yabancı şirkette çalışan arkadaşım iş kazası geçirdi ve tazminatını dava açmadan hemen aldı. Yine bir arkadaşım Türk firmasında kaza geçirdi ve 15 yılı devirdi. Daha Yargıtay'a süreci var. Avrupa ve yabancı şirketler ödeme konusunda iyiler.

Gsusa teşekürler sizede geçmiş olsun. Türkiye'de mahkemeler çok geç sonuçlanıyor ve insanlar madur oluyor.
Oscar 15 yıl nedemekya sabır taşı olsa catlardı işte ülkemizde sistem böyle işliyor.

korhan bey

Kemal Sunal'ın oynadığı davacı filmi gibi...😄 Yanlış hatırlamıyorsam bu filmde dava 20 yıl sürüyor ve Kemal Sunal'ın babası mahkeme sürecinde ölüyordu.🙁 Sonra taraflar
dava açtığına pişman olup şikâyetlerini geri çekiyordu.
Türkiye'de adalet bu şekilde ilerliyor.

Üst Alt