Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan engelli olan arkadaşlar, bu duruma nasıl alıştınız?

gül rengi

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
rahatsızlığı sonradan ve aniden olanlar nasıl alıştırdınız bu duruma kendinizi?

Ben de bilemiyorum nasıl alıştım ama
Mecbur yapacak bir şey yoktu :)

zaman herşeyin ilacı insan zamanla herşeye alışıp kabullenebiliyor.

Belki enteresan gelebilir ama benim başıma geldiğinde Allah benim günahlarımı diğer tarafa bırakmamak için bu dünyada böyle bi musibet i başıma getirdi ve bu musibet günahlarıma kefaret sayıldı dedim.Tabi bu musibet olayını araştırdıkdan sonra bu kanıya varılıyo hadislerde.Böyle olunca içim rahatladı ve kafama bile takılmadı.

Önceleri zaman zehir gibi geliyor. Sonra yavaş yavaş ilaçlaşıyor.. İnsan dünyanın, yaşamanın güzel olduğunu anlıyor.. Hiçbir şeyi kafanıza takmayın rahat olun..

İlk rahatsızlandığımda acilde böbreklerin iflas etmiş sözünü duyduktan sonra beynimden aşağı kaynar sular döküldü, beynimden acayip sorular geçmeye başladı ki daha hayatın baharında sayılırdım ve 2 yaşına girmek üzere olan oğlum vardı. Böbrek iflasının nedenine baktıklarında wegener denilen bir rahatsızlıkla karşılaştılar ki bu daha da vahim bir rahatsıztı ve dedimki bu saatten sonra hayatın karardı. ilk dönemlerde 2 ay falan hastanede geçti. Wegener denilen rahatsızlığın ene büyük ilaçlarından birirnin de moral olduğunu söylediler. Sonra Rabbime sığındım ve bu halime şükretmeye başladım.Sonra baktım ki sıradan bir hal aldı.
Tabi eşimin ve oğlumun katkılarını da unutamam. Şimdi bakıyorum da 4 yıl geride kalmış.

Taksakta takmasakta hayat devam ediyor.Yaşamak her şeye rağmen güzel.. Önemli olan hayatı nasıl yaşadığımız değil,hayata nasıl baktığımızdır.Bakış açısı değiştiği zaman hayat okadar güzel ve anlamlı oluyor ki.Hayata güzel bakmanız dileğiyle :)

valla arkadaşım herşeye alışırsın yapamam edemem dersen bile alışıyorsun nefes alıyorsan şükredeceksin yaşamak mutlu olabilmek güzell mutlu bakarsan hayata mutlu olursun karamsar davranırsan heryerde mutsuzsun hayat bakış açını ona göre ayarla arkadaşım

Çevren , ailen ve çalışma arkadaşlarının sana bakış acısı çok önemli ben alışamadım ama onlar senin bir şeyin yok diye diye alıştırdılar.

Hepinizi kutluyorum...

Benim alismam hiç kolay olmadı bu duruma evden bile çıkmak istemiyodum kii cıkmıyodumda zamanla dediğiniz gibi alıstım bu donemde Allah karşıma iyi insanları çikardi sayelerinde zorlada olsa kurslara başladım artık dışarıya da çıkmaya baslamıstim ve şimdi hiç kimseden hiç biseyden çekinmeden istediğim heryere gidiyorum evden çok dışarda zaman geciriyorum ve en önemlisi de artık çalışıyorum kendi ayaklarımın üzerinde daha nnet durmayi öğreniyorum.

valla birazda engeline bağlı. dışa bağımlı olmak çok çok farklı bi durum.
kendi adımada sosyal hayatımı geri kazanıcak kadar mobil olabildiğimde engelimle barıştım.bide üstüne spora döndüm.oh mis.
I am back on the game bitches :cool:

an an değişik oluyoruz ya bir gün böyle diğer günde böyle :) iyi insanlar varsa engelimle barışıgımdır niyeti bozuklara cevabım bıle yok

sabır çekicini dertlerin üzerine vurdukça ortada ne dert kalır ne de keder... bir de boş durmayacaksın kafana vehimler dolar. Kuran şifadır bir okumaya başlayın hele, kapılar tak tak takk diye açılmaya başlar.

Allah Selamet versin herkese...

bes yıllık kas hastası olarak bu surecte ıkı kere agladıgımı hatırlıyorum.onlarda en basta cok cok kotu seyler denıldıgınde ıdı.yuruyemeceksın soyle olacak boyle olacak dıye.allaha sukur ayaktayım.okadar kotude degıl.cevremdekıler senın yerınde olsak katlanamazdık dıyolar.demekkı kaldırabılıyorum guclu bırıyım dıye kendımle gurur duyuyorum.cevremdekı ınsanlarda anlayıslı ınsanlar.hıc kucuk dusecek seylerle karsılasmadım.kendınızı boyle sevdıgınız surece kımse dısardan bısey dıyemıyor.diyemezde.kendınızı engellıyım dıye kucuk gormeyın.bazı ınsanlarda bu var.komsunun yanına bıle cıkamayan kısıler tanıyorum.yapmayın.aranızda oyle bırı varsa utancak bısey yok.aksıne kendınızle gurur duyun.ben oyle yapıyorum.cevremde okadar dertlı ınsan varkı saglam beden tasıyan....yerlerınde olmak ıstemezdım.

Ben trafik kazası gecirdigimde 25 yaşındaydım.
Kaza olmadan önce Ayaklarım beni Taşıyordu.
Kazadan sonra omurilik felç kaldım.
Şimdi 28 yaşındayım.
Kazadan önce Ayaklarım beni taşıyordu
Kazadan sonra Akulu Sandalye beni tasiyor:)
Anlayacagin ikisi de aynı durum
Bakış açısı önemli, önemli olan hayat nasıl baktığın.
Önceden ayakta giderdim bi yerlere şimdi oturarak gidiyorum. :) Gerisi teferruattir. :)

evet aynen katlıyorum sşze .. ben sole dusunuyorum Allah der verşr insan yeterki sukretmesini bilisn ..

Doğada her şey kendini yeni durumlara adepte eder.Bu şekilde devam edilebilirliğini sağlar.İlk başta zorda olsa kendine uygun bir düzen kurarsın.Ne mutlu iş senin için zamanında yetişen bir ışık olmuş.Hepimizin yaşama tutunabileceği bir uğraşı olmalı iş,uğraş,hobi,yazmak,çizmek...Beden ve ruh sağlığı dünyanın en güzel hediyesi evet ama bunlar yerindeyken kimse kıymetini bilmiyor,olmayanda yaşamın kıymetini bilip yinede mücadele ediyor ve hayatı farklı bir gözle görebiliyor.Önce kabul etmekle başlıyor her şey.İnsanın en önemli desteği ve savaştığı kendisi nasılsa.Kendine karşı savaşı kazanan yola güzel devam ediyor.

Evet gercekten alışmak çok zor.. dusunuyorsunda bir yıl öncesini hiç birşeyin yokken bi anda hiç bilmediğin adını bile hiç duymadigin bir hastalıkla karsilasiyorsun ve bu hayatının bir parçası oluyor alışmak zor olsada alıştım sayılır çünkü beş yıl oldu ama çok şükür inancımı ve umudumu hiç yitirmedim bunu bize layık gören Rabbim elbet öte tarafta bunun mukafatinida bize layıkıyla verir.Bu inançla eski halimden çok çok daha iyiyim bide 2016 ekpss yi kazansam daha da iyi olacam☺☺☺herkese acil şifalar. .

Merhabalar kaishain muoku cincancunyoung wtar iş this afedersiniz doğrusu kala
Evet sonradan emekli paradandox engelli olanlar hiç anılarınız uğraşılarınız konukseverliğiniz yok mu insan kendisini tanımazmı, hiç yarım kalan aşkları olan yokmu hep bizler sonradan emekli olanlar engelli olanlar fedakarlık yapacağız, hep bizim bilgeistlık yapacağız neydi yarım kalan aşkları kız. Sakla zamanı elbet gelir zamanı bir gün hepimiz Allah katına çıkacağız sorğu melekleri sormuyacak mı Anne kızı Babamızı hepmi ayın var aynı mal olacağız
Selam verdik borçlu çıktık neydi büyütmememiz gerekenler neydi alacaklarsola onu öyledemezler hacı cavcav yanaşıp derler şerefsiz doğrusu kala
Evet sonradan emekli yüz olan bizler görev Aşkımızın bilincine uyanmamamıza silkelenmemizin farkına varmalıyız bizler geri değiliz ilerici hiç değiliz Adamın yaşama süresine tabiyiz, bizler ne şehit nede gaziyiz bo.yoluna gidenler hiç değiliz heleki alçak hiç değiliz karı parası yiyen aptallardanda değiliz biz sadece Adamın yaşam süresine bağlıyız. Biz kimiz sonradan engelli olanlar yarım aşkı olanlar az keremmiz değilim adlı hum aslı hum bizim gibi seve bilirmisin mallarını ve çocuklarınız sizi allah a inanmakta alıkoymasın hele salı verdiyse com suya güneş sola sola .
Biz kimiz sonradan emekli, engelli olanlar yoksa bir insanlık suçunun esirlerini maalünmü yarım kalan aşklar. Devlerin aşkı büyük olacak sende karıştığını an kurtaran olmayacak
Evet bağımsızsızlık özgürlük ölümsüzlük laiklik kolay kazanılmadı hepimizin ataları bu canım Türkiye yi bizlere emanet ettiler cumhuriyeti kurdular bir piskopatın zalim oyunlarına amel etmediler yarım kalan herşey bizler için bitirilmiştir onlara olan kavuşma aşkı içinde bulunduğumuz durumunda beraberinde getirmiştir sözüm ona anlıyana biz sonradan ama sonradan emekli yüz olanlar bilmeliirlerki delikanlılık ölmedi ölemezde sen küçük sün bebeğim ölemezsin silahsız askerin çocuğusun sen sonradan emekli yüz

Benim rahatsızlığım çok büyük değil sadece kanama durumunda hayatta kalma riskim az ciddi kanamalarda tabi. Sizlerin yazılarını okudukça ne kadar hayatı sevmem gerektiğini anladım. İnsanın en iyi ilacı yine insandır. Ben bununla yaşamaya alıştım. Herkes her şeye alışır. Tabiri caizse kelle koltukta yaşamak kolay değil ama kelleyi de koltuğu da önemsememek en güzeli. Rabbim hepinizin o güzel gönlündeki isteklerini kabul etsin.

alışıyorsun.kabulleniyorsun .geçmişini hatırladında tabi çok üzülüyorsun ama ne ayapalım buda bizim kaderimiz .bazen isyan ediyoruz.ama yinede nefes alıyor ve yaşıyoruz .bazen geçmişte yaptıklarını yapmak istiyorsun ama bedenin izin vermiyor işte o an çok kötü..ne yapalımherşey rüya olsada o rüyadan uyansak ...HEPİMİZ POLLANNACILIK OYNUYOR ANLAYACAGINIZ

yaşamdaki en güzel şey insanın kendisine bakabilmesi bağımsız, ve özgür olabilmesi mutlukalabilmesi. EVET bende sonradan engellendim paraparazit (BEYİN OMİRLİLİK) de oluşan kireçlenme Engelliğim %40 en düşük oran, fakat engelli arkadaşlar anlar ortak dil ortak paylaşım zorunda kaldığımız sorunları biz engellilerin yaşamda çok büyük bir yeri var sevgi, saygı, kardeşlik.

önceleri kabüllenmesi zor gelir çünkü sapasağlam bir kişi iken birden bazı şeylerden yoksun bir hale gelmek insana çok koyar fakat ilerleyen zamanla birlikte bunu kabullenmek zorunda kalırsın çünkü başka çarende yoktur zaten .................

Başka seçenek yok sabırla kabul edeceksiniz ve alışacaksınız yeni hayata. Allh sabır versin.

ALIŞMAKTAN BAŞKA YAPACAK BİR ŞEYİMİZ YOK AMA HAYAT BÖYLEDE GEÇİYOR ACI TATLI.

Ben iyi olacağım beklentisiyle alıştım zaman herşeyin ilacıderken meğer alınmasın işacıymış ben iyileşmeyen zaten ölürüm diyordum ama olmuyor şimdide yaşamanın anlamı olduğunu anladım engeli olmayanların zaten yaptığı birşey yok bol stres sıkıntı bizim bari bir bahanesi var sonrada iş olacağına varır şaşkın çabaya düşer.

moral bozmak istemem ama şuan sağ bacağımda akut gelişmiş bir felç durumum var...:( tetkiklerim sürüyor,,,MR,kan testleri hatta dna tetkiki,,,sonuçları haftaya alıcam.....buarada sağ bacağım çok güçsüz,1 aydır bu durumdayım ve psikolojim altüst oldu....tetkiklerden sonra fizik tedavi süreci başlayacak yakında....açık olmak gerekirse bir silahım olsa hiç düşünmem sıkarım kafama....o derece dengem bozuldu....belki iyileşicem belki iyileşemicem,,,, bunları bilmemek çok feci,,,uyku kalktı hayatımdan,,,ymek bile zorla yiyorum,,,iştah sıfır...kızmayın ama durum bu...ben sanırım kötü ihtimallere alışamayacağım:(

valla 2006 da ıs kazası gecırdım ayagım ampute oldu alısmadım hayat hep bom bok nefret ettım

valla 2006 da ıs kazası gecırdım ayagım ampute oldu alısmadım hayat hep bom bok nefret ettım

:(,,,ne hissettiğini anlayabiliyorum arkadaşım...diceksin ki nasıl..:( bazı insanlar bizim gibi işte,,,kabullenemiyorlar..kafaları hep geçmişe takık,,,bazıları ise kendini bir şekilde ya uyuşturuyor yada rehabilite etmeyi başarıyor....

Üst Alt