Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan engelli olan arkadaşlar, bu duruma nasıl alıştınız?

Yazılanların hepsini okudum :) ve bende yazmak istedim. Ben kanser hastasıyım hemde annemle 6 ay ara ile yakalandık bu illete... 2009 yılında önce annem sonra ben kanser tedavisi gördük hem kemoterapi hem radyoterapi aldık 2015 te annemde tekrar nüksetti ve 6 ay önce annemi kaybettim son zamanlarında her yerini saran tümörlerden haberi yoktu biz ona iyisin dedik hep ama ağrılardan yatamadı 2 ayda 104 kilodan 70 kiloya düştü cok acı çekti ve vefat etti. şimdi ben annem gibi öleceğimi bildiğimden kansere teslim oldum engeli kabul etmiyoruz diyoruzya bakalım engellerimiz bizi kabul ediyomu :))) şaka bi yana sanırım en güzeli teslimiyet :)

nuri3558 sanırım ayeni şeyleri yaşıyoruz bende soyleyemiyorum ve söylediğim zaman bana inanmiyorlar bide sonradan olunca görünür de birsey yok ama kulaklar yok bazen zorluk oluyor ama şükür benim hiç değilse uzun saclarim var o kapatıyor yine de şükür diyorum daha kötüsü de olabilir di ya hiç duymasaydik o zama napardik bunları da düşünmek gerek

nuri3558 sanırım ayeni şeyleri yaşıyoruz bende soyleyemiyorum ve söylediğim zaman bana inanmiyorlar bide sonradan olunca görünür de birsey yok ama kulaklar yok bazen zorluk oluyor ama şükür benim hiç değilse uzun saclarim var o kapatıyor yine de şükür diyorum daha kötüsü de olabilir di ya hiç duymasaydik o zama napardik bunları da düşünmek gerek

Bizim insanımız kulağında sorun var deyince bağrıyor buda insanın zoruna gidiyor o yüzden söyleyemiyorum çoğu zaman, bizim insanımız çok sessiz konuşuyor telefonda ortamda iş yerinde hastahanede postahanede hiç anlaşılmıyorlar, sıkıntım var deyince de bağrıyorlar hani kulağımızda sıkıntı var kafamızda değil, sizin en azından askerlik gibi bir derdiniz de yok insanlara gel bide askere gidemediğini anlat çok zor bir durum, Allah' şükür buna da şükrediyorum ama çok zor, halkımız bu konuda çok bilinçsiz benim kulağımda sorun var diye yanımda benim hakkımda sessiz sessiz konuşuyorlar ben anlamıyorum diye öyle zoruna gidiyor ki insanın daha anlatılacak çok şey vardai halimize şükrediyoruz napalım mecburuz..

nuri3558 haklısınız evet o çok kötü bir durum hele ki bildikleri halde konuşuyorlar sa yaptıkları çok kötü birsey insanlarımız ne yazık ki biraz değişik normal sesli de konuşulduğu zaman anlasilmiyor ki normal sakin bir şekilde söylemeleri lazım hakkımız da hayırlısı allah daha kotusunden korusun

Çalışılacak bu durum yok mecburiyet desek neyse çalışmak ve hele yaptığın işi sevmek daha mutlu verici.bence

Bilmem aklima gelmiyo gerci simdi bile pek alismis oldugum soylenmez ama insan mecburiyetten neyi kabullenmiyoki bunu kabullenmesin elden ne gelir 😊😊😊

Evet öyle sayın arkadaşım insan mecbur kaldığında dağ ile bogußuyor tek başına.

ben 28 yasında trafık kazası gecırdım sol kolumu kullanamıyorum ınanclı bı ınsanımm hıc ısyan etmedımm cok sukur evlendim arac kullana bılıyorum tatıle gdıyorum namazımı kılabılıyorumm cok sukur coluk cocukda olduuu daha ne ısteyımm

08 04 2008 Tarihinde bende kaza geçirdim, sağ ayağagımın diz kapağancan kepçe çarpması sonucu bacağımı kaybettim , ama şükür bu gunlere , en cok koyan çoçuklarıma bu durumu kabullendırmek çok zordu şükür o gunleride atlattık , sadece sorunum protez birtürlü yüzüm gülmedi , hemde c leg gibi bir eklemım olmasına rağman soketten yuzum gulmedı , herşeye insanoğlu alışıyor , bu arada tum herkesın kandılını kutlar sağlıcakla kalmanız dileğimle .

arkdaşım vucudumuz engellii ama gönlümüz engellii değil

Alışmaya çalışıyorum.Çok zor insanların ön yargılarını kırmak.

SM-T113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sonradan Engelli olmak Öncelikle yazıma başlamadan bütün engelli arkadaşlara Engelsiz yaşam diliyorum, Allahım hepinizi afetsin,
Ben 40 yaşında talihsiz bir rahatsızlık sonucu Beyin omurilikten amaliyat oldum amaliyatım çok riskliydi sonuçları çok korkutucuydu fakat son çare olarak amaliyat önerildi ve 70 gün içinde amaliyat yapılmadığı sürece içinde felç olacaktım

6 Yaşındayken Menenjit hastalığı geçirdim ve Hastaneye geç götürüldüğüm için sol kulağımı tamamen kaybettim.. sağ kulağım ise %50 duyuyor işitme cihazı kullanıyorum..

Ama alıştım artık ilk başlarda çok zorlandım ama zamanla buna razı oldum.. Herkesin 1 kerede duyduğu birşeyi, senin 3-4 kere söylendikten sonra duyman çok kötü bir duygu..

Allah bütün engellilerin yardımcısı olsun

5 aydır sağ elimi kullanmadan tek elle alisiyorum buda bizim için sınav alisiyorum.

işin doğrusu küçükken sorun yoktuda. büyüdükce kabullenemiyorum artık..
bu durumun uzun süreceğinide sanmıyorum.....

20 yaşıma kadar hastaneye gitmişliğim yok 20 yaşında askere gittiğimde koşamadım ve hastane rüzgarı orada başladı ve hastalığım teşhis edilmesi 7 ay sürdü 7 ay boş boş aynı hastanede kobay faresi gibi hergün testler tahliller alındı 7 ay sonra hastalığın bulundu pap hastasısın ama biz seni tedavi edemeyiz sen çok iyi bir gögüs hastalıkları profösüryle tanış ona tedavi ol dedi internette gördüğümüz profosörlerin adreslerine hastanelerine gittik her biri saçma sapan konuştu en sonunda en mantıklı konuşan 1 doktorla tanıştım 7 8 ameliyat oldum akciğerden ve " kesinlikle kalıcı çözüm değil " devamlı ölene dek olcan yoksa ölürsün dedi bu hastalığı sırf ailem üzülüyor die biraz kafama taktım sonradan onlarda alıştı bende alıştım derken kalp rahatsızlığım çıktı buna biraz yıkıldım 1 2 hafta sonra toparladım ondan sonrada kolestrol,şeker,hipertansiyon,karaciğer rahatsızlığı, çıktı inanın kafama zerre takmadım artık hastalıkları normal karşılamaya başladım en sonda 2 ay önce ayağımı burktum ayak bileğimde kist oluştu ameliyat olcaksın diyorlar ona bile gülüp geçiyorum :)) tek üzüldüğüm nokta ben bu hallere sigara ile geldim " yanlış anlamayın bildiğiniz sigara hayatımda uyuşturucu tarzı madde bile görmedim" sigara içen çoluk çocuk insan gördüğümde elimden geldiğince uyarıyorum ama dinlemeyip içiyorlar ya onlara çok üzülüyorum bunu en iyi ben yaşadım başkası inşlh yaşamaz :)

Hayatta mutlu olmak kişinin hayatı algılayışı ile ilgili .Kabullenip yaşamı engele yada hastalığa göre yaşamak ve oturtmak zor ama imkansız değil. İmkansız olmadığı sürece de çıkış yolu bulunur .Sadece eksi yanlarını görür ve düşünürseniz bir tane olan hayatınız da ıskalanmış olursunuz. Yapacak muhakkak bir şey vardır .Benim asıl alışmakta zorluk çektiğim doğuştan engelli olan bazı kişilerin sonradan engelli olan bizlere sert tutumu olmuştur. Noldu gördünüz dimi anyayı Konya'yı der gibi .Bu arada okuduğum yorumlarda günahlarımın kefareti falan yorumları yapılmış. Hayat ezberlediğimiz rolümüzle kimi zaman da ezberin bozulup doğaçlama yapmak arasında gidip gelen bir oyun bizlerde sahnedeyiz. Kendinizi sevin hayatınızı yaşayın.

Herkesin yazisini sabirla okudum ve bazi arkadaslarin engel.durumunda keske olabilseydim dedim. Herkesin derdi kendine agir ama benm ki bana cok agirr geliyor bazen acaba ben beterin beteri durumdamiyim yoksa benden daha kotusudemi var diye dusunuyorm ama elden bisey gelmedkten sonra ne kadar dusunsende bos. Onemli olan.engeliyle barisik olmak ve sanki buda cok zor olacak....

Bu forma bende cevap yazmak istedim hatırlayın kader kardeşlerim ne demişti yüce ilahi kudret biz ibrâhim e (as) teslim ol dedik o da emrimizi yerine getirdi allaha teslim olmak lazım benimde içimde herzaman bir ateş yanıyor bazen kor halinde bazen bedenimi kaplamış o kıssada hz ibrahim ateşe atıldı ve şehit olsaydı tek bir ölümü tadacaktı ve yüce ilahinin sözü ey ateş serin ol ve esenlik ver ibrahime denildi bizler kaderimize isyan etmeden yaşayıp rabbimizin huzuruna çıktığımızda orada mükafatımızı İNŞALLAH alacağız

Ben herşeye alıştım da toplumda insanların dava sonucu ne alırsın nasıl oldu bu olay demelerine bir türlü alışamadım al ac ğım üç kuruşta bile en yakınım olan kardeşimin bile gözü var nasıl para kopartırım diye ben buna alışamadım:(

ister istemez insan alışıyor iki şekil alışır insan birincisi ailenin verdiği desteklen ikincisi sahte dostlara inat azmetmek ve uzak durarak

kardeş insanoğlu herşeye alışıyor.Nefes alıyorsan yeter valla normal insanlar gibi olamıyoruz o kesinde yapabildiğimiz kadar yaşama tutunmaya çalışıyoruz.Kafaya taksanda takmasanda hayat bu işte yapacak birşey yok anı yaşa doya doya zaten ömür kısa

Engellilik alışamazsın için için yanarsın içinde yanmamış hiç bir yerin kalmaz için için yanarsın da kimse seni duymaz haykırırsın içinden haykırırsın da kimse işitmez herkes gider evine sen kalırsın ömür boyu zoraki kardeşinle hatırlarsın eski günleri keşke şöyle de yapsaydım diye düşündüklerini sonra kapatırsın gözlerini bir an unutursun halini sonra yavaş yavaş gözlerini açarsın da hakikat tam karşındadır herşey yalan sahte dostlar sahte tebessümler sahte gemiş olsun demeler seni anlıyorum demeler tek gerçek inanamadığın kabul edmediğin engelin

arada girip burdaki yorumları tek tek okuyorum, yalnız olmadıgımı fark ediyorum.
ama insan dopamin salgılayan bir canlı yani mutluluk hormonu. bir uğraşınız bir amaç edinince her şeyi unutabiliyorsun. mutlu olabiliyorsun. mücadele ruhunu kaybetmeyelim, önemli olan bu. hayır daha bu dünya amacımız bitmedi beyler!! :))

Tüm cevapları tek tek okudum şu ayeti yazıyorum tüm kader kardeşlerime sesleniyorum "BİZİM İÇİN ALLAH CC VAR GAM YOK KEDER YOK HÜZÜN YOK OLAMAZDA BEDEN ONUN KALP ONUN KAİNAT ONUN "MEVLA KULUNA KAFİ DEĞİLMİ"

İlk zamanlar bir şok yaşıyorsun tabi, ama Allah her zorlukla bir kolaylık veriyor inanki, bunun bir sınav olduğunun bilincinde olmalısın ilk önce.. birde sağlıklı olmanın kıymetini anlıyorsun, daha önce kafaya takıp sorun ettiğin şeylerin nekadar saçma ve küçük olduğunu görüyorsun, bu da seni daha güçlü hale getiriyor.. böylece anlıyorsun ki, bu bir sınav değil bir hediye.. sınavını sev :))

17 yaşından beri şizofreni tedavisi görüyorum 9 defa farklı psik. hastanelerinde yattım. Şimdi çok şükür iyiyim.

16 yaşındaydım şimdi ise 49, aradan tam 33 sene geçti ve ben...
[SIZE=5]A-L-I-Ş-A-M-A-D-I-M.[/SIZE]
SGB, Evet bir sınav, öyle bir sınav ki başarılı olman şansın yok, geçer not alma şansın yok aksine her sene bu sınavlar ağırlaşıyor ve siz her yıl bir alt kademeden hayata devam etmek zorunda kalıyorsunuz.

O yüzden ALIŞAMADIM :-(

14 yaşında iş kazası sonucu sandalyeye mahkum kaldım aklından şunu çıkarmamalı insan senin yaşadığını yaşamayan anlamaz seni doktor ailen arkadaşların akrabaların hele ki yaşlılardan biraz uzak dur ne söyleyeceğini bilmediği için biraz kaba konuşurlar yürüyemeyeceksin değil ölüceksin deseler nasip de kimse yarını bilemez doktorlar tedaviyi sonradan öğreniyor unutma kimseyi ve söylediklerini pek takma sadece günlük hayatta yapacağın işleri nasıl daha kolay yaparım ona bak ben şimdi 30 yaşındayım 16 yıldır sandalyedeyim bekar evine çıktım başkalarına değil kendi hayatına ve hayatın kolay yoluna bak

Üst Alt