Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal Engellenmişlik: Lambdaistanbul Eşcinsel Sivil Toplum Girişimi [Tartışma]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İYİ Kİ ENGELLENİYORLAR

Eşcinsellerin Sosyal engellenmişlik safsatasına destek olan arkadaşlarım. Lütfen şu sorulara vicadanınızla cevap veriniz.
- Evinizi bir eşcinsel yada eşcinsellere kiraya verirmiydiniz?
- Eşcinsel bir arkadaşınızın olmasını istermiydiniz? Toplum normal görse de Onunla sosyal bir hayat sürmek istermiydiniz?
- Çocuğunuzun ya da ailenizden birinin eşcinsel olması halinde kahrolmazmıydınız? ya da ne hissederdiniz?

Ben diyorumki eşcinsellik %90 olarak özentiyle başlar. Bu tür konuların konuşulması çocuklarda ve gençlerde -haaaa bak bu eşcinsellik olabilir bişeymiş şeklinde bir düşünce uyandırıp o yola sürükler.
Eşcinsel insanların toplumdan uzaklaştırılması onlar adına insafsızca yapılmış bir hareket olarak düşünülebilir. Ancak diğer insanlar adına olumlu bir tavırdır.
Şahsen özürlüler ile Eş cinselleri bir arada gören insanların özürlüler hakkında olumlu şeyler düşünmeyeceğine eminim. Mesela ben düşünmem.
Belediyenin Gecekondu yapan kişiye hizmet götürmesi, kanunlar çerçevesinde evini yapan bir vatandaşa haksızlıktır. Aynı mantıkla Eşcinsel bir şahsa normal bir vatandaşmış gibi davranmak ta namuslu bir vatandaşa yapılmış hakerettir.
Bu konuda kati fikrim budur.
ÖZÜRLÜ OLMAYI BEN TERCİH ETMEDİM.
AMA EŞCİNSEL OLMAYI ONLAR TERCİH ETTİ (%90)

konu bu değil fuzulim, konu oturanboğa'nın dediği gibidir.

oturanboğa demiş ki:

"Fuzulim, olay kimin ne olup olmadığı ya da neyi tercih edip etmediği değil ki! Olay, sizin gibi düşünmeyen/olmayan kişilerin de herkes kadar vatandaş olup olmadığı ve herkesle eşit haklara sahip olup olmadığı."

kitap38
İyide kardeşim bunun bizimle ilgisi ne? Neden engelliler le birlikte olmak isteniyor?
Benim derdim bana yeter. Bide Eşcinsellerin sorunları üzerindemi kafa yoracağım. Hem eşcinseller engelliler için ne yapmışlar?
Bence eşcinseller kendilerine çoğunluk kurma eğilimindeler.

Sevgili arkadaşlar,

Burada yani tartışılan konuda önemli olan nedir?

Biz burada eşcinselleri yok sayan bir mantıkla bu işe hayır demiyoruz. En azından ben kendi adıma böyle bir şey yapmıyorum.

Eşcinsellik vardır, doğal olarak eşcinseller vardır, ve yine doğal olarak eşcinsellerin kendilerine ait bir sürü sorunları vardır.

Engellenmişlikleri var mıdır? Kuşkusuz vardır.... Yine ben aynı soruyu soracağım kimin yok ki????

Burada asıl soru engelli arkadaşlarımızla eşcinsellerin engellenmişliklerinin ne kadar birbirine benzer olup olmadığıdır.

Bu soruya evet aynı şekilde engellenmişlikle karşı karşıyayız cevabını veriyorsanız ben buna karşı olurum. Bunu red ediyorum ben.

Bir engellinin yaşadığı engellenmişlik sorunu ile, bir eşcinselin engellenmişlik sorunu aynı platformda tartışılamazzzzzzzzzzzz.

Çok güzel, gerçekten çok güzel...

Toplumumuzda dram diyebileceğimiz binlerce konu var ve bana göre hepsi de çok ama çok önemli.

Zaten bir toplumda bir konuda bir aksama varsa, diğer konularda da düzgün bir şey beklemek çok kolay olmasa gerek.

Eşcinselliği tartışmayalım diyen yok. Neden tartışılmasın ki !!!!

Ancak bir konuya parmak basmak gerekiyor. Burada eşcinseller, engelli vatandaşlarımızın engellenmişliklerini bana göre kullanmaya çalışıyorlar.

Engelli arkadaşlarımızın sorunlarını çözmeye ve onlara yeni bir ufuk açmaya yönelik bir amacı var bu sitenin. Bizler eğer gerçek anlamda burada engelli arkadaşlarımız için bir şeyler yapabileceksek yada yapıyorsak, bu arada diğer engellenmişlikler zinciri içersinde eşcinsellerinde sorunlarına değinelim. Buna itiraz etmiyorum ben.

Açıkcası, eşcinselleri bir kenara bırakın, biz engellilerle uğraşalım gibi bir ikilem içersinde değilim. Ancak ne olursa olsun, söz konusu sakat arkadaşlarımızın yaşamsal sorunlarına bir çare bulup bulamayacağımızdır.

Sakat arkadaşlarımız, bizim ülkemizde insan haklarının çok iyi algılanmaması sonucunda, yani sosyal bir devlet olmamamız sayesinde engellilidirler. Ve bu anlamda eşcinsellerle karşılaştırılamayacak kadar büyük sorunlarla mücadele etmek zorundadırlar.

Tüm bunlara cevap verebilmişiz gibi, diğer tüm sorunları halletmişiz gibi sakatlığın engellenmişliğini eşcinsellerin engellenmişliğiyle aynı platforma tartışmak sakat arkadaşlarımıza zarar verir.

Burada tartışmaktan söz etmiyorum. İstediğimiz kadar tartışalım burada.

Bunu genele yayıp, mücadelemiz ortaktır, doğal olarak kurtuluşumuzda birdir gibi eskilerin sloganlarına benzer bir tavır içersinde olmak sosyolojik olarak yanlış herşeyden önce.

Bu ülkede türbanlılarda bir şekilde engellenmişlik yaşıyor. Yaşımıyor mu?????

Bunun gibi binlerce sorun var engellenmişlik adına. Ama sakat arkadaşlarımızın bütün bunları kapsayan ve kapsanılan alanların dışında çok daha büyük sorunları var. Sakat olan tüm vatandaşlarımıza insan gibi yaşayamamalarını sağlayan kafa yapısı insanlık adına bir suç işlemektedir.

Sakat arkadaşlarımızın, iş problemleri var

Sakat arkadaşlarımızın eğitim problemleri var

Sakat arkadaşlarımızın seyahat etmede yaşadıkları problemler var

Sakat arkadaşlarımızın insana ait en doğal ihtiyacı karşılamak için sokakta olduğunda insan gibi davranamama problemleri var.

Yani mimari açıdan onlarca sorunları var

Yasalarımız onları korur gibi gözükürken, eğitimini, iş yaşamını, ve birey olmasını elinden alan bir çok problemleri var.

Yazmakla bitmez bunlar.....

Ve bunlar insan olabilmenin birey olabilmenin en birincil ve doğal koşuludur.

Şimdiiiiiiiiii,

Bu kadar haklı gerekçelerle birey olabilmeyi ve insanca yaşayabilmeyi umut eden ve bu konuda mücadele veren kişileri herkes kullanmak isteyecektir. Engellenmişlik çatısı altında.

İşte bu sebeple eşcinsel vatandaşlarımızı red eden bir mantıkla değil, mücadele platformunun ve kişilerin iyi saptanması sakat arkadaşlarımız için gereklidir.

Karşı olduğum nedeni anlatabiliyormuyum???? :D

Yazılanları okumak ve değerlendirmek için zaman ayırmanın çok acı geldiği bir anı yaşıyorum.Eşcinselliği "ENGELLİLER" ile aynı kavram altında görüp değerlendirme yapanlara:"Lütfen samimi olun ve lambada istanbul isimli derneğe üye olarak toplumsal mücadelerine destek verin.Burda yazmak basit madem fikirleriniz bu yönde destek olun o zaman.Aynı evi paylaşan arkadaşta dikkatli olsun ( üzüm üzüme baka baka kararır )"Ben eşcinsellerin bizim toplumda var olma mücadelerine karşıyım.Beyoğlunda bir komser vardı;"HORTUM SÜLEYMAN" eşcinsellerin gerçek yüzlerini emekli başkomser çok defalar basında anlattı.İstanbul ferhatpaşa mahallesinde bu fikirlerinizi savunmanızı isterim.Otoyol kenarını açık geneleve dönüştürenlerde eşcinseller ve kendilerini mani olmak isteyen mahalle halkını ölümle tehdit edenlerde bunlar.Ahlaksızlığı savunmak ne zaman bir hak olarak algılanmıştır.Semavi dinler de bile bu iğrençliğe asla tevazu gösterilmezken"batılı medeniyeti örnek gösterenler o ülkedeki fikirleride araştırsın."BEN SAPIK ZİHNİYETLERLE ANILMAK İSTEMİYORUM VE DESTEKÇİLERİ İLE DE AYNI ÇATI ALTINDA ASLA BULUNMAYACAĞIMI BEYAN EDERİM.... :x

Sebebi her ne olursa olsun.
Eşcinseller ve engelliler
bu iki kelimeyi bir arada görmek istemiyorum. Tiksiniyorum. Ar ediyorum.

(!) pardon bu işaret ne demek? :)))))))
biraz cahil kalmışız kusura bakma arkadaşım...

Sosyal engel nedir?
Kim, kim(ler) tarafından, nasıl bir mekanizmayla sosyal olarak engellenir?

Bu soruyu cevaplayarak devam edelim mi? Eşcinsellikten bağımsız olarak...

İzninizle tekrar eklemek istiyorum.

Sosyal engel nedir?
Kim, kim(ler) tarafından, nasıl bir mekanizmayla sosyal olarak engellenir?

+

"Sosyal engellenmişlik" çatısına kimler girer?
"Sosyal engellenmişlik" merkezinde fiziksel engelliler olarak bu çembere girmemizin ne faydası/zararı oolur?

Sakatlar veya dernekler, "Sosyal engellenmişlik" kavramına tutunarak fiziksel engellilere yanaşan her gurubu desteklemeli midir?

Bülent' in sorduğu ilk iki soruya zaten buradaki herkes kendince cevap verecektir, eminim. Fiziksel engelli olarak sosyal hayata karışmamıza engel olan bir çok etken var. Zaten bu bizlerin var olan sorunlarımızdan biri sadece. Ve buna dair tecrübe ve dileklerimizi forumda defalarca yazdık, yazıyoruz.

Sosyal engel konusu burada, sadece bu başlığa ait, bu başlığın uzantısı olarak ele alınacak kadar dar değil ki? Zira sadece TEKNOLOJİ bile tekbaşına tüm insanları asosyalleştirme konusunda oldukça başarılı! Hatta en başarılısı bile denilebilir.

Forum, bu forum bile başlıbaşına fiziksel engelli bireyin, SOSYAL ENGELLERİ AŞMASINA biraz olsun yardım ediyor. Çünkü fiziksel engelli bireyin hareket kaabiliyeti sınırlı. Bunun da sebepleri çok!!

Bu konunun üstteki başlıktan itibaren kesilip, bağımsız olması gerekir arkadaşlar...

Çünkü bir eşcinselin önündeki engellerle bir sakatın önündeki engeller çok farklı içerikte ve çok farklı sebeplerle oluşmakta. Onlar zaten her alanda söz sahibi olmak için çırpınıyorlar ve destekleyenleri de var.

İguana sevenler de toplum tarafından dışlandıklarını söylüyorlarmış. İnsanların şaşkın bakışları ve dışlamaları yüzünden, rahatça Omuzlarında iguanayla dolaşamıyorlarmış. Ve onlar da bir dernek kurmuşlar..... :wink:

OturanBoğa;
Siz demiyomuydunuz bu site sadece özürlülerin sorunlarının tartışıldığı bir yerdir diye.
Sosyal engeller, engellilerin engellenmesi dışında bir konudur. [size=3]İş sosyal engellere kalırsa örneğin yarın biri çıkar çeşitli azınlıkların sosyal engellenmişliğinden bahseder.[/size] Biri çıkar Kürt, laz, çerkez lerin sosyal engellenmişliklerinden bahseder. Biri de çıkar falanca partinin uğradığı haksızlıkları anlatır. Biri de çıkar siyaset yapar.
Bu siteyi özürlü insanların buluşma, dertleşme, özürlü sorunları hakkında çözüm bulma noktasında aktif görmek istiyorum. Eminim ki sende bunu istiyorsundur.
Eşcinsel insanlar tabi ki vardır. Sorunları da olacaktır. Ancak onların sorunlarını dile getirme noktasında bir nefer olmak istemiyorum. Onlarla birlikte anılmak bizlere zarar verecektir.
3-5 kişinin talebi 4 bin kişiyi rahatsız ediyorsa bu talep kabul görmemelidir. Madem demokrasiden bahsediyoruz O halde demokratik olmak gerekir.
Unutmayınız ki Bir koltukta iki karpuz taşınmaz.
Saygılarımla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt