Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal fobi sebebiyle çalışamıyorum. Aynı rahatsızlığı yaşayan var mı?

Sfliumut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben sosyal fobi hastasayım bir kaç defa ilaç tedavisi oldum ama tekra tekrar aynı sıkıntı, 34 yasına geldim fakat bu hastalık yuzunden sadece bölük bölük 3.5 yıl çalışabildim şuan işsizim, iş bulmakta zorlanıyorum. benimle bu hastalıgı paylaşan arkadaşlar düşüncelerini ögrenmek istiyorum.

Hastaliğim gereği içe çekilme yalniz kalma arzum var ama hem doktor hem psikolog kendini zorla diyor ne kadar zorlansanda zorla diyorlar . Değişen pek bisey yok bende daha

Bende tanıdığım insanları görmekten korkuyorum. Bu sadece korkudan ibaret başka bişey yok.
Ama ilaçlarla 7 yıldan beri sürekli çalışmaktayım.
Herkese geçmiş olsun.

Sanirim bekar yanlız ve sefalet icinde öleceğim,dahada açısı bu durum uzunca bir süre daha sürecek gibi calismaliyim ama is gorusmesine Gitmekten calismaktan patrondan insanlardan korkuyorum evlenmeliyim ama kizlarla iletisimim yokkimseyle iletisimim yok disari cikmali gezmeliyim ama yok cikamiyorum herkez bana aciyor benle goz goze gelmek istmiyorlar sıkıntılı olduğunu onlarda biliyor

Son düzenleme:
Sfliumut bebek adımlarıyla başla psikologum bana öyle söylüyor.Belediyenin bir kursuna gitmeyi dene bir kaç kişiyle tanış . Demesi kolay yaşamayan bilmez tabi ki ama denemekten başka çıkar yolumuz da yok

Sana önerebileceğim kendine inan Allaha dua et ve spor yap biraz zorla kendini

Arkadaşlar sosyofobi bende nöbetler halinde oluyor bende öğrenme güçlüğüde var toplumda. Herzaman en arkada en sonda ben olurum okulda işte nereye gittiysem küçükken bunu fark etmedim başarısızlığımı insanların benim hakkında ne düşündüğünü ama

Ergenliğe girdimde her yaptığım harekette insanlar benim hakkında ne düşünüyor acaba ne dicekler bu okadar büyüdüki
Beni tanıyan herkezin benim gerizekalı olduğumu düşünmeye başladım
Sorunun bu olduğunu anlayabildim
Acaba insanlar ne der
Nasıl görünüyorum
Kesin benim aptal pısırık korkak bencil olduğumu düşünüyorlar
Olum onlar seni tanımıyor hem bundan sanane bunun için gerekirse kendinize öfkelenin bağırın insanların ne düşündüğü artık umrumda değil deyin
isteğim hayatı yaşamama engel olamıcaksınız
Sizi toplumda utanç içinde bırakan bu düşüncelere esir olmayınn

ben aslında beni yonlendirmeyen buyuklerimede kızıyorum..ornek ogretmenlerim bizi yetistirenler goruyorsun bu cocuk hic konusmuyor tahtaya kalkmaya korkuyor surekli tedirgin yardimci olabilirsin .ailem. Babam o da sosyal fobili (Kendi. Bilmiyor) genetik bizde sen hayatinda yasadiklarun la beni yonlendirsene annem ekstra koruyucu (çocukluğumda)oraya gitme buraya gitme zaten musayidim bu egilime, akrabalar aman bizden iyi olmasin yuksek olmasin diye yonlendirmedi , iş hayati zaten acımasız herkes seni ezip yukselmek istiyor

@Sfliumut

Öncelikle geçmiş olsun.
Bu dediğiniz durum aslında engellilerin birçoğunda olan, kendini farklı görme, toplumdan soyutlayıp izole etme sonucu daha da ileri gidip aşağılık kompleksine varabilen psikolojik sonuçlarla örtüşmektedir. Başka bir engeliniz yoksa altında farklı nedenler de yatabilir.

Size en güzel tedavi; şen şakrak, hayatı ve sizi samimi olarak seven, kendisiyle ve dünya ile barışık, sosyal ve girişimci bir arkadaş. Böyle bir samimi arkadaş edinebildiğiniz takdirde büyük oranda ilerleme sağlayacağınıza inanıyorum.

toplamda 1218 gun ssk primim var calisma hayatinda cok geride kaldim benimle ayni okulu bitiren arkadaslarim para saygi mevki kazandi ben hep ayni yerdeyim şuan boşa geçen. Zamanima yapamadiklarimi dusunmekteyim bu sebeplede deprosyondayim. Geceleri uyuyamiyor yemek istemiyorum kendimi ac bile hissetmiyorum surekli forumlarda benim gibi olan birileri varmi diye arastiriyorum.

Allah yardimciniz olsun. Bende yeni insanlarla tanismaktan cekiniyorum, utaniyorum aksine isim geregi hep yeni yuzler hayatimda. Bu hastalik mi tedavisi nasildir hic ugrasmadim ama sanirim ozguven eksikligi. Aileme cevreme hep guclu karakter rolu yapmak da en zoru

Hayatım tamda Oblomov in ki ile aynı sonum benzemez inşallah, hayatımda olga ve stolz da oldu

Ufukalp
haklısınız Oblomov kitabındaki stolz ve olga karakterli gibi birilerini bulmalıyım.

@Sfliumut
Oblomov'a baktım şimdi de, 10 dakika zorla izledim. Sıkılıp kapattım. :D

shameless dizisini izle orada agorafobi yi derinliğine işliyorlar . ( google a diziay shameless yaz çıkar )

Sfliumut

Sen baya magdur durumdasin bu hastalik senin hayatini felc etmis calisamiyorsan engelli raporu al iş bulman biraz daha kolaylaşir

Bazen bendekendime sinir oluyorum

Tiyatro yada müzik korolarına katıl

Kız arkadaş edin kendine açılmana fayda olur

Kendin çabalıcan ilaçlar bişi yapmaz

Kimse mükemel değil herkeste vardır çekingenlik azda olsa seni ezen kendini üste gören insanlardan uzak dur

Sinir eder seni

Valla bende az kalıntıları var kurtulmaya çalışıyom kendi çabamla işte ortamlarda sessiz olmamaya çlşıyom

Kendi yapımlada alakalı sanırsam çok konuşmayı sevmiyorum eskiye nazaran iyiyim ama çok şükür

benimle bu hastalıgı paylaşan arkadaşlar düşüncelerini ögrenmek istiyorum.

Engellilerin genelinde var bu işte okulda sosyal hayatta dışlanma bir süre sonra geri çekilme yalnız kalma isteği uyandırıyor yalnız değilsin yani .

Aynı bende senin durumundayım dostum 35 yaşındayım evlenemedim düzgün bi işim yok maddi durumum iyi değil çalışmak istiyorum ama olmuyor içime kapanık suskun biriyim hem depresyon hemde sosyal fobi var anksiyete rahatsızlığım vardı onu çok şükür atlattım sayılır ama depresyondan çıkamıyorum benim yaşımdakiler iş güç sahibi çoktan evlenip çoluk çocuk sahibi olmuşlar ama benim bi dikili taşım bile yok herşeyden umudumu kesmişim ilaçlarda fayda etmiyor artık

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Spor yaparak özgüvenini artırabilirsin inan iyi gelecektir.

Spor fln yok ortama gir zorla bunlar çok iyide işte bu rahatsızlık ztn temelde bunları yapmanıza engel oluyor ne bir istek oluyor nede özgüven. Temelde yatan sebebin çocukluktan gelen bir tür hiperaktivite çeşidi olduğunu öğrendim ben. Hiperaktivite tabi bildiğimiz şu yerinde duramayan aşırı hareketli olan türünden değilmiş tam tersi bir türüde varmış ama aileler bunu farkedimiyormuş. Bizde bu türü çocukluktan beri varmış aşırı dalgın, dağınık, konsantre olamayan, çabuk unutan, eşya kaybeden v.s. Açıkcası ben şoktayım bir aydır bununla ilgili bir ilaç başladı doktorum temelde bu sorun hallolunca sf ninde yavaş yavaş yok olduğunu söyledi ve ben bu noktaya doğru ilerliyorum gerçek bir doktor sayesinde

İnanılmaz bir istek geldi bişeyler yapmak istiyorsunuz yaptığınız iş her neyse tam olarak ertelemeden bitiriyorsunuz. Çok ciddi anlamda gel git yaşayan duygularımdan kurtuldum bir sinirli bir mutlu bir laf sokan bir mutsuz sürekli değişen ruh halim stabil bir hal aldı dün neysem bugünde oyum cidden şoktayım sf kısmı hala tam geçmedi hala heyecan oluyor ama o kısma biraz daha zaman tanı dedi doktorum sonuçta bunca yıldır beyinde yerleşmiş düşünceler var onlarında anlamsız olduğunu zamanla anlıcaksın dedi

Ahmet Koyuncu ile mi görüşüyorsun yoksa ? :)

Evet Ahmet Koyuncuya gidiyorum baya faydasını gördüm sizde mi gittiniz?

Hayır, ben kendisini sosyal medyadan tanıyorum. Yıllardır arkadaş listemdedir kendisi. Paylaşımlarını takip ediyorum. Sosyal fobi'nin hiperaktivite bozukluğu olduğunu iddia eden tek doktor olması ile tanınır. Bu yüzden yazdıklarınız tanıdık geldi. Bir de bu konuda yazdığı kitabı var bende. Geçtiğimiz günlerde yine bu konuda iki yeni kitabını daha paylaşmıştı.

Sosyalfobi sorunuyla uğraşan herkese tavsiye ederim sorusu olanlarada yardımcı olmak isterim bende 15 yıldır çok uğraştım

Adı üstünde zaten sosyal fobi sosyal olacanki üstünden gitsin nalet şey:D

Sosyal ortamların alayı bozuk zaten ha fobi olmuşsun ha olmamışsın ben de sosyal fobi yok mesela ona rağmen kimseyi görmek hatta tel.de bile konuşmak istemiyorum herkes ego yarıştırma derdinde öz güven eksikliği varsa zaten ar damarı çatlamış yırtık tipler bunu fark eder ve laf sokarlar kısaca alem g.t olmuş zaten uzak olsun el alem .:p

sokrates:))

Bende kulaktan dolayı doğru dürüst konuşmuyom dışarda :))

Bu seferde pısırık diyolar:D zorla konuşuyom anlıcağın arkadaş tel açıyo bazen bazen anlamıyom alışkında değilim tele zaten :)

Eskiden vardı bnde tam açıldım üstüne kulak kaybı bastırdı:D

Bende de söylenen abuk subuk iğneleyici ukalaca lafları sözleri kafaya takma uzun süre beyinden atamama sinir olma durumu kısaca takıntı yapma var nasıl bir rahatsızlıksa artık :) O yüzden özellikle de art niyetli kaba saba cahil insanlardan uzak duruyorum daha huzurlu oluyorum kimsenin kimseyi sevdiği değer verdiği falan da yok aslında herkes varsa sadece kendi çocuğunu düşünüyor o kadar akrabalık dostluk falan kalmamış deriz ya bazen aman hiç kalmasın daha iyi dedikodudan sidik yarışından kurtuluruz yalnız hayat oh ne rahat :cool:

Üst Alt