Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal fobi sebebiyle çalışamıyorum. Aynı rahatsızlığı yaşayan var mı?

Bu devirde dostunu düşmanını bilmek lazım yeri geliyor baban bile düşman oluyor.

yalnız başıma bir çok tiyatro seminer ve konsere gittim ama yine de sosyal fobim var. insanlarla içimden geldiği gibi konuşamam dolaysıyla kendim olamam ve konuşmaktan geri dururum ve insanlardan uzak dururum, birbirini takip eden domino taşı etkisi.

sokrates bendede vardı takma kafaya milleti sinir olduğuna ver cevabı

Çek kenara konuş derdi neymiş konuş

En güzeli bu tiplere tekme tokat dalmak çok rahatlatıcı ve öğretici bir şey :cool: Ortam ve şartlar müsait ise ve tabii ki ;
Bayanlara değil:)

sokrates kavga çıkarırsa sana karşı tabi iyi oluyo tempek:D bazılaro dayılık yapıyo

Biyerde kadını dövecektim sabrı taşırırsa

Anneme kaldırdı elini

Kendini dayı sanıyo kadın bide tehtit ediyo benim kim oldumu biliyonuzmu diyo:D

Selam arkadaşlar ,aklıma takılan bir soru oldu bende sosyal fobiden başka bir rahatsızlık olabilirmi , mesaela ego-kibir bir hastalık mı kısa bir süre sorumlu olarak çalıştım şimdi bu tarz bir iş de bulamıyorum, eleman olarakda çalışmak istemiyorum. bunun bir nedenide el alem neder sorumluydu elaman oldu gibi. aklımda hep bu soru iş görüşmesinde beni begenmezlerse gibi düşüncelerde var. bazen birilerinin yanından geçerken sanki bana kısık sesle tipe bak ezig gibi şeyler söyledğini duyuyorum yada düşünüyorum kafamı cevirip baktıgımda yolunda giden insanlar.:confused: Dikkat dagınıklıgıda var hiç bir kitabı sonuna kadar okuyamadım..

Ego, kibir gibi şeyler narsisiszm olarak tanımlanıyor. Aslında bu durum da sosyal fobiden kaynaklanıyor. Size tavsiyem özellikle pozitif psikoloji ve iletişim kurma üzerine yazılmış kitaplar okumanız ve muhakkak doktor tedavisi görmeniz. Geçmiş olsun

Toplum ruh sağlığı merkezlerine gidiniz derim

erola
Ordan randevu almaya çalıştım ama sürekli dolu. Siz giddinizmi yada giden birilerini tanıyormusunuz

*Sevgili*
narsistik kendine tapma imiş , ben kendimden nefret ediyorum herkesi kendimden ustun goruyorum . Kitap çok okumak istiyorum ama olmuyor daha ilk sayfalarda sıkılıp bırakıyorum, film tavsiye edermisiniz. Obmolow adlı BİR kitap
var benim hayat hikayemle örtüşen, aldım okuyamadim filmini buldum izledim aynı ben :), oblomowlugu idrak ettim ama harekete geçemiyorum , aklımda bir sürü fikir var yarın mutlaka yapacağım - başlayacağım diye olmuyor.

Sfliumut

ben gidiyorum normal hastaneden trsmye yönlendiriyorlar illa trsmden almanıza gerek yok umarım faydasını görürsünüz

Derhal bir psikiyatr ile görüşünüz anlattıklarınız sosyal fobi diye geçiştirilecek şeylere benzemiyor.
Ayrıca Ufuk Alp beye katılıyorum bir gerçek dostunuz (yüzünüze gülüp arkadan saydıran bir arkadaş değil) olsa bu kadar sıkıntı yaşamazsınız.

ekonomist79

Doktora gitmeden önce bilgi sahibi olmak istiyorum yoksa sosyal fobi deyip gecistiryorlar, ilaç kullanınca da( paxil) çok cıvık, hiçbir şey umrunda olmayan biri oluyorum. Şuan sosyal guvence yok paramda yok ailem de zor durumuda , bu da bana artı depresyon olarak dönüyor.

en buyuk sıkıntı diğer aile üyelerindede aynı problemlerin olması onlar kabullenmek doktora gitmek istemiyorlar , gerçi bende zamanında kabullenmek istememiştim. bizim ev yanlış anlamayında, cenaze evi gibi kimse gülmüyor dışarı çıkmak, eglenmek , misafir gelmesini ,misafirliğe gitmeyi istemiyor, kapı çaldığı zaman hepimiz bir tedirgin oluyoruz kapıyı actıgımız zamanda gelen ya postacı ya site görevlisi , biz kendimizi soyutladık onlarda bizi , bilmiyorumki günahımız neydi ....

Son düzenleme:
Sfliumut

Allah size bol sabır versin, aile üyelerinin (kaç kişi ve nasıl bir aile bilmiyorum ama) de sizin gibi hasta olmaları ve bunu kabullenmemeleri çok zor bir durum, Allaha sığının ve tedavi olmaya çalışın (tüm aileden bahsediyorum) başka yapacak bir şeyiniz yok sanki.

Sfliumut Narsisizmin altında da kendini değersiz görme vardır aslında. Bunu uzmanlar söylüyor. Doktorunuz sosyal fobi diyorsa doğrudur. Güvenmiyorsanız başka doktorlarla görüşün. Hepsi de yanlış tanı koyacak değil herhalde. Biz uzman değiliz ki burada sana tanı koyalım. Bu kadar acı çekmektense en güvenilir yol doktorunuza güvenip bir an önce tedaviye başlamanız. Geçmiş olsun.

*Sevgili* cevabınız için teşekkür ederimde, neden sinirlendiniz ki yukarda yazdığım şeyler size karşı bir tepki değil kendimi ifade etmeye çalışıyorum. narsist de olabilirim mesala SİZden duydum hemen araştırıdım doktora gideceğim zaman bundan da bahsedeceğim yoksa 30 dakika randevu geçmiyor :)

@*Sevgili* cevabınız için teşekkür ederimde, neden sinirlendiniz ki yukarda yazdığım şeyler size karşı bir tepki değil kendimi ifade etmeye çalışıyorum. narsist de olabilirim mesala SİZden duydum hemen araştırıdım doktora gideceğim zaman bundan da bahsedeceğim yoksa 30 dakika randevu geçmiyor :)
Narsist olduğunuzu sanmıyorum narsistler daha kendine güvenli olurlar, sizin kendinize güveniniz dip yapmış bence olsa olsa aşağılık kompleksi olabilir bu da narsizmin tamamen zıttıdır.

Sinirlendiğimi nereden çıkardınız? :) Sinirlenmemi gerektirecek bir şey yok ama, konunun uzmanları varken buradan bilgi almanız size bir fayda sağlamaz. :)

Sinirlendiğimi nereden çıkardınız? :) Sinirlenmemi gerektirecek bir şey yok ama, konunun uzmanları varken buradan bilgi almanız size bir fayda sağlamaz. :)
Haklısınız bizler uzman değiliz, ancak moral vermeye çalışıyoruz onu da başarabildiğimizden şüpheliyim, arkadaşın derhal iyi bir uzman doktora görünmesi onun içi en iyisi olacak gibi.

ekonomist79 narsist bir iş arkadaşım olmuştu adam dünya etrafımda dönüyor sanıyordu , evet kesinlikle özgüven eksikliğim var paxil içince tam tersi zıt bir adam oluyorum çabuk sinirlenen çok konuşan cıvık ( bunu yüzüme karşı söylediler cıvıksın dediler) biri oluyorum diğer ilaçlarda paxil kadar fayda etmiyor. Bu trms ler ücretsiz diye biliyorum oraya gitmeyi düşünüyorum giden arkadaşlar bilgi verse en azından hazırlıklı giderim..
*Sevgili* ön bilgi almak diyelim :) ayrıca sizide yanlış anlamışım , sizi sinirlendirdiğimi düşünmüşüm bunlar hep psikolojik nedenler :)

Yaklaşık 1 ay kadar bir süredir bende bir boşluk duygusu oluşmuştu. Etrafa ucube gibi bakıyor, kendimi bir tuhaf hissediyor, delireceğimi falan düşünüyor, geriliyordum. Bu durumu internetten araştırdım. Bir uzmanın bu konuda yapmış olduğu bir video buldum. Adamın tanımları harfi harfine bana uyuyordu. Sebebini açıkladığı bölümü dinleyince haftalardır neredeyse beni cinnet seviyesine getiren duygu 5 dakikada kayboldu gitti. Adam yakınlarımda olsaydı sarılıp ellerinden öperdim. Lütfen uzman kişileri hafife almayalım ve onlara güvenelim.Ömrünü bilime , bizim sağlığımıza adayan insanlara sonsuz saygı duyalım. En iyi ön bilgiyi size bilim insanları verir. :)

Bazen bendekendime sinir oluyorum

Tiyatro yada müzik korolarına katıl

Kız arkadaş edin kendine açılmana fayda olur

Kendin çabalıcan ilaçlar bişi yapmaz

Kimse mükemel değil herkeste vardır çekingenlik azda olsa seni ezen kendini üste gören insanlardan uzak dur

Sinir eder seni

Valla bende az kalıntıları var kurtulmaya çalışıyom kendi çabamla işte ortamlarda sessiz olmamaya çlşıyom

Kendi yapımlada alakalı sanırsam çok konuşmayı sevmiyorum eskiye nazaran iyiyim ama çok şükür

Kız arkadaş edinemiyorum hani bana ilgi duyan kızlar var ama bunu fark edince oradan hemen kaçıyorum , dış görünüşüme özen gosteriyorum spor yapıyorum bana laf atan kızlar bile oldu ama bende öz güven yokki gideyim konusayim. olacak lar yüz kizarmasi ses kısıklığı el titremesi vede kemkum- beni ezmeye çalışan insanlar ile şuan tartışabiliyorum yaşın ve biraz iri olmam in getirdiği azda olsa özgüven ile .ilaçlar sadece günü kurtarıyor . kardeşlerim dışa dönük olsa onlar ile heryere giderim ama onlarda sokağa cikmak istemiyor

Sfliumut tek çıksan sıkılıyonmu

Kız arkadaş için tecrüben olur önce utanırsın tabi sonra alışırsın karşı tarafın konuşkan olması lazım

Bende güne gittim geçen gün annem konuşkan ona dayanarak beni sakin buluyolar yani ssesiz demeye getiriyolar lafı heralde buda beni sinir ediyo fazla çene yapmamam batıyo heralde millete

Millet sıkıldıkça sinsi sinsi inceler bunu unutma

İçinde ne düşündüklerini biliyom ben

Anneme diyom fazla konuşma

İçlerinde Allah bilir ne diyolardır kızı sakin sessiz kendi cakcak

Pluvia kardeşlerimle cikin ca kendimi daha güçlü hissediyroum , benim annemde cok konuskan ama ben hep gezsin konuşsun istiyorum annem dertleri ni konuşunca unutuyor hatta canı sıkıldıkça birilerini arıyor kimseyi bulamazsa muhabbetkuşu var onla konuşuyor o küçük kuş benden çok konuşuyor ya :)

Pluvia babam benle aynı ırsi bir hastalık bu ,babam girişken otariter biri olsaydı bende ona benzerdim, armut dibine düşer misali

Sfliumut bazıninsanlar yapısı ağırdır seni rahatsız etmiyosa sorun etme boşver

Sosyal fobi ilaçla geçmez

Birilerinle konuşunca kızarıyonmu mesela

Yürürken sana bakıyomuş hissi oluyımu

yüzüm kızarmıyor göz teması kurabiliyorum , evet o his var hemen hızlı adımlarla ile kacıyorum
Pluvia senin kendinde begenmediğin bir kusurun varmı , benim dişlerim yamuktu küçükken dalga geçerlerdi bende ne güler nede konuşurdum dişlerim gözükmesin diye

:)):))

Kız arkadaş edin sen biranönce çekingenliğine faydası olur bide bişeylere katıl kurs falan

Çenemi beğenmiyom ben

Ortaokulda çenelik taktım ortodonti tedavi gördüm terminatör diyolardı:D

Bide lisede gıcık bihoca vardı milletin içinde müzmin nedir diye sordu bilemince ezdi

Benle beraber ikimkızdaha var onlarıda ezerdi

Biri bişi dedimi karşılık vermedimi ağlardım ama geçti bunlar artık

Üst Alt