Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal fobi sebebiyle çalışamıyorum. Aynı rahatsızlığı yaşayan var mı?

iş hayatı nasıl gidiyor bırakmak kacmak istiyormusun . yada başkaları yükselse sen terfi alamazsan işi bırakırmısın

Evdeyim ben

Sana bu anlattıklarım sosyal fobinin belirtileri ilaçla pek tedavisi olmuyo terapide belki kendi çabanla yencen anlıcağın

İş yaşamım olmadı daha 1gün çlştım çıktım

Kamuda istediğim için başka bişi istemiyom

Anladığım kadarıyla sorunu zaten bu arkadaş edinememe. Size en güzel tedavi ne demek anlamadım

Merhaba arkadaşlar,

Hemotoloji %30
Endokrin %10
%37 engelli raporuna geçen ay itiraz ettim. Psikiyatriden de oran alırım diye.

6 aydır psikiyatriye gidiyordum.
4 aydır İlaç kullanıyorum 100mg sabah 100 mg akşam lustral ve uyku içinde ataraks 25mg
1 ay önce rahatsızlığıma sosyal fobi teşhisi konuldu.

Bir ay sonra tekrar gidicem. Doktorum hem ilaç hem psikiyatri tedavisi önerebilirim demişti.

1 ay sonrası içinde (SAĞLIK KURULU) - Psikiyatri randevum var. Oran verirler mi?

Başına gelen deneyimli arkadaşlardan dönüş bekliyorum.

Ben de sosyal fobi' den çok çektim. Erhenlik dönemimden başlayarak ağır bir şekilde de yaşadım.

Bir kere bu hastalıktan kurtulmak mümkün değil demeyi bırakın. Sonra (sizi kastetmiyorum) tipsizim, aptal görünüyorum vs. inançlarınızı düşünmemeye çalışın. Düşünmeyin demiyorum, çünkü bunlar aklınıza otomatik olarak geliyor. Tamamiyle sosyal fobinin yarattığı duygulardan kaynaklı otomatik negatif düşüncelerden. Kimse tipsiz değildir, gergin veya telaşlı olduğunuz zaman çoğunlukla bunu kimse fark etmez ya da fark etse bile sizi aşağılık bulmaz (kendisin de de bir problem yoksa).

Eğer okumayı seviyorsanız şanslısınız. Çünkü bu hastalığın asıl ilacı hastalıkla ilgili bilinçlenmektir. İyi bir doktor bulun. En kabul edilmiş tedavi şekli bilişsel davranışçı terapidir. Bu terapide önce bilinçlendirilirsiniz, sonra aşama aşama kaygı yaratan ortamlara maruz bırakılırsınız (Bunu genel anlamda bilinçli olmadığınız anlamında söylemiyorum. Sizin hissettiğiniz duygulara hangi normal insan maruz kalsa sisinle aynı durumda olurdu). İlaç genelde sorunları çok kısa sürede çözmüş gibi görünür ve yardımcı olarak kullanılır. Ama bırakmanız gerektiğini bilerek kullanın derim.

Bilişsel davranışçı terapinin nasıl etki ettiğini görmeniz için küçük bir uygulama öneriyim. Kendinizi diğer insanların olduğu ortamlarda düzenli olarak koşu, hızlı yürüme, yüzme vs. spor aktivitesi yapmaya alıştırın. Spor yaparken kaygı düzeyi ve depresyon büyük oranda azalacaktır. Yaptığınız spor aktivitesi esnasında, kademeli olarak diğer insanları izleyin. Yani ilk gün bir kişiyi, diğer gün daha rahatsanız iki kişiyi gibi. Zaman içinde kaygınızın azaldığını görürsünüz. Bu da size gelecekte tamamen düzelebileceğiniz konusunda fikir verebilir.

arkadaşlar sosyal fobi hastalığını ancak kendiniz yeneceksiniz başkalarından yardım almayı beklemeyin onlar sadece yol gösterebilirler.Yani geçenden bir yazı okumuştum aklımda kalanları yazayım diyor ki insan doğuştan yalnızdır.Dünyaya yalnız gelir yalnız yaşar ve yalnız gider yani anlayacağınız sorunları siz çözeceksiniz ancak tabiki bu konuda başkalarının yol göstermesi gerekebilir ancak kimseden yardım beklemeyin doktorlar bana göre yardımcı olmazlar yol gösterirler çözüm sizde

SF yüzünden başıma gelmeyen kalmadı, hayatımı kaydırdı bu illet, sanırım bitmeyecek ☹️

Sosyal Fobi mi tam olarak bilmem ama kendimi bildim bileli özellikle samimi olmayan ya da resmi ortamlarda hep sıkıntı basar beni rahat olamam sanki yanlış bir şey yapmışım ya da bana bakıyorlar gibi gelir bir çay ,kahve bile içemem sanki o an biri bana bakarken elim titrerse korkusu yaşarım sıkıntıdan ve gerginlikten bazen terlediğim bile olur heyecanlı olurum sakin olamam ortamdan bir an önce uzaklaşmak isterim hatta sosyal statü olarak benden aşağıda olan insanların yanında bile pek rahat olamam öz güven sorunu mu bu bilmiyorum ama neden öyle olsun ki bulunduğum ortamlardaki insanları kendimden üstün görmüyorum üstelik değiller de zaten bu durumumun asıl sebebi nedir acaba ?

2 mesaj yazdım önce 1i sonra diğeri silinmiş :) silinsin neyse... foruma yamuk girdik düzelemiyoz demek ki :) hastalığın bana kaybettirdiklerini yazarken kazandırdıkları şeylerde oldu, insan korkusunu yenmek gibi... Mesela özgüven kazandırdı biraz ... Bazen çok garip mesajlarım oluyo kabul... Artık farklı bir karaktere bürünmekte saçma geliyo önceki mesajlarım belli zaten...

Bırakmıştım neden geri döndüm çünkü sıkıntılar biraz geri döndü bide bırakma nedenim karışıktı geri dönüp kısmen onlarıda düzelttim. Biraz daha durup farklı bir hesapla geri dönücem bu sefer mesaj bile atmam zaten forum olayı iyi oluyo girip bakıyosun ne var ne yok...

Pardon mesajların biri silinmiş diğeri silinmemiş başka konudaymş karıştırdım :)

Kendin çabalaman lazım işlh kurtulursunuz

Gerek yok@Pluvia insanlardan uzak olmak daha huzur verici .:)

Kime neden kızmış olayım ki arada eserse yazıyorum yine eskisi kadar sık takılmıyorum o kadar uzunca bir süre takıldım fikrimiz zikrimiz düşüncemiz az çok belli olmuştur zaten aynı ya da benzer konularda defalarca yazmak bana pek zevk vermiyor .

sokrates

Ok ,geçenlerde ''LUCY ''diye bir film paylaşmıştın .

Onu izledim ve çok beğendim , eğer o tarz filmler yakalarsan bana bildir lütfen . :rolleyes:

sokrates

Normalde bilimkurgu filmlerini hiç sevmezdim .

Ama o film sayesinde sevmeye başladım .

Bu arada eskiden sitede buluşma günleri filan yapılırdı

bir gün İzmir buluşması yapalım ,şimdiye kadar hiç gidemedim buluşmalara

başka İzmir'li arkadaşlar da varsa ekim ayında havalar iyice soğumadan biraraya gelelim .

Lütfen sosyal fobi olaylarına girmeyelim ,sonuçta sitedeki neredeyse herkes sosyal fobik . :)

Hadi bakalım ,konu başlığı açacağım ,umarım yeterli katılım olur :)

Sosyal fobi, yani sosyal anksiyete bozukluğu rapor edilmiş 7 8 nedenden dolayı olabilir. Ancak en sık rastladığım gelişim hikayesinde aile vede onlardaki mukemmeliyetciligin haliyle kişiye de sirayet etmesi bulunuyor. Önerim şu olurdu; mükemmel değil yeterince iyinin de (75/100) is gördüğünü farkedin vede ilk önce sizin hayatınız için en kolay davranışla başlayıp bu konudaki farkındalığınizi arttırın.

Kendini iyi hissetmek kitabını öneririm
Yazarı David brons

Kitap not alarak ve uygulama yaparak okuyun

Sosyal fobisi olan arkadaşlarla İstanbul'da bir buluşma ayarlasak kimler gelebilir?

dısarı cikmaya bile utaniyom ama ayni kaderde oldugumuz icin gelirdim ama antalyadayim

Üst Alt