Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Su geçirmeyen Phonax Naida serisi işitme cihazları hakkında bilgi almak istiyorum.

SwalloweD

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle, ben foruma yeni üyeyim. İki gündür işitme cihazlarını araştırıyorum dün işitme cihazım bozuldu ve iki gündür cihazsız bir şekilde gün geçiriyorum internette cihazları araştırırken engelliler.biz forumu gözüme çarptı ve inceliyorum kulaklarımda 70 - 75 db işitme kaybım var ve çalıştığım iş çok ağır ve aşırı terleten bir iş yerinde çalışmaktayım zira, benim öğrenmek istediğim şey ise su geçirmeyen Phonax Naida: Phonak Naida S Bu cihazı kullanabilitem varmıdır ? varsa bu cihazı doğrudan alabiliyormuyuz yoksa önce odyo testine mi girmem gerekiyor bu cihazı alabilmem için..

Selam...
En azından kullanan bişri olarak sorularına rahatlıkla cevap verebilirim :)
Naida S seririsi sı ve neme karşı daha dayanıklı diğer cihazlara nazaran çünkü nano kaplama var ve cihaza su girebilecek yerler silikon kaplı....
Yine de aşırı terleten bir işte çalışıyorsan cihazları korumak için kullanıulan poşet tarzı şeyler var onlardan kullanırısn. Ayrıca akşam nem alma cihazı(tablet değil) kullanarak nemden iyice korurusun... İstanbul'da yaşamama rağmen cihazlar nemden bozulmadı. Ayrıca firmayı arasıra ziyaret ederek bakımı da yaptırırsın :)

Cihazı almak için odyo testi şart.... Zaten topu topu 10 dk sürüryor. Ama cihaz kadar önemli olan başka bir husu ta cihazı ayarlayacak odyocunun cihaza hakimiyeti... Hangi marka alırsan al geçerlidir bu...
Naida'nın yanında Oticon Chili, Widex Super serisi ve Siemens Celio2 SP modellerini de dene ondan sonra karar ver.... Ayrıca Un,tron 360+ modeli var unutmadan...
eğer devletten geri ödeme almak istiyorsan bir de heyet raporu çıkarman gerekiyor ama 15 gün sürer çıkması... O yüzden sen bilirsin. Cihaz başına 500 tl civarı ödüyorlar...
Aklına bişey takılırsa sıkılmadan sorabilirsin...

Anladım teşekkürler peki örneğim; ben cihazı aldım başka bir firmadan veyahut internet üzerinden cihaz elime ulaştı ancak odyo testini yinede burada yaptırabilitem varmıdır ? yoksa cihazı alacağım firmada mı yaptırmamız gerekiyor odyo testini ?

oticon chili yi deneyin ben denedim odyo testi sart alacagınız yerdede yaptırabilirsiniz testinizi

Oticon Chili hakkında çok fazla olumsuz yorumlar var nereyi araştırdıysam kime sorduysam kimse tavsiye etmedi. Bu yüzden benden Phonax Naidaya yöneldim lakin, bbilensoy'un tavsiye ettiği markalarda ilgimi çekmedi değil "Widex Super serisi" ve "Siemens Celio2 SP" gibi. Benim biraz önceki sorum şu şekilde idi: Odyo testini istediğim herhangi bir yerde yaptırabiliyormuyum X firmasından aldığım cihazla?

cihazı hangi firmadan alırsan ordan yaptırabilirsin

nadia 5 kullanıyordum su geçirmez deniliyor ama öyle değil.
cihazın hoparlör ve mikrofon çıkışları filtre ile kapalı.
haliyle bu filtreler terlemeye göre bir süre sonra tıkanıyor.
suyu geçirmiyor olabilir ama tere karşı hashas.
ayrıca insan sesleri net gelmezken cisimlerin düşme vurma sesleri rahatsız edici boyutta.
denemeden alma derim.
nadia5 hakkında soracağın başka soru varsa yardımcı olurum.

Benim tek derdim tere karşı korumalı bir cihaz almak lakin, ben 25 yaşındayım ve 5 yaşından beridir işitme engellisiyim ve de o yaşımdan bu yana cihaz kullanmaktayım ilk cihazım earnet, ikinci cihaz Phonax ve sonra yine earnet kullandım ancak en son aldığım cihaz salı akşamı aşırı terden dolayı bozuldu ve çalışmıyor 3 gündür cihazsız gün geçiriyorum haliylede hiç birşey duymuyorum. Bende alacakken tere karşı korumalı bir cihaz almak istiyorum çalıştığım işim çok ağır ve tamamen vucut hareketi kullanılan bir iş bu yüzden araştırmalarım sonucunda Phonax Naida gözüme çarptı birde siemens var başka su geçirmez cihaz tavsiyeleriniz varmı peki ?

ohhhooo sen nerde kaldin :eek: butun isitme cihazlari nano kaplama masili anlatiyo :D onu kulahima anlatsinlar accik su degmeye gorsun hepsi bayilir bu naneler nanosu manosu alisacaksin masali biz sagirlari aldatma masali:eek:
cihazini gozun gibi kendin koriycan baska care yok:mad:

Hocam, elimizden ne geliyorsa yaptım gerek bakıma götürdüm ama gel gör ki makina patladı gitti ter olayı bitiriyo işi engeli yok bu yüzden bende yeni arayışlardayım..

gurultulu bir iste calisiyorsan sakin sakin nadia alma kulaklari harapediyor
birinde gormustum sicak havada kulak arkasini kurtarmis kulak onune getirmis arkasindan kostum cihaziniz dusuyo diye :) oda bana yok sicaktan rahatsizim ondan oyle takiyom dedi
eve gelip denedim sahiden ise yariyor cok rahat
cihaziniz ara ara cikarip kurulayin pili cikarip onuda kurulayin yenisini alinca

Ben cok gurultulu bir iste calismiyorum marmarabirlik zeytin kooperatifinde isciyim orada normal su motorlari var kafa yoran ses yok yani..

senin 75 db isitme kaybina nadia cok gelir bak bide benden gunah gitti uyardim
benim varda nadia 5 bayram ziyaretlerinde bi tanidigimiz verme kimseye ben dokumanlari tamamlayabilirsem parani vermeselerde hakkini alirsin dedi yoksa benim hic isime yaramadi

nano kaplama bile hikaye.
sağlam bir bakımı olmalı.
zaten suya ve tere karşı dayanıklı cihaz üretmek firmanın işine gelmez
çünkü 3 ayda 1 terden dolayı servise gider cihaz
bu yılda 120 lira eder
yani firma için sağlam bir mali kaynak :))
ter konusunda en iyisi cep tipi işitme cihazları ama onların da seviyesi yüksek kalitesi düşük.

Hmm.. Aslında haklısın bir firma için işine gelir en azından para kazanmak için. Cihaz arızalandığında benim için biraz zor oluyo yani şu şekilde ben bursa'nın iznik ilçesinde yaşıyorum dolayısı ile iznikte firmalar falan olmadığından sürekli bursaya yolculuk etmek durumunda kalıyorum bu yüzden daha da masraflı oluyor zaten.. Neyse yapacak birşey yok pazartesi veya salı günü 1 günlük deneme suuretiyle alıcaz bakıcaz olmadı başka makineye bakıcam başka çare yok..

DarK_BlacK;

nano masalini kulak arkasi edin:)benim 7 yil kullandigim resound nano diye yalanda soylememisti amma ne bakima verebildim nede bozuldu halada yarimda olsa calisiyor:) bazen ozleyince gene cikarip takarim emektarimi:)
ter temizlemek icin senin 120 lirana tenezzul edeceklerine once bi ucuz cihaz gosterir aklini celerler alirsin iyi biraz kullanıp beğenmeyince daha pahali cihaz kakalarlar bide kullandigin cihaz icin para gazlası ederki üstelik birde iyilik yapmışlardır cihazını değiştirerek :p

Kardeş gerçekten de suya tere dayanıklı hikaye resmen... Benim bayramda 2 cihaz aynı anda bozuldu azcık terden ....
Shukufe o konuda haklı... Hepsi kandırma....
Bu cihazı internetten de alsan yetkili servisi sana ayar yapmak zorunda ama aynı yerden almazsan 200 tl civarı para alırlar...
Chili'yi ise ısrarla denemeni isterim .... Naida S 5 iyi ayar yapılırsa fena cihaz değil amma önce birde Widex süper serisi ve siemens celio serisini de dene.Hatta Beltone Force serisi...
Bu forumda da Naida ile ilgili çok olumsuz yorum var... Deneme süresi istemeye bak derim....
Unutma önemli olan sesi duymak değil konuşulanı anlamakta... Yüksek ses iyidir diye bir kural yok....
Bazen çok iyi olmayan bir marka dahi en kaliteli markadan daha anlaşılabilir ses verebilir..

nadia s 3 te ruzgar sesi bile kesmiyor:(
nadia 5 te gurultu onleme haltetmis analog cihazlara rahmet okutur:mad:gurultu onleme iyi degil diye sikayet ederseniz konusma sesleri zil sesleri gider gurultuler carpma sesleri gene ayni kalir
nadia 9 un zokasini yutmadim dogrucasi:puyanmak lazim:payni zamanda verdiginiz parayadA VEDA EDIYOSUNUZ:mad:

Dün gittiğim Karadeniz duyu işitme merkezinde Naida 5'i önerdiler lakin, biraz cep yakıyo denedim makine iyiydi gayet ama ilgilenen bayan sesini fazla açmıyor biraz kısık gibi yada ben senelerdir analog kullandığım için dijital cihaza alışkın değil kulaklarım. Ne desem bilemedim..

Ben 30 senedir analog cihaz kullanıyorum. Kendi adıma konuşayım dijital cihaza 8 aydan fazladır alışamadım.....
Ben şu an tek kulağa analog diğerr kulağa dijital kullanıyorum. Sol kulağımın kaybı daha fazla olduğu için sola analog olanı taktım...İnan şimdi çok daha iyi...
Her zaman söylerim ama kimse inanmaz... İki farklı marka kullanın. Birbirinin açıklarını güzel kapatıyorlar...
Gerçi dijital olarak sadece Naida denedim analog cihaz ile.... Yakında Widex süper serisini de deneyecem....
Bir de cihazı denerken şöyle birkaç dakikalığına da olsa dışarı çıkın dışarıda test edin...
Dijital cihazlar kulak tırmalayan topuk sesi, kağıt hışırtısı gibi sesleri dizginlemekte daha başarılı ama kulak ta analoğun yüksek msesine alışmış işte napcan :)
En iyisi bir kulağına analog takılıyken dene... Ama mutlaka dışarı çıkarak dene...
Bakalım nasılş olacak... Ayrıca S9'un S 5 ten farkı olmadığını da bil...

starkeyin x serisini de deneyin rüzgar sesini okadar yumuşak veriyorki sizi hemen hemen hiç rahatsız etmiyor.ayrıca telefondan cihaza ayar çekebiliyorsun program değiştirme sesini kısma açma gibi.

telefondan ayar cekebiliyorsun program degistirebiliyorsun ses kisabiliyorsun sen acabiliyorsun:confused: ah ah tamda benim cihazlardan istedigim odyocularin tek program yukleyip ikinci sessiz programi yukleyin diye asildigimda artik oyle cihaz uretilmiyor o eski cihazlar masali anlattiklari dunyada bu nasil is satlas

cihazla beraber ona uyumlu telefondami kakaliyolar telefon kullanamayyan ben gibi sagirlar napcak:confused:
ikici bir program yaptirabildinmi sen starkeye
ben starkey satan bi odyocuyu gozume kestirdim:eek: dur bakalim su nadianin dilinden anlasa anlasa bu anlar dedim:( phonakta satiyodu starkeyle beraberde:) bayada tecrubeli gibi gozuktu gerci karpuz degil yaripta icine bakmiyosun
oturduk ayara
rem cihaziyle seslerin yuseklik ayari yaptirabilmistim ama tak taklarla yapis yapis sesleri bi duzeltelim dedim:(
baya bi durtukledi cihazi dahada cirkin sesler oldu artisi topuklu ayakkabi sesleri daha kotu oldu cvik cvik etti bide sesler:mad: gitti rem cihazla yapilanda
starkeye bayim demedim:mad:
sen hele bi tarif et su telefonlu starkeyi:eek:

:) biraz reklam gibi olacak ama tarif edeyim cihazımda 1 bip+2 bip+3 bip+4 bip+5bip ses tonuyla uyaran geçiş program var.
1 bip genel kullandığım program
2 bip 1 bipten daha sesi kısık
3 bip 2 bipten daha kısık ses
4 bip 1 bipten daha yüksek ses
5 bip 4 bipten daha yüksek ses

bunlar ana ayar telefon tuşlarından yıldıza 2 kere bastımı telefonla cihazla bağlantıya geçiyor.yaklaşık 20 saniye bağlantıda kalıyor.yıldız tuşuna bastıkmı ardından 2 ve 6 tuşlarıyla program bipler arası geçiş yapmanı sağlıyor.ama en önemlisi ince ayarda yapabliyorsun kendin nasılmı

1 bip sesini 8-2 tuşlarıyla sesini 2 kez aşağı ses sevi yesi ve 2 kez ses artırma seviseyisi uygulayabiliyorsun. Bunu bütün programlanmış bip seslerini aynı şekilde tekrardan sesini açıp yada kısıp ayarlıyorsun yani odyo sana 5 program ayarladımı sen kendinde ardından ses açıp kapama yaparsan 20 programmış gibi çeşitli ses sesviyesi ayarlama imkanın var birini muhakkak beğeniyorsun hatta kararsız kalıyorsun.diyelim ayar işine kafa basmadı telefonlan odyoyu ayarlıyorsun sana telefondan cihazına ayar çekiyor.hadi diyelim odyometristi beğenmedim ara amarika starkeyi ayar çeksinler.sen konuşma birine ver konuşsun sen yeterki telefona 5 metreden uzak kalma yetiyor.hatta geçen akşam televizyon izliyorum sesini çok açmışım çocuk uyanacak diye hanım benim telefonu alıp cihazın sesini yükseltti.nerdeyse olaydan haberim olmayacakti.telefonla bağlatıyı ses ile yapıyor yani tuş sesine göre ayarlanmış.bu teknoloji 3200 tl civarı artık bu kadar reklama bana bedava bi cihaz verirler.ayrıca bursa desibel işitme cihazlarındaki arkadaşlar çok ilgili satış sonrasıda güler yüzlüler kendilerinden emin oldukları gibi insan dinlemeyide biliyorlar.

shukufe;

shukufe öyle bir yazı yazmışsın bu güne kadar bu satıcıların tutum davranışlarını peyderpey özetlemişsin :)
işin içine para girdiğinde sağlık ber taraf edilir.
eskiden oticon vigo vardı bende.
bu cihazı kullanırken seviye yetersiz dediğimde bana daha pahalı cihaz önerdiler.
dediğin gibi :))
aradan 2 sene geçti
bu sefer başka cihaz önerdiler :))
yine dediğin gibi :))

DarK_BlacK;

:eek: iste bu sivri diliyle artik shukufeye kimse cihaz satmaz belkim:( elimdeki cielo sp yi biiki kullanadurayim bozulana kadar yilbasindan sonra ingiltereye gitme dusuncem var artik turkiye cihaz saticilari bana cihaz satmayabilir:( diye ingiltereden alip gelcem dil bilmesemde zaten dudak okuyorum cat pat birazicikta ingilizce parlatabirsem zaten sagiriz bana yetecek bi cihaz nasilsa edinebilirim ingiltereden:p

normal hayatta nasılsınız peki. kişilerle nasıl anlaşıyorsunuz?

naida_ten.png

Naida S UP cihazını deniyorum.. Dijital olmasından dolayı biraz da olsa değişik ama hoşuma gitti diyebilirim. yani herhangi bir sıkıntı yok sesi güzel fazla kafa yoran sesleri kısıyor falan hoş yaani.

shukufe phonak lyric ve lyric2 için ne dersin Bilgin varmı

DarK_BlacK;
normal hayatta nasilmiyim :eek: sen isitme engelli olup nasilsan bende oyleyim diyimmi:eek: hatta artik isitme cihazini cok seyrek takar oldum gina gelmisim sesini sevmedigime nadianin:mad: cieloyla az cok barissakta cihazsiz da daha rahat oldugumu kesfettim eski sesini sevdigim cihazim varken yuzumu yikamadan cihazi takar taaa aksam uyuyana karar cikarmazdim hic:) bide cinlamalarima sifa olarak gorurmusum konusmalari cok iyi anladigimi cok sagir olup cihazsiz yasayamam diye kendimi inandirmisim:(hicte oyle degilmis cihazi uzun sure takmayinca isitmem geri geldimine:eek: biraz yuksek seslerle konusulani anliyorum yavas konusanida dudagina gozlerine dikkat ederek cok guzel anliyorum:) bu arada bisey kesfettim dudak okuyoruz diyoruz cok ileri isitme kaybinda :confused: aslinda dudaklar beraber gozde okuyormusuz GUNES GOZLUGU TAKANLARIN DUDAGINI OKUMAK zormus :confused: allahallah cihaz kullanirken ben bu gunes gozlugu meselesini hic dusunmemistim

aynurrr;
o sizin dediginiz cihaz beni asar:) bide phonakin mali olunca artik merak bile etmem

Aquaris micon - Siemens Hearing Instruments

Su geçirmeyen işitme cihazı işte bu.Her işitme kaybına uygun değil ama denemekte yarar var.Satıcı bana duş alırken denize girerken yağmurda çıkarman gerekmez dedi ama benim işitme kaybıma uygun olmadığından almadım su geçirmez diye bir yalan yok arkadaşlar sadece bir marka üzerinde tartışıyorlar değişik markaları araştırmıyorlar.

Üst Alt