Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Su geçirmeyen Phonax Naida serisi işitme cihazları hakkında bilgi almak istiyorum.

bilgin yok demekki aşıpta bilgisi olan varmı arkadaşlar phonak lyric ve lyric2

tvlerde çıkan insivitone nasıl acaba kullanan varmı bende onu almayı düşünüyorum????

Aquaris micon cihazı hiç kimse önermedi sormuştum. Mesela bursada 1 2 işitme merkezine gittim Siemens marka işitme cihazından çok fazla şikayetler geldiğinden ve de çok pahalı olduğundan dolayı o cihazı satmıyorlarmış..

aynurrr;
Phonak lyric kulak içi işitme cihazı olduğu için iyi olmadığını söylediler eğer ki illa işitme cihazı alınacaksa kulak arkası olması gerektiğini ve kulaklar için daha verimli olduğundan söz ettiler..

eser27;
Senin içinde şöyle bir cevap vereyim bence iyi düşün.. Bknz:Bunun da sahtesini satmışlar!.. - ZAMAN

ozan59;

Sana bunu söyleyene inandıysan yakında mağdur olanlar sınıfına katılırsın :)
Yağmurda eyvallah diyelim... Duş alırken şampuan da mı geçirmiyormuş... Denizde havuzda tuz ve klor da mı geçirmiyormuş...
Akşam akşam hiç güleceğim yoktu valla :)
Bu kadar saf olmayın.. Tere bile anca dayanıyorlar....
Aman ha :)
Havuz parası benden denemesi bedava .. Satıcı da gelsin hepimize örnek versin...
Hodri meydan....

Swallowe;

kurdum ama resmi sitesinden alayım diyorum nasıl olur bilmemki şu anki cihazı kullanamıyorum mantar oluşuyor havasızlıktan

İyide 100 liralık cihazdan ne bekliyorsun ki hiç bir şekilde faydası olacağını inanmıyorum ama sen bilirsin istersen al dene.. :)

Kulağınının canına okumak istiyorsan , geri dönüşü zor olan hatta bazen olmayan bir ürün denemk istiyorsan kaçırma derim...
100 tl lik cihazla 2000 tl lik cihaz bir olur mu...
Onlar sesleri bilinçsizce yükeseltiyor...
Aman derim... Ama sen bilirsin...

eser 27.... Bu haberi oku bak...
Bunun da sahtesini satmışlar!.. - ZAMAN

ben de yavaş yavaş sessizliğe alışıyorum. denediğim cihalardan da hayır gelmeyince çare yok başka türlü. dudak okumak da var tabi. bazen yazdırdığım da oluyor. öyle yada böyle hayat bir şekilde devam eder. güneş gözlüğü takanların mimikleri farklı oluyor. haliylede bu da dudak okumasını etkiliyor.

benim cielo rahatsizlik vermiyor sohbet ortamlarinda canim konusmak istedigi yerlerde takip cikariyorim sonrada hemen kutuya:) buda daha cok aile ortaminda hosca vakit gecirildiginde :)yoksa her ise kosan angarya yuklenicisi olmaya baslayinca duymamak daha isime heliyor nasilsa cihaz kulagimi acitiyor masalini ogrendimya:) faydalanmak lazim :) disaridada dilli duduk nasilsa derdini anlatiyor:) onlar bana anlatmayiversin ne cikar ben isimi gormusum derdimi anlatmisimdir:) daha olmadi bu sicakta kulaga onca naylonu tikip hararap olmaktansa cantada kalem kagit hazir uzatiyosun anlatsin derdini:)anlatmiyorsa benim sorunummu sagiriz iste:) zatende dogdum dohali ne cektim su duyanlari anliycam diye:mad:sagirim diyo konusuyoda yalanci alistigim bi laftir sALLA GITSIN BU HAYAT BOYLE:eek:

Siemens marka cihazlar her yerde satılmıyor Türkiye de tek yetkilisi DUYSAN şirketidir.Siemens işitme cihazları diğer cihazlara göre pahalı.Ben 5 yıldır siemens kullandım cihazımı yine siemens le yeniliyorum.Her işitme cihazında mutlaka şikayet vardır.Cihazların bozulma nedeni nem ter veya su gibi faktörlerden dolayı.Ben Auqaris cihazı kimseye önermedim cihazın su geçirmez özelliği var ama her işitme kaybına uygun değil.Zaten cihaz alırken 5 yıl dayanabileceğini hesap ederek almak gerekir.Herkesin işitme kaybı farklıdır her marka işitme cihazları farklıdır herkese uygun olmayabilir.Cihaz almadan önce denemek ona göre karar vermek gerekir.

bilbensoya destek benden:eek: havuz parasini o veriyo yemek parasini da ben veriyom haydiii hodri meydan:eek: bi su gecirsin TABI GECIRECEKo zaman saticidan biz ne isteyelim iddiasina bilbensoy:eek:

Hayatta bazen duymakta güzel, bazen duymamakta. Lakin, hayata bağlı kalmak istiyorsan işitme cihazı takmak lazım..

shukufe;
Valla bize şöyle yeni bir cihaz alacak kadar para verse yeter :) 8000 tl ile başlayalım mesela :)
Halkı aldattıklarını da kabul etsinler ama bu pazarlığa tabi olsun :)

İşitme cihazlarının satıcıya gelişi yarı fiyatınaymış diye duydum..

SwalloweD;

ne yari fiati:p iki uc vida bi kaplama biiki mikrofon seyisi:p geri kalani yazilimi:confused: sankim cocuklara oynncak alirken oyle seylere kac para veriliyor:mad: bi o kadar gelismis tabletler o kadar is yapan cep telefonlarinin yazilimi para etmiyomu:( isitme cihazinin parasiyle hepsini kacar tane alabliriz;) bunun bilincinde degiller allalem:mad: naparsinizki duyan insanlari bize laf anlatirken zorluk cekmesinler diye bide bu isitme cihazlari icin bizi sogan gibi soyuyolar:mad:

Fiyat konusunda çok eleştirmeye hakkımız yok...Çünkü yazılım dene şey kolay ortaya çıkmıyor ... İşin ar-ge kısmı var ve bu fiyatlar her ne kadar ülkemiz şartları için pahalı bile gelse Avrupa ülkelerindeki gelir seviyesi ile alınabilecek kapasitede...
Satıcılara yarı fiyatına bile gelse işin ticari boyutunda kazanmak zorundalar... Tabii bunu söylerken Dürüst satıcılar için söylüyorum bunu.... bize uygun olmayan cihazları kakalamalarını hoş görecek halim yok işin sadece satma ve kaçma şeklinde olanlara iyi bir ders vermek lazım. Ama bu konuda yasal düzenleme olmadan mümkün değil...
Cep telefonu ve tabletlerin satış rakamı çok çok üzerinde olduğu için haliyle maliyetler düşüyor...
Yoksa Tofaş arabaların maliyeti de 5000-6000 tl 'yi geçmiyor.... O yüzden imalat işi sadece malzeme maliyeti değil... İşin ticari boyutuna bakıldığında dediğim gibi ülkemiz şartlarında pahalı biler olsa aslında gayet makul...
Biliyorum bunu söyleyince kızıyorsunuz ama durum böyle ....
Bende isterim cihazı ucuz almayı ama yapacak bişey yok...

fiat konusunda ayarini yapamadan binlerce lira sayinca bal gibide elestirmeye hattaartik insanlar isitme kaybinin ayip birsey olmadiginin bilincine varabilirken bal gibide elestiririz:mad: eskiden bari analog deniliyordu :( daha sonraki dijitaller bollasmadan durstce kac programi ODYOMETRISTim havasi basmadan ustalar cok guzel ayarlarlardi;) dahada azitti bunlar:mad: otomatik program diye bizleri guzel uyutuyorlar:mad: dahada olmadi artikin tek program cihazlar yeni nesil diye bize guzel okutuyolar iki durtup yazimmis:mad:yemisim:mad:
adam gibi isimize yararsa helal olsun ama :mad: sonacigima ruzgar sesi kesmiyor hadi biraz daha pahalisi uste cihaz kullandin diye ona para kes:mad: gurultu onlemesi iyi diil de onada daha pahalisini uste bida cihaz kullandin diye para kes:mad: ohhh ala sagirlarda yerden para toplamiyo simdik

Shukufe zaten dediğim dürüst satıcılar için... Yoksa sahtekarlara verdiğimiz her kuruş haram zıkkım olsun....
Boğazlarında kalsın... Ama dürüst ve iyi satıcılarda para kazansın be arkadaş ya....
Onlar da dükkan işletiyolar kolay değil...
Ama duam o dur ki sahtekar ve dolandırıcıların tez zamanda dükkanları batsın.... Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste...
Bu firmalar zaten uzun ömürlü olamazlar merak etmeyin...

arkadaşlar nedir bu odyometrislere zaafınız anlamadım.her seferinde yerden yere vuruyoruz.unutmayalımki bu cihazları bugün kullanıyorsak odyoloji biliminin yetişdirdiği odyometrisler sayesinde kullanıyor.bu meslek dalları cihazları yarattı geliştirdi ve kulağımıza taktı.ve o yüzden tabiki kazanabildiği kadar kadar para kazanabilcek arada bir hatada yapacak ve bütün müşterileriyle iyi geçinecek diye kaydı yok.sanki bakkal bütün müşterileriyle iyimi.sanki bir mobilyacı hata yapmıyormu?yada yaptımı bütün mobilyacılar bütün bakkalar kötümü oluyor.bence arada bir şükür ettiklerimizde olsun.
ayrıca biz illaki bir yerde sorun arıyorsak sorunu üniversitelerde sorun arayalım.bugün türkiyede ihtiyaç duyulan odyometrsit sayısı miktarı üniversitelrin mezun ettiği sayısı kıyaslarsak 11 yıl sonra ihtiyaç karşılanacak.tabi 11 yıl sonrasda odyometrist ihtiyaç sayısı değişecek.bu kısır döngü devam eder mezun olan hemen kapılıyor tecrübe kazanmadan sorumluluk veriliyor.bu gün kamu hastaneleri kendine odyometrist bulmak için eleman temini güçlügü zammı puanı verdi.yakında hastanelerde işitme testi bile yaptıramayacağız eleman yokluğundan.

bilbensoy zaten ise yarayan ayarla cihaz satana helal olsun:( biz cihazlari insan arasina katilmak duyanlari duymadigimiz icin bize laf anlatmak icin eziyet etmemek icin aliyoruz cihazi:(
satlas odyometristci olm usun diyecem sana:) gerci biz sagirlar icin doktorlar isitmemizi geri getiremedikten sonra nerdeyse doktorlardan daha bizler icin doktor olacak bi meslek bende saygi duyarim isini guzel yapmaya calisanlara:) ama bu iktidarin doktorlar icin TAM GUN YASASIndan ornek alan davranisa yoneliyorsa cok cihaz saticam diye sattiktan sonra ugrasmiyorsa iste buna kiziloiyor
ben yeni mezunlardanim okuldan ogrendigim kadarini isitme kayiplilari dinliyerekte ogrenecegim seyler var
bu hastanin isitme kaybi sinirsel
bu hasta yuksek seslerle rahatsiz oldugunu soyluyor acaba odyo olcumunde terslikmi var
onlar biz gibi saglikli duymuyorlar ogrendiklerimi gozden gecireyim bu sattigim cihaz icinde ugrasayim
bu benim meslegim insanlara cozum sundukca ben kazancliyim hasta kadar
firma sahibini cok cihaz satarak memnun etmek kadar hastalarin isine yarayacak ayari yapmak benim gorevim
uymayan ayarlarla bu insanlar cihazlardan soguyacak olerisi icin bizlerin meslegimiz icinde iyi degil
diyebiliyorlarsa iste ilerlemek onlarin hakki
ilk birkac ayarda tutturamasa bile sonunda nasilsa ugrasirsa olacak olan birseyler icin hastalarini dinleme zahmetine katlanmadan artik onlardan aldik alacagimizi basinin caresine baksin derlerse bu insanlar meskleklerinin kuyusunu kaziyorlardir

programlamayı tam yapamıyorlar.
düşük sesleri yükseltiyorlar haliyle de yüksek sesler daha yüksek çıkıyor.
onu çözemiyorlar.

ozan59;

Ozan sen Siemens satıcısı falan mısın hep aynı marka ve modeli öneriyorsun hayırdır :)

ozan siemens saticisiysa iddiasina havuz yemek diye bas bas bagiriyoruz burda:eek: acaipde iddiayi kazanacagimiza inaniyorum hodri meydan diyede ilan ettikya bilbensoy:eek: aguarise bu kadar guveniyoduda bi cihazini alsin gelsin havuz basina:eek:

Kimseye cihaz önermiyorum bu formda şu geçirmeyen işitme cihazı konusu konuşuluyor bende siemensin var dedim burada hakaret etmeye gerek yok, siemens satıcısınında bu forma üye olmasınada gerek yok bende işitme özürlü bir vatandaşım.Hiçme kimse de denemeden cihaz almaz.Hiç bir iddiada bulunmadım.Bende cihazı deneyerek aldım.

Ozan bey sinirlenmye gerek yok... Yazdığınız mesajları tekrar bir okuyun ... Reklam kokuyor valla :)
Ben işitme cihazı satıcısı olsam böyle forumlara mutlaka girerim...
Ben elektronik malzeme ticareti yapan bir firmada çaılışıyorum... Elbette ki elektronik forumlarına girip oradakilere yardımcı oluyorum bilgim kadar... hatta malzeme isteyen olursa çalıştığım yere yönlendiriyorum bunda ayıp bişey yok ki... ayıp olan gizlemek...
Siz satıcısınız veya değilsiniz önemli değil bizde böyle bir intiba uyandırmışsınız .... Ben her ne kadar Naida S 9 da kullansam da bu modeli herkese önermem. Çünkü memnun olan var olmayan var. Siz ise sadece tek bir modeli övüp durmuşsunuz... Mesajlarınızı tekrar okuyun ne demek istediğimi anlarsınız..

ozancim neden hakaretmis gibi algiladin:)
sagir sagira yardim etcek bi kerem yoksa saticilar bizi enayi yerine koyacak sen demedinmiydi yeni cihazimida siemens alicam:confused: ee accuk citlat saticina bizim formda iddaya giriyolar sizin aguaris su geciricek diye :) hele dogruysa bi havuz sefasi yaptiralim su aguarisede millet cihaz gorsun:eek::eek:

Herkes kendi kullandığı cihazın bilgilerini burda veriyorsa bu reklammı oluyor ben de bu cihazı kullanıyorum

Pure micon - Siemens Hearing Instruments

cihazın özellik linkini buraya yazmakla reklammı yapıyorum.Herkes değişik cihaz kullanabilir.Ben siemensten memnunum derken siemensin reklamını mı yapıyorum.yazdığım formları okudum ben cihaz satıcısı değilim ayrıca formlarda başka marka model cihazlar hakkında bilgim olmadığını yazdım.

Araştırmadan sormadan kimse cihaz almaz cihaz önersem ne olurki benim önerdiğim cihazı gidip alacakmı kulağına taksın denesin oluyorsa alsın.Herkes burada hangi marka cihazı kullandığını açıkca yazmış bende kullandığımı yazdım çok memnumum.Simens in kablosuz bağlantı sistemiyle çok rahatım.Auguaris cihazın işitme kaybıma uygun olmadığından almadığını yazdım su geçirmez yalan diye bir şey yok dedim.Ben aquaris alsaydım işitme kaybına uygun olsaydı beraber denize girerdik

Cihaz sadece işitme içinmi?Müzik dinlebiliyorsunuz?Tv izleyebiyormusun? Telefonla konuşanabiliyormusun? bunların hepsi tek kumandayla elimin içinde.

Buradaki üyelerin cihazları hakkında yazdıklarını reklam olarak algılamam.Bu formlar herkese açık cihaz satılcılarıda gelip reklamını yapar.Bu konuda birbirimizi eleştirmeyelim.Kimse kimseye zorla cihaz satamaz herkesin işitme kaybı değişiktir ve onlarca marka cihaz ceşidi vardır.Her işitme kaybınada her cihazda olmaz.

sana bi soru sorucam ama kizmiycan ozancim:) aguarisi kullanabilecek isitmen yok yani ileri isitme kayiplisin:( bu durumda kablosuz dedigin kumandayla muzik telefon televizyon yapabiyorrmusun dogrucasi ben hic yapamam:(
yapabilsemde dert degil odyocu yapsin programimi :) ben raziyim kucucuk cici dugmecigine basarim telefonlada konusurum televizyonda izlerim artisi canim yuksek sesler duymak istemediginde obur programa gecerim :)dugme duruyo iste kulagimin arkasinda:)neden o kumanda seyisinide basima bela edeyim:confused: bi sahip olup yaninda tasiycan bide satici para kazansin diye para bayilican:( zaten su micon denen yeni nesil sey icin cok para vermissindir bide kumandaya:mad: kaca aldin miconu bu ara :) aguarisi banyo yaptiramadik ama miconun alameri farikasini ogrenelim en azindan:confused:

Shukufe arkadaş ben kızmıyorum burada kullandığım cihazı yazıyorum herkes beni satıcı zannedip reklamını yapıyorsun diyorlar ben bunlara kızıyorum.Herkes kullandığı cihazı yazabilir bu reklam değildir.
3,5 yıldır kumanda aletini kullanıyorum müzik dinliyorum telefonla konuşuyorum tv izleyebiliyorum.Başka marka cihazlarda var ama nasıl çalışıyor bilmiyorum.Kullandığım kumandanın videosu burada ama yine arkadaşlar reklam yapıyorsun diyecekler önce bu vidoyu izle bende nasıl çalıştığını anlatıyım.

Siemens TEK video - YouTube

Bu kumanda cihazdan ayrı satılıyor ve siemensin her model cihazıyla uyumlu değil zannedersem sadece 3-4 model cihazına uyumlu aldığım pure micon la uyumlu çalışıyor.Öncelikle cihazla kumanda bilgisayarda odyometrist tarafından eşleştirip ayarlanıyor.Kumandanın üzerinde program tuşları var sen hangi tuşa hangi programı ayarlatmak istiyorsan söylüyorsun örneği 1 konuşma 2 telefon 3 gürültülü ortam 4 tv 5 müzik gibi.

Telefonla uyumlu olabilmesi için telefonun mutlaka bluetooth özelliği olması gerekir telefon geldiği zaman kumanda seni uyarıyor ve kumandanın bir tuşuna basıp konuşuyorsun arama yapacaksan nuramayı çeviyorsun kumandayla konuşuyorsun.Müzikmi dinleyeceksin o zaman telefonun galerisini açıyorsun şarkıyı tıklıyorsun müzik kablosuz olarak kulağında.TV mi izlemek istiyorsun tv programını tuşluyorsun tv nin sesi kablosuz kulağında.Sadece bunlar değil cihazın ses ayarlarını istediğin gibi azaltıp çoğaltabiliyorsun cihazın pil durumunu ses seviyesini hepsini gösteriyor.

Micon u kaça aldığıma gelince pure micom 3 çeşit 7mi modeli 48 kanal 5mi modeli 32 kanal 3mi modeli 24 kanal ben 5mi aldım çokta pahalı değil biraz pazarlık taksit imkanları derken sorun olmuyor.Zaten bu dünyaya bir daha gelmeyeceğiz sağlık önemli cihaz pahalı ucuz diye düşünmeyeceksin.

Aquaris e gelince bu kumanda bununlada uyumlu çalışıyor siemens su geçirmediğini garanti ediyor zaten cihazların bozulma nedeni su toz ter gibi nedenlerden dolayı.Başka markalarda artık su geçirmezlik konusunda rekabet içerisinde çok yakın gelecekte belki cihazlar su geçirmez olacak.

Üst Alt