Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreğen ve ortopedik engelli raporum var. ÖTV'siz araç nasıl alabilirim?

Konular
8
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar merhabalar. %47 engelli raporum var. ( Süreğen + Ortopedik ). şimdi ben ötvsiz araç almak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor? normal b sınıfı ehliyetim var. engelli raporumda açıklama kısmında ise sadece 'engelli kimlik kartı alabilir' yazıyor, ehliyet için veyahut ötvsiz araç alım için vs. herhangi bir ibare yok. şuan ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz? aile hekimine gidip hastaneye sevk edin diyorum öyle bir şey yok diyor. hastaneye gidiyorum heyet kuruluna yolluyorlar, heyet kurulu da tekrar aile hekimine yolluyor kafam iyice karıştı. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. (engelli b otomatik ehliyeti aldıktan sonra araç alırken sorun çıkarsa normal b ehliyetimi de kaybetmiş olacağım için korkuyorum biraz. hiç bir yerden net bilgi alamıyorum)

SÜrücü sağlık raporu alacaksın aile hekımınden . engellı oldugun ıcın o da hastaneye ılgılı bırıme sevk edecek .

egemmm

tamam hocam aile hekimim beni nereye sevk edecek? hastanede herhangi bir ortopedi doktoruna mı yoksa sağlık kuruluna mı? ayrıca benim şuan elimdeki engelli raporumda ötv muafiyeti ile ilgili vs. bir şey yazmıyor bu ötv muafiyetinde sorun çıkarır mı? yani benim engelli raporumu tekrar yenisini mi çıkarttırmam gerekiyor acaba?

yildizzozkan

engelınız hangı bolumu ılgılendııryor ıse oraya sevk edecek . Elınde kı saglık raporuy ıle surucu saglık raporunun alakası yok . yenısını cıkarman gerekmez sureklı ıbaresı var ıse.

yildizzozkan

raporu ne zaman aldınız 2019 yılında çıkan ötv ile ilgili kanuna uygun mu önce bunu araştırın bence

Kotan
hocam raporu 2019 aralıkta aldım. ancak raporumda ötv indiriminden yararlanır gibi bir şey yazmıyor. raporum sürekli evet ama açıklama kısmında sadece engelli kimlik kartı çıkartabilir yazıyor. ötv ile alakalı veya vergi indirimi ile alakalı herhangi bir şey yazması gerekiyor mu?

egemmm
hocam raporu 2019 aralıkta aldım. ancak raporumda ötv indiriminden yararlanır gibi bir şey yazmıyor. raporum sürekli evet ama açıklama kısmında sadece engelli kimlik kartı çıkartabilir yazıyor. ötv ile alakalı veya vergi indirimi ile alakalı herhangi bir şey yazması gerekiyor mu?

yildizzozkan

MAALESEF ŞUAN ELİNİZDE YER ALAN RAPOR İLE SADECE ENGELLİ HAKLARINDAN FAYDALANABİLİRSİNİZ. ÖTV muafiyeti için raporda ötv muafiyetinden yararlanabileceğinize dair ibare olması gerekir

Kotan

ben ÖTV muafiyeti dıye herhangı bır rapor almadım. Devlet hastanesınden alınmıs % si sakatlığın açık tanısı ve rürekli ibaresi olan sağlık raporum , yanında kodlar yazılmış sürücü sağlık raporum ve B engelli kodları yazan ehlıyetım ıle aldım. Adamın zaten engellı raporu var yanına sürücü sağlık raporu da oldugu zaman bırde ÖTV indirimi diye 3.bir sağlık raporu almasına gerek yok.

egemmm

2019 da çıkan genelgeye göre sağlık raporun "sadece hareket ettiirici özel tertibat araç" yazması zorunludur diye bi ibare var siz ne zaman aldınız bilmiyorum ama 2019 da herşey değişti

Kotan

peki otomatık vıtes hareket ettırıcı ozel tertıbata gırmiyormu sol ayak engellılerı ıcın ?

egemmm

evet giriyoda konuyla alakasını çözemedim. ben raporda yazması gerekiyor diyerim sadece engelli kartı için alınan raporlar araç alamaz

Kotan

konuyla alakası şu ki ;
ENgellılık durumu acıkca raporda yazıyor sa . ( benım sol ayagımdan engelım ) otomatık vıtes aracı kullanması gereklıdır yazıyor ise. hareket ettırıcı ozel tertıbatlı arac dıye tekrar tekrar surucu saglık raporunda yazmasına gerek yok . Zİra sürücü sağlık raporunda kendi engel raporuna ek aynı engellılık durumu ve nasıl bır arac kullanması gerektıgı il sağlık mudurlugu tarafından belırtılmıs oluyor. extra bir rapora gerek yok dur.

egemmm

Maalesef ortada net birşey olmayınca ve sistem şahıslar üzernden ilerleyince böle karışıklıklar oluyor .Vergi daireleri kendi içinde net değil , Bayiler bile farklı farklı konusuyor.

Benim engelli ehliyetim ve sürekli engelli raporum olduktan sonra (ötv ile ilgili madde yazmadıgı için ) neden tekrar rapor çıkarmam gerekiyor .Sadece engelli ehliyeti olması bile yeterli zaten ötv indirimi için . Engelli ehliyet raporunuda il saglık müdürlüğü veriyor sonuçta .
Geçen bir yerde okudum engelli raporu (ötv ile ilgili madde yok ) ve Engelli ehliyeti ile yeni sıfır araç alınmış.
Bugun yine forumda okuyorum raporda mutlaka ötv ile ilgili madde olması gerek

arizona

ben aldıgım aracta engellı raporum , surucu saglık raporum ve englelı ehlıyetım ıle aldım .

egemmm

ya bu adamın raporun hiç bişey yazmıyor işte sadece engelli kartı ve engelli haklarından yararlanır.

bende sadece engelli kimlik kartı alabilir yazıyor. ama şu da var ben raporumu 2020 başında aldım ve artık yeni raporlar sanırım her alanda geçerli diye bir şey duydum. eskiden hangi amaçla aldığını belirtilen alanlar işaretleniyordu şimdi öyle bir alan yok. yani bu her alanda geçerli anlamına geliyor benim düşünceme göre

Dostum raporlar birleştirildi sadece önceden araba için ayrı bilmem ne için ayrı raporlar oluyodu şimdi e imzalı olarak tek rapor halinde alabiliyosun. örneğin benim raporumda araba için ÖZEL TERTİBAT KULLANMASI GEREKİR.ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SÜRÜCÜ KOMİSYONUNA BAŞVURMASI UYGUNDUR.S.K.İ.K bu ibare yazıyor. sen rapora başvururken eğer ötv içinde başvurdugunu belirtmediysen sadece engelli kimlik kartı için başvurdugunu düşünüp öyle muayene ederler.

Kotan

evet hocam. ben de birleşti diye duymuştum. fakat benim sorum şu, raporumu 3 ay önce yeni aldım.. benim raporumda da açıklama kısmında ''engelli kimlik kartı alabilir s.k.i.k. '' yazıyor. ben bu raporu kullanarak ötvsiz araç alabilir miyim?

evet ben belirtmemiştim doğru. bu raporum ile ötvsiz araç alabilir miyim? yoksa yeniden heyete girip yeni bir engelli raporu mu çıkartmalıyım?

yildizzozkan
elindeki rapor ile alamazsın ancak hastane ile görüşüp ötv ile ilgili kısmı ekletebilirsin önce bi görüş eklerlerse tekrardan kurula girmene gerek kalmaz.

Kotan
yok hastanede zaten benim bazı oranlarım hatalı verildi doktorlar da onayladı hatalı olduğunu. buna rağmen oranda bile bir değişiklik yapamıyoruz raporu iptal edip tekrar heyete girmeniz gerek değişiklik yapmak için dediler. yazı ekleyebileceklerini hiç sanmam

elimdeki bu rapor ile alamayacağıma emin misiniz hocam kesin mi

yildizzozkan

Ankarada bi arkadaşım ekletme yapmıştı başhekim imzasıyla isterseniz tekrar deneyin. evet elinizdeki raporun aynısı bende var sadece engelli kimlik kartı ve istihdam raporu. ötv ile ilgili bir ibare olmadıgı için vergi dairesi kabul etmedi

Kotan

Merhaba,

Ben 2015 yılında almıştım arkasında ötv kısmında evet yazıyor fakat yeni sistem galiba barkodlu oluyormuş, yenilemem gerekir mi sizce?

musa güzel

barkoddan dolayı red olacagını sanmam sadece vergi dairesinin istediği ibareler yazıyo mu ona bakmam lazım. forumda ne yazması gerektiği daha önce konuşulmuştu.

Kotan

peki hocam sizin kabul edilmeyen raporunuzu siz ne zaman almıştınız tarih olarak? ve o raporunuzun üzerinde hangi alanlarda kullanılacağı gibi çarpı koyularak işaretlenebilecek bir alan var mıydı

yildizzozkan

ben 2018 yılında almıştım raporun arkasında engelli kartı ve istihdam kısmı işaretliydi sadece

Kotan

tamam hocam ben 2020 başında aldım ve ben aldığımda sistem değişmişti yeni tip rapor aldım. bu raporlarda ise o işaretlenen kısım yok kaldırmışlar. bildiğim kadarı ile tüm işlemlerde geçerli oluyor ama emin değilim maalesef haftalardır bu konu hakkında bilgisi olan birisini de bulamadım

yildizzozkan

şimdi şöyle 2019 temmuzda araç için başvurdugumda yani yeni sistem e imzalı rapor aldıgımda ÖZEL TERTİBAT KULLANMASI GEREKİR.ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SÜRÜCÜ KOMİSYONUNA BAŞVURMASI UYGUNDUR.S.K.İ.K bu ibare yazıyodu.

rapora başvururken size bir başvuru formu veriyolar orda ötv muafietinden yararlanmak istiyorum diye bi kısım var orayı işaretlemediyseniz değerlendirmeye alınmamıştır.

Kotan

sanırım işaretlemedim ama belki yine de geçerli olabilir bu rapor diye düşünüyorum. çünkü orası sadece açıklama yani işaretleme yok hiç bir şey yok. engelli kartı çıkarma dışında hiçbir işe yaramaz öyle düşünürsek bu rapor

merhaba arkadaşlar 2015 yılında almış oldugum saglık raporunda sol ayak 4 cm kısadır. %10 H sınıfı ehlıyet alabılır özel tertıbatlı arac kullanabılır yazıyor. otv ındırım alabılır yazıyor. benım zaten 35 yıllık b sınıfı ehlıyetım var. şu anda ötv sız arac almak ıstiyorum ne yapmam gereklı bılgısı olan varmı 2019 yılında kanun degışmiş benım raporum suresızdır.

Gidin vergi dairesine sorun oradaki memurlar işleyişi biliyorlar alabilirim diyorsanız elinizdeki belgelerle gib.gov.tr den özelge talebi bilumu 1ila2 ay arası cevap gelir ona göre hareket edersiniz yildizzozkan

Üst Alt