Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreğen ve ortopedik engelli raporum var. ÖTV'siz araç nasıl alabilirim?

erolerol

BEn 1995 yılında aldıgım rapor ıle aldım . SÜREKLİ yazması yeterli.

Arkadaşlar merhaba çok fazla bilgi kirliligi var şöyle ki 2019 da araç alım raporlarında degişiklik oldu elinizde ki eski raporlar malesef gecerli degil (bende de eski rapor vardı ) ötv muafiyeti için ayrı bir rapor almanız lazım ve bunun içinde saglık kuruluna 200 tl ödemeniz lazım (2020 de fiyat değişmiş olabilir ) vergi dairesine gidip ilgili bölümle birebir konuştum raporda mutlaka ( SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR.) ibaresini isteyorlar. Hatta ehliyetide sordum biz ehliyete bakmıyoruz sadece ibareye bakıyoruz dedi bende bu şekilde bir rapor aldım. Zaten bu ibarede otamatik vitesli veya aparatlı araç olacak anlamına gelir.daha sonrada ehliyet için saglık ocagı+hastane+heyeti tamamladıktan sonra benim için gerekli kodların yazdıgı ehliyetimi aldım bilginize

YUNUS YURDAKUL

yani bunların hepsini söyledim ama aradan biri çıkıp alabilir eski raporla diyo kafa karıştırıyo. bu arada engelli kimlik kartınız varsa herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. ben ödememiştim

Kotan

aynen öyle gidip ilgili kurumlardan birebir bilgi almak lazım aslında benimde engelli kimlik kartım var ama ötv indrimi için rapor diyince 200 bayıldık malesef

Sevgili kardeşim,elindeki mevcut raporunu maliye ye sor.en doğrusunu onlar bilecek.Bana sorarsan geçerli olması gerekir.mantıken senin ÖTV indirimli araç alıp alamıyacağını hastene değil maliye bilmesi gerekir.

Muttalip Mutlucan

Maliyenin belirleme kiriteri aracı alacak kişinin gercekten otomatik vitesli veya aparatlı bir arabaya ihtiyacı olup olmadıgını hastane yani heyet belirler bu belirtilen ibareler varsa maliye onaylar

Merhaba,

Bu sağlık raporu için başvuru yaparken engel oranı ve ÖTV indirimi için formu doldurdum. 200 TL ÖTV için ödeme de yaptım.Ancak ÖTV için hiç bir açıklama yazmıyor. Mart 2020 tarihli yeni rapor olduğu için ÖTV gibi açıklamalar kaldırılmış.

Bu raporla Ötv idiriminden yararlanabilir miyim?

Teşekkür ederim.

https://hizliresim.com/6IY8HY
https://hizliresim.com/ZHrFZR
https://hizliresim.com/5leNO6

dostum öncelikle geçmiş olsun bende ortopedik engelden aldım ehliyeti izlediğim yolu yazacağım sana
1)aile hekimine gidip ehliyeti değiştireceğini ve engelini söyle(gerçi dr sistemde görüyor ama işi sağlama al o seni kurula gönderecek
2)kurula raporun ile birlikte git rapor aldığın (şuan ki rapor) prosedür uygulanacak ve sana özel tertibatlı araç kullanabilir (kodları ile) diye bir rapor verecekler
3)o raporu al ehiyeti değiştir
4)senin şuan ki raporda ötv muhafiyeti yazmıyor bir daha rapor çıkaracaksın ötvden faydalanır.bundan sonrası alacağın aracı düşünmek
hayırlı olsun şimdiden
cihan86

öncelikle geçmiş olsun senin tüm oran kaç %88 hesapladım ben ki ayaktaki engel oranı ortopediden verilmemiş o yüzden %90 gerekiyor sana

srkn2113
Merhaba. Teşekkür ederim.
Yeni raporlarda ÖTV açıklaması yazmıyormuş.
Başvuru esnasında belirtmiştik ÖTV indirimi istiyoruz diye.
Sol bacakta sıkıntı olduğu için örnek özelgelerle ilerleyebiliyor muyum?

YUNUS YURDAKUL

sürücü sağlık raporunda Otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi yazıp bu raporuda il sağlık mudurlugu onaylayıp ılgılı kodları yazıp sana ehlıyetını verdıkden soınra bu rapor gecerlı deıl dıyorsunuz oyle mı ben mı yanlıs anladım ?

Arkadaşlar merhaba,ben yeni araba aldım 2018 yılında aldığım sağlık raporunda ortopedik engelli sürekli dir yazıyor ötv ile ilgili birşey yazmıyor .Ehliyet te yazan kodlar önemli yani yeni tip ehliyet olması gerekli bunlarla bayi gerekli evrakları sizden alıp maliyeye gönderiyor onay verilirse aracı ötv siz alıyorsunuz.
Ehliyeti değişmek için ,eğitim araştırma hastanelerinden birine gidip aile hekimliğine başvuruyorsunuz,engel durumunuzu belirtiyorsunuz ortopedi bölümüne gönderiyor oradan il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk ediyor kağıdı size en yakın il sağlık komisyonu neredeyse başvuruyorsunuz size gün veriyorlar o gün gidip komisyon kararlarına göre ehliyette yazacak kodlar yazılıp onaylanıyor sonra ehliyetiniz için nufus md lüğünden çıkartıyorsunuz.Ben bu işlemleri yeni yaptırdım ve aracımı teslim aldım.

Ufukalp

Hocam merhaba. Bende sol bacağımdan engelliyim. Ehliyetimi yakın zamanda yenilettim ve kodlar eklendi. Yüzde 47 engelli raporum var ancak raporumda ÖTV’siz Araç alımı veya tertibatlı araç kullanır gibi herhangi bir ifade yazmıyor. Sağlık kurulu görevlisine sorduğum zaman tekrar heyete gireceksin ve ÖTV için bir rapor çıkacak bu rapor ile ÖTV’siz araç alabilirsin dedi. Buraya kadar her şey normal ancak Benim merak ettiğim konu yeni bir sağlık kurulu raporum çıktığı zaman şuan elimde olan yüzde 47 olan engelli raporum iptal olur mu? Sağlık kurulu görevlisine sorduğum zaman şuan mevcut bulunan yüzde 47 olan engelli raporun iptal olmaz devam eder, ÖTV için heyete başvurup alacağın bu rapor da aynı engelli raporu formatında ancak engelli raporundan ayrı bir rapor, engelli raporuna bi zararı dokunmaz engelli raporun devam eder iptal olmaz dedi. Bu doğru mu acaba? Yoksa ben ÖTV için başvurduğum zaman şuanki engelli raporum sistemde otomatik iptal olup yeni alacağım ÖTV raporu mu engelli raporumun yerine geçecek?

Ben 2010 ortapetik engelli raporu ile başvurdum alabilirsiniz dendi rapor geçersiz diye burada yanlış yönlendirme yapıp milletin kafasını karıştirmayın

merhaba hocam. engelli kodları olan ehliyetimi aldım. ancak daha önce de belirttiğim gibi engelli raporumda ötvsiz araç alabilir, özel tertibatlı araç kullanır vs gibi ifade yok. şimdi ötv indirimi için bir rapor alacağım ama bu rapor engelli raporu olarak mı geçecek yine? yani bu ötv için rapor aldığım zaman şuanki aktif olan engelli raporum iptal mi olacak?

Üzerinde oran olan her engelli raporu bir öncekini geçersiz kılar diye biliyorum..

son raporun geçerli olacak sgk veya vergi indirimi için ankaraya giden raporların oranı % 40 altına düşse bile engelli raporunu bağlayan bi durum değil. engelli raporunun oranı aynı kalır ama sen yeni bir ötv engelli raporu için başvuracaksın ( 200 tl bi para yatırıyosun ) o son başvurduğun rapor oranın % 40 ın altına düşerse engellillik raporun iptal olur haklarını kaybedersin.ben ilk raporu çıkarırken ötv muaf için başvurdum o raporla ötv siz araba da alıyorum emeklilik işlerinde de kullanıyorum .ötv muaf raporlar için ( hareket ettirici donanıma yönelik özel tertibatlı araç kullanması uygundur ) yazması gerekir yeni raporlar artık elektronik imzalı e devletten istediğin kadar çıkarabiliyorsun eskisi gibi aslı gibidire gerek kalmadı.

Hayır iptal olmaz. Olur da yanlışlıkla yeni raporun sonuç kısmına engellilik oranı ile ilgili bilgi girerlerse itiraz edip düzelttirebilirsiniz.

Nasıl yani tüm haklar için rapor alan biri ötv den yararlanmak istediğinde ve raporda sadece hareket ettirici akşamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir yazmadığı için yeni rapor alaması gerektiğinde sadece ötv için mi başvurcam sadece ötv için başvurduğumda diğer tüm haklar için aldığım ilk rapor iptal olurmu ?

Son düzenleme:
Hüseyin İlik

hocam yeni çıkacak olan bu 'özel tertibatlı araç' raporunda da oran yazacağını ama bu oranın önemsiz olduğunu, önceden almış olduğum %47 lik engellik raporuma bir engel olmayacağını söylediler. yani 'özel tertibatlı araç' raporunda oran yazmaması mı gerekiyor?

Kotan
Eklentme nasıl yapılıyor böyle bir uygulama var mı

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kotan

eski sürekli ibareli H sınıfı ehliyet alır evet, özel tertibatlı araç kullanır evet işaretli raporlar gecerli genelde geçerli diyor.

hastaneye engelli rapor çıkarmak için başvurduysan ilk raporundaki oran sadece ortapedi %47 miydi değilse diğer rahatsızlıklarını niye belirtmedin .ilk rapor %47 den % 15 düşmesi garip geldi
hastaneye engelli rapor çıkarmak için başvurduysan
1 ötv için 200 tl yatırdın mı ?
son rapor geçerlidir %15 de kalırsan hakların gider.

aspan

Bütün bölümlerin toplamı 47 idi. Diğer bölümleri de belirttim ama bana bu engelli raporu değil sadece özel tertibat raporu olduğu için ortopediye gitmen yeterli dediler ve şimdi yeni raporum da çıktı. Özel tertibat kullanması gerekir yazıyor oran yüzde 23 geldi. Şimdi engelli raporum iptal mi oldu yani? Daha 10 dakika önce hastaneye tekrar sordum ve yine engelli raporu ile bu rapor aynı şey değil. Bunu tertibatlı araç için kullanırsın fakat eski engelli raporunu da kullanmaya devam edebilirsin dediler. İyice kafam karıştı ne saçma iştir bu ya......?

200 tl de ücret aldılar bu rapor için

yildizzozkan

Inşallah senin dediğin gibidir bende yarın direk giderim oran düşer korkusuyla rapor yenşlemiyorum

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yildizzozkan
Bu özel tertibat raporu engelli raporu değil o yüzden engelli raporuna bir zararı olmaz dediler.
ilk kez duyuyorum inşallah dedikleri gibi doğrudur çünkü burada eski raporu olanların bir kısmı sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanabilir,( ötv indirimi için gerekli bu yazı ortapedik engelliler için ) yazısı yazdırmak için yeniden engelli raporu çıkarttıklarını gördüm ama mevcut raporuna sana dedikleri gibi özel tertibat sağlık raporunu duymadım sana dedikleri doğruysa mevcut raporu olupda ötv için geçerli yazısı olmadığı için yeni rapor çıkartmak dan çekinen de bir sürü kişi var çünkü engelli oranları şubat 2019 da değişti rapor oranı % 40 altına düşer diye raporun çıkınca benide bilgilendirirsen sevinirim .kolay gelsin.

Aile bakanlığında engelli kimlik kartı çıkan yeri aradım oradaki memur da oranın yüzde 90 ın altındaysa araba alamazsın hem oranın 90 üzeri olacak hemde arabaya özel tertibat yaptıracaksın otomatik almayla olmuyo diyo saçma sapan insanlar var neyin ne olduğu belli değil. Sanırım yarın gidip bu yeni raporu iptal ettireceğim ben de

yildizzozkan
e devletten erişkinler için engelli raporunu bir sorgula 2 side görünecekmi yoksa sadece son raporun mu görünüyor bende merak ettim dedikleri doğruysa eski raporun oranı düşmeden ötv için o ibareyi ekletmek güzel bi seçenek olmuş çünkü ötv için başvurup emekliliğini bile tehlikye sokanlar vardı bu formda oranı % 40 ın altına düştü diye

Henüz bu yeni raporum sisteme işlenmedi. Muhtemelen yarın işlenecek ama işlenmeden ben yarın sabahtan iptal ettireceğim

Üst Alt