Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli ibareli raporla emeklilik ve kontrol muayenesinde hastanedeki belirsizlik..?

mustafa043

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 1 yıl önce emekli oldum raporum sürekli oldugu halde ssk benden kontrol muayenesi istedi. benim hastalıgım sonradan olan bişi degil, sürekli yani. muayeneye girdim dr lar karar veremedi, yeni çıkan puanlar eskisi gibi degil diye ve perşembeye gün attılar, yani 26/03/2009

sonuç ne olur acaba

selam kardeş benim bildiğim kadarıyla senin emeklilik için kullandığın rapor tarihindeki uygulamaya göre hesap yapılması gerekir. yeni rapor isteyebilirler fakat eski raporunu aldığın tarihteki hesaplama tablosu nasılsa yine o tablo geçerlidir. kazanılmış haklarla ilgili yazılar var oturan boğa kardeşimiz daha iyi bilir örnek yazı verebilir.

Hastalığınız/sakatlığınız nedir? Bir de malulen mi emeklisiniz yoksa Yaşlılık emekliliği mi?

emeklilik oturanboga önemli

sevgili otranboga kardeşim ben çocuk felci geçirmişim sol bacagım ince ve zayıf buna dayanarak kütahya delet hastahanesinden vergi indirimi raporu aldım %40 günümü doldurduktan sonra emekli olurken tekrar muayeneye gittim ve % 45 rapor verdiler dr lar emekli oldum raporumdada sürekli yazıdığı için işyerimden ayrıldım tazminatımıda aldım. şuan dr lar birinci kurulda beni çagırmadılar kararsız kalmışlar ben bu gün saat 13.15 te tekrar kurula gidecegim ban bu saate kadar bir bilgi verirseniz sevinirim şimdiden tşk.

mustafa043,

Aslında özürü/sakatlığı/engeli devamlı, sürekli olanlardan kontrol muayenesi istenmez. Temel kural budur ama Kurum istediğini ve bildiğini yapmakta bir beis görmüyor.
Siz kontrola gidin, yeni raporunuz %40'ın altına düşersede Oturanboğa'nın her zaman bahsettiği kazanılmış haklar maddesinden yararlanarak itiraz edin.

Kazanılmış haklar yani müktesep hak.
Hukukta geçerli bir kavram.
Ama ne yazık ki bu kavram her zaman geçerli olmuyor. Mesela ihtilal dönemlerinde hiç ama hiç geçeli olmuyor. Başa gelen despot tiran bütün müktesep hakları bir kalemde silebiliyor, darbeciler kendi kurallarını zorla yürürlüğe koyuyor ve öyle ki bu zorbaların aldığı kararlara karşı yargıya da baş vuramıyorsun. Örneği kendimden vereyim. Sene 1976 veya 1977, o zamanki mevzuata göre devlet hastanesinden %40 sakat raporumu alıp İst. Defterdarlığı’na ibraz ettim. O zamanki mevzuata göre böyle bir rapor var ise elde edilen gelirden, GELİR VERGİSİ ORANI 0 (sıfır), tek kuruş vergi ödenmiyor idi. Darbeye kadar da maaşımdan tek kuruş vergi kesilmedi. Ama bu tiranlar başa gelince bütün bu kazanılmış hakları bir anda sildiler, yok ettiler. Nerde Kaldı bizim kazanılmış haklarımız? Bu darbeci diktatör benden aldığı beddua kadar sanırım kimseden beddua almamışlardır. Aradan onca yıl geçmiş olmasına rağmen hala da yatıp kalkıp bedduaya devam ediyorum. Dolayısıyla evet müktesep hak hakikaten Tanzanya’da veya Hindistan’da ya da Almanya’da elde edilmiş dokunulamaz bir hak ama Türkiye’de değil,

emeklilik sevgili oturan boga

sevgili oturan boga kardeşim bu gün benim raporları ögrendim dr lar çalışır diye rapor vermişler öğrendiğime göre bu rapor şimdi ssk ya gidecek oradan sizce nasıl bir onay gelir benim emeklilik durumu ne olur?

"Çalışır" derler ve emekliliğinizi sona erdirirlerse, yukarıda aktardığım bağlantıdaki içtihat kararına dayanarak kurumu dava edersiniz.
Emeklilik iptal kararı size bildirildiği anda avukata gidip, bu içtihat kararını gösterip, emeklilğin kaldığı yerden devamı için dava açarsınız...
Yeter ki emeklilik zamanındaki rapor oranı şaibeli olmasın ve o günden bu güne iyileşen bir hastalık söz konusu olmasın. Siz, "değişen bişey yok benim sakatlığımda" deyip kazanılmış hakkınızı geri alacaksınız...

sevgili oturan boga kardşim bu dr ların çalışa bilir dediği rapora dayanarak ssk benim emekliliğimi fes etme olasılıgı ne? benin emekli olurken aldığım raporda hiç bir şaibe bulunmamaktadır. kusura bakmayın sizide rahatsız ediyorum ama inanın çok çaresizim. böyle olacagını bilseydim işyerimden ayrılmazdın. emekli olmak içinde müracaat etmezdim.

Rapora uyar kurum. Körün istediği bi göz Allah verdi iki göz misali, kurum sarılır o rapora!
Dediğim gibi, dava konusu yaparsınız ve bence kazanırsınız.

emeklilik oturanboga önemli

sayın oturan boga ben hangi kanunlara göre hukuku baş vura bilirim .

İyi bir avukatla görüşürsünüz red kararı verilirse...

kütahyada bu işlerden anlayan tanıdıgınız bir avukat var mı acaba?

emeklilik sayın oturan boga

sayın oturan boga kardeşim seni bu gün haddinden fazla rahatsız ettim kusura bakma hakkını helal et. ret kararı gelirse eger benim mahkemeyi kazanma şansım ne ssk ya karşı.:confused:

%99,999&..........,
Endişe etmeyin, bu tür olaylarda daha sgk'nın kazandığı dava yok ve böyle giderlersede hiç bir zaman olmayacak.

slm oturan boga

sayın oturan boga kardeşim ben gene seni rahatsız ediyorum daha bişi belli degil ama benim rapora göre sgk benim emekliliği iptal ederse ben davayı açtığımda inş kesin kazanırsın diyorsun kazandığımda madur durumda olacagım için maaş olarak o dava süresince ertelenen yani kesilen maaşımıda alabilirmiyim.

Emin değilim, ama mantık olarak maaşın kesildiği dönemden itibarenki maaşı alırsınız.

Not: Konuyla ilgili sorunuzu bu başlığın altındaki
reply.gif
butonuna tıklayarak yazın lütfen. Böylece mesajınız konuyla ilgili bu başlığın altına eklenir.

Emekliliğiniz iptal edildi. itiraz ettiniz, dava ettiniz ve kazandınız. Biriken bütün maaşınızı alırsınız. bir kayıp sözkonusu olmaz.

mustafa telefon yada msn ver ben kütahyadayım

sevgili kardeşim oturan boga benim konuyu biliyorsun 27/03/2009 konrol muayenesine girdik daha hala sonuç gelmedi bana sgk dan belli bir zamanı var mı bu sonucun şimdi benim korkum ayın 20 sinde maaşımı alamama korkum var çünkü ona göre ödemelerim oldugu niçin ondan çekiniyorum
.

sevgili arkadaşlar ve oturan boga kardeşim ben olayımı anlatmıştım doguştan bir sakatlıgım var çocuk felci geçirmişim sürekli raporum var geçici bir raporum olmadığı halde 3. ayda ssk benden kontrol muayenesi istedi ve benim çalışamaz raporum olmadığı halde bana çalışa bilir raporu verdiler benimle alakalı olmayan bir rapor şimdide internetten öğrendim ssk 21/06/2009 tekrar kontrol muayenesi istemiş ne yapmam lazım bana bir yol gösterirseniz sevinirim.

Bu söylediklerinizi aklım almıyor! Doğuştan bir sakatlığınız var ve bu sakatlığın giderilmesi söz konusu değil. Bunu tescil eden sağlık raporunuz da mevcut. Bu ortadayken nasıl oluyor da (hem de 3 ayda bir!!!) Kontrol Muayenesi istiyor SGK aklım almıyor! Bu düpedüz insan hakları ihlali, insan yaşamının taciz edilmesi!

Başbakanlık'a şu dilekçeyle hemen başvuru yapın derim: BMER
... tarihinde ... tahsis numarası ile ... oranında işgücü kaybı oranından dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (eski adıyla SSK) emekli oldum.
Emekliliğime dayanak oluşturan %.. oranında sağlık kurulu raporum -sakatlığım doğuştan olduğu ve tedavi de mümkün olmadığı için- "Sürekli" ibarelidir. Ne var ki, bu "sürekli" ibareli raporuma rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sürekli (3 ayda bir!) Kontrol Muayenesine tabi tutulmaktayım.

Kontrol Muayenesi, 5510 sayılı yasaın 94/b maddesinde şu şekilde düzenlemiştir: "Sigortalının, isteğe bağlı sigortalının veya bunların hak sahiplerinin malûllük, iş göremezlik raporlarında belirtilen rahatsızlıklarının mevcut olup olmadığını, tespit amacıyla kontrol muayenesi ve tetkik yaptırılmasını talep edebilir."

Yani evet, SGK'nun Kontrol Muayenesi'ne çağırma hakkı vardır. Vardır ama, sakatlığı sabit olup, tedavisinin mümkün olmadığı çok açık olan ve bu durum sağlık kurulu raporuyla kuşkuya yer bırakmayacak kadar açık şekilde belirtilen kişilerden sürekli şekilde Kontrol Muayenesi talebinde bulunmak hem kanunun amacına aykırıdır hem de bir insan hakkı ihlalidir. Bir kontrol muayenesi demek en iyimser tahminle günlerce hastanede koşturmak demektir. Bunun nasıl bir eziyet olduğunu taktir edersiniz...

Sonuç olarak, gerek Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'te (Resmi Gazete Tarihi: 16.07.2006 Sayısı: 26230) Kazanılmış Hakları düzenleyen Geçici 1. maddenin gereği olarak, gerek mevcut "sürekli" ibareli sağlık kurulu raporumun gereği olarak, ve gerekse insan haklarının (Engelli Hakkı, Kötü Muamele Yasağı, Sağlık ve Hasta Hakkı, Sosyal Güvenlik Hakkı vb) gereği olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bana yaptığı kötü muamelenin ortadan kaldırılmasını, "Sürekli" ibareli ve tedavisi söz konusu olmayan hastalıkların/sakatlıkların tespitini yapan Sağlık Kurulu raporlarının -ortada rapor hakkında şüphe uyandıracak ciddi bir bulgu yoksa- Kontrol Muayenesine tabi tutulmamasını, Kontrol Muayenesi düzenlemesinin amacı dışında ve insanlara eziyet yaparcasına dayatılmasının önlenmesini, Kurum çalışanlarının konuyla ilgili olarak uyarılmasını arz ederim.

adın soyadın
tc kimlik numaran
iletişim adresin

sevgili oturan boga kardeşim benim sana yazdıgım kontrol muayenesi günü uzatmaymış sgk ya gittim ögrendim. ama emeklilik maaşım durdurulmuş. internetten baktım şu an benim yapmam geken ne bana bi yol gösterirsen sevinirim. yani maaşım kesilmiş bana bildirge gelmedi ama internette durduruldu diye yazıyor.

mustafa yazılanları tekrar tekrar oku lütfen!

Bak mustafa kardeş bir avukata gitsen seninle bu kadar örnekli ve emsal kazanılmış kararları göstererek konuşma yazılanları tekrar tekrar oku ve DAVA AÇ! dava açmaktanda korkma sgk nın işi gücü saçmalıkları ile sakatları korkutup yıldırıp aldıkları üç kuruşa göz dikmektir,

Bu güne kadar sanki .......... engelliler dolandırdı sanki engelliler zarara ugrattı Sanki engelli oolmayı o igrenç durumlara düşmeyi biz istedik sanki saçma sapan heyetlerin karşısına çıkıp aşagılanmaya bayılıyor sanki engelliler,

Uzun lafı kısası dava açacaksın iyide bir avukat bulacaksın engelli dernekleriyle konuş vakıflarla veya tanıdık bul bu karar saçmalıktan ibarettir dava açarsan %100 kazanırsın .

mustafa43, kontrol muayenesine (üzerinden üç ayı aşkın süre geçmeden) gider ve muayene olursanız maaş kaldığı yerden devam eder...

Ayrıca 3 ayda bir kontrol muayenesinin yanlışlığı ile iligli olarak yukarıda verdiğim dilekçe örneği ile birlikte BİMER'e başvurun mutlaka.

Ve, olur ya kontrol muayenesinde %40'ın altına düşürülür oran, o zaman daha önce Kontrol Muayenesinde, konu olan hakkın kazanıldığı tarihteki mevzuat temel alınır [Hukuk] diyen karar çerçevesinde hukuki yola başvurmaktanbaşka yolunuz kalmaz.

oyuran boga kardeşim ve arkadaşlar ben biraz önce sgk yı aradım oradaki görevli memur kardeş senin maaşın kesildi ve 2 aydan bu tarafa sana borç çıkardım dedi. bu nasıl oluyor anlamadım. böyle olacagını bilseydim emekli omazdım ben. ya oturan boga kardeşim sence ne olur bu işin sonucu beni rahatlatacak bir şeyler olur mu bu çıkan borcu nasıl öderim ben.

mustafa aslında burda yazacak o kadar cok şey varkı yazamıyoruz. Cünkü suç teskıl eder sitenın kapanmasına bıle gıder iş. işini bilenler o hastanelerden o raporları nasıl alıyorlar ben bılıyorum.Bır mılletvekılı bır partı ıl baskanı aralara sokuluyor neler oluyor bu memelekette bır bashekıme talımatıyla neler oluyor. ama hakkı olanlara hakkı verılmıyor. bu kadar yazmam yeter herhalde. yazık garıbana ucbeş para verıyon onla ugrasıyon gıt devletı bır gecede 2 mılyon emeklı maaşı yapacak kadar para çalanlarla ugras. verlımıs hakkı gerı alıyorsun ama burası turkıye vatan ıcın mucadele edıp sakat dusşene bu devlet degılmı tazmınat davası acan aracımıza zarar verdın 40 mılyarı ode dıye. almanyada seneler once bır kopeğe çarptı arac ambulans geldı ve bıraz gecıktı alman medyası gunlerce yazdı o kopek olse almanya karısırdı dıye bırde bıze bakın ne canlar yanıyor. Inan kardesım yazdıgın her satırı okudum ve yuregım acıdı. sen emeklı ederken gozun kormuydu. sen o maaşı baglarken gozun kormuydu. kardesım arkandayız hıc cekınme bu olayı butun gazetelere televızyonlara meıl at. hakkını sonuna kadar ara Allah yardımcın oslun

Üst Alt