Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli ibareli raporla emeklilik ve kontrol muayenesinde hastanedeki belirsizlik..?

evet arkadaşlargelişme var bu adalet sistemimizden allah razı olsun bizi dsüründürmek için ellerinden geleni yapıyorlar benim raporlar bilir kişiden 2 ayda gelmemiş ve mehkeme 28 agustosa atmış ben ne diyeyim siz söyleyin

Türkiye'de bi dava da sürünmese şaşarım zaten! Ya sabır, ya sabır!

bülent kardeşim yaklaşık bir buçuk sene oldu ben çalışmasam bi birikintim olmasa neyle geçinirdim bilmiyorum bunlarda hiç mi vicdan yok be bi dava birbuçukyıl sürer mi bilir kişiden rapor 2 ayda gelmez mi ya okuyup yazacak gönderecek

arkadaşlar allah nasip ederde kazanırsam bu davayı sgk ya tazminat davası açacagım kazanamadım mı oradaki benim emekliliği durduran memura açacagım davayı kanunları tam bilmeden neden orada oturuyor diye sizce nasıl olur. ama davanın bitecegi yok yalnız

arkadaşlar benim maaşın 2009 haziranda kesildi 600 tl maaş alıyordum aklıma geldide şu an benim gibi 600 tl alan arkadaşlar acaba ne kadar maaş alıyor bir cevap verirseniz sevinirim tşk.

bülent kardeşim tşk sence benim bu dava ne olur 25 agustos ta kötü bişi daha oldu bizim davaya bakan hakim emekli olmuş ne olur bil miyorum

Offfff offff okurken bile yoruldum ve bıkkınlık verdi valla.
Nedir bu ya. Allah düşmanımı bile bu duruma düşürmesin.
Allah sabır versin arkadaşım, inşallah en kısa zamanda olumlu sonucu alırsın.

Bülent kardeşim dün bir avukat arkadaşla görüştüm benim dava hakkında biraz konuştuk dava bittikten sonra bu sgk dava dosyasını temyiz e gönderiyor muş 1 yılda anca gelir dedi ve benimde acaip şekilde moralim bozuldu anlatamam ben bir yıl daha nasıl dayanırım anlamıyorum. Cidden o şekilde olur mu ki tşk.

Bilemiyorum. Ama evet, sgk'Nın temyize gitmesi bence de kaçınılmaz...

arkadaşlar ben şu an çalışamıyorum sgk gittim mahkemen sürüyor çalışamassın dediler iş bulduydum bende gidemedim çok sıkıştım benim yardım alabilecegim bir yer varmı sonra ödemek kaydıyla tabiki in davayı kazandığımızda. bilgii verirseniz sevinirim bin tl gibi kredide ola bilr
ben bankalara gitim maaş bordrosu istiyorlar veya bankadan bir yazı bende 2 side yok o yüzden alamadım kredi yardımcı olursanız sevinirim

Mahkeme sürerken sigortalı bir işte çaışamayacağınız bence boş laf... Neye dayandırılıyormuş bu iddia?
Teorik olarak şu anda emekli misiniz? Hayır! Bu durumda istediğiniz gibi çalışırsınız...

selam öncelikle geçmiş olsun mustafa kardeşim seninle sorunlarımız hemen hemen aynı: http://www.engelliler.biz/forum/eme...ol-muayenesi-ile-emekliligimi-iptal-etti.html
bende sol ayagımdan çocuk felcinden dolayı hem incelik hemde 5 cm kısalık var. 2006 da %40 vergi indirim hakkı alarak emekli oldum. kurum beni de konturole tabi tuttu kütahya devlet hastanesinden aldıgım rapor ankaradan %39 olarak geri geldi ve de maaşım kesildi
bende şubat 2010 da dava açtım nisanın 27 disinde ilk duruşma oldu
mahkeme benden tekrar rapor almam için sgk kanalıyla hastaneye sevk etti
3 haziranda kütahya devlet hastanesinden aldıgım rapor ankara saglık yüksek kuruluna yollandı
temmuzun 13 de davam vardı rapor gelmedigi için gün attı

senden de rapor istediler mi

Arkadaşlar benim dava 07/12/2010 tarihine gün attı bizim adalet çok insaflı hepsine tşk

yaşanacak bir dünya degil be arkadaşlar dursı ben resmen azlimi istiyorum buralardan

Sayın oturan boğa...bu mustafa arkadışımızın yaşadığı sorunu forumlar bölümünün en başına koyun...hatta ve hatta bu siteden emeklilik ile ilgili bilgi edinmeden önce lütfen bu başlıktaki forumu okumanızı önemle rica ediyorum diye yazın....bu çok önemli...

nedeni şu belki bu arkadaşımızın geçerli sebebi olabilir ona lafım yok ama eften püften bu emeklilik işine kalkışan arkadaşlar bunu okusun yani bakın böyle şeylerde olabiliyor ona göre diyede belirtin... en azından siz üzerinizden vicdani sorumluluğu atın....ç ünkü o kadar çok bu işlerin meraklısı ve gereksiz sebeplerden emekli olmak isteyen varki kurum ne yapsın....
ben kurumu savunmuyorum bende rapor almak istiyorum belkide alamıyacağım bilemiyorum ama bu siteyi üye olduğum günden beri tek tek okuyorum milletin sorularına bakıyorum neredeyse dişim ağrıdı emekli olmak istiyorum diye yazıcaklar eeee daha ne olsun...bunun tek sebebi bence bu yeni yasa çıkmadan önce çok katakullilerle raporlar alınmış bu arkadaşta o dönemde alanlardan...öyle almış demiyorum yanlış anlaşılmasın...işte o yüzden adamlar zaten 2008 öncesi raporların hemen hemen hepsine şaibeli yaklaşıyor anladığım bu arkadaşada piyango vurmuş hayırlısı olsun ne diyelim...ama bu forumu lütfen sürekli en başta tutun herkese ibret olsun....

Bülent kardeşim dün ist sgk hukuk kurumunda çalışan birayle tanıştık ve benim olayları anlattım. sagolsun arkadaşta yardımcı oldu sözleriyle kazanırsın dedi rahatsızlığında bir iyileşme yok diyorsun maaş kesimi tüzükten kaynaklanıyorsa maaşını kesin alırsın gibi bi laf etti rahatlattı beni ayın 7 sinde de mahkeme var bu 7 oturum olacak inş bidaha gün atmazda hayırlısıyla bi karar verilirde bende bu çileden kurtulurum. hepinize hayırlı bayramlar

benim merak ettigim konu hani sürekli raporlarında bir daha muayene yoktu bu durumun nedeni nedendir bir açıklarsanız sevinirim.

Kara kardeşim sgk istediği her raporluyu komrol muayenesine çagıra biliyormuş o yüzden bu arada bülent kardeşim benim dava 10 mart 2011 e attı ya bu hukuk bizim çok hızlı çalışıyor inanın hayran olmamak için aptal olmak lazım allah varya onları bildiği gibi yapsın hapinize ii günler arkadaşlar ben artık 3 ay yazmam buralara kib.

valla varya arkadaşlar bu iş benim kafamı baya bi karıştırttı hadi hayırlısı.

mustafa kardeşim sana email adresimi bırakıyorum eklersen sana yardımcı olaya çalışırım

bende kütahyada yaşıyorum engelimiz de aynı benimde sol ayagım çocuk felciden hem incelik hemde kısalık var
2009 nisan ayında kütahya iş mahkemesinde dava açtım ilk davada hakim tekrar benden yeni rapor istedi 3 haziranda kütahya devlet hastahanesinden aldıgım rapor ekimin 1 de eksik bulgular var diye geri geldi
eskiklikleri tamaladım 5 kasımda raporum ankara saglık kurulunda %40 onaylanmış aralıgın 16 maaşım ve 3.5 senelik birikmiş paramı ocak 2011 çekecegim
benim davam 2 celsede sonuçlandı tabi avukat aydogan abinin davada çok büyük katkısı oldu email adresim nejdet_kiraci@hotmail.com

Allah yardımcınız olsun bende 2005 te aldım raporu ankara hemen onayladı benimkisi ender rastlanan hastalık sinirlerin erimesi gibi bişiy ama forumlarda okuduğum ve etrafımda gördüğüm kadarıyla yavaş yavaş polio sekellilerin yani çocuk felci hastalarının cetvelden yavaş yavaş çıkarılacağı kanaati oluşuyor.

Valla baştan tekrar okudum, gülme krizine girdim, sinirsel olarak. Olmaz böle bir şey ya yok hakim izinde yok emekli oldu. Belliki Mustafa kardeşimin pisikolojisini harab etmişler, al sana yeni rahatsızlık daha. Yazık ya böyle hukuk olurmu istense 2-3 celsede bitecek dava yok izin yok vefat böyle saçmalık olurmu. Bence avukatta çok büyük bir etken daha yırtıcı bir avukat olsa bu dava şimdiye kadar sonuçlanırdı. Hayırlısı Allah sabır versin bu adam ne yapar şimdi diye düşünen yok. 2 ay sonra benimde kontrol var inşallah başımıza böyle işler gelmez.

İkinci kontrol muayeneside bitti.
Bugün rapor fotokopisini hastaneden aldım. Şaşkınlık içersindeyim. Oran olarak aynı sıkıntı yok. Fakat önceki iki raporda sürekli ibaresi vardı, hatta son raporda sürekli kontrole gerek yoktur şerhi bile düşülmüştü. Bugün aldığım raporda 2 yıl sürelidir diyor.
Traji komik. Sağlık kurulundaki memurlara sorduğumda artık raporların %90 nına süre koyuyorlarmış. Memurun dediği yatalak hastalara bile artık süreli rapor veriyorlarmış. Neden diye düşündüğümde sanırım artık özel muayeneleri olmayan doktorlar sırf maaşlarını yükseltmek için hasta avına başlamış diye düşündüm.
Zaten ne zaman hastaneye gitsem (grip için bile) 1 ay sonra kontrole gel diye sıkı sıkıya tembih ediyorlar.

Hukuken, vicdanen ve mantıken haklı olsam da ipler onların elinde yapacak çok fazla bir şey yok. İki sene sonra gene gideceğiz bir sinir harbi daha yapıp tekrar alacağız raporumuzu. Aynı hastanenin Önceki iki raporuna sürekli yazıp şimdi süreli vermesinin mantığını açıklayabilecek bir kurum bulsam soracağım ama o da yok.

Bu, sakatlığı düzelmeyecek olmasına rağmen insanlara "sürekli" değil de "süreli" rapor verilmesi işisahiden eziyet oldu! Nedir bu ceberrutlu, akıllarından geçen hesap nedir, anlamak mümkün değil. Bence BİMER'e şikayet edin. Kontrol muayenesi sulmünün de bir raconu olsun be!

Üst Alt