Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli ibareli raporla emeklilik ve kontrol muayenesinde hastanedeki belirsizlik..?

Bülent kardeşim benim mahkemeden sonuç adli tıp gitmemi istediler ist adli tıba gidecegim yeni gelen hakim öyle uydun görmüş senin bir bilgin var mı bu adli tıp hakkında
neler yapmam lazım orada halimi nasıl anlatayım .

İstanbul'daki bir mahkeme oraya sevk ettiğinde kişinin koluna bi damga basıyor ve o halde Adli tıp kurumuna gönderiyor. Orada heyete giriyorsun ve heyet sonra raporu mahkemeye gönderiyor... Ama başka şehirden gönderilenler için nasıl bir prosedür var bilmiyorum...
Telefonla arayıp hangi gün heyet olduğuna dair bilgi edinin mutlaka. Yoksa yanlış bi r günde gelirsiniz ve işler çok uzar.... Ve, çok erken bir saatte orada olun.

Adli tıp kurumuna giderken elinizdeki raporları ve tahlilleri yanınızda götürün...

Adli Tp Kurumu

Bu konuyu düşünüyorum. Öncelikle şu rapor Ankaradan gelsinki hiç olmassa 2 sene bir zamanımız olsun bakarsın sgk gıcıklık yapar raporu postada kayboldu derler iş çıkarmıyalım başımıza.
Öncelikle sgk yazısı elime geçsin.

Bir de şu konu var Bimere şikayetler direk silsile yolu ile buradaki sgk na geliyormuş, eğer öyle ise bir anlam ifade etmez. Bu konuda aynı dilekçeyi 1-Bimer 2-Sgk 3-Sağlık Bakanlığı ve hatta ulaşılabilirse sizin onayladığınız raporları sürekli kontrol muayenesi şeklinde tekrar istiyorlar şeklinde dilekçe ile Merkez sağlık Kuruluna başvurmak gerekir.

Bülent bey sizce bu şekilde hareket etmek doğru olurmu, sakıncası olurmu veya daha başkada şikayet mercii varmı.
Dernekler gibi mesela. Komposizyonum ve Edebiyatım çok etkilidir onlara bir güzel dilekçe yazarım ama önemli olan etkili olabilecek kişilere ulaşması. Yorumunu bekliyorum. Tşk.

Arkadaşlar, oradan tanıdık birini bulmam şart mı yoksa buradan raporları alıp direk mi gideyim ne dersiniz.

Tanıdık bulmak her zaman iyidir. Böyle bir olanak varsa değerlendirin tabii. Ama, kendi başınıza da gidebilirsiniz. Yukarıda yazdığım detaylara dikkat edin mutlaka...

bülent kardeşim senin başınıda çok ağrıttım ama inan kafayı yiyecegim çok sıkıştım hemen hemen 2,5 yık oldu neredeyse benim avukat la görüştüm bizi çagırmaya bilirler dedi şimdilik raporları gönrecekler dedi birde avukatın izmirde hakim olan bir arkadaşı varmış onunla görüştüm diyor siz kazanırsınız demiş buda gönlüme su serpiyor ama
artık dayanamıyorum ödemelerim aksamaya başladı icralık olma konumlarına geldim kafayı yiyecegim bu işlerin böyle olduğunu bilseydim emekli olmak şöyle dursun yanına bile uğramazdım

Haklısınız, zor ve dayanılmaz sahiden bu işler. İnşallah adli tıp raporları kabul eder ve gitmek zorunda kalmazsınız...

slm bülent kardeşim benim davayı hakim reddetti red nednini açıkça yazıyorum eger beni bilgilendirisen veya telefen açarsan çok seivinirim telefon numaram 0 544 355 93 30 dosyayı yargıtaya gönderecegiz.

Tüm dosya içeriği, aldırılan 04/06/2010 tarihli Yüksek Sağlık Kurulu ve 30/02/2012 tarihli Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 3. İhtisas Kurulu raporları dikkate alındığında 26230 Sayılı özürlülük yönetmeliği hükümlerine göre davacının maluliyet oranının % 19 oranında olduğu, maluliyet oranının tesbitinde vergi indiriminden faydanılan tarihteki yönetmelik hükümlerinin degil, yaşlılık aylığı bağlanma tarihinde yürürlülükte bulunan yanetmelik hükünlerinin esas alınmasının gerektiği, davacıya yaşlılık aylığının bağlandığı 01/02/2008 tarihi itibariyle 26230 sayılı yönetmeliğin yürürlülükte bulunduğu, bu itibarla kurum işleminin yerinde olduğu mahkememizce kabul olunmak ile davanın reddi dair aşagıdaki şekilde karar verilmiştir.
DAVA REDDEDİLMİŞTİR.

slm sevgili kardeşim oturan boğa beni hatırlamamışsındır çoktan beridir yazmıyorum

18/01/2008 yılında sgk ya emeklilik dilekçemi vermiştim ve emekli oldum % 40 vergi indiriminden (raporum sürekli rapor olduğu halde) 2009 un 5 ayında konrol muayenesine gittim kontrol muayenesinde tüzük degişliğinden dolayı benim rapor % 40'ın alrına düştü sgk da sen iyileşmişsin diye benim maaşımı kestiler ve bende 2009 yılının 7. ayında mahkemeye verdim.

bir sürü hakım degişti mahkeme 4 yıl sürdü en mahkeme süresinde evraklarım ankaraya gitti cevap rapordaki düşme tüzükten dolayıdır hastalığında iyileşme olamaz denildi yeni gelen hakim tekrardan beni şahsen istanbul adli tıpa gönderdi orada muayene oldum sonuç gene aynıydı hastalığında değişme yoktur orandaki düşüş tüzükten kaynaklanmaktadır denildi buna rağmen hakim benim emekli olduğum tarihte 26230 sayılı yönetmelik geçerli olduğu gerekçesiyle davayı reddetti.

yani biz davayı kaybettik

benim avukatta dosyaları temyize gönderdi. dosyalar 6 aydan beri yargıtayda sizce sonuç ne olur.size benim avukatın yargıtaya gönderdiği metni gönderiyorum.

(26230 sayılı yönetmenlik geçici 1 e göre(kazanılmış haklar) bu yönetmeliğin yürülüge girdiği tarihten önce özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporları ile belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürüle bilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez hükmü bulunmaktadır. yani müvekkilim adına düzenlenmiş olan %40 oranında özürlü olduğuna dair rapor ve bu rapora dayanılarak yapılan emeklilik işlemi kazanılmış hak niteliğindedir.
6-gene 26230 sayılı yönetmelik 10.madde hükmüne göre kalıcı hastalık veya özürlüler için raporun bir defa verilmesi yeterlidir, ancak özür durumunun değişmesi halinde rapor ve buna bağlı çalışma gücü kaybı oranı yeniden belirlenir denilmektedir.müvekklim hakkında mahkeme dosyasında aldırılan gerek SGK yüksek sağlık şurası gerekse adli tıp kurlu tarafından düzenleen raporlarda müvekkilimin özür durumunda herhangi bir değişikliğin bulunmadığı orablar arasındaki farkın kararların verildiği tarihteki vari olan yönetmenlik farkından kaynaklandığı belirtilmiştir.
sayın mahkemeye ibraz etmiş olduğumuz yargıtay 10 HD nin 2004/12699 E-2005/2212 K sayılı içtihadında belirtildiği gibi sakatlığın nedeni ile yaşlılık aylığı alan kişilerin kurum tarafından yapılan kontrol muayenelerinde konrol tarihi degil bu ağlığın bağlanma tarihindeki hükümler esas alınmalıdır. neticde müvekkilim için eski yönetmenlik hükümlerine göre düzenlenen %40 maluliyetinin olduğuna dair rapor ve bu rapor nedeni ile yapılan emeklilik işlemi kazanılmış hak niteliğindedir.
davalı kurum tarafından müvekkilimin emekliliğe hak kazanmış olduğu kabul edilerek yapılan emeklilik işleminden 1 yıl sonra bu işlemin iptal edilmesi ödenmiş olan yaşlılık aylığının geri istenmesi işlemi kazanılmış hak ilkesi ile ve sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmamaktadır. kütahya iş mahkemesi hakimliğinin 2009/691 e sayılı dosya kararını yasal süre içinde temyiz etmemiz gerekmiştir.

Ödedi maaşları geri istemeye hakkı yok, fakat kontrol muayenesi yapıp emekli aylını kesebilir.

bülent kardeşim 26230 sayılı yönetmelik 2008 yılında hiç degişikliğe uğradımı uğradıysa uygulanma tarihini yaza bilit misin

yaza bilir misin diyecektim

Üst Alt