Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emeklilikte kontrol için CİMER'e yazalım

Engelli52

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
26
Güncel son önerilerimi buradaki mesajımda yazdım

_______
4A sigortalı SGK kurumu Hk.

Raporu sürekli vergi indirimi de sürekli alıp 4A sigortalı engelli olarak emekli olduğunda SGK kurumu şikayet, rapor alınan hastanede usulsüzlük varsa veya SGK müfettişleri istediği kişiyi tekrar rapor almak için hastaneye sevk ediyor. Biz engellilerin sizlerden istediğimiz hastaneye sevk edildiğimizde yeni engelli ölçüt oranlarına göre rapor oranı verilmektedir halbuki biz bu raporu aldığımız tarihteki yönetmelikteki ölçüt oranlarına göre rapor alıyoruz . Burada Bakılması gereken kişinin engelinin devam edip etmediğine
Örneğin 1997 de polio sekeli %40 alıp engelli vergi indirimi de aldığında raporu ve vergi indirimi sürekli olduğunda gerekli şartları doldurduğunda emekli olur.
Sosyal güvenlik kurumu bu kişiyi tekrar kontrol muayenesine gönderdiğinde ( raporu ve vergi indirimi sürekli olmasına rağmen ) tekrar rapor almak için heyete girildiğinde yeni ölçüt oranlarına göre rapor verilmektedir polo sekeli yeni yönetmeliğe göre %20 almaktadır. mağduriyet de burada başlamaktadır ilgili kişinin emekliliği SGK dan iptal edilmektedir. Burada
Yapılması gereken engelli kişinin rahatsızlığının devam edip etmediğine bakılmalı
Lütfen bu konuda yardımcı olun biz engellile

Sevgili Kader arkadaşlarım üstteki yazdın mı ile aşağıdaki adrese gönderdim
ekm@akparti.org.tr
Yarın da AK parti sosyal ilişkiler başkanlığına
Cimere vb. İlgili kurumlara mail atmaya devam edeceğim bu konuda sizlerden de mail atılmasını rica ediyorum sayın Bülent bey'den de bu konuyu sabitlenmesini istiyorum sesimizi duyuralım engelliler.biz olarak

Arkadaşlar üstte bahsetmiş olduğum konu hakkında bugün AK parti engelliler koordinasyon merkezi başkanı ve Konya milletvekili Hacı Ahmet Özdemir'in danışmanı arayarak ilgili konuyu aile ve çalışma bakanlığı'na sayın milletvekili iletmiştir.
Bilgilerinize sunuyorum sizlerden isteğim bir elin nesi var iki elin sesi var misali sizlerden girişimde bulunmanızı rica ediyorum

Merhaba bizlerde aynı durumdayız, birlik olalım
cimerden gelecek cevap oran düştüğünden durulmuştur vb. olacaktır, bunun tek çözümü mahkeme biz verdik ayrıca AİHM evraklarımız bile hazır bu zulme boyun eğmiyoruz.

Haklısın kardeşim adalet yok bende her yere bilgi verdim cimer e yazdım ama sonuç yok kurumlar sağar dilsiz olmuş buna personel de dahil mahkemenin verdiği kararı bile tanımayan bir sistem git haksız olanların peşine düş doktor yanlış yapmışsa onu yakala yeni sistem garibanın parasını kesmek bizim hakkımızı suriyelilere versinler bu dünya da yoksa adalet öbür taraf da versin doktor lar bürokrat lar ama en kötü olanda hakkını savunamamak muhatap bulamamak

@Kuru
Haklısınız, Allah hepimizin yardımcısı olsun mahkeme ne durumda bizlere de bilgi verir misiniz

Merhaba,

Benim de %40 Sürekli raporum olmasına rağmen vergi muafiyeti için yeniden hastaneye yönlendiriyorlar. Sürekli raporum olmasına rağmen maliye sürekli olan raporumu kabul etmiyor. Böyle bir saçmalık olamaz. Konuyla ilgili birlik olup Cimere yazalım.

Tuncay0017

Vergi indirimim yok . Vergi indirimi alabilmem için başvuruda bulunmam gerekiyor.

Arkadaşlar bir engelli olarak bu site çok uzun zamandan beri takip ediyorum yine forum'da arkadaşın biri başlık açmıştı engelli dernekleri kapatılsın Çoğu bir iş yapmıyor vb.
Buradan seslenmek istiyorum Bu arkadaşımız haksız da sayılmaz çünkü engelliler konfederasyonu var Türkiye sakatlar derneği var bizzat bunları arayarak da söylemiştim hiç bu konuda sesleri çıkmıyor ulusal başında bu konuyu gündeme getiren yok gibi bir şey sesimizi çıkaramıyoruz Ben de bir engelli olarak AK parti Genel merkezi sosyal işler başkanlığını aradım henüz telefonuma dönen olmadı ama AK parti engelliler koordinasyon merkezi'ne de durumu iletmiştim ilgilenecek lerini söylediler
Hep birlikte sesimizi çıkaralım internetlerden bir hayır çıkmayacağı benziyor bunların işleri güçleri yardım toplamak işlerim de düzgün çalışanlarda vardır illaki bazen engellinin vergi indirimini iptal edeceksin sürekli ölçüt oranları değşyor

Arkadaşlar haklısınız ama hak arama mücadelesi var bu ülkemizde dediğiniz bir zaman alıyor ama doğru adrese doğru yere ulaşabilir sake bu işler çözülür önemli olan mantıklı öneri verebilmek bu yolda beraber yürümemiz lazım herkes kendi sıkıntısı ile uğraşıyor birbirimize destek vermemiz lazım Yeter ki doğru adrese ulaşalım size bir örnek vermek gerekirse
Uzaktan tanıdığın bir engelli samimi de değildik kendisi bir gün bize dert anlatırken diz altı ampute o zaman lan ölçüt oranları düştüğü için Bu arkadaş %40 alamıyordu ben de bir engelli olarak durumuna çok üzülmüştüm bunun üzerine o zaman meclis başkanı Mehmet Ali Şahin Bey de kendisini hiç tanımam medyadan bilirim Google'dan telefon numarasına bakarak Özel kalem müdürlüğüne ulaştım Ben zonguldak'tan alıyorum kendim engelliyim başkanımıza görüşebilir miyim dedim kendisi başkan yerinde olmadığını notunuzu bana söyleyeyim dedi kendisine gizlice mi söyledim beni size sizi de Allah'a havale ediyorum Özel kalem müdürü Emin olun ileteceğim dedi telefon numaramı aldı telefonu kapattı aynı gün öğleden sonra telefonum çaldı telefonun ucunda sayın Mehmet Ali Şahin Bey Türkiye Büyük millet meclisi başkanı o zaman ben durumu kendisine ilettim Mehmet Ali Şahin Bey de ben meclis başkanıyım bu kurum bana bağlı değil ben ne yapabilirim dedi Ben de kendisine sayın başkanım onlar sizin çalışma arkadaşlarınız siz onlarla daha rahat görüşe biliyorsunuz eğer siz bizlere sahip çıkmazsanız bizlere kimi sahip çıkacağım ben sizi kendim için aramadım nice Engelli arkadaşlarımız var zor durumda sayın başkanım affınıza sığınarak siz de bir engelli babası sınız bizim halimizi siz bilirsiniz siz anlarsınız düşünerek sizi aradım siz nasıl isterseniz dedim bunun üzerine sayın başkan notumu aldım emin ol ilgili yerlerle görüşeceğim dedi kendisine çok teşekkür ettim bütün engelli arkadaşım adına şükranlarımı ilettim ve telefonu kapattı aradan 6 ay geçmedi ek yönetmelik çıktı

4A sigortalı SGK kurumu Hk.

Raporu sürekli vergi indirimi de sürekli alıp 4A sigortalı engelli olarak emekli olduğunda* SGK kurumu şikayet, rapor alınan hastanede* usulsüzlük varsa veya SGK müfettişleri istediği kişiyi tekrar rapor almak için hastaneye sevk ediyor. Biz engellilerin sizlerden istediğimiz hastaneye sevk edildiğimizde yeni engelli ölçüt oranlarına göre rapor oranı verilmektedir halbuki biz bu raporu aldığımız tarihteki yönetmelikteki ölçüt oranlarına göre rapor alıyoruz . Burada Bakılması gereken kişinin engelinin devam edip etmediğine

Örneğin 1997 de polio* sekeli %40 alıp engelli vergi indirimi de aldığında raporu ve vergi indirimi sürekli olduğunda gerekli şartları doldurduğunda emekli olur.

Sosyal güvenlik kurumu bu kişiyi tekrar kontrol muayenesine gönderdiğinde ( raporu ve vergi indirimi sürekli olmasına rağmen ) tekrar rapor almak için heyete girildiğinde yeni ölçüt oranlarına göre rapor verilmektedir polo sekeli yeni yönetmeliğe göre %20 almaktadır. mağduriyet de burada başlamaktadır ilgili kişinin emekliliği SGK dan iptal edilmektedir. Burada*
Yapılması gereken engelli kişinin rahatsızlığının devam edip etmediğine bakılmalı engelli kişinin bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi olduğunu unutmayalım emekliliği iptal edilen kişi tekrar nasıl iş bulacak ailesine çocuğuna nasıl bakacak nasıl iş bulacak belli bir yaştan sonra halbuki bu Mağduriyet yaşanmadan önce gerekli düzenlemeler yapılmalı

Bu konuda ki düşüncem kendimden örnek vermem gerekirse 3. derece engelliyim 24.07.2003 tarihli SSK başlangıcım var 4240 prim ve 19 yıl ile emekliliğe hak kazanıyorum burada yapılması gereken biz engellilerin yılı uzatılabilir 3. derece engellinin 19 yıl değil de 25 yıl olsun
Yapılması gereken ölçüt oranlarını sürekli değiştirerek biz engelleri mağdur etmeyiniz örnekte verdiğim gibi engellileri engel derecesine göre emeklilik yıllarını arttırabilirsiniz ağır engelli hariç ikinci ve 3 derece engelliler ortalama 25 yıl çalışabilir bu konuda çalışma yapmanızı sizden rica ediyorum

Engelli Konfederasyonu ndan dan gelen cevap aşağıdadır.

Sürekli raporu olanların tekrar kontrola tabi tutumlarındaki mağduriyetleri SGK ile görüştük. Esas sorun sağlık bakanlığında randevu talebimizi yaptık. Haber bekliyoruz..

AS21
Tuncay0017
Engelli52
mahkemeye verin zaman kaybetmeyin parti, cimer ilgilenmiyor sorgulamadan ssk ya atıyor ssk ise saçma mantıksız bir cevapla geri dönüyor. bunu dünya duyacak .....

Gelişme varmı arkadaşlar...

Engelli Konfederasyon ile konuyu görüştüm
Verdikleri Cevap aşağıdadır

Sürekli raporu olanların tekrar kontrola tabi tutumlarındaki mağduriyetleri SGK ile görüştük. Esas sorun sağlık bakanlığında randevu talebimizi yaptık. Haber bekliyoruz..

Engelli52 Hayırlısı bakalım sağolun varolun, siz bizim whatsapp grubumuzdasınız değil mi hüseyin bey

4A SSK dan emekli olup emekliliği iptal edilenler ile ilgili

SSK'lı olup sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi olduğu halde kontrole çağrılarak emekliliği iptal edilen edilip Arkadaşlar dava açıp davayı kazananların dava kararını buradan paylaşmalarını rica ediyorum en azından dava açan arkadaşlarımıza yardımcı olmuş olursunuz lütfen gerekli hassasiyeti gösterelim

Forum yöneticilerinden rica ediyorum lütfen bu konuyu başka bir konu aldı altında yayınlamayın bu konu için başlık açılmasını sizlerden rica ediyorum çünkü çok önemli

Bende ulaşabildiğim bütün kurumlara aşağıdaki metni gönderdim arkadaşlar. Bir tane olumlu veya yardımcı olmak niyetinde cevap gelmedi!

Merhaba.
Hocam iyi günler dilerim.
Ben Kadir Gürsoy.
Bursa'da Osmangazi ilçesinde yaşıyorum.
6 sene önce iki kızımı İstanbul'da sağlıklı yetistiremeyeciğime karar verip eşimi ve çocuklarımı alıp İstanbul'dan Bursa'ya taşındım. Evimiz kira. Benim asgari ücretin çok az üstünde ki maaşım dışında hiç bir gelirimiz de yok.
Özel bir şirketin engelli kadrosunda çalışıyorum.
2003de çok kötü bir bela geldi başıma.
Şöyle ki;
2003 yılında bir trafik kazası sonucu bir gözümü tamamen,bir kulağımı yüzde 60,70 arası işitme kaybı ile ve ağzımdaki dişlerin ise sadece 7 tanesi kalacak şekilde maalesef kaybettim. Bunların dışında başımda,alnımda ve burnumda belirgin yara izleri mevcut. İstanbul çapa tıp fakültesi bana 2004 yılında göz protez kullanımından % 32, bir kulakta işitme kaybından ise %15 oranında toplamda % 42.2 oranında rapor verdi. O dönem diş kaybından dolayı bir oran belirlenemediği için gerek yok diyerek epikriz raporuna dahi yazılmamıştı. Bu raporla vergi indirimi için 2006 yılında vergi dairesine başvuru yaptım ama % 30 yazısını raporun arkasına yazıp kaşeleyip imzalayarak maliye bakanlığından geri gönderdiler. Tabi emekliliğe çok var diye o zaman önemsemedim ve 2018 yılında Uludağ üniversitesine vergi dairesinden sevkle başvuruda bulundum. Uludağ üniversitesi bana vergi indirimi için aynı rahatsızlıklarımdan göz için %32 kulak içinse % 8 oran verdi fakat 2 yıl süreli rapor % 44 olarak Ankara'ya gitti ve ben 3. dereceden vergi indirimi aldım. Bu arada Uludağ üniversitesi arayıp raporda hata olduğunu ve yeniden kurula girmem gerektiğini söyledi. Ben iş yoğunluğu ve emekliliğe az kalmasını bahane ederek gitmeyerek cahillik ettim. Pandemi nedeniyle süresi dolan raporların geçerliliği uzatılınca artık yapacak tek şey engelli raporunu yenilemek dedim ve engelli raporu vermeye uygun olan Bursa Şehir hastanesinden randevu aldım. Eski raporlarımı gösterip yeniden muayene oldum ve 11 gün sonra heyete girdim. 4 gün sonra sonuç e-nabızdan çıkacak oradan çıktı alıp kullanabilirsiniz dediler. Hayatımın şokunu yaşadım.
Yine %32 göz % 8 kulak ama rapor % 37 olmuş. Bir karışıklık var. Nasıl yani ben engelli değilmiyim diye itiraz ettim ki zaten 2 ay sonra emekliliğe yasal olarak hak kazanacağım. Beni yüksek ihtisas hastanesine hakem heyete gönderdiler. Tek tek herkese detaylı durumumu anlattım. 2019 yılı mevzuat değişti dediler. Yeni mevzuatı detaylıca kontrol edip tek tek baktım. kaza veya tümör gibi travma sonrası ağızdaki çene veya damak kısımlarında bulunan dişlerin en az birinin tamamını kaybetmekte artık% 15 oranında engelli oranı olarak mevzuatta varmış ve dedim tamam oldu bu iş. Sonuçta ben olmayan veya sahte rahatsızlıklar uydurarak yalan yanlış yöntemlerle değil hak ederek alacağım raporumu diye düşündüm fakat dediler ki biz senin diş kayıtlarının hiç birine ulaşamadık nereden bilelim kaza sonucu olduğunu! İşimden olurum hayatım kararır başka bir yerde iş bulamam mahvolurum dedim fakat sonuç yine aynı çıktı. Şimdi yanılmıyorsam 30 gün içinde bir itiraz hakkım daha var. Cimere,sabime,aile bakanlığı ve bütün ilgili makamlara durumumu anlatan ve bütün aldığım raporları da ekleyerek mail attım. Kimseden tatmin edici bir cevap gelmedi. 17 yıldır engelli olarak çalışan biriyim artık kanunen engelli değilsin denirse ben ne yapabilirim hiç bilmiyorum. Bu yüzden işten çıkarılırsam aileme nasıl bakarım daha da önemlisi evlatlarımın yüzüne nasıl bakarım bilmiyorum. İnanın artık bütün umutlarım ve yaşama şevkim tükendi , intiharın eşiğine geldim. Lütfen beni ve ailemi kurtarabilecek bir çözüm önerisinde bulunun sayın hocam.😔
Bir gözüm yok bir kulağım duymuyor ve ben gencecik yaşımda ağzımda bir kaç tane dişle hayatıma devam edip topluma adapte olmaya çalıştım. 17 yıldır engelli olarak özel sektörde hizmet edip prim ödeyip milletime Devletime faydalı bir birey olarak hayatımı devam ettirdim. Şimdi ben ne oldu da engelli değilsin denilerek dışlandım? Bu halimle beni sağlam diye kim işe alır? Niçin tam emekli olurken bunlar yaşandı? Bana verecekleri üç kuruşluk emekli maaşı ben bundan vazgeçip çalışırım yeterli kendimi aileme ve evlatlarıma karşı mahçup ve eksik hissetmeyeyim ama niye benim hakkım elimden zorla alınmak isteniyor? Niye hipokrata yemin etmiş doktorlar vicdanlı bir şekilde adil olup bu mağduriyeti inatla görmezden geliyor? Bir gözü ve bir kulağı çalışmayan ben devletime,milletime yükmüyüm hocam? Ben olmasam Devletim aileme benden daha mı iyi bakar? Sorun bu yarım yamalak halimle yaşamak mı Sayın hocam?

Güzel bir konu açan arkadaşı tebrik ediyorum.

SGK kontrol muayenesi çok sıkıntı.

Düşünün ; devlet memurusun, emekli oluyorsun. Bir yıl sonra SGK kontrol ile oran düştüğü için hem emeklilik gitti hem işiniz

Düşünün, emekli oldunuz , 10 yıl sonra kontrol oran düştü emeklilik gitti, iş yok

Düşünün, öyle bir kontrol ki, bir değil, iki değil, üç değil süresiz kontrol...

Düşünün, emekli olmadan önce SGK sağlık kurulu raporu onaylıyor sonrada kontrole git diyor. Maden kontrole gidecek neden onaylanıyor

Arkadaşlar, burada asıl iş ; siyaset + engelli sivil kuruluşlarına düşüyor.

Sizler , bizler ; siyaset + engelli sivil kuruluşlarına yazarsak onlarda gündeme alır.

İnşallah bu sorun çözülür 🙏

Türkiyede 1 çok engelli var Ama icraata gelince hepsi kaçıyor

Türkiyede 1 çok engelli var Ama icraata gelince hepsi kaçıyor

SGK raporu sürekli olan engellileri geri çagırıyor.
Engel oranları değiştiği için yani oran puanlar düştüğü için haksız yere emeklilik ıptal oluyor.

YA BİZ MİLYONLARCA ENGELLİ NEDEN SES ÇIKARMIYORUZ. BİZ KOYUNMUYUZ. KENDİM DAHİL.
ÖRNEK 1 EYLEM PROTESTO GELİN YAPALIM DESEK ÖRNEK 2 MİLYON ENGELLİDEN 500 KİŞİ BİLE GELMEZ.
NEDEN ÇÜNKÜ BİZİM TÜRK TOPLUMU HAKKINI ARAMIYOR. ÇÜNKÜ BİZ KOYUNUZ. KİMSE KUSURA BAKMASIN. SGK İNŞALLAH BÜTÜN ENGELLİLERİN EMEKLİLİĞİNİ IPTAL EDER. ETSİN BENCE. ÇÜNKÜ BİZİM MİLLETİMİZ HAK EDİYOR. ENGELLİ FEDERASYON HİKAYE. ENGELLİ DERNEKLERİ HİKAYE. HEPSİ BOŞ.
KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN AMA GERCEK BU.

Maalesef durum vahim kendi düşen ağlamaz durum ama yapacak bişey yok. SGK her türlü kontrole gönderme yetkisi var. Sonuç herkes biliyor oranı düşer maaşı kesilir sonra mahkeme verir uğraş dur. Benim 1 haftada aramadım sormadım ne kadar bu işlerde amir memuru hukukçusu varsa dediği kontrole gitmekten başka çare yok.ama ne olursa olsun hakkınızı arayın mahkemede ne kadar sürerse sürsün taki raporunuzda usulsüzlük olmasın...

Derbeder25 Ben Son 1 haftadır 1 çok engelli derneğini aradım. Engelli dernekleride Engellilerin 1 olmadıgını ifade etti. Bakın Adıyamanda 1 temuzdan itibarrek çifçiler 1 oldu şuan eylem yapıp hakkını arıyor. veya Maltepe beldesi çöpçüler 1 oldu maaşlarında ciddi 1 artış var. PEKİ ENGELLİLER. SADECE BOŞ BOŞ KONUŞMA. HAKKINI ARAYAN VARMI YOK

Ben boş konuşmuyorum olacaklar bu. Sen dediğinde haklısın ama o dediklerin bizde yapılması nedense olmuyor olmayacakta....

Aylardır Mail atmadığım milletvekili yok heryere duyuruyorum ayrıca davamız devam ediyor bu zulüm ve vebaldir yazıklar olsun kimse yardımcı olmuyor ama duyuracağım hedefim dünya…

OturanBoğa MESALA burdaki engellileri toplamaya kalksa deseki hakkımızı ariyalim birleşelim buluşalım dese en fazla bu siteden en fazla 50 kişi çıkar oda çıkarmı zor.

Kuru kardeşim ÇOK AMA ÇOK ZOR. TÜRKİYEDE ADALET YOK. SGK ENGELLİ MAAŞLARINA GÖZ DİKTİ. ZOR ALIRSIN

Sürekli raporum vardı verği indirimim vardı. Sgk yazı gönderdi. Emeklilik ıptal oldu.

Sevgili arkadaşlar daha önceki paylaşımlarında belirttiğim gibi özellikle Bülent Bey ve diğer formu yöneticilerine buradan sesleniyorum lütfen vicdanlı olun
Ben de yazıyorum konu sabitlensin engelliler mağdur oluyor engelliler biz Forum yöneticileri çok ilgisiz olmaya başladılar ya anlamıyorlar ya da anlamak istemiyorlar lütfen siz bari bunu yapmayın Ben ne yazıyorum siz ne yapıyorsunuz böyle yapmaya devam ederseniz size olan güvenim azalır

Her geçen gün emeklilik iptal edilenlerin sayısı artmakta bu konu ile bir sayfa açılıp ve forma sabitlenmeli + dava açıp davayı kazananların karar metninde aynı şekilde forum'da sabitlenerek mağdur olmuş mağdur olacak engellere yol göstermiş olur sizden bunu istiyorum o kulağınızı açın ve arkadaşlara yardımcı olun

Engelli52 abicim evet burda birimize yardımcı olmak istiyoruz ancak görüyorsunuz boş konuşma zor alırsınız vb.cevap veriliyor. Olacaklar belli. Ne yapalım şimdi oranlar düştü maaşlar kesildi. Kontrol verilmiş gitmesen 3 ay içinde kesilecek.Yargıtayda mahkemeyi kazananlar var. Size katılıyorum sonuçları burda paylaşalım ve herkes biribirene en iyi şekilde haberleşme yapmalı..

Çok teşekkür ediyorum cevap yazdığınız için düşüncenizi belirtiniz için katkıda bulunduğunuz için inşallah siz de bu haklı mücadele tez zamanda sonuçlanır

Üst Alt