Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emeklilikte kontrol için CİMER'e yazalım

Engelli52 eyvallah abi.. İnşallah sıkıntı çıkmaz aksi halde durumları adım adım bilgi vereceğim burdan..

Sen bizim kuru rumuzlu kişinin wahatsap grubunda var mısın abi

Arkadaşlar,
bu sorunu ancak siyasiler + sivil kuruluşlar yardımcı olursa çözülür.

1. Tüm partilerin engelli birimlerine
2. Tüm engelli dernekleri ve konfederasyonlar
3. TBMM milletvekilleri

Bunları siyaset yapmadan, Kibar, nazik saygılı bir üslupla kanunlar çerçevesinde ,iyi niyetli olduğumuzu göstererek yapabiliriz.

Özelikle ; emekliliği iptal olan arkadaşlar yazması lazım çünkü; onlar canlı örnekler.

Ankara'da oturan arkadaşlar TBMM gidip milletvekilleri ile bire bir görüşebilir.

Yada , derneğe üye olan arkadaşlar, dernekleri aracılığıyla bu yerlere yazılı talepte bulunabilir.

Herkes için hayırlısı olsun

Alev22 1 seneden beri insanlar sormuş size hanfendi mahkemeye müracat ettinizmi diye neden cevap vermiyorsunuz ?
forumdaki mesajlarınızı okudum ama size sorulan hakkınızı mahkemede aradınızmı sorusuna cevabınız yok !
burda insanların kafasını karıştırmaktasınız farkındamısınız (2020) yılında konu açmışsınız o süreçten bu yana mahkemeye başvurdunuzmu şayet vurduysanız buradaki arkadaşlara yardımcı olun mahkeme sürecinde neler olduğunu mahkeme devam ediyorsa süreç hakkında bilgi verin,
aksi taktirde yorumlarınızı ve cevaplarınızı okuduğum kadarıyla sizi samimi bulmuyorum...

Arkadaşımızın tespitleri çok yerindedir katılıyorum buradan belirtmek isterim ki aynı doğrultuda Allah'ın izniyle ilerlemeye çalışıyorum destek veren arkadaşlarımızda var WhatsApp grubumuz da mevcut siz değerli arkadaşlarımızın Bu konuda da üstteki yazılanlar gibi desteklerinizi bekliyoruz

WhatsApp grubumuzun yöneticisi Kuru rumuzlu arkadaşımızdır bilginize sunulur

Merak ediyorum şimdi aramızda bu duruma düşenler bir hayli fazla yani bir tane dava açıp kazanmış veya kaybetmiş birisi yokmu bizi aydınlatsa iyi olmazmı? Ayrıca biz engelli raporu düşürülen mağdurlar olarak bir araya gelip tek kalemde bir dava açarak büyük bir emsal teşkil etsek mesela daha iyi olmazmı?

kadirgursoy

Doğru söylüyorsunuz. İllaki vardır

Buna cevap verilirse iyi olur.

Tek çözüm kanun maddesi değişmesi gerektiğini düşünüyorum.

Devlet inancımız kayboldu kardeş ne meilletvekili ne dernekler yalan, hiçbir lgi alaka göremedik başa eglince anlaşılıyor ama duracakmıyız HAYIR, BU MAĞDURİYETİ VE ZULMÜ DÜNYA DUYACAK....VEBAL DESEN ZATEN ONLARA YETECEKTİR.

Kuru

Aylardır rapor işiyle uğraşıyorum. Vallahi billahi bıktım usandım. Bir gözüm yok bir kulağım duymaz yüzüm gözüm yara içinde ama ben yeni genelgeye göre engelli değilmişim!?. Üstelik 17 yıl engelli olarak özel sektörde çalışıp prim ödemişim ama emekliliğe bir kaç ay kala artık engelli değilmişim?!. Yazıklar olsun bu milleti bu hale düşürenlere.

Arkadaşlar çok zor bir süreç Allah kimsenin başına böyle bir iş getirmesin emekli oluyorsun maaşa bağladım insan yaş ilerliyor ailevi sorunların atıyor ve düşünün son yardımcılığı göre değerlendirilip emekli maaşı kesiliyor olacak iş mi hatta bugün engelli koordinasyon merkezini aradım AK Parti'nin durumu kendilerine bildirdim bir an önce bu işlerin çözülmesi gerekir biz engelliler olarak birlikte hareket etmeliyiz sizden ricam gururumuz da rumuzu Kuru olan arkadaşla iletişime geçebilirsiniz WhatsApp grubunda bir ve beraber hareket ediyoruz

Bu işe bakan kurumlardan bir Ak parti engelliler koordinasyon merkezi. Yaşlı ve engelliler hizmete Genel müdürlüğü
Bir de engelliler konfederasyonu Bu işi takip etmektedir sizlerden ricam googleden bakınız engelliler konfederasyonu yönetim kurulu üyeliği ve cep telefonları çıkmaktadır lütfen kendilerini arayınız onlarla iletişime geçiyorum ara ara sizlerde geçmenizi rica ediyorum çözecekse hep birlikte hep beraber mücadele ederek çözeceğiz inşallah

Konuyla ilgili bir mağduriyetim yok yazılanları okudum forum yöneticilerinden konuyu sabitlemesini rica ediyorum bari siz duyarlı olun :(

mgursoy

Desteğiniz için çok teşekkür ediyorum inşallah Grup yönetimi bu konuyu dikkate alır

Merhaba ismim erkan Bende bu ay sonu 64 puan sürekli vergi indirimi ile emekli olacağım nasipse,onkolojiden ve bağlı ameliyat ile aldim raporu ve endişe ediyorum n ormalde emekliligime 10 yıl var,birkac sene sinra 2019 yönetmeliğinin degismeyecegini kimse bilmiyor, değiştirip puanlari dusururlerse ve kontrole yollar iseler işimi kaybetmis olurum,iyi bir işim var git diyende yok ama çocuklarıma bakmak istiyorum..
Ne yapabiliriz? Bende yazayım cimere..destekliyorum arkadaşlar,her türlü tepki çözüm icin varım...

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İnşallah öyle bir şey olmaz
Teşekkür ederiz
Akparti engelli koordinasyon merkezinide arayıp ve yazınız

Telefon numarası rica ediyorum..

Mi A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Google ye yazdığınızda telefon numaraları çıyor

0312 204 5000

SGK MU engelli emekliliği mağdurları hk. Çalışmamı tamamladımönerilerimle beraber pay

Raporu sürekli vergi indirimi de sürekli alıp 4A sigortalı engelli olarak emekli olduğunda SGK kurumu şikayet, rapor alınan hastanede ALINAN RAPORLAR DA USULSÜZLÜK TESPİT EDİLİRSE varsa veya SGK müfettişleri istediği kişiyi tekrar rapor almak için hastaneye sevk edebiliyor. Biz engellilerin sizlerden istediğimiz hastaneye sevk edildiğimizde yeni engelli ölçüt oranlarına göre rapor oranı verilmektedir halbuki biz bu raporu aldığımız tarihteki yönetmelikteki ölçüt oranlarına göre rapor alıyoruz . Burada Bakılması gereken kişinin engelinin devam edip etmediğine
Örneğin 1997 de polio sekeli %40 alıp engelli vergi indirimi de aldığında raporu ve vergi indirimi sürekli olduğunda gerekli şartları doldurduğunda emekli olur.
Sosyal güvenlik kurumu bu kişiyi tekrar kontrol muayenesine gönderdiğinde ( raporu ve vergi indirimi sürekli olmasına rağmen ) tekrar rapor almak için heyete girildiğinde yeni ölçüt oranlarına göre rapor verilmektedir polo sekeli yeni yönetmeliğe göre %20 almaktadır. mağduriyet de burada başlamaktadır ilgili kişinin emekliliği SGK dan iptal edilmektedir. Burada
Yapılması gereken engelli kişinin rahatsızlığının devam edip etmediğine bakılmalı engelli kişinin bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi olduğunu unutmayalım emekliliği iptal edilen kişi tekrar nasıl iş bulacak ailesine çocuğuna nasıl bakacak nasıl iş bulacak belli bir yaştan sonra halbuki bu Mağduriyet yaşanmadan önce gerekli düzenlemeler yapılmalı
Emekli olmuş kişi yönetmeliklere uygun olmayan şekilde değerlendirilip rapor oranı %40 ın altına düştüğün de emekli maaşı kesilerek mağduriyetler oluşmakta ve her geçen gün mağduriyetler artmaktadır.

ilgili belgeler üste eklenmiştir.
*** RESMİ GAZETE YAYINLANMIŞTIR. Engelli sağlık kurulu raporlarının düzenlemesin de uyulması gereken kurallar
*** RESMİ GAZETE DE YAYINLANMIŞTIR. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından: ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK ( özellikle 5. kısım 15. madde ye bakınız)
*** Bu durumda olup dava açaçaklar için emsal YARGITAY kararı ektedir

Önerim de aşağıdadır
1- Vergi indirimi başvurusu ilgili vergi dairesine yapılmakta, emekli olurken SGK vergi dairesine yazarak ilgili kişinin vergi indirimi varmı diye sormaktadır. halbuki sistem SGK da gözükmesi gerekir yani kimlerin vergi indirim hakkı var. Böylece engelli kişi emekli olmadan önce SGK yetkilileri sitemde kontrollerini yapar gerek görürse emekli olmadan önce kontrole gönderir böylece kişi en azından işinden olmaz çalışmasına devam eder usulsüz alınan raporlarında önüne geçilir. itiraz edecekler de çalışırken hem çalışır hemde itirazlarını yaparlar. örnek vermek gerekirse iç hastalıklardan rapor almış veya polio sekeli bir engelli emekli olmak için SGK Başvursunu yapar kurumda sistem den bakar bu kişiler ameliyat olmuş mu ilaç kullanıyor mu bu gibi bilgiler zaten sistemde mevcut bunlar detaylı bir şekilde incelenebilir. hatta kişi illa emekli olmak için başvuru yapmasına gerek yok SGK engelli vergi indirimi olan kişileri sistemlerinde takip edebilirler gerekli gördüklerinde kişi çalışırken dahi kontrole göndersinler haksız yere rapor alan kişiye ve rapor veren doktora gerekli cezalar verilsin

2- İkinci ve 3. Derece engelliler çalışma yılları uzatılabilir örnek vermek gerekirse 2002'de SSK almış 3.derecede engelli vergi indirimi olan 19 yıl 4000 küsür günü tamamladığında emekli olmakta burada yıl uzatılabilir böylece erken emeklilikte kısmende olsa azaltılmış olur zaten özel sektörde çalışan engellilerin çoğu emekli olmamakta emekli olsalar bile çalıştıkları Özel sektör müsaade derlerse çalışmaya devam etmektedirler. Kamuda çalışan engelliler Çoğunluğu şartları doldurduğunda emekli olmuyorlar çalışmaya devam ediyorlar bunu bizzat inceleyebilirsiniz.Kısaca ikinci ve 3.derece engelli olanların emeklilik yılı uzatılabilir dikkate almanızı rica ediyorum.
3- Engelli ölçüt oranlarını değiştirerek emekli olmuş Engelli emeklileri Sürekli raporu ve sürekli vergi indirimi olmasına rağmen haksız yere kontrol muayenesine çağırarak yeni yönetmeliğe göre Oran %40 altına düştüğünde emekliliklerini iptal edilmekte bu çözüm değildir Bu Engelli arkadaşlarımız yargıya başvurarak haklarını aramakta ve arayacaklar dırda emsal yargıtay kararları da burada mevcuttur. Bu yöntem sosyal devlet anlayışı ve hukuk devleti anlayışına ters kazanılmış hak insanların elinden alınmamalıdır burada yapılmış engelli kişi hangi tarihte bu hakları kazanmışşa o tarih deki yönetmeliğe bakılmalıdır.

belgeleri ekliyemediğim için paylaşamadım konu uzun çünkü konu hakkında bilgisi olmayan birine anlatır gibi yazdım KONU HAKKINDA DÜŞÜNCELERİ VE EKLEMEK İSTEDİKLERİ BELGE BİLGİ OLURSA DİKKATE ALIRIM

form yöneticilerinden ricam konuyu başka bir başlık adı altına eklemesin rica ediyorum görüşlerinizi bekliyorum

NOT: BU MAİLİ TÜM RESMİ KURUMLARA DOSYLARIYLA BERABER GÖNDERDİM

Engelli52

Aynı konu üzerinde yazdığın her mesaj için yeni başlık mı açalım? İlk mesajınla son mesajın aynı konuda. Birliştirilmesinde nasıl bir sakınca görüyorsun Allah aşkına?

Bülent bey,

ilk konu bunla alakalı değil üste yazdığım konu SGK engelli emekli mağdurları hk. ben kendim çalışan birisiyim mağdurlara destek olmak için kaç yıldır çalışma yapıyordum çalışmamın son şeklini grup üyeleri arkadaşıma sundum ekleyecekleri çıkarakcakları bir bölüm var mı diye
bu konunun çok önemli olduğunu düşünüyorum bundan dolayı da ayrı başlık adı altında açmıştım çünkü mağdurlara yolda gösteriyor kaç gündür emsal karar arıyorum yargıtay ın sitesin de burada bir emek ve talep var

Engelli52

Konu sürekli rapor veya vergi indirim hakkı ile emekli olan kişilerin kontrol muayenesi adı altında yeniden rapor almaya çağırılması ve rapor oranı düşürülerek emekliliklerin sonlandırılması.
İlk mesajdaki sitem de buna son mesaj da buna. Onun için başlıklar birleştiriliyor. Yani buna neden kızıyorsunuz anlamıyorum gerçekten.Manyak mıyım ben sizlerin emeğini görmezden geleyim? Bu başlık altında derli toplu durması tek başına yitip gitmesinden iyidir. İnsanlar mücadeleyi görür, yazışmalar yol gösterir...

bülent bey,

amaccım tartışmak değil bilesinizi bu gün yazdığım metni ilgili bakanlıklara ve tbmm de grubu olan milletvekillerine gönderdim göndermekteyim de hatta az da olsa dönüşler var özellikle emekli engelli mağdur durumuna düşmeden önerdiğim önerilere de sıcak bakmaya başladırlar yazıyı okudunuz mu bilmiyorum ama önemli gördüğüm için sitem etmiştim bilesiniz obdusman da bu konu hakkında çalışma yapmaya başladı engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğüde çalışma yapıyor şuan sürekli görüşmeler halindeyim bu mağduriyetler oluşmadan çözüm üretilmeli diye

bundan dolayı ayrı başlık adı altında açılmasını talep etmiştim siz ve forum üyeleri bilirsiniz düşüncemi söyledim
hatta bakan yardımcılarının danışmanlarıyla görüşmelrim oldu özellikle sgk bu haftada sağlık bakanlığın da olacak inşallh görüşmelerim önce mail sonra telefonla gerçekleşiyor

Ilgili bakallıklar aramaya başladı konuyu incelemeye almışlar

SEVGİLİ KADER ARKADAŞLARIM[

sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olup haksız yere kontrole çağırılarak engel oranı düşerek emekliliği iptal edilen mağdurlar hk ilgili bakanlıklara iletişime geçtim bu hafta geri dönüşler oldu yetkililer tarafından hatta sordular aşağıdaki önerilerin dışından ekleyeceğin bir şey var mı diye sizlerin de ekleyeceği konu varsa lütfen yazın bende kendilerine ileteyim

Önerim de aşağıdadır
1- Vergi indirimi başvurusu ilgili vergi dairesine yapılmakta, emekli olurken SGK vergi dairesine yazarak ilgili kişinin vergi indirimi varmı diye sormaktadır. halbuki sistem SGK da gözükmesi gerekir yani kimlerin vergi indirim hakkı var. Böylece engelli kişi emekli olmadan önce SGK yetkilileri sitemde kontrollerini yapar gerek görürse emekli olmadan önce kontrole gönderir böylece kişi en azından işinden olmaz çalışmasına devam eder usulsüz alınan raporlarında önüne geçilir. itiraz edecekler de çalışırken hem çalışır hemde itirazlarını yaparlar. örnek vermek gerekirse iç hastalıklardan rapor almış veya polio sekeli bir engelli emekli olmak için SGK Başvursunu yapar kurumda sistem den bakar bu kişiler ameliyat olmuş mu ilaç kullanıyor mu bu gibi bilgiler zaten sistemde mevcut bunlar detaylı bir şekilde incelenebilir. hatta kişi illa emekli olmak için başvuru yapmasına gerek yok SGK engelli vergi indirimi olan kişileri sistemlerinde takip edebilirler gerekli gördüklerinde kişi çalışırken dahi kontrole göndersinler haksız yere rapor alan kişiye ve rapor veren doktora gerekli cezalar verilsin

2- İkinci ve 3. Derece engelliler çalışma yılları uzatılabilir örnek vermek gerekirse 2002'de SSK almış 3.derecede engelli vergi indirimi olan 19 yıl 4000 küsür günü tamamladığında emekli olmakta burada yıl uzatılabilir böylece erken emeklilikte kısmende olsa azaltılmış olur zaten özel sektörde çalışan engellilerin çoğu emekli olmamakta emekli olsalar bile çalıştıkları Özel sektör müsaade derlerse çalışmaya devam etmektedirler. Kamuda çalışan engelliler Çoğunluğu şartları doldurduğunda emekli olmuyorlar çalışmaya devam ediyorlar bunu bizzat inceleyebilirsiniz.Kısaca ikinci ve 3.derece engelli olanların emeklilik yılı uzatılabilir dikkate almanızı rica ediyorum.
3- Engelli ölçüt oranlarını değiştirerek emekli olmuş Engelli emeklileri Sürekli raporu ve sürekli vergi indirimi olmasına rağmen haksız yere kontrol muayenesine çağırarak yeni yönetmeliğe göre Oran %40 altına düştüğünde emekliliklerini iptal edilmekte bu çözüm değildir Bu Engelli arkadaşlarımız yargıya başvurarak haklarını aramakta ve arayacaklar dırda emsal yargıtay kararları da burada mevcuttur. Bu yöntem sosyal devlet anlayışı ve hukuk devleti anlayışına ters kazanılmış hak insanların elinden alınmamalıdır burada yapılmış engelli kişi hangi tarihte bu hakları kazanmışşa o tarih deki yönetmeliğe bakılmalıdır.

bu konuyu ayrı başlık açmıştım ama gene bu konuya bağlamışlar artık sizi üyelere havale ediyorum ya bende sorun var ya da sizde

çok ama çok kırıldım artık paylaşım yapmamaya dikkat edeceğim yazıyı okumadığınız çok belli oluyor

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile SSK dan emekli olduktan sonra kontrole çağırılarak yeni yönetmeliğe göre %40 ın altına düştüğünde emekli maaşları kesilerek oluşan mağduriyetleri önleyebilmek için önerilerimi aşağıda sunuyorum. ( Usulsüz rapor alanları da ortaya çıkaracak )*

1- Vergi indirimi başvurusu bulunduğu vergi dairesine yapılmakta, emekli olurken SGK vergi dairesine yazarak ilgili kişinin vergi indirimi var mı? diye sormaktadır. Hal bu ki sistem SGK da gözükmesi gerekir yani kimlerin vergi indirim hakkı var. Böylece engelli kişi emekli olmadan önce SGK yetkilileri sitemde kontrollerini yapar gerek görürse emekli olmadan önce kontrole gönderir böylece kişi en azından işinden olmaz çalışmasına devam eder usulsüz alınan raporlarında önüne geçilir. itiraz edecekler de çalışırken hem çalışır hem de itirazlarını yaparlar. örnek vermek gerekirse iç hastalıklardan rapor almış veya polio sekeli bir engelli emekli olmak için SGK Başvurusunu yapar kurumda sistem den bakar bu kişiler ameliyat olmuş mu ilaç kullanıyor mu bu gibi bilgiler zaten sistemde mevcut bunlar detaylı bir şekilde incelenebilir. hatta kişi illa emekli olmak için başvuru yapmasına gerek yok *SGK engelli vergi indirimi olan kişileri sistemlerinde takip edebilirler gerekli gördüklerinde kişi çalışırken dahi kontrole göndersinler haksız yere rapor alan kişiler ortaya çıkar*

2- İkinci ve 3. Derece engelliler çalışma yılları uzatılabilir örnek vermek gerekirse 2002'de SSK almış 3.derecede engelli vergi indirimi olan 19 yıl 4000 küsür günü tamamladığında emekli olmakta burada yıl uzatılabilir böylece erken emeklilikte kısmende olsa azaltılmış olur zaten *özel sektörde çalışan engellilerin çoğu emekli olmamakta emekli olsalar bile çalıştıkları Özel sektör müsade ederse çalışmaya devam etmektedirler. Kamuda çalışan engellilerin çoğunluğu şartları doldurduğunda emekli olmuyorlar çalışmaya devam ediyorlar bunu bizzat inceleyebilirsiniz. Kısaca ikinci ve 3.derece engelli olanların emeklilik yılı uzatılabilir.

*Not: Özellikle mağdur edilen arkadaşların büyük çoğunluğu 3.derece engelli ( %40 ile %59 arası )Bu sebeple yeni kılavuza göre değerlendirildiklerinde oranları %40 ve altına düşmektedir.

3- *Engelli raporu almak için Heyete girecek kişilerin Ankara Şehir Hastanesinde ki gibi olmalı Doktorlar sadece heyet bölümüne bakmalı Engelli ölçüt oranlarını değiştirerek emekli olmuş Engelli emeklileri Sürekli raporu ve sürekli vergi indirimi olmasına rağmen haksız yere kontrol muayenesine çağıralarak yeni yönetmeliğe göre oran %40 altına düştüğünde emekliliklerini iptal edilmekte bu çözüm değildir Bu Engelli arkadaşlarımız yargıya başvurarak haklarını aramakta ve arayacaklardırda emsal yargıtay kararları da burada mevcuttur. Bu yöntem sosyal devlet anlayışı ve hukuk devleti anlayışına ters kazanılmış hak insanların elinden alınmamalıdır burada yapılmış engelli kişi hangi tarihte bu hakları kazanmışsa o tarihdeki yönetmeliğe bakılmalıdır. *Özellikle belirtmek isterim dava açıldığında mahkeme Adli Tıp kurumuna gönderiyor burada özellikle raporun ve vergi indiriminin alındığı tarih de ki ölçüt oranları yönetmeliğine bakılması, kişinin raporda ki tanının ( Engelinin) devam edip etmediğine, bakılarak adli tıp karar vermektedir.*

Ortada kazanılmış hakkın elinden alınması mağduriyeti vardır, bununla birlikte Sağlık bakanlığı ile Aile ve Çalışma bakanlığının son (Şubat 2019) mevzuatlarının ilgili maddelerinde konu net ifade edilmiştir. (Bu tarihten önce alınmış sürekli ibareli raporlar tüm vücut kayıp oranlarıyla geçerlidir, yenilenmesine gerek yoktur)

2019 yılı öncesin yıllarda usulüne uygun alınmış sürekli raporlu hak sahiplerinin mağduriyetlerin ivedi şekilde düzeltilmesi ayrıca daha fazla kayıp ve mağduriyetlerin yaşanmaması adına aksiyonların hızlı biçimde hayata geçirilmesi oldukça önemlidir.

Saygı ve selamlarımızla

Sevgili arkadaşlar maalesef emekli olduktan sonra işte bahsettiğim gibi haksız yere çoğu arkadaşlarım maaşı kesilmiştir bununla ilgili yapmış olduğun çalışmayı sizlerle paylaşıyorum

yılmazince73 Kuru mahmut56 Engelli52 OturanBoğa saim turhan hakanmemik Mehmet005 Erdogan Er mehmet-41 mandreyam selo_selo07 umut2135 salih3531

Herkese Merhaba,

03.08.2013 tarihinde resmi gazete yayınlanan MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ içeriğinde malulen emeklilik şartları ve ekli dosyasında hastalık kriterleri mevcuttu.Aynı yönetmelikte herkesin merakla takip ettiği kontrol muayenelerinin değerlendirilmesi hakkında maddeler (Madde 15) mevcuttu.

28.09.2021 tarihinde yukarıda bahsettiğim (03.08.2013 tarihli Maluliyet ve Kontrol Muayenesi Yönetmeliği) yönetmelik resmi gazetede yayınlanan MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ ile yürürlükten kaldırılarak yeni yönetmelik yürürlüğe girdi.

Asıl önemli olan konu bir önceki yönetmelikte yazmayan,herkesin dava konusu olarak aylardır belki yıllardır uğraştı ve burda başta benim bildiğim Kuru arkadaşımız olmak üzere tüm arkadaşlarımızın büyük çabaları netice verdi.Yeni yayınlanan yönetmeliğe çok net bir madde ekledi.

28.09.2021 tarihli MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ -Madde 15 -alt bend 4.;

"(4) Kontrol muayenesi değerlendirmeleri ilk maluliyet kararına esas mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır."

Bu madde daha önce resmi olarak yönetmelikte yazılı olarak bulunmuyordu ve artık resmi olarak yürürlüğe girdi.

Resmi gazete ve ilgili yönetmelik linkini ekte paylaşıyor olacağım.Bu sayede birçok arkadaşımızın sorun yaşamadan olabilecek bir kontrol muayenesine gönül rahatlığı ile girebilmesini umuyor ve diliyorum.

İnşAllah herşey gönlünüzce olur.İnanın çok sevindim ve artık hak yerini bulacak İnşAllah.

Saygılar.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/09/20210928-4.htm

Not:

28.09.2021 tarihinde yayınlanan MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ ile malulen emeklilik şartları ve hastalık listesi yönetmeliği olarak paylaşmış olduğum yönetmelik kullanılacaktır.

Saygılar.

Üst Alt