Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emeklilikte kontrol için CİMER'e yazalım

Bilgi Hazinedir selamlar, bu konu emekli olup rapor süresi bitecek olan kişiler için eklenmiş yeni kanunmu onumu anlıyoruz işi resmiye dökmüşler galiba

lider77

Merhaba,mevcutta var olan yönetmelikte yazmayan bir madde olarak ekleme yapmışlar.Aslında yeni demek doğru olmayacaktır.Düzeltme demek daha doğru çünkü yeni bir kanun veya yönetmelik maddesi hüküm gereği yayınlandığı an yürürlüğe girer ve geri tarihe etki etmez.

Ancak bu madde var olan bir yönetmelikte yapılan değişiklik(düzeltme) olması nedeni ile anladığım kadarıyla eski tarihte herkesin dahil olduğu bir yapıya sahiptir.

Saygılar.

sa. arkadaşlar 2019 temmuz ayında yüzde 49 vergi indirimiyle 2 yıl süreli emekli oldum tekrar kontrol muayenesinde 3 yıl süreli yüzde 69 oran alarak 2021 9.ayın 23,ünde tekrar emekli oldum bu arada hastane raporumu sgk ya göndermemiş kadıköy sgk, yı aradım rapor numaramı ve tc mi vererek girişimi yaptı ankara vergi indirimi sakatlık birimine gerek olmadığını söyledi sizde e devletten raporunuzu takip edin bağlı bulunduğunuz sgk kurumuna rapor numaranızı verin işlemlerinizi bir anca bitirin maaşınız kesilmesin bilgilerinize sunarım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana herkese sağlıklı günler diliyorum

Bilgi Hazinedir Bu konu sebebiyle 2yıldır uğraşıyoruz neler yaptık neler yazıktır yıprandık yorulduk zulüm ve mağduriyet başka bişiy değil çok kırgınım çok.

parti, devlet, anlayışım kalmadı....

Kuru

Sizi anlıyor ve hak veriyorum.

Bu maddenin uygulanmaya başlaması için SGK kurumu hastane ve ilgili bakanlıklara kurum içi yazı, genelge ve tebliğ yazısı yazarak durumu netleştirecekler.

İnşAllah en kısa sürede herşey yoluna girer başta siz olmak üzere tüm arkadaşlarımız için

Saygılar.

Bilgi Hazinedir Sevgili kardeşim yanlış anlama..... beni kimse anlayamaz başa gelen bilirmiş derler ben yaşadım gördüm 20 YIL PRİM ÖDE VE HALEN ÖDERKEN HASTANEYE GİTTİĞİMDE AİLECEK SİGORTAMIN OLMADIĞINI ÖĞRENMEK VE BANKAYA GİTTİĞİNDE MAAŞIN KESİLDİĞİNİ GÖRMEK BU NASIL BİR ZİHNİYETTİR NASIL BİR ZULÜM.....

MÜSLÜMAN OLMAYAN BİLE HAPİSE ATIYORDA 3ÖĞÜN İYİ-KÖTÜ YEMEK VERİYOR..... BAŞKA SÖZÜM YOK....

28 Ekim 2001 21 de çıkan yönetmelik hakkında

Hepinize teşekkür ediyorum bizlere vakit ayırıp değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için

Son düzenleme:
OturanBoğa 28 Eylül 2021’de Resmi gazetede yayımlanan 15. Madde 4. Bölüme göre ( "(4) Kontrol muayenesi değerlendirmeleri ilk maluliyet kararına esas mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır.") Dava açan ve-veya açmayanların durumu şimdi ne olacak?

Raporu ve Vergi indirimi sürekli ibareli raporları kontrol edilip rahatsızlıkları eski ve yeni raporunda aynı ve sürekli olanların yaşlılık aylığı iademi edilecek?
Tekrar Hastaneye sevk edilip emekli olduğu zamanki raporun geçerli olduğu cetvele göre heyetemi girecek?

Aslında genelge ile bu iş olur mu? Bilmiyorum.

Kanunda olan bir durum için TBMM kanun değişikliği gerekir. Diye düşünüyorum?

mahmut56

Bu dediğinize yürekten katılıyorum.Bu tip hassas ve toplumun büyük bir kesmini etkileyen kararlar yönetmelikler ve tebliğler ile değil kanunlar ile yapılmaldır.

Ancak kanun maddelerimizin çok ortada açıklamalar ve yüzeysel tanımlamalar yapması nedeni ile yönetmeliklerde yapılan büyük değişikliler yasal boşluğu ve karşamayı daha da büyütmekte ve yasal mevzuatta aykırılık içermemektedir.

Yasama işlemlerinin daha minimize çalışmalar halinde yapılması tüm vatandaşların yararına olacaktır.

Saygılar.

Sürekli raporla emekli olanlar kontrol muayenesine çağrılır mı?

Öte yandan, 5510 sayılı Kanun’unun 19, 25 ve 28 inci maddeleri uyarınca yapılan maluliyet, çalışma gücü kaybı, iş kazası ve meslek hastalığına bağlı meslekte kazanma gücü kaybı tespitleri ile bu tespitlere ilişkin kontrol muayenesi işlemleri ise Kurumumuz bünyesinde yer alan Kurum Sağlık Kurullarınca yapılmakta olup, alınan kararlara ilişkin kontrol muayene işlemleri de bu kurullarca, yeni mevzuatta getirilen ve vatandaş lehine olan kurallar da dikkate alınmak koşulu ile ilgililerin ilk kararına esas tıbbi mevzuat dikkate alınarak yapılmaktadır.

Ayrıca, 28.09.2021 tarih ve 31612 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Maluliyet ve Çalışma Gücü Kaybı Tespiti İşlemleri” ile de kontrol muayenesi işlemlerinde yapılacak değerlendirmenin ilk maluliyete esas hükümler çerçevesinde yürütüleceği hususu hüküm altına alınmış olup, Kurumumuz uygulamasında kontrol muayene işlemlerinin değerlendirilmesinde ilk maluliyet değerlendirilmesi yapılan mevzuat hükümleri doğrultusunda yapıldığından üçüncü öneriye uygun şekilde Kurumumuzca işlemler yürütülmektedir.

Bilgi edinilmesini rica ederiz

Kontrol muayenelerinde sürekli raporla vergi indirimi emekli olmuş 4A SSK lıları kapsıyor mu?
2019 yönetmeliğine göre engel oranı %40 in altını düşenlerin emekli maaşı kesilmektedir bildiğiniz gibi bu durumda yukarıdaki sosyal güvenlik kurumunun vermiş olduğu cevap ne anlama geliyor yani bu durumda olanları kapsıyor mu kapsamıyor mu lütfen cevap yazar mısınız

Engelli52

Herkes kontrol muayenesine çağırılabilir.

Kontrol muayenesine çağırılan kişiler emekli olduklarında hangi mevzuata göre emekli olmuşlarsa kontrolleri de o mevzuata göre olur. Yani 28.09.202'de çıkan yeni yönetmelik onları bağlamaz

OturanBoğa Normali belirttiğin gibi ama gerçek hayatta öyle değil yıllar sonra (vergi inidirmli emeklileri) çağırıp kontrolde son kılavuza göre değerlendiriyorlar ve dolayısıyla oranlar düşüyor emeklilikler durduruluyor .....Bu samimiyetsiz, kurnaz ve TC hukuk devletine yakışmayan bir tavır, bana MUZ cumhuriyeti n de olduğumuzu hissettiriyor...

OturanBoğa

Peki 2001tarihine ait rapor ve vergi indiriminden 2016 yılında emekli oldum kontrol olursa 2001 yılı mı 2016 'daki engelli ölçütü mü dikkate alınır sayın oturan boğa

Kuru

Bu boşluk yeni yönetmelik ile dolduruldu. Umarım yine uygulama dediğiniz saçmalıkta olmaz. Bekleyip göreceğiz. madde 15:

"(4) Kontrol muayenesi değerlendirmeleri ilk maluliyet kararına esas mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır."

mehmet-41
Vergi indirimine temel sayılan raporun tarihi neyse o. Zaten emeklilik de vergi indirimine atıfla olur ya...

OturanBoğa

o yönetmeliğin vergi indirimli engellileri bağlamadığını belirten hukukçular mevcut (ilgili mevzuatı başlığında yer alan maluluk %60 ve üstü sayıldığından)

Oturan boğa merhaba.yani 2014 yılında vergi indirimi amış ve 2018 yilinda sürekli emekli olmuş ise .Herhangi bir kontrol muayenisinde hastaneye sevk olmuş biri 2019 ölçüt oranlarına goremi yoksa 2013 ölçüt oranlarina goremi oran alır.

Mehmet 41 merhaba.herhangi bir kontrolde 2001 deki engelli ölcutlerine goremi hastane size rapor verecek yoksa en son 2019 engelli ölcutlerine goremi rapor verecek.Oturan boğa bunumu kasdetti.surekli emekli olmuş biri olduğunuzu düşünerek sordum

Kuru

Yönetmeliğin kimleri kapsadığı çok açık aslında. Ama yönetmelik dışında kalan -eskiye tabi- kişiler de bu yeni maddeyi örnek göstererek işlerini görebilirler. Bence bu konuda hiç bir sorun çıkmayacaktır.

Kozmik
Vergi indirimine temel olan rapor tarihinde geçerli olan cetvele göre işlem yapılacak.

Dörtgende dolaşan engelliler*********** - Uğur Becerikli - https://www.gunboyugazetesi.com.tr/dortgende-dolasan-engelliler-7149yy.htm

Sevgili Arkadaşlar,

Cimer'e yazıdaki kurumları bıkmadan usanmadan şikayet edelim

HAKSIZ VE HUKUK' SUZ OLARAK OLARAK EMEKLİ OLMUŞ 4a SSK LI ENGELLİLER MAĞDUR EDİLMEKTEDİR - GEÇ OLMADAN BU SESE KULAK VERİN!!!
Engelliler sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan 2-5-6..yıl sonra 20.02.2019 tarihli (aşağıda) son mevzuata göre kontrole tabi tutulmaktadırlar, aynı rahatsızlık devam ettiği halde son yönetmeliğe göre kontrol edildiklerinden 3.grup 4a SSK lı engellilerin birçoğunun oranları doğal olarak %40’ın altına düşmekte yaşlılık aylıkları kesilmektedir bu haksız tutum ile mevcut engelli emekli olduktan 2-5-6 yıl sonra yeni mevzuata göre değerlendirildiğinde ilk raporunda belirtilen oranda engelli raporu alması doğal olarak MÜMKÜN DEĞİLDİR.
*Bu haksızlık, yanlış ve yeterli hukuki dayanağı olmayan bir uygulamadır.

*SGK ve müfettişleri gerçekleşen mağduriyeti kabul etmekte ancak yardımcı olamamaktadır.

Aşağıda yer alan yönetmeliğe ek veya geçici madde eklenmelidir.
Madde. 15 - 20.02.2019
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm

• Konu oldukça mühimdir, Türkiye'de 10 milyona yakın engelli var, şahit oluyorum ki amaç (mevcut çalışan engelliler dahil) algı oluşturmaktır.

• Konu hakkında SGK Kurumu ve Sağlık Bak. Sağlık Hizmetleri G.M.’nın ivedi olarak aksiyon alması 48-50... yaş ve üstü birçok yaşlılık aylığı kesilmiş çoğu işsiz, çocuklu gerçek mağdur ve küskün engelliye ışık olacaktır, çok geç olmadan değerlendirmenizi önemle ve ısrarla belirtmek isteriz...
Saygılarımızla
Hüseyin ZAVALSIZ
HAKSIZ VE HUKUK' SUZ OLARAK OLARAK EMEKLİ OLMUŞ 4a SSK LI ENGELLİLER MAĞDUR EDİLMEKTEDİR - GEÇ OLMADAN BU SESE KULAK VERİN!!!
Engelliler sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan 2-5-6..yıl sonra 20.02.2019 tarihli (aşağıda) son mevzuata göre kontrole tabi tutulmaktadırlar, aynı rahatsızlık devam ettiği halde son yönetmeliğe göre kontrol edildiklerinden 3.grup 4a SSK lı engellilerin birçoğunun oranları doğal olarak %40’ın altına düşmekte yaşlılık aylıkları kesilmektedir bu haksız tutum ile mevcut engelli emekli olduktan 2-5-6 yıl sonra yeni mevzuata göre değerlendirildiğinde ilk raporunda belirtilen oranda engelli raporu alması doğal olarak MÜMKÜN DEĞİLDİR.
*Bu haksızlık, yanlış ve yeterli hukuki dayanağı olmayan bir uygulamadır.

*SGK ve müfettişleri gerçekleşen mağduriyeti kabul etmekte ancak yardımcı olamamaktadır.

Aşağıda yer alan yönetmeliğe ek veya geçici madde eklenmelidir.
Madde. 15 - 20.02.2019
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm

• Konu oldukça mühimdir, Türkiye'de 10 milyona yakın engelli var, şahit oluyorum ki amaç (mevcut çalışan engelliler dahil) algı oluşturmaktır.

• Konu hakkında SGK Kurumu ve Sağlık Bak. Sağlık Hizmetleri G.M.’nın ivedi olarak aksiyon alması 48-50... yaş ve üstü birçok yaşlılık aylığı kesilmiş çoğu işsiz, çocuklu gerçek mağdur ve küskün engelliye ışık olacaktır, çok geç olmadan değerlendirmenizi önemle ve ısrarla belirtmek isteriz...

Cimer'e devamlı şikayet girin arkadaşlar harekete geçilip bunu duyuruyoruz....

Umarım ve dilerim ki geç olmadan gereğini yaparlar yoksa ki yazık olacak!!!

Site yönetimi ve moderatörler hakkında

Lütfen yazdıklarımızı iyice okuyunuz düşüncemizi ve mücadelemizi anlamaya çalışınız

Emeklilik de Şafak sayanlar bölümüne yorum yazıyorum oradan alıp başka yere koyuyorsunuz Bu tamamen yanlıştır Çünkü emekli olacak arkadaşları da ilgilendiren bir konu birlikte hareket edelim bahsetmiş olduğum konu bütün engellilere emekli olmuş engelleri de ilgilendirir neden bu kadar vurdumduymaz bir tavır sergiliyorsunuz bı konu herkesi ilgilendiren bir konu Lütfen daha hassasiyet gösterelim bu konuya

burda akp yi akp şikayet ediyoruz onlar da umursamıyor olay bu .onların gtmesi lazım.

Vergi indirimi ile emekli olmuş ve olacakların dikkati'ne;

TÜM ENGELLİ VERGİ İNDİRİMLİ EMEKLİ VE-VEYA EMEKLİ OLACAKLARI BAŞINA GELEBİLİR, DİKKAT VERİNİZ...

SGK'nın sürekli rapor ve vergi indirimi ile emekli olmuş engellileri 3-5-7-9...yıl sonra son mevzuata göre kontrole çağırma hakkındaki haksız prosedürü konusunda Aile Çalışma Ve Sağlık Bakanlığı çalışmaya başlamış olup Maliye Bakanlığına konu iletilmiştir bu konuda sorun yaşayan ve-veya yaşama durumu olabilecek (mevcut raporlarıyla) emekli adayı engelli kardeşlerimizin cimer yoluyla MALİYE BAK. GELİRLER İDARESİ BAŞK. konu hakkında gerekli düzenlemenin yapılması yönünde şikayet vs. ile başvuru yapmalarını ÖNEMLE tavsiye ediyoruz.

Bir elin nesi var iki elin sesi var misakı

Özellikle Emeklilik de Şafak sayanlar bu konu Hk. Desteklerinizi bekliyoruz

Bu konu bütün Engellileri ilgilendiriyor

TÜM ENGELLİ VERGİ İNDİRİMLİ EMEKLİ VE-VEYA EMEKLİ OLACAKLARI BAŞINA GELEBİLİR, DİKKAT VERİNİZ...

SGK'nın sürekli rapor ve vergi indirimi ile emekli olmuş engellileri 3-5-7-9...yıl sonra son mevzuata göre kontrole çağırma hakkındaki haksız prosedürü konusunda Aile Çalışma Ve Sağlık Bakanlığı çalışmaya başlamış olup Maliye Bakanlığına konu iletilmiştir bu konuda sorun yaşayan ve-veya yaşama durumu olabilecek (mevcut raporlarıyla) emekli adayı engelli kardeşlerimizin cimer yoluyla MALİYE BAK. GELİRLER İDARESİ BAŞK. konu hakkında gerekli düzenlemenin yapılması yönünde şikayet vs. ile başvuru yapmalarını ÖNEMLE tavsiye ediyoruz.

Son düzenleme:
Bu konu çok önemli

Site yönetiminin umrunda Değil
Ayrı başlık açılması gerekirken vurdumduymazlık yapıyor site yönetimi neden duyarsız

Yönetim istifa ;) yönetim ne yapsın ama destek olursa hoş olur olmazsa sağlık olsun …..

Bende destekliyorum arkadaşlar.

Benim durumumda şu şekilde ben ağır uyku Apnesi: %35, tip 2 şeker-Kolestrol: %28, bel-boyun fıtığı: %12 oranlarla %59 olarak 3 yıl süreli vergi indirimi aldım. sigorta girişim:1997, prim günüm:8350 ve emekli olmayı düşünüyorum. bir kamu kurumunda daimi kadrolu işçi olarak çalışmaktayım. Öğrenmek istediklerim eğer kontrol muayenesi ya da rapor yenilemede oranım 40 altına düşerse tekrar kanunen işe geri dönebilir miyim? (malulen emeklilerde 5510 a göre bu hak var) birde sizce emekli olmalı mıyım hastalıklarım da gerileme olup engelim ortadan kalkar mı uyku apnesi,şeker,kolestrol,bel,boyun fıtığı bunlarda düzelme olur mu daha normal emekliliğime 14 sene var ve çok uzun risk alıp daha sonra işsiz ve maaşsız kalmak istemiyorum. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Üst Alt