Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Süreli raporla Süresiz vergi indirimi aldım. İlerdeki yeni raporlar bu hakkımı..?
iyi aksamlar arkadaslar ben bu sayfaya yeni uye oldum sizlere bisey soracagim.
ben 2015 11 ayinda kulak ve ortapedi den /48 oraninda 2 yillik rapor aldim
1 hafta iceridinde raporumu istanbul vergi dairesine goturdum hemen isleme koyup ankara merkez saglik kurula gonderildi 1.5 aydan raporum elime ulasti vergi indirimimi suresiz olarak onaylanmis.
şimdi asil sorum şu 10 sene icerisinde rapor almadim veya aldim farzedersek ama /40 altinda oran verirlerse surekli vergi indirimimden emekli olamayacakmiyim
Vergi indirimi çalışma hayatı sürecinin her hangi bir döneminde alınabilir ve bir süre kısıtlaması yoksa ömür boyu geçerli olur.
Emeklilik şartlarınız oluştuğunda bu vergi indirimine istinaden tekrar rapor almadan emekli olabileceksiniz.
Tabi sigorta başlangıcınızın 1 Ekim 2008 öncesi olduğunu varsayıyorum.
cok teşekkür ederim ufukalp arkadasım ama bazı arkadaşlar vergi indirmin sürekli bile olsa sen 10 sene sonra emekli olacagın zaman %40 ve üstünde raporu alamazsan kesinlikle emekli olamazsın diyorlar kafam cok karışık zaten neden bana süreli rapor verdiklerini anlamış değilim nasıl bir ülkde yasıyoruz herşey sorun
Her söylenenle kafanı karıştırıp şimdiden strese sokma kendini.
Ben 1989 yılında almış olduğum vergi indirimine istinaden 2008 yılında emekli oldum, tam 19 yıl sonra yani.
Sürekli vergi indirimi hakkinda bilgi edinmek istiyorum
Mrb arkadaslar benim 2 yıllık raporuma karşılık ankara saglık kurulu vergi indirimimi sürekli onaylamıs
suan özel bir sirkette engelli statüsünde calisiyorum 2 yıllik raporumun süresi bitince eger tekrardan /40 altinda rapor alırsam vede ondan sonra baska firmada işe baslarsam vergi indirimimle engelli kadrosunda calisabilme sansım varmı
Rapor süren bitip rapor alamazsan işkur kaydından düşer ve işverenin engelli personel çalıştırma teşviki alamaz normal çalışan statüsüne girersin. Vergi indiriminden normal statüde çalışan olarak yararlanabilirsin. Kazanılmış hak kaybedilmez deniyor ama engelli statün devam edermi etmezmi bir işkura danışmak lazım. Aksi halde ilk satırlarım geçerli olur.
Düzelteyim soruda zaten başka bir işveren demişsin raporun 40 ın altıysa engelli işçi zaten değilsin. Vergi indirimin rapor yerine geçmez... Sadece yararlanabilirsin indirimden.
Tüm Başvurularım
Başvuru Metni: İYİ GÜNLER BEN BİR KONU HAKKINDA SORU SORMAK İSTİYORUM BEN 09.11.2015 TARİHİNDE İSTANBUL HAYDARPAŞA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDEN (2 YIL SÜRELİ )%48 DERECEDE ENGELLİ SAĞLIK RAPORUMU ALDIM.VE BU RAPORUMU İSTANBUL VERGİ DAİRE BAŞKANLIĞINA ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ İÇİN BAŞVURU YAPTIM DAHA SONRA EVRAKLARIMIN ANKARA MERKEZ SAĞLIK KURULU TARAFINDAN %48 DERECELİ SÜRESİZ VERGİ İNDİRİMİ ONAYLAMIŞTIR. 1-SGK HİZMET BAŞLANGICIM 2006 TARİHİNDE OLUP ENGELLİ MAAŞIN BAĞLANMASI İÇİN 20 YIL HİZMET YILI VE 4400 GÜNDE PİRİM ŞARTI ARANMAKTADIR PEKİ BENİM BU SÜRELERİ DOLDURMAMA 10 YIL DAHA BİR SÜREM VAR.SAĞLIK KURULU RAPORUMUN 2 YIL SÜRELİ OLMASI VE ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİM SÜRESİZ OLMASINDAN DOLAYI 10 YIL İÇERİSİNDE SAĞLIK KURULU RAPORUMUN %40 ALTINA DÜŞMESİ DURUMUNDA SÜRESİZ VERGİ İNDİRİMİM İLE 10 YIL SONRA YAŞLILIK MAAŞIM BAĞLANMA DURUMU VARMIDIR. BİLGİLERİNİZE ARZ EDERİM.bimer yazdim BİMER de Maliye Bakanlığına Maliye Bakanlığı da gelir İdaresi Bakanlığına Maliye de engelli tespit ve derecelendirme müdürlüğüne yolamis işallah başıma is acman
Bu konu için daha önce bende bi kaç kişi ve kurumdan bilgi aldım vergi indirimi süresiz ise emekli olabilirsin şartları yerine getirdiğinde daha sonra rapor yüzde 40 altına düşşe bile bişey fark etmiyor.
Islah öyledir çünkü bu hastanelerin işi belli olmuyor bii bakarsın rapor süresi dolduğunda heyet raporunu düşürür işallah sadece SGK vergi indirimimi dikkate alır
Bedriatak
Bu sorunun cevabı net olarak belli zaten ve forumun nerdeyse her yerinde var, böyle bir soruyla bimere başvurmanıza gerek yoktu. Eşeğn aklına karpuz kabuğu düşüre düşüre en sonunda bu hakkımızdan da olacağız.
Sonradan başka amaçlarla alacağınız raporlar sürekli vergi indiriminizi etkilemez, zamanı geldiğinde vergi indiriminizle emekli olacaksınız. Erken emeklilik rapora değil vergi indirimine istinaden olur.
Selamlar arkadaşlar ben 2010 da %40 sürekli vergi indirimi sakatlık indirimi aldım.18 yıl 5780 primim var malulen emeklilik için basvuracağım nereye gitmem gerekli ayrıca 210 tl mi malulen emekli olacağım yardimci olurmusunuz.
Diyabetli_Aynur
Siz malulen değil, erken emekli olacaksınız, başvurunuzu malulen emeklilik için yapmayın boşa işleri karıştırıp zaman kaybetmeyin
SGK ya elinizdeki vergi indiriminizin bir nüshasını da alarak, vergi indirimine istinaden erken emeklilik için başvurun, görevliye vergi indiriminiz olduğunu belirtin karışıklık olmasın.
18 yılınız tam dolmuşsa şartlarınız oluşmuş görünüyor.
Arkadaşlar bimere veya kurimlara bu soruları sorarak hataua düşmeyelim ufuk abininde dediği gibi kafaları fazla kurcalamayalım rahatsısız engelliyiz hepimiz bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyoruz pirince giderken elimizdeki bulgurdan olmaualım.
Diyabetli_Aynur
Erken emeklilikle malulen emeklilik çok farklı uygulamalardır ve şartları da farklıdır.
En başta siz %40 oranla malulen emekli olamazsınız zaten, malulen emeklilik en az %60 oran ve maluliyete esas hastalık ister.
Ama siz gider de illa ben malulen emekli olmak istiyorum sevk edin derseniz yok demezler. Uzun ve zorlu bir süreçten sonra red gelir ve bilmem kaç aylık zamanınız boşa gitmiş olur.
Sizin emekliliğiniz malulen değil erken emeklilik olacak ve zaten gerekli vergi indirimine de emeklilik şartlarına da sahipsiniz.
Ufukalp abi emelilik başvurusunda vergi indirim belgesiyle raporu sgk istiyormu ayrıca çalışıpta emeklilik müracaatı nasıl yapılıyor işten çıkış almadan müracaat edilmiyormu hadi diyelim iş yeriyle alakamızı kestik peki sürekli vergi indirimi ve rapora rağmen emeklilikte sgk sorun çıkarırsa buda düşündürücü Allah ın izniyle inşallah sorunsuz bir şekilde emekli oluruz.
Birde e devlet üzerinden tahsiz talep formu doldurularak emeklilik müracaatı var peki sgk nın emekli olacak kişiyi görmesi gerekiyormu...
Kurumdan müracaat süresi takriben ne kadar sürüyor?
Çalışıyorken emeklilik müracaatı yapamazsınız.İlk önce işyeriyle ilişiğinizi kesmek gerekir.
SGK sizen raporu istemez.Zaten vergi dairesi ile vergi indiriminizi teyit edeektir.
Başvurunuzu e devletten yapabilirsiniz veya şahsen de yapabilirsiniz.Memurun sizi görmesine gerek yok.
Yeterki şartlarınız oluşsun.
evet sgk vergi indirimine bakıyor sgk maliyeden onay alırken sadece indirim yazısı yanında sağlık raporunu!da istiyor mu ?onu merak ettim maliyeden .cünkü sonradan kontrol isteme hakkı var sgk'nın az bir ihtmalde olsa o zaman o kişinin raporunu'da emekli olurken istiyordur diye düşünüyorum
Vergi indiriminiz sürekli raporunuz süreli ise vede bir daha rapor oranınız bir daha % 40 üstünde rapor alamazsınız ve emekli gününüz geldimi sadece vergi indirimi ile emekli olamazsınız çünkü SGK maliyeden sadece bu kişinin vergi indirimi varmı yokmu diyip sorma onun yaninda raporuda istiyor raporun süresine bakıp raporunuzun süresi geçmisse sizi kesinlikle emekli etmiyorlar.
ben %59 la iki yıl süreli rapor aldım
1987 ssk girişliyim toplam 6714 gün pirimim var
erken emeklilik şartlarını yerine getiriyorum
.Ssk beni iki yıllık mı emekli yapacak hadi yaptı diyelim ikiyıl sonraki kontrolde rapor yenikerken %59 tamamen düşerebilirlermi yoksa emeklisin deyip birkaç puan düşürüp süreli raporumu süresize çevirebilirler mi.
Belimden dört defa ameliyat oldum platin takıldı çıktı yeniden takıldı yine vs Nöroloji % 40 kronik nöropatik ağrıdan verdi dahiliye hipertansiyon ve kolesterolden %20 ve beyin cerrahidende %15 verdiler cetvelde %59 düştü raporlu ilaçlar kullanıyorum
Vergi indirim hakkı sürekli ise, emeklilik de sürekli olarak onaylanır. Sonrasında bir kontrol muayenesi de olmaz çoğu zaman. Ama velev ki bir kontrol oldu ve rapor oranı düşürüldü, rapor oranı %40'ın altına düşürülmediği sürece (yani 3. derece sakatlık indirim hakkı ortadan kalkmadığı sürece) emeklilik de sonlandırılmaz.
oturan boğaza
benim sürekli vergi indirimim var fakat rapor süreli yani 2 yıllık ve bir dahada rapor almazsam veya raporum %40 altına düşerse sağlık kurulu 7 sene sonra sadece vergi indirimim sürekli ololduğundan ve sağlık kurulu raporum %40 altında olduğundan dolayı 7 sene sonra emekli olabilirmiyim.
Bedriatak
Başka amaçlarla aldığınız raporlar sürekli olan vergi indiriminizi etkilemez.
Mevcut sürekli vergi indiriminizle evet 7 yıl sonra emekli olabilirsiniz.
Tabi 7 yıla Allah Kerim, yasa ve yönetmeliklerde bir değişiklik olmazsa.