Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Süreli raporla Süresiz vergi indirimi aldım. İlerdeki yeni raporlar bu hakkımı..?

ufukalp senden allah bin kez razı olsun herşeye deva bir adamsın herhangi bir maddi cıkarın olmadan yorulmadan sıkılmadan insanlara yardımcı oluyorsunuz.

Arkadaşlar ben emeklilik başvurumu yaptım benden vergi indirim yazısının fotokopisini ve sağlık raporunun aslı gibidir onaylı fotokopisini aldılar dört adet form doldurdum başka birşey istemiyorlar

neden sağlık kurulu raporu istedilerki sadece vergi indirimi yeterli olarak görmüyorlarmı.

Bilmiyorum benden aldılar raporunuzu hastahaneden onaylatın boşyere notere para vermeyin hastane bana üç adet onaylayıp verdi birde siz fotokopi çekip götürmeyin onlar arşivden çıkartıp onaylayıp veriyorlar

Normalde aslolan vergi indirimidir, ayrıca rapor gereksiz, ama isteyen istiyor demekki...

Rapor falan istemiyorlar bizzat sordum vergi indirimine bakiyoruz dedi sgk.daku memur

Arkadaslar bu gun sgk.dan emekli olabilir belgesini aldim isyerime verdim bir kac gune cikisim yapilip emeklilik icin basvuru yapacagim ogrendigim kadariyla emekli olabilir kagidi verilirken vergi indirimi teyidi yapilmis emekli maasi ve tahsis numarasi ne zaman belli olur teyit onceden alindigi icin maas baglanma suresi ne kadar surer sizce primlerim hepsi ssk ve ayni ilden yatti tesekkurler

Arkadaşım evraklarını ssk verdiğinde sana tahsis numarası verecekler yaklaşık bir ay içinde maaş bağlanır e devletten takip edebilirsin

maliye bakanlığından gelen raporun sürekli olduğunu nasıl anladınız?

Süreli raporken süresiz rapor aldım.

Merhaba arkadaşlar. 2017 yılında hastaneden 2 yıl süreli kulak ve ortapedi den % 48 oranlı raporumu vergi dairesi süresiz vergi indirimi almıştım.Hastanenin vermis olduğu 2 yıılık süresi temmuz ayında dolduğu için yeniden heyete girip %40 oranında sadece kulakdan süresiz rapor aldım yeniden vergi indirimi için başvuru yapmama gerek varmı ilerde emeklilik başvurusu yaparken sgk bana demezmi senin vergi indirimin %48 fakat hastanenin raporu %40 dır sıkıntı yaşarmıyım bilgisi olan varmı.

Engel dereceniz 3. derece. vergi dairesine gönderdiğiniz raporda %48 olanda 3. derece. O yüzden çok bi sıkıntı yaşayacağınızı sanmam ama yinede kafam rahat etsin derseniz gönderin gitsin bir kaybınız olacağını düşünmüyorum

Sardonyx35

yeni raporumu tekrar vergi indirimi için sağlık kuruluna gönderirsem oranın düşürüleceğinden o yüzden var olan vergi indirmimi iptal edilmesini istemiyorum.

Bedriatak

Öyle bi durumda SGK sizi hakem hastaneye atar tekrar kontrole girersiniz, rahatsızlıgınız devam edıyorsa zaten alırsınız oranınızı

Bedriatak
Süresiz bir vergi indiriminiz varken onu riske atacak gereksiz hareketlerde bulunmayın lütfen.
Sizin süresiz bir vergi indiriminiz var ve geçerlidir.

Ufukalp raporun kullanım amacı bölümü kalktı degilmi her ne şekilde olursa olsun son aldıgımız raporu heryerde kullanabiliriz degilmi sistemde çıkıyor zaten

ssk emeklilik başvurusunda vergi indirim belgesiyle birlikte hastaneden alınan raporu da istiyor BuTcHeR

evet ufuk abi emeklilik başvurusunda ssk vergi indirimiyle beraber sağlık raporunu istiyor. Peki bu sağlık raporunu inceliyorlar mı ? hastaneyle mi yazışıyorlar neden istiyorlar sizce raporu ufuk abi ?? rapor süresi bittikten sonra emeklilik başvurusunda süresiz vergi indirim belgesi olmasına rağmen ssk sağlık raporunu istediği için rapor süresi bittiği için ssk sorun çıkartır mı emeklilik başvurusunda ufuk abi ? Ufukalp UFUK ABİ RİCA ETSEM SORUMA CEVAP VERMENİZ MÜMKÜN MÜ SİZİN DEĞERLİ FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM Ufukalp

Son düzenleme:
Selam ben 2006 ve 2008 de sürekli ibareli %65 engelli raporu aldım işkur kaytlıyım ve şuan engelli kadrosu çalışıyorum.....
2013de vergi indirimine başvurdum ama hastane %20 düşürdüğü için raporumu yenilmedim
Yeni kanunlardan da haberdar değilim eski raporumla vergi indirimden faydalanabilir iyim? 🤲🙏

Merhaba. 2 yıl süreli engelli raporuyla vergi indirimi başvurusu yaptım. Maliyeden verilen engellilik indirim belgesinde herhangi bir süre yok. Ayrıca vermiş olduğum engelli raporuna merkez sağlık kurulu üyeleri oran olarak %83 yazmış yine maliyenin verdiği belgede olduğu gibi herhangi bir süre yok ve süresiz de yazmıyor. Bu ne anlama geliyor?

omer44..hocam tarih yazmaması süresiz vergi indirimi anlamına geliyor hayırlı olsun:))....

yalnız diğer sayfalarda kafama takıldı,süresiz vergi indirimi ile emekliyim ben de kontrole çağırırlarsa ve yüzden 40 altın da alırsam vergi indirimim süresiz olduğu için emekliliğim devam mı ediyor??

deathless
SGK herhangi bir nedenle kontrole çağırdığı ve alınan rapor %40 ın altında kaldığı durumlarda, vergi indirimi ister süreli, ister sürekli olsun malesef emeklilik sonlandırılır.

Ufukalp abi merhaba;
2019/03 ayında %59 bir süreli raporumun kontrolu vardı 1 yıl süreli.emekli olduğum için emekliliğim devam etsin diye tabi erkenden kontrollerimi yaptırdım.Dün heyete girdim raporum tekrardan %59 çıktı fakat sürelimi süresizmidir tam göremedim?
Sgk Tepeçik heyet memuru bana şu yorumu yaptı Sgk konak şubesinden takip edebilirsiniz raporunuzu.Rapor tekrardan ankara maliye bakanlığına tekrardan gidecekmidir?5 ay gibi saçma bir zamanı bekleyecekmiyiz bu süre zarfında emekliliğim iptal olurmu sonuçta emekliyim ve raporum Mart 2020 de süresi bitiyo?
Bu aşamadan sonra ne yapılıyor acaba biliyormusunuz?
Yada benim ne yapmama lazım.

İyi işler

snr1976
SGK bu raporla tekrar vergi indirimini gerekli görecek midir bilmiyorum, ama bana yanlış geliyor, sadece rapor yeterli olmalı diye düşünüyorum.
Çünkü vergi indirimi, için sigortalı bir işte çalışarak gelir vergisi mükellefi olmanız gerekiyor. Siz şu anda emeklisiniz, gelir vergisi ödemiyorsunuz, haliyle olmayan verginin indirimini talep etmek mantıksız geliyor bana.
Benim için doğru olan, rapor sonucuna göre işlem yapılmasıdır.
Rapor Ankara'ya Maliye Merkez Sağlık Kurulu'na gönderilse dahi sizin kontrol tarihiniz olan Mart 2020 den önce aylık kesme sürecini başlatamaz.
Kontrol tarihinden itibaren de bir iki ay süresi olduğu için sizin maliye cevabı maaş kesilmeden yetişir.

Selamün aleyküm ufuk abi ben kalp yetmezligi var mitral yetmezligi var şeker kolestrol hipertansiyon var engelli raporum %63 raporu 2 ay oldu alalı 3 senelik verdiler 5 aydır calışamiyorum. Raporu aldım işkur engelli kadrosunda da iş bulamadım sürekli olumsuz oluyor kalp hastası oldugum için canıma sigorta girişim 2004 prim 4500 var iş bulamadıgım için emekli olmak istedim vergi dairesi sgk yolladı vergi indirimi için gitmiştim ama calışmıyorum sgk gittim 2 hafta önce durumu anlatdım raporuma baktı dedım ben küçük yaştada amaliyat oldum kalbimde delik vardı askerlıkden muaf oldum dedım ve hastalık ilerledi bu boyuta geldı dedım şeker kolestrol hipertansiyon kalp sorunum var dedım senı sevk edecem dedi hastaneye sevk etti bugun hastaneye gittim doktorlar yine aynı olanda puan veriyor 3 doktor kaldı bugun bitiremedım cuma günü bitcek ama bende farkında yım malulen yapmıcaklar bosuna uraşiyorum ama bir umut iste artık dibe vurdum abi hiç bir gelirim yok ne yapcam bilmiyorum üstüne bugun kalp doktoruma gittim bugün yine konsey toplantısı vardı dediler ameliyat yapcaz seni bu ay ameliyat olcam abi bana bir yol gösterir misin

HuSRaN
Malulen emeklilik için zaten girişimde bulunmuşsunuz, ben de bu konuda şansınızı deneyin derdim.
Sonuç olumsuz olursa vergi indirimi alarak 18 yılın dolmasını beklemekten başka yapacak bir şey yok malesef.
Keşke daha kolay bir yolu olsa ama...

Sa vergi indirimi işi nasıl oluyor benim yüzde 68 raporum var ve vergi dairesini aradım adam bana 97 TL ek maaş yatacak falan dedi bu mudur vergi indirimi bu kadar mı yani arkadaşlar vergi indiriminde in faydalanan ve kaç TL ek maaş alıyorsunuz yardımcı olur musunuz lütfen acil

YAKAMOZ1990
Normalde 2.derece vergi indiriminin maaşa yansıması 97,50 TL görünse de, asgari ücretli, evli eşi çalışmayan ve çocuklu iseniz o kadar bile yok, çünkü bu sefer de agi'ye bir şey kalmıyor.

Ufukalp

Bizde hala aptal gibi bu devletten adam akıllı abşr şey bekliyoruz amaca kendilerine zam yapsınlar engelli sin ve çalşiyorsun sözde vergi indirimi yapıyor ama 97.5 TL bile etmiyor bu sadece indirim yapıyoruz demek için yapılan bir kanun ama içi boş bu paraya ne yapılır sigara içsen bir haftalık sigarandan vergiyle bu paranın daha fazlasını tahsil ediyorlar zaten kendi ceplerini dolsun yeter

emeklilik

slm arkadaslar ben bir sene önce boyun fitigindan boyna bir civata taktilar boynumun kaybi nekadar didim sen seker hastasisin dediler vergi inididirimi icin eyete ciktim taplam %48 verdiler hastane eyeti raporda %48 suresi ise ömur boyu yazilmis rapor ankaraya gönderildi ayni %48 yazmis yanliz surelimi sureksizmi yazilmamis emekli zamani geldiginde tekrar rapor isterlermi

ben şu an ist.da tedavim suruyor. yuzde 93 engelli raporum cikti. vergi indirimi ve erken emeklilik basvurusunu istanbulda yapabilirmiyim yoksa calistigim şehre donunce ordan mi yapmam gerekir.saygilar

ilhamigunes
İlk sigorta başlangıç tarihiniz 1 Ekim 2008 tarihinden önce ise istenmez.

Üst Alt