Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sürücü olamaz kararına karşı ne yapabilirim?

Benim düşüncem pratikte görmeleri.iki ayağında sıkıntısı olan biri.direksiyon kontrolü zaten tek elinde oluyor.fren gaz pedalı elden aparatları olduğu için.doktorlar kağıt üzerinde insanları mağdur ediyor.

Evet en doğrusu bu ama yapacak kimse yok malesef,ben şimdi kafamı vuruyorumki neden gittim daha 2 yıl varken değişim gününe, bir çevirme olsa elimdekide gidecek,ama işte olmuşa çare yok..Kocaeli'nden itiraza yanıt kimbilir ne zaman gelecek gelsede sonuç değişecekmi vs. 1 haftadır kafayı yiyorum onlar için bi imza ama bizim için hayatın şalteri iniyo bilmiyolar...

Zeynebuum
Biz davada acacagiz gerek duyarsak, hukuki surecj sonuna kadar götüreceğiz, simdi en kisa yoldan sonuc alabilirsek ona bakiyoruz, olmazsa gerekli basvurular, olmazsa dava sureci, doktorlar masabasindan bu kadar kolay vermemeli, ne gerekiyorsa yapacagiz.

Benim itirazıma kocaeli il sağlıkta aynı cevabı verirse mahkenedende farklı bir yanıt çıkmaz kendi dr.larıni dinlerler emin olun...şu anda kaçak kullanıyorum,o zamanda kullanmaya devam edicem insanı zorla kötüye sevk ediyolar...

Zeynebuum
Mahkeme sureci farkli isler, bilirkisi vs, yonetmelik hepsi incelenir, mevzuatindan emin olunca sureci baslatacagiz, teslimiyetci olmayacagiz, mucadelemizi verecegiz sonuna kadar.

Zeynebuum

Şu anda bu işi hukuki olarak kısa yoldan halletmeye çalışıyoruz, halledemezsek gerekli başvuruları yapacağız, bir örneğini size özelden gönderirim isterseniz, sonrasında mahkeme yolu, onu da özelden paylaşırım başvuru yapacaksanız.

Bu başlıkta bize yardım etmeye çalışan nadir kişilerdensiniz, en azından durumunuzu paylaştınız, sizin maddeleri buradan ya da özelden yazın, bir bakayım isterseniz, kanunu yönetmeliği görmem gerekiyor, herkesin durumu farklı.

Benim durumum eklem romatizmasına bağlı tüm eklemlerde olan kısıtlamalar meselâ dirsekler tam açılmıyor omuzlar baş hizasına kadar kalkmıyor el bilekleri tam yukarı kalkmıyor ama kavramada sıkıntı yok ,kalça ve dizlerdede bazı kısıtlamalar var ama bunlar da otomotik vites araç kullanmama engel olmuyor...17 yıldır ehliyetim var 5yıl önce tekrar rapor alıp %69la aracımı aldım ve daha aktif kullanmaya başladım.işime,hastane kontrollerime, markete kısacası ev dışında heryere aracımla gidiyorum çünkü otobüs minubus metro kullanma şansım yok...Sanırım bende 8.maddenin b kısmına takılıyorum sadece kısıtlamalarım var herhangi bir uzuv kaybı yada protezim yok.

Forumda yardımlaşma yok denecek kadar az, gördüğüm kadarıyla forumu düzenli kullanan engelli arkadaşlar engeli olmayan, bir yakını engelli olan arkadaşlara yardımcı olmuyor, bu durumda yorum yazmanın da çok anlamı olmuyor, bu hafta itiraz edeceğiz, gerekirse mahkeme süreci.

Ve sonuç alamazsak sürücü olamayan engelliye de kolaylık sağlanması için gerekli başvuruları yapacağız, kolaylık sağlamazlarsa aracını kullanabilen ortopedi engellilere de yüzde 90 şartı getirilsin diye iptal davası açacağız, bu durum Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı.

Pasif üye olarak takip etmek en doğrusu bu forumu.

Haklısın kimse yardımcı olmuyor.

Benim araştırma ma göre.il sağlığa gittim .ileride durumumuzla ilgili bir değişiklik olursa tekrar yeniden başvurabilirsiniz dediler.ama araştırmalarima göre sürücü olamaz olarak emniyete bilgi gitmiş.ileride heyete girişte sürücü olur raporu alsam dahi trafikten sürücü olamaz durumumumu nasıl değiştirebilirim.bu yolları giden arkadaşlar vardır.yardimci olupta yol gösterseler çok iyi olur.

Engelli milletvekili arkadaşlar neredesiniz.neden engellilere yardımcı olmuyorsunuz.siz mecliste kimi temsil ediyorsunuz.

Kimsenin bizi temsil ettiği yok,itiraz hakkımızı bile yokuşa sürüp il dışına gönderiyolar nasıl gider diye düşünmeden umursamadan...Ben yine kendi aracımla gidicem her ne kadar il sağlık raporu bildirildi nüfusa desede başka türlü gitme şansım yok çünkü...itirazım kocaeline ulaşmış ay sonu size haber vericez denildi,umarımki sonuç değişir ama masa başından sadece bakarak olmaya devam ederse bu süreç zor,en azından kendilerince sorunlu gördükleri kişileri direk red yerine aracında uygulamalı test etmeliler...

Uygulamalı olmadan ellerinden engelli olanlar ehliyeti unutsunlar... izmit Seka mı sevk hastane

Bike
Gebze ilçe sağlık olarak söylendi hastane değil yani...
Bike
Sizin itirazdamı red edildi?

Merhablar c4 c5 kırığı hastasiyim ehliyete başvurmak istiyorum belden yukarimi kollarımı bileklerimi gayet iyi kullana biliyorum yanlız el parmaklarimı kullana mıyorum bu durumda ehliyet alma avantajim varmı ve nsl bir aparat yapılır bilgilendirseniz sevinirim
Saygılar sevgiler

Weysocan33
Merhaba,gidip bir denemen lazım biz ne desek boş ,sanırım hiç ehliyet almadın kaybedecek bişeyin yok sonuçta...

Yok yeni basvuracam merak etim tertibatlı olunca kullanamazlarmi aileden kimse

Sana ehliyet alabilir verirlerse kimse kullanamaz %90 üzeri engelliye aile kullanabilir veriyo o zamanda sen kullanamaz durumda olmuş oluyorsun zaten...

Zeynebuum

Hayir, oyle degil, bu arkadas engelli sanirim, engelli arkadaslar yazsın doğrusunu, engelli yakini olsaydi ozelden yazardim.

Ben engelliyim zaten Metin bey ehliyetim var aracımda var ve ruhsatında kendisi dışında kimse kullanamaz yazıyo...%90 üzeri engelliyseniz de sizin kullanamayacağınız için aileden 1.yada 2.dereceden akrabanız kullanabiliyor...

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53 üncü maddesinde yapılan değişiklik ile (09.09.2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete), yurt içinden satın alınan özel tertibatlı araçların (otomatik vitesli araçlar dahil) veya %90 üzeri engelliler adına tescil edilen özel tertibatı olmayan araçların sahibi dışında, aracı kullanmaya yeterli sürücü belgesine sahip herhangi bir kişi tarafından kullanılması mümkün hale gelmiştir.

Trafik denetimleri sırasında özel tertibatlı bir araçla (otomatik vitesliler hariç) karşılaşılması durumunda, aracı kullanan kişinin özel tertibata uygun "H" sınıfı sürücü belgesi bulunup bulunmadığı kontrol edilmekte ve uygun sürücü belgesi olmadığı anlaşılan sürücüler hakkında Karayolları Trafik Kanunu?nun 39/1-a maddesi gereğince yasal işlem yapılmaktadır.

Yukarıda açıklandığı, üzere özel tertibatlı bir aracı, araç sahibi özürlü kişi dışında kullanacak olan kişinin, araçtaki özel tertibata uygun "H" sınıfı sürücü belgesi bulunması gerekmektedir

Sadece şu olabilir onun önü açık bırakılmış yeni yönetmelikte otomatik viteste tertibat sayılacak başka hiçbir tertibat yoksa sadece otomatik vites tertibat olarak konulmuşsa olabilir...Ama soran arkadaşın parmaklarında sorun var ve tertibatsız sadece otomatik vites verilirmi orası soru işareti..

Zeynebuum

Yanı kullanamıyor anladığında gore sadece ben kullana biliyorum rapor yüzdesi işe yaramı yor buna gore

Bike

Merhabalar bana da hakem heyet kurulundan sürücü olamaz raporu verdiler 2 yıl önce.2 yıl bekleyip tekrar başvuru yapın dediler. Tekrar basvurumj yapacağım yakın zamanda. Son olarak verilen rapor gecerlidir deniliyor o yüzden trafikte sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Bu kadar kod var yardımcı olmalari yerine direk sürücü olamaz diye göndermeleri o kadar adaletsiz ki umarim bu sorun çözülür yasalar iyilestirilir artık.

Yasalar kodlar iyide uygulayan yok.insallah yasaları uygulayacak insanlar çıkar karşına.ehliyet ile ilgili süreç i yazarsan sevinirim kolay gelsin

Malesef sürucü olamaz raporuna İtirazda da aynı karar çıktı,insanı zorla suça teşvik ediyorlar resmen.17 yıldır ehliyetimle kullandığım arabamı artık kaçak kullanıcam..

Doktorlar Yeni çıkan kanunlara uysaydi çok kişi mağdur olmazdı.

Bike
Dahada yapmaya devam edecekler,zaten istanbul gibi bir yerden Gebze ilçeye gönderilmek bile saçmalık tesmen dalga geçmek oyalamak,ilin verdiği kararı ilçe mi bozacak? üstelik aynı gün cvp verilmedi 2 kere gittim 400 km yol yaptım o sürücü olamazsın dedikleri halimle...Toplanıp birşeyler yapmamız gerek tv yada mahkeme ama tek başımıza olmaz örgütlenmek gerek...

Bende onu diyorum ama kimseden ses yok.birlik olmalıyız

birlik olalım nasıl ama bir dernek altınta toplanmak lazım

Üst Alt