Hüseyin İlik
Burası forum ortamı olduğu için ancak bu kadarını yazabiliyorum, artık herkes kendi kararını verip bir yol çizecek. Aslında burada ortak hareket edip süreci beraber götürecektim, ancak bu forumun mesajları birleştirme huyundan dolayı vazgeçtim, bireysel hareket edeceğim, paylaşımcı da olmayacağım, bu şekilde muhabbetle bilgi veririm sadece.
Mahkeme işleyişlerini iyi bilen biri ile yazışıyorsunuz, emin olabilirsiniz, yazdıklarınız kağıt üzerinde doğru, ancak sonuç almak zor, her dava farklıdır tabi, itiraz hakkı var, bunlar tabi ki var.
Bakın, çok açık bir şey yazdım, sürücü olamaz raporuna itiraz edip kabul alan kaç kişi var, 100 kişiden 99 kişiye red yazılıyordur diye tahmin ediyorum, itiraz hakkınız var, ama sonuç almak zor. Diyelim ki itiraz ettiniz, red geldi, idari başvuru yolunu tükettiniz, mahkemeye gittiniz, buradan da sonuç almanız çok zor, gerekçesini yukarıda yazdım, hakim mecburen bilirkişiye başvuracak, hadi itiraz ettiniz, 2. bir bilirkişi inceledi, bu kişiler yine doktor, mühendis vs teşkil edecek, heyette hayır diyen mahkemede neden evet desin, o anlamda sonuç almak zor mahkemeden.
Tabi size saygı duyuyorum, sizin sürecinizi beraber takip ederiz ve inşallah yanılırım, siz kazanırsınız, sizin ehliyet alma hakkınız benim haklı çıkmamdan çok çok daha önemli.
Evet, bahsettiğim şey için bir kanuni düzenleme gerekiyor, eksik düzenleme var, Anayasaya aykırılık var, mevzuatla tamamen çelişen ve engelliyi mağdur eden bir uygulama var. süreci aralık ya da ocak ayında başlatacağız, çünkü ancak o zaman müsait olabiliyoruz, özel işlerimizden buna zaman kalmıyor. Öncelikle heyete ÖTV muafiyeti için tekrar gireceğiz, onlar alamazsın derlerse idareye yazılı olarak başvuru yapacağız, oralardan olumsuz cevap gelirse ki gelecek, konuyu yargıya gidebilme hakkımız varsa intikal ettireceğiz, oradan da sonuç alamazsak yargı sonrası insan hakları mahkemesine gideceğiz, buradan da sonuç alamazsak elimizden geleni yaptık, bizden bu kadar diyeceğiz, oturduğumuz yerden gelsin biri bize yardım etsin demeyeceğiz, mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz.
Olur yada olmaz, takdir Allahın.