Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SUV arac önerileriniz neler?

Renault Kadjar 1.5 dCİ EDC Icon.

Bende SUV bakıyorum ve bu aracı düşünüyorum. Arca ek olarak Panoromik Cam tavan, otomatik kararan iç dikiz aynası ve 19 inç jant eklendiğinde fiyatı 115.500,00 TL oluyor.

Bayi indirimi + ÖTV indirimi uygulandığında 73.000,00 TL ye kadar veriyorlar.

Aracı gördüm ve haftaya test sürüşü randevusu aldım. Bir gidip bakmanızda fayda var.

nissan x trail platinum premium pack
on numara beş yıldız...

Zamanî

Kardeşim bu araba bu fiyatı kesinlikle hak etmiyor.Bu kadar parayı vereceksen marka saplantısına girmeden bir çok kaliteli ve ucuz arabalar var.Ama zevk meselesi herkes kendi istediği bir arabayı alır.

metehan50 haketmiyor diyorsun ya o parayı. Bana nedenlerini de anlat bileyim. Ben aracı gittim gördüm. Nissan ortaklığında çıkan bir model. Qashqaiden ilham alınmış ve yaklaşık adamların 10 yıllık tecrübelerinden faydalanarak Qashqaiden daha iyi bir model çıkarmışlar. Opsiyonları qashqaiden bi kaç tık daha fazla ve nerdeyse 7-8 bin daha uygun. Benim beğenme sebebim bunlar eder diye düşünüyorum.
Sende senin nedenlerini yaz mantıklı gelirse belki bende vazgeçerim.
Bana 3008 ve Qashqai dışında bu fiyatlarda bir SUV öner birde.

[FONT=sans-serif]Qashqai den iyidir ama imkanının varsa 3008 al, yeni çıkan bi kasa sonuçta.[/FONT]

Toyota CHR 1.2 otomatik ve 1.8 benzin elektrik Hybrit otomatik suv kasımın 2 haftası gelecek SUV Bir arac

Mami Junior
3008'e baktım. Aralarında teknik olarak ve malzeme kalitesi olarak çok fazla bir fark yok. İkiside Fransız arabası ancak 3008'e 84.000 TL diyorlar.
BİLGİHAN
Zaten en merak ettiğim araçta bu Toyota CH-R yaklaşık 1 senedir aracın çıkmasını bekliyorum. SUV'a göre biraz alçak kalsa da tasarımı harika görünüyor. Ama motor hacimleri düşündürücü. 1.2 Lt benzin yada 1.8 lt Hyibrid dışında bir motorla satışı olmayacak Türkiye'de. 1.8 Lt'yi ÖTV indirimli alamayacağımız için (1600 cc ile sınırlıyız ya) 1.2 Lt performans olarak çok düşündürücü. Performansı iyi olsa çok yakar, kötü olursa gitmez. Bakalım göreceğiz.

1.8 motor ÖTV % 45 oldu engelli de hybrid 1.6 motor gibi ÖTV aynı oldu

BİLGİHAN

ÖTV aynı olduda sınır hala 1600cc, 1800cc oldu diye resmi bi şey yok.
Yeni ötv kanununu beklemek lazım aslında, bize etkisi nasıl olacak diye.
Zamanî

Git 2 sinide incele malzeme kalitesine falan bak, plastik malzemesi vs., aynı donanımdaki fiyatlarını karşılaştır gönlün hangisine yattıysada onu al.

Mami Junior

Eyvallah kardeşim sağolasın. Bende böyle net bir bilgi duymamıştım çünkü aracı değişmek istediğimden uzun süredir takipteyim. BİLGİHAN öyle diyince şaşırdım nasıl atlamış olabilirim diye.

Bu arada bayiler bu ara fiyatlarda baya indirime gidiyor. Geçen hafta 73000 TL dediklerine dün 70800 TL dediler. Sanırım Aralık ayında fiyatlar biraz düşecek. Bayilerin yıl sonu rakamlarını tutturma çabaları ve 2017 model araçların satışa çıkması gibi nedenlerle. Bu arada yeni çıkacak olanlarıda görmüş oluruz.

metehan50 haketmiyor diyorsun ya o parayı. Bana nedenlerini de anlat bileyim. Ben aracı gittim gördüm. Nissan ortaklığında çıkan bir model. Qashqaiden ilham alınmış ve yaklaşık adamların 10 yıllık tecrübelerinden faydalanarak Qashqaiden daha iyi bir model çıkarmışlar. Opsiyonları qashqaiden bi kaç tık daha fazla ve nerdeyse 7-8 bin daha uygun. Benim beğenme sebebim bunlar eder diye düşünüyorum.
Sende senin nedenlerini yaz mantıklı gelirse belki bende vazgeçerim.
Bana 3008 ve Qashqai dışında bu fiyatlarda bir SUV öner birde.
Kardeşim piyasaya çık da bir sor.Bu araçlardan kadjar ve kapturden ne kadar satılmış bir gör.İnternet sitesinden okumuştum kadjar istediği ilgiyi bulamayınca satış rakamları istenilen düzeyin çok altında diye.Siz kadjar ve nissan qasqai inin satışlarına bir bak.Neredeyse 500 kat qasqai daha fazla satmış.Şunun şurası bir gerçek qasqailer 1.5 dci renault motoru kullanıyorlar.Ama vatandaşta fransız mallarının orta sınıf ürün olduğu imajı var.Nissan sonuçta bir japon tasarımı

Bunları açıklarken umarım Nissan ve Renault'un ortaklık içinde olduğunu ve Qashqai'nin bütün altyapısını kullandıkları biliyorsundur. Ayrıca Kadjar'ın ilk olarak 2015 yılında ilk defa piyasaya çıkmış olduğunu varsayarsak satış rakamları çok normal ve kendi Türkiye üretim sorumluları istedikleri oranı yakaladıklarını söylüyor. Ayrıca bu araçla ilgili izlemediğim bir video kalmamıştır. Herkes malzeme kalitesini öve öve bitiremiyor ve şuan için ikizi Qashqai'den çok daha iyi olduğunu söylüyorlar.
Bu arada ben vatandaştaki imaja bakmam kolay kolay. Gider görürüm söylediklerinde haklılarsa eyvallah ama gördüğüm kadarıyla değiller.
Ayrıca bana başka bir araç önermeni istedim oda yok. Bence sen de bir Renault bayisine git ve incele birşey kaybetmezsin. Kusura bakmayın sanki Renault satış elemanı gibi savundum ama niyetim sadece gördüğümü ve bildiklerimi söylemekti.

metehan50*
Ne kadar saçma bi mantık içindesiniz, Qashqai nin çok satması çok iyi oldugu manasına gelmiyor.
Bizim milletin yerden yükse araç alma merakından bunlar oluyor yoksa süper bi iç malzeme kalitesi vs oldugu için değil.
Bi önceki kasa Qashqai dandik bir plastik ve teneke kutudan ibaretti, yeni kasa biraz toparladı.

Araba alırken gidin bi bakın malzeme kalitesine, konforuna, donanımına, teknolojisine vs.

Millet bunu alıyor diye gidip onu almayın.

Binlerce lira verip teneke kutuya binenler var hala.

1.6 suvların çoğu 4x2
tasarruflu olsun dersen honda crv(4x4)
ama bence bmw x1 // x3 modelleri (4x4 değiller)

*Merceces Gla200" her açıdan güzel :) suv + spor + şehir + estetik...

bütçe uygunsa
1.mercedes gla(1.6 dizel+otomatik)
2.bmw x1/x3(1.6 benzin+otomatik)
3.honda crv(1.6 dizel+otomatik)
4.nissan xtrail(1.6 dizel+otomatik)

redkit

mercedes dizel motoru renodan alıyor ben alacaktım vazgeçtim
x trail on numara çarpışma asistanı kendi kendine park etme şerit takip uyku uyarı hepsi var yok yok araçta inşallah alırım

Mercedes Gla200 gerçekten fiyat olarak da bu grubun en iyisi ancak bizi aşar:)

Zamanî

Şu anda araştırmalarım neticesinde peugeot yeni 2008 ve 3008 ehdi modelleri gayet güzel gözüküyor.Ben olsam bu araçları alırım.

2008 gittim gördüm çok ufak bir araba. Baktığımız sınıfa giremez kapısından döner ancak.
Ama 3008 gerçekten heybetli ve güzel bir araba. Fiyat olarak düşününce bütçemi aşıyor. Bayinin verdiği fiyat en son 84 bin TL.
Bu fiyata bakınca da aynı fiyatta XTrail var. Aslında var da var ama bütçe işin içine girince bazı eksileri görmezden gelebiliriz.

Örnek olarak şu araca bir bakın derim.

https://www.araba.com/304462138-mercedes-gla-180-cdi-dieselyeni-kasa

@nfrysmn
benzinli olması sorun değilse x1 veya az daha verip x3 modelleri mukemmel xtrail alana kadar bmw x serilerinden birini al durdukça değeri yükselen marka bmw-vw-mercedes-bmw
donanımı aldatıcıdır bence en full nissanı renaultu bmw nin baz modeline değişilmez. 5 yıl sonra satacak olursa alışta verdiğin farkın çok üstüne gideceğini görürsün. mesela internetten bak, kıyasla 2011 model liste fiyatı bmw modellerine ve şu an aynı özellikteki 2.el modelin fiyatına bak kaza olmadıktan sonra değeri en az düşen araba bmw-mercedes-audi.. 18-20 yasında mercedes e200 ler 200-300 bin km yapmış liste fiyatı fiat-renault-dacia ve muadili arabalarla neredeyse aynı fiyat

Zamanî

Bu 84 bin tl fiat dizel mi?Nissan X tirial dizel fiyatı ne kadar acaba.Xtrial de çok iyi araba.Bu kadar para verilince bence dizelden şaşmamak lazım.Benzinli araçlar çok yakıyor.Bir de gaz takılınca garanti kapsamı dışında bırakıyorlar.Bence en iyi araba kafana en iyi yatan arabadır.Saygılar

metehan50*
100bin en full olanı

redkit
hacı iyi hoş söylüyorsunda ben arabyı kar yapmak için almayacağpım ki beklentilerimi karşılaması için alacağım 5 sene sonra kim öle kim kala..zamanı yaşamak lazım

metehan50*

Kardeş yok dizel full otomatik vites 100000 TL falan oluyor XTrail
SKYPack dizel manuel vites paketi 84000 TL falan oluyor.

birde arabayla geziceğim için diel olması önemli

metehan50*

Ayrıca Nissan'la ilgili şunu da belirteyim. Bayiler çok para göz. Size bir fiyat söylüyorlar ve 5 kuruş daha inmiyorlar fiyatı. Zaten ÖTV indirimli alıyorsun diye umursamıyorlar. Sanıyorlar ki zenginsin ve hazır ÖTV indirimi yapıyorken 3 kuruş daha fazla kazanalım diye düşünüyorlar. Qashqai için görüştüm 120 binlik araca 84000 TL dedi, peşin dedim yok aynı dedi.
120000 lik araç için Hyundai ve Renault 77-78 bin dedi. Peşin olursada 2 bin ek indirim diyorlar. Ve en güzel yanı 1 hafta için raporda falan sıkıntın yoksa aracı teslim ediyorlar.

Çok haklısınız üstat.

Anladım üstat ÖTV li fiyat diyorsun 84.000-TL yi.120-TL dediğin araç qasqainin hangi modeli acaba?Bu aracın bir çok fiat ve donanım farkı var.Nissan xtrail bence qasqaiden daha iyi gibi duruyor.Bizim burada bu çeşit bayiiler yok .Bakma şansımız olmuyor.Xtrail en son ne kadara bıraktılar

nissan dizel cvt otomatik sanzuman dan uzak durun reno dizel edc sanzuman iyidir yakit az ama kadjar tipi hoşuma gitmiyor hatlar yuvarlak ama nissan Qaskai guzel ama dizel sanzuman korkutuyor beni ha benzinli otomatik tup takdir olur ama toyota chr hyrbit i beklerin derimm 4.5 senedir toyota dizel otomatik auris kullanıyorum hic bir sıkıntım olmadı toyotayla 3008 icin bise diyemem ama guzel fiatı yuksek

BİLGİHAN

Benim birinci önceliğim Nissan qasqai ikincisi peugeot 308 suv üçüncüsü de Citroen c4 picasso düşünüyorum.Arabada her şey var.

Bence VW istiyor ve pahalı diyorsanız Seat'ın yeni ATECA sı uygun bir alternatif olabilir. inceleyin derim.

Üst Alt