Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Tartışma] Bir üye bana 'Sağlam bir insan olarak bizim aramızda ne işiniz var!' dedi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Madem başlık açılmış ben yine engelli üzerinden gitmek istiyorum(çok ayrımcıyım bu arada farkettim :shock: :evil: ) Şimdi engelliler arasında engel farklarına göre bile birbirlerini anlamakta zorlanma yok mu :?: Tabiki var biz bunu yaptığımız site buluşmalarında birbirimizi gördükce, konuştukca o kadar farklı alanlarda problemler yaşadığımızı görüyoruz ki, birbirimizden çok şey öğreniyoruz ve aslada birbirimizi yargılama yoluna gitmiyoruz, engelliler olarak hepimiz farklı zorluklar yaşıyoruz, bir arkadaşımıza kolay gelen bize zor gelebiliyor ya da ona zor gelen bizim için zor olmayabiliyor bence bunlar çok normal çünkü hepimizin engeli bize özgün her ne kadar aynı engelleri olanlar için bile :!:
Gelelim engelsiz üyelerin aramızda ne işi var olayına itiraf edelim açıkcası benim aklımada sadece soru anlamında acaba neden buradalar :?: diye mutlaka ilk üye olduğum zamanlarda bir takım sorular takılmıştır. Fakat buradaki insanları paylaşımları gördükce kesinlikle öyle bir sorudan eser kalmadı, SUNBURN unda dediği gibi çevremizde bir sürü engelsiz yakınımız, arkadaşlarımız var evet onlar engelli değil bizim zorluklarımızı anlamıyorlar hadi idam edelim, nefret edelim onlardan :twisted:
onların yerinde bizlerde olabilirdik ve bize karşı hiç bir suçumuz yokken böylesi bir nefret sanırım bizide çok incitirdi :roll: ÜTOPYA nın dediği gibi empati kesinlikle hepimizin uygulaması gereken bir şey :!: Kendini seven diğer insanlarıda sever diye düşünüyorum :D
Ve zamanla o kadar alışıyorsunuzki engelsiz olan arkadaşlarımıza inanın engelli-engelsiz değil bir bütün oluyoruz onylarla bence iyiki varlar, güzel düşünen engelli-engelsiz herkes iyiki var... :wink:

BENCE İLK ÖNCE ARAMIZDAKİ BU KARMAŞAYI VE KEŞMEKEŞLİĞİ BİTİRMEK GEREK.HER NE OLURSA OLSUN BİZLER İNSANIZ VE İNSAN OLMAMIZI GEREKTİREN TÜM DONELERİ İÇİMİZDE BARINDIRMAYA GAYRET ETMELİYİZ.DÜNYADA MİLYONLARCA ENGELLİ,MİLYONLARCA ZENCİ YADA MİLYONLARCA FARKLI ÖRF YADA KÜLTÜRE SAHİP İNSAN YAŞAMAKTA VE NE YAZIKKİ DÜNYADA YAŞAYAN MİLYARLARCA İNSANIN YAŞAM ŞEKİLLERİNİ YADA YAŞAMSAL DURUMLARINI SEÇME ŞANSI YOK :!: ŞUNU ASLA ES GEÇMİYORUM; HER BİRİMİZİN AYRI AYRI SORUNLARI OLABİLİR.HAYATIMIZI ETKİLEYEN BİNLERCE OLAYIN İÇNE GİREBİLİR YADA ŞAHİT OLABİLİRİZ.BELKİDE UZUN BİR SÜRE BU OLAYLARIN ETKİSİNDE DE KALABİLİRİZ.ANCAK ÖNEMLİ OLAN BU DURUMLARDAN BİR AN ÖNCE SIYRILMAK VE SONUCU HER NE OLURSA OLSUN EN GÜZEL ŞEKİLDE YAŞAMAYA DEVAM ETMEK OLMALIDIR.

BEN DEREİM Kİ SOSYAL YADA YAŞAMSAL DURUMLARIMIZ HER NE OLURSA OLSUN BİRLİKTE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİ VE İÇİMİZDE BARIŞI SAĞLAMLIYIZ.

ŞAHSEN AYRIMCILIĞIN HER ÇEŞİDİNE KARŞIYIM.

BARIŞ :!: BARIŞ :!: BARIŞ :!:

hqiF3EuT.jpg

SAYGILAR.

....

Merhaba Sevgili Dostlar. Ben Cenk. Bende engelsiz bir üyeyim. Doğrusunu söylemek gerekirse bende Sunburn'un aldığı tepkiye benzer bir tepki aldım. Açıkçası da incindim. Kendimi çok kötü hissetmeme neden oldu ve bir süre üyeliğimi sorguladım, acaba devam etmelimiyim diye... Fakat o kadar güzel bir platform ki bu, öyle güzel insanlar tanıdım ki bu sayede, vazgeçtim üyelik iptalinden. Ortak bir atmosferi soluyoruz hepimiz. Birbirimizin diğer yarılarıyız, Ersinin gözü, mügenin kulağı, Hasan abinin sol bacağıyız. Evet belki sizin kadar hissedemiyoruz anlamını ama, inanıyoruz sizlere. Ve Güveniyoruz. Aşık oluyoruz hatta... :oops: Çünki insanız ve bir kalp taşıyoruz. Duygularımız var. Ayrıca birlikte daha iyi daha yaşanır bir toplum yaratma ümidiyle çalışıyoruz. Hiçbirimiz hayatın karşısında durabilecek kadar güçlü değiliz ve yine aynı hayatın yarın bizlere ne tür sürprizler yapacağını da bilemiyoruz. Belki biz... Belki de çocuklarımız yarın aynı gerçekle yüzyüze kalacak ve bu gerçekle yaşayacak... Garantisini verebilen varmı? O halde yapılması gerekenleri vakit kaybetmeden ve bu tür ayrılıklara düşmeden yapmalı ve engelli çocuklarımıza daha güvenilir, daha sosyal bir toplum sunabilmek için çalışmalıyız... Herkese Sevgiler ... Ayrıca arkadaşlar ilknur'a karşı bu kadar katı olmayın. Yaşadıkları kolay hazmedilir şeyler değil. Zamana ihtiyacı vaar.. Sana da kocaman sevgiler ilknur...

Koşamayanlar koşanlara desin ne işiniz var aramızda
Yürüyemeyenler yürüyebilenlere desin ne işiniz var aramızda
Oturamayanlar oturabilenlere desin ne işiniz var aramızda
Parmağının ucuyla hayata tutunabilenler desin ne işiniz var aramızda
Bunun sonu yok
Herkes bir şekilde yaşama tutunmuş
sağlam sakat dostlarım var
sağlam sakat sevgililerim oldu
sağlam sakat akrabalarım var
sağlam sakat yanımdan geçen hiç tanmadığım bir sürü insan var
hangi birini neden ayırayım neye göre
Dönem dönem insanlar karamsarlığa kapılır kimseyi gözü görmez kırıcı olur olabilir. Bu herkes için geçerlidir, herkes zaman zaman anlaşılmadığını düşünebilir.
Bu forum yaşamın küçük bir yansıması
Burada herkes var. Olmalı da.

cok fazla büyütülmüş bence arkadaşımız o anki ruh durumuna göre böyle devranmış olabilir tek hatası bence özel mesaj atması sanırım yoksa düşüncelerinde özgürdür böyle hissedebilir .cok normal bende sormuşumdur zaman zaman engelli olmayan bazı üyelere bizim sitede ne işiniz var diye. ama böyle sert tepkiler almadım hic.

Bazı arkadaşlarımız nedense anlamamkta israr etmekteler.... :?

Konu iki kişi arasındaki anlaşmazlık değil zaten tılsım.Biz o kunuyu kapatalı çok oldu :wink: Burada ki konu; insanlar arasında engelli yada sağlam ayrımcılığı yapılıyormu yapılmıyormu :?: Bütün mesele bu.Biz burada bulunan form üyeleri olarak bu konu üzerinde duruyoruz.Yapıyorsak bu ayrımcılığı neden yapıyoruz

sun afedersin konunun gecildigini yeni gördüm olsun ama bende fikrimi söylemiş oldum dimi? elbette ayrımcılık güzel degil tabikide karşıyım aslında ben bunları aşmış durumdayım ayrımcılıgı yapanda sanıyorum ki engelsiz insanlar biz degil bunu kaldırmak istiyorsanız yada istiyorlarsa ilk önce uzaylı görmüş gibi bakmalarını kaldırsınlar sonrasını konuşalım ne dersiniz.

bende aynı soruyu soruyorum

bende engelli olmayıp bu siteye girenlere soruyorum neden burdasınız diye.çünkü bende ik zamanlar sohbet sitelerine girdiğimde bu tepkilerle karşılaşmıştım özürlümüsünnnnn ne işin var burda diyorlardı .bende gooğlede bu siteyi bulmuştum gayet doğal bi soru neden burdasınız demek.şimdi daha nazik soruyorum ama sizin gülünüz kim diye mutlaka çevresinde bi özürlü tanıdığı arkadaşı olduğu için.kin duymuyorum ilknuruda anlıyorum bu aynen sağlıklı insanlarla dolu bi odaya giren özürlülere bakılması gibi .özürlülerin arasına bi sağlam düşmüşş buda tuhaf oluyo iştee :D :D :D ve soruyosun ne işin var burda diyeee :D

Bu siteye üye olduğumda logoda bir ibare vardı: "Engelliler ve dostları kulübü".. Belki o ibare yüzünden, burada sadece engellilerin olmadığını, her engellinin bir de engelsiz arkadaşını üye yaptığını düşünmüş, fifti-fifti olduğumuzu hayal etmiştim. Ama düş kırıklığına uğramakta gecikmedim. :(

İnsanların hiç birisi bir diğeriyle tıpatıp aynı değil. Aynı yumurta ikizlerinin bile görünüşleri aynı sadece, iç dünyalarında çok çok büyük farklılıklar olabiliyor. İşin güzelliği de bu belki de.. Düşünsenize, aynı fabrikadan çıkmış gibi "tek tip" insan olsaydı nice olurdu halimiz. :D

Madem 'insan' olarak gelmişiz dünyaya, 'horoz' olarak değil (ikinci bahar, kusura bakma :( ) o halde gereğini yapmalıyız. İnsanca davranabilmeyi öğrenmeliyiz.

Yukarıdaki sorunun tam tersini, yani gelen sağlamlara 'Sağlam bir insan olarak bizim aramızda ne işiniz var?' diye soracağımız yerine, gelmeyen sağlamlara 'neden bizim aramızda değilsin, cüzamlı mıyız biz' diye soramazsak pek bir yol kat edeceğimizi düşünemiyorum. :( Çünkü bu dünya bir tane ve hepimizin ve hep birlikte yaşamaya çalışıyoruz. ;)

TILSIM' Alıntı:
sun afedersin konunun gecildigini yeni gördüm olsun ama bende fikrimi söylemiş oldum dimi? elbette ayrımcılık güzel degil tabikide karşıyım aslında ben bunları aşmış durumdayım ayrımcılıgı yapanda sanıyorum ki engelsiz insanlar biz degil bunu kaldırmak istiyorsanız yada istiyorlarsa ilk önce uzaylı görmüş gibi bakmalarını kaldırsınlar sonrasını konuşalım ne dersiniz.

Şİmdi müsadenizle şu konuya bir parmak basayım;bu konuyu aşmakdan bahsediyor tılsım. demekki bu konu aşılması gereken bir konumudur?yani şunu söylemek istiyorum,bir insan engelli olduğunda yada dığuştan böyle doğduğunda ayrımcı olarakmı doğar yada bunu kazanır da sonrasında bunu aşar?

Tılsım,tanıdığınız yada tanımadığınız tüm insanlar engelli insanlara uzaylı gibimi bakıyor?Şahsen ben bakmıyorum.Hatta beni tanıyanlar bilir,o kadar eşit bakıyorum ki bazen bu bakış sorunlara neden olur :wink:

Baben' Alıntı:
Bu siteye üye olduğumda logoda bir ibare vardı: "Engelliler ve dostları kulübü".. Belki o ibare yüzünden, burada sadece engellilerin olmadığını, her engellinin bir de engelsiz arkadaşını üye yaptığını düşünmüş, fifti-fifti olduğumuzu hayal etmiştim. Ama düş kırıklığına uğramakta gecikmedim. :(

İnsanların hiç birisi bir diğeriyle tıpatıp aynı değil. Aynı yumurta ikizlerinin bile görünüşleri aynı sadece, iç dünyalarında çok çok büyük farklılıklar olabiliyor. İşin güzelliği de bu belki de.. Düşünsenize, aynı fabrikadan çıkmış gibi "tek tip" insan olsaydı nice olurdu halimiz. :D

Madem 'insan' olarak gelmişiz dünyaya, 'horoz' olarak değil (ikinci bahar, kusura bakma :( ) o halde gereğini yapmalıyız. İnsanca davranabilmeyi öğrenmeliyiz.

Yukarıdaki sorunun tam tersini, yani gelen sağlamlara 'Sağlam bir insan olarak bizim aramızda ne işiniz var?' diye soracağımız yerine, gelmeyen sağlamlara 'neden bizim aramızda değilsin, cüzamlı mıyız biz' diye soramazsak pek bir yol kat edeceğimizi düşünemiyorum. :( Çünkü bu dünya bir tane ve hepimizin ve hep birlikte yaşamaya çalışıyoruz. ;)

Günlerdir bunları yazıyoruz !! Aynı senin dediğin gibi ağbim:) ammma velakin her neden se konnu kişisellikte öteye gidemedi bir türlü :(

Ya bende bir türlü anlamadım...

Israrla üstüne basa basa diyoruzz konu kişisel değil :!: :!:

Farklı bir dille de yazmıyoruz... :roll:

Konu kişisel olarak üzücü bi hal aldığı için kilitliyorum başlığı. Benzer tartışmayı başka xzaman (isim kullanmadan) yaparız..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt