Re: şaşırtıcı
yalnizbiropera' Alıntı:
her türlü yasağa karşıyım. bu nedenle kürtajın yasaklanmasını doğru bulmuyorum. anne baba bir çocuğa hazır değilse (çocuk engelli olsun olmasın), doğum kontrol yöntemlerini de es geçmişler ya da başarılı olamamışlarsa, böyle bir tercih yapabilirler.
Ancak, bir çocuğun sadece engelli doğması ihtimali ya da gerçeği nedeni ile kürtajı desteklemek, üstelik bunu engelli insanlardan duymak beni şaşırttı. hele kendi engelleri konusunda daha rahat olup, daha zor yaşadığını düşündükleri engel gruplarındaki insanlar, özellikle zihinsel engelliler için bu yargıda bulunmaları karşısında dehşet duyduğumu söylemeliyim. bir insan, üstelik de engelliler dünyasından biri bir başkası için "ne zor yaşıyor, zaten zihinsel engelli yaşamasa daha iyi" gibi yargıda nasıl bulunabilir.
aynen katiliom... uzun uzun anlatmaya calishtiimi kisa ve ös bi shekilde sölemishin, sevgili yalnisbiropera... helal olsun! öle özeniom ki böle kisa ve öz yazabilenlere
... zihinsel engelliler icin sölenenler beni de cok shashirtmishti... saalamlar bilir bilmes bize her baktiklarinda "zavallilar, ne zor yashiolar, hic doomasalardi daha ii di" deseler cok mu dooru bulurus da bis de zihinsel engelliler hakkinda bilir bilmes öle bi yargida bulunabilios? bizim icin zor görünen onun icin zor deildir belkide?! ne malum??
-----
neyseki yasaklanmamish kürtaj... yasaklanamasdi da... bazi sebeplerden dolai istenilmeyen fakat kürtaj yasak olunca dünyaya gelmek zorunda birakilan cocuklarin bakimini üstlenebilicek kapasitede olan koyabilir ancak böle bi yasai... bashka hic kimsenin buna hakki olamas...
yalniz anlamadiim bishi var:
Çocuğun özürlü doğma olasılığında da kürtajı yasaklayan hüküm metninden çıkarıldı. Böylece özürlü bebek doğurma olasılığında da kürtaja izin veren mevcut uygulama sürecek.
bu "saalam cocuklar kürtaj edilebilirdi ama sakatlar edilemesdi" anlamina mi gelio?? (sanmiom, cok sacma!)
bu yüsden mi tartishioduk uyus olduum bu konuyu??
"sakat cocuk kürtaj edilsin mi edilmesin mi?" sorusu ne ishti, hala anliamadim?
yashama hakkiisa herkese yashama hakki...
kürtaj hakkiisa herkese kürtaj hakki...
bunun ayrisi gayrisi, saalami sakati yok !!!
yalnizbiopera.nin da dedii gibi sadece sakatlik nedeni ile kürtaji desteklemek ters düshüo bana... özellike de bunun sakatlar tarafindan yapilmasi... yapilirken de türlü türlü icleracisi senaryolar sunularak acitasyon yapilmasi... sakatlik kürtaji gerektirebilen bi sürü nedenlerden sadece bi tanesi benim gözümde... bi insan "ben sakatim ve mutsus oldum" diip, mutsusluunun sebebini sadece sakatliinda görmesi ve (sirf sakat olduu icin) kendinde bunu bütün sakatlara aktarma hakkini görmesi cok mu dooru? "sakat cenin kesinlikle alinmalidir, yashatilmasi dünyaya getirilmesi cinaet olur" demekle fasla ileri gidilio bence...
gercekten yashama hakkina sahip olup olmadiini bile bilmediimis ceninin kürtajini cinaetle isimlendirmek ne kadar yanlishsa, dünyaya sakat cocuk getirenleri cinaetle suclamakta en az o kadar yanlishtir... "ben sakatim. ben bilirim. sakat cocuklarin dünyaya gelerek mutsus olmasi engellenmeli" yaklashimini dooru bulmuom... anlaish gösterebiliom ama onayliamiom... tipki kocasindan besh öün dayak yierek her gün icinden ölen bi kadinin "kadin olmasam bunlar bashima gelmesdi" diip bütün kiz cocuklarinin kürtajini istemesine (cektii acilardan dolai) anlaish gösterebildiim ama bu istege asla katilamadiim gibi... mutsussak eger, mutsuzluumuzun asil sebebini iice arishtiralim bence...
illede "sakat-cocuk-kürtajini" konushucaksak:
"ben sakat bi cocukla yapamam, mutlu olamam, ona bakamam, gücüm de yetmes param da" dien anne babalarin yapabilicee en dooru shey kürtaji secmektir... hakkidirda... ama "sakat bi cocuu dünyaya getirmeye hakkim yok, mutsus olucak, horgörülecek, hirpalanicak, aci cekicek, bu yüsden kürtaji secmek zorundaim" gibi bahaneler midemi bulandirio:
[size=6]sakat olmak mutsuz olmakla eshit diildir! bu iice kafalara girsin artik !!! [/size]
bi insan sakat da olsa, fakir de olsa, kadin da olsa, zenci de olsa, deli de olsa, genetik hastalik tashian bi 'arac' da olsa mutlu olabilio ve bashkalarina mutluluk verebilio... bundan daha güsel ne olabilir ki?? benim icin bi tek ölcek vardir, o da mutluluktur!
"duygusal olma, gercekci ol" mu diosunus bana?? merak etmein, duygusal olduum kadar gercekciim de!
hem sakat hem mutlu olan insanlarin varlii da
bütün gercekcilerin kabul etmesi gereken bi gercek !
mutsus sakatlar varsa mutlu sakatlar da var...
tipki 'dier insanlarda' olduu gibi...
bu yüsden bu ishin "saalami-sakati" yok diom!