Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbrekli kişilere yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Emrebey sen veya diger arkadaşlar ÖTV indirimi alan var mi aranızda?

Böbrekler den yuzde 90 dan az oranda raporu olup da vergi indirimi yani otv alan var mi.

Dediğiniz şekilde alınması mümkün değil.

% 89 olsa bile alamaz, rahatsızlığı ortopedik olmadığı için.

Bugun sofor okulu sahibi biri seker hastasi ve yuzde 90 dan az raporu olan birine h sinifi ehliyet verdiklerini soyledi de o yuzden sordum ısrarla

H sınıfı almak, araç alımında vergilerden muaf olmak anlamına gelmiyor. Her H sınıfı ehliyeti olan alamıyor yani.

Onun da herhangi bir ortapedik ozru yokmus şeker hastalığı varmis sadece

Raporda ozur orani ve h sinifi alabilir yazmasi bir de otv indirimi icin yazmasi yetmiyor mu

Yukarıdaki başlıkta yazıyor hangi uzuvdan sakatlıkla ne yazması gerektiği.

Yuzde elli raporum var ve bu durumda otv indirimi alamıyorum sanirim. Haksizlik degil mi bu...

Bu konuyu mahkemeye taşımak lazım. Devlet yüzde 40 raporu olanı özürlü kabul ediyor ve sosyal haklar veriyor ama ÖTV denen deli Dumrul vergisinden vazgeçmiyor. Bence haksızlık bu

mrb arkadaslar
ben 20 yasındayım okul felan bıttı 2 sene once trafık kazası gecırdım dalaıgım ve bobregımı aldılar benım işe gırmem ıcın saglık raporunu nasıl alaabılırım nerden alabılırım yuzde kac olur alacagım rapor??? dalak be böbregın olmaması % de kac ??

mrb uzman2 bey benımde bobregım yok ve dalagımda yok ben nasıl alabılırım rapor nerden alabılırım ve yuzde kac olur acaba sız nasıl aldınız ?? yardımcı olursanız sevınırım

Arkadaslar doğuştan tek bobrekliyim ve diger bobrekte protein kaçağı var. Buna yuzde elli iki rapor aldim. Ayni durumda olan arkadaslar icin yazıyorum. Bilginiz olsun.

yardım

Bir böbreğim iflas ettiği için alındı tek böbrekliyim kreatinin 1,96 ve protein kaçağı mevcut rapor yüzdem kaç olur sizce yardımlarınızı bekliyorum

Merhaba arkadaşlar ben yeni üye oldum.Anladığım kadarıyla tek böreğin oranı %10.Ben 2005 de geçirdiğim bir trafik kazası sonrası sol böbreğimi ve dalağımı kaybettim.o zamandan beri de psikiyatrik tedavi görüyorum.travma sonrası stres bozukluğundan dolayı.halen ilaç kullanmaktayım.toplamda yüzde kaç oran alabilirim?

KKELEBEKK hanım böbreklerimde aşırı kis var bunların özür oranı varmı yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
Bende doğuştan tek böbreğim.böbreğime 10 bel ve boyun fıtığına 9 oran verildi

Sol böbreğim %19 sağ böbreğim %80 çalışıyor doktorum sol böbreğin Yok hükmünde sağ böbreğinde sıkıntılı dedi
Sol böbreğine %40 sağ böbreğine %20 oran veririm dedi bu şekilde erken emekli olabilirmiyim bir de gut rahatsızlığım var

ben 2014 de anneme sağ böbreğimi verdim %40 verdiler. Sağ ve sol kulakta da hasar ve az duyma sorunu vardı. ikisinin toplamına %59 verdiler. Bilginize.

Hakan bey bu şekilde rapor alamazmıyım %40 .sanki öyle anladım dediklerinizden

Nefroloğunuza gidin söyleyin ben engelli haklarından yararlanmak istiyorum diyin. Sağlık kuruluna başvurun diğer doktorlardan da alabilirseniz %40 ı rahatlıkla alabilirsiniz. Ama ilk önce devamlı tedavi olduğunuz nefroloji doktorunuzla görüşün sağlık kuruluna gitmeden.

Tek böbreğe bazı arkadaşlar %10 baZı arkadaşlar % 30 yazmışlar
Benim tek böbreğim sonradan yok ve diğerindede %20 kayıp var.doktorum bana sol böbreğine %40 sağ böbreğine %20 veririm dedi.
40+20 olarak verirse Baltazar olarak mı hesaplanır yoksa 40+20= 30 olarak mı hesaplanır. Teşekkürler

doktorum bana sol böbreğine %40 sağ böbreğine %20 veririm dedi.
40+20 olarak verirse Baltazar olarak mı hesaplanır

Doktorunuz size biraz tuhaf rakamlar vermiş. Ama dediği gibi verirse Baltazar olarak hesaplanır. O da:

40+20= %52 eder.

MeTePe bana da tuhaf geldi.çünkü tek böbrekten %30 san faZla alan yok gibi..hayırlısı.

Arkadaşım diyalize girerken 90 verdiler.nakil oldu %80 e indirdiler

Hakan bey merhaba bende 2012 de abime sol böbreğimi verdim

HakanEs26

2012 de abime sol böbreğimi verdim 2018 de safra kesesi ameliyatı oldum safra kesesini aldılar sağ elimde iş kazası sonucu %2 lik bir iş gücü kaybı var rapor alma ihtimalim varmıdır siz donör olarakmı %40 aldınız ?

Emre1984

Valla sağ ve sol kulakta askerden kalma ( operasyon da el bombası patladı yakınım da ) işitme kaybı ile birlikte %59 verdiler dostum şuan rapor yanımda olmadığı için net bilgi veremem eve gidince yazarım tekrar..

Üst Alt