Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbrekli kişilere yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

Bekliyorum böbreğe verilen oran benim için çok önemli emsal olacak çünkü

HakanEs26

Bekliyorum sana zahmet olmazsa

Tam olarak ne ögrenmek istiyorsun ayrıntılı yaz yardımcı olayım

SARUHAN

Öğrenmek istediğim şu abime sol böbreğimi verdim safra kesesi ameliyatı oldum sağ elimde %2 iş gücü kaybım var ağır işte çalışamıyorum rapor alma ihtimalim varmıdır

Böbrekten %10 alırsınız. Safra kesesinden alabileceğinizi sanmıyorum. İşgörememezlik tamamen ayrı bir konudur. Sağ elinizdeki kusur neyse ona göre oran alırsınız ama işgörememezlik %2 ise ondan alacağınız da 3-5 falan olur ancak.

Bu durumda, ağır işte çalışmanızı engelleyen başka gerekçeler yoksa %40 oran alabileceğinizi sanmıyorum.

Emre1984

Öncelikle gecmiş olsun!
saglıklı bir insan 2 böbreginden birisini her hangi birine verdigi zaman
tek böbrekle kalan o kişi engelli sayılmıyor!
oyuzden sadece el icin rapor vermezler

benim bir böbreğimin fonksiyonu yüzde 15 kalmış diğerinde taş var ve ameliyat oldum çıkaramadılar taş kırmaya girdim kırılmadı ve ağır derece uyku apnesi var ve yüksek tansiyon hastasıyım yüzde kaç rapor alırım erkek emekli olurmuyum sigortam da eskiden 1475 günüm var

Böbrek

HEYETE girdim sol böbrek atrofik olduğu için % 50 aldım.%40+%20 verilmedi.

@adilaltas5578
hangi hastaneden aldınız, şu an %40 haklarına tabi misiniz

özel hastaneden alınan tetkik sonuçları geçerli mi

sevayn

ben devlet hastanesinden yaptırdım tüm tetkiklerimi.. Maalesef o konu hakkında bir şey diyemeyeceğim size.

Merhaba onkoloji 80
Üroloji 15 puan vermiş. Bunun baltazhar ortalaması 83 yapıyor . Doğrumu bu oran

Herkese geçmiş olsun benim bir sorum olacak kardeşimin bir böbreği farklı yerde yani idrar kesesinin hemen üstünde bunun için bir özür oranı varmı acaba bilgisi olan varmi

Slm kıymetli insanlar, ben buradan bilgi almak için yazıyorum, kızım 7 yaşında sol böbrekte idrar kaçağı var tanısı konuldu, Erzurum da sol böbreğre Sting yapıldı, 4 derece reflü dediler başlangıçta 3 ay sonra kontrole gittik 4 derece 1 ci dereceye düşmüş dedi doktor buna bir şans daha verelim dedi ve 2 Sting yapıldı bu cuma 3 ay doldu, kontrole gittik üniversitenin skopi cihazı bozuk başka hastaneye yönlendirilen ve sonuç olumsuz dedinildi, cihazdan cihaza farkedermi birinci sorum başına böyle bir şey geçen varmı bu kapa ırmı alternatif ilaçlarla topla, mayısa gün verildi böbreği alalım diye Yardımcı olursanız sevinirim Rabbim herkese hayırlı şifalar versin Amin

Emre1984
böbrek tek olunca tansiyonda oluyor fark etmemiş olabilirsiniz düzenli olarak her gün sabah akşam 10 gün ölçtürüp bi bakın muhtemelen vardır tansiyon rahatsızlıgı yüzde 20de tansiyondan alırsınız...

sol böbrek yüzde 20 sağ böbrek yüzde 80 çalışıyor. bu durumda rapor alınabilir mi oran kaç olur.

Tek böbrek olan kişilerin zamanla protein kaçağı gibi hastalıklar oluyor haliyle arkadaşın dediği gibi tansiyon oluyor.
Dediğim gibi kalan böbrek ye sıkıntı varsa %60 kadar yolu var

Üst Alt